1:na kagi i pirma teigini pats atsakei
Standartiniu atveju poataikius i kakta turetu arba priesininkas atsiset pasiilset arba ranka susitraumuot tada smugis stiprus. Siaip niekas dzebais nesizaloja ranku (net boksininka) nors nuo ju jei musi plika ranka tikrai ir melybes ir nubrozdinimai ir raudonos demes ar net guzai gali likt, paprastai rankos zalojamos kai jungianti smugi idedant visa mase duoda ir ne ten kur reikia pataiko
nu del mano smugio tai negaliu pats nesaliskai ivertinti savo smugio, bet namie turiu maisa, kuri dauzau jau 5-7 metus (ir netik maisas, smugiai ore, su hanteliais, visaip dirbu), tai vat ir idomu man ar jau labai as cia nusileidziu savo smugiu boksininkams. gal tikrai reikes kada uzsukti pas jus i svecius (nors ir ne vilnietis..) ir pasiziuret, nes paciam labai idomu pasidare

.
o po to smugio beje, priesininkui noras testi kova dingo, tik jam nebuvo kur "atsisest pailset", nes ant gatves vyko mustynes ir jokio suolo salia nebuvo.
toliau:nu ir ka ? visu prima ne kiekvienas moka tuos low kikus pakankamai gerai, kad padarytu juntama zala. Kiek klubu esu praejas vienas kitas rimtesnis sugebedavo pamust koja taip kad jausdavos, o kiti tik erzindavo ir viskas. (tai cia turek omeny sportininkai, taigi apie gatve as tyliu isvis) Kitas dalykas su karate Shotokan taspats ten irgi nera low kiku ir stoike plati tai kame skirtumas ?
toliau:siaip bokse smugiai atidirbinejami tiek su pirstinem tiek be pirstiniu, taigi maziau pasaku klausyk
nu nezinau. jeigu kojos neuzgrudintos, tai net ir negerai koncentruoti low kickai jauciasi. nu bet jei is patirties rasote, tada nesiginciju. beto zinau, kad nelabai prisispardysi, kai reikia gintis nuo ranku smugiu, kurie vistik skausmingesni

o del karate, tai jame yra low kick'ai. o del to sportinio shotokano, tai velnes zino, sportiniu shotokanu neuzsiiminejau.
toliau:va cia tai pirma kart girdziu, kad bokse blokuot negalima, blokuok i sevikata jei tik spesi 
kai vyksta puolimas serijom vidutinej distancijoj paprastai blokai neveikia, nes tiesiog nespejama ju atlikt ir laiko reaguot neuztenka. Taigi naudojami uzsidengimai kuriems reikia kurkas maziau laiko atlikt. Dar pridursiu, kad tie uzsidengimai sekmingai perimti is bokso ir naudojami mma kovotoju, taigi visi skiedalai del pirstiniu neturi loginio pagrindo.
Ir siaip kas liecia virsutines kuno dalies ginyba tai mano vertinimu bokso ginyba yra pati geriausia is man zinomu varijantu.
O siaip jei esi Vilnietis uzsuk isveciu ir susipazinsi su boksu is arciau ir nereikesa is nuogirdu rasinet 
kai isgirdau kad blokuot negalima tai ir mano reakcija buvo panasi.. vienas zmogus, kuris lyg ir boksu domejesis, man kazka ten kalbejo kad atseit bokse draudziama blokuot numusinejant smugius (kaip in karate) kad atseit boksininkai dazniau apsikeitinetu smugiais ir ziurovams butu idomesne kova... tai cia atsiprasau uz tokiu ereziju paskleidima.. smegenis supudrino. ne as situ ideju autorius. o del bloku, tai viskas teisingai, jie geri tik tolimoj distancijoj arba nuo pavieniu smugiu.
reiks turbut is arciau susipazinti su boksu, nes iki siol tik is savamoksliu "boksioru" teko pasakeliu isgirst