o šiaip pratęsiant temą, turint babkių idealu yra kurs nors nuvažiuoti į Rytus tiesiai, į kokią Kiniją, Tailandą, ar Japoniją ir tenai mokytis iš tikrų meistrų... za odno ir kalbą naują išmoksti... bet vėl gi, reikia babkių turėti... arba ten vietoj jungtis prie triadų arba prie jakudzos... jei priims 
o tu abejoji LT meistrų įgūdžiais?

žinoma, ne visi juodi diržai yra pasaulinio lygio, bet praktiškai kiekvienam stiliuj galėtume rasti bent po vieną ar kelis meistrus kaip MT Misiūnas (juk jis Tailande gavo raudoną-mokytojo raištį), Sinkevičius - dziudo, shotokan- Smauglys ar Bartkevičiai ir tt.

ir išvis nėra ko brautis jei į užsienį jei čia "vietiniam" lygij negali pavežti

o geriausi meistrai ruošia tik geriausius meistrus, jie mato talentus, bet prieš priimdami dar ir randa būdų pratestuoti būsimą mokinį

kartą teko skaityt straipsnį apie japoną, kuris turi 5 ar 6 daną karatė(stiliaus nepamenu). jis yra imperatoriaus asmens sargybinis.kai jo paklausė ar esant tokiose aukštumose(čia apie pripažinimą ir meistriškumą) jis jaučiausi tikru grandmaster jis atsakė maždaug taip: žinot aš galvijau,kad esu kietas ir ėjau į kalnus kaip darė Oyama. bet aš ten ištvėriau tik 5d tai kad man iki didžiųjų meistrų dar labai toli