Labas naktis.
Apie praėjusį ir būsimą sąskrydį.
Už praėjusį - širdingas ačiū organizatoriam ir dalyvavusiam.
Trumpi įspūdžiai (nors trumpai man niekad nesigauna, ką bepaskelbčiau)

1. Naujovės.
a)įgarsinimas - šiaip super, bet pageidavimas garsiau paploti tam ar anam man rėžė ausį, nes tai gali būti taikoma daugiau vienas kito nepažįstančių žmonių atsitiktinei miniai (tipo kašio rungtynių žiūrovam ar pan.) nei tokiai grupuotei kaip kad čia buvo susirinkusi. O nauji kovos menai ir koviniai sportai dar ir nuotaiką pagerino - kalbu apie jujajitsu ir ememema - bet rimtai faini naujadarai
b) maistas ir gėrimai. kitamet išties arba reik atvežt daugiau giros, arba padaryt ją brangesnę

grikių košė beigi makaronai su tušonke manau geresnis išmislas nei šašlai ir kugelis, kad ir kaip šie patiekalai būtų skanūs. Nes visų pirma tai pigiau, visų antra sočiau.
c) vagystės ir nusavinimai. saxum lėlių vagystės, radiatoriaus dešra, neduok die jei tai tiesa Valentino pinigai, Raimio "kažkas" -

kažkaip žodžių nėr...
(sakiau kad trumpai nesigaus).
2. Senovės.
a) Pritarčiau nuomonei, kad pirmai dienai reikėtų dėt labiau fizinės veiklos reikalaujančius seminarus, to byš, jei (tikiuosi) Smauglio seminarai dar kartosis, tai juos reiktų kelt į pirmą dieną.
b) darosi netgi savotiškai smagu, kad jau antrus metus iš eilės pas mus atvažiuoja grand meistrai, tikėdamiesi čia rasti visiškų dundukų koloniją bei pasipustyti savo plunksneles - pernai turėjom goju ryu, šiemet koi karate

Nu nesakykit, vis atrakcija

(kaip ir minėjau, trumpai man dar niekad nesigavo, nu bet nieko, tokia jau aš netalentinga

)
Apie ateitį.
I. replika į Saxum pasakymą, kad bus mažiau seminarų - neeeeee - dabar kaip tik tiek, kiek reikia buvo - idealiai...
Kas link bendravimo, tai manau, visų pirma reikia galų gale padaryt normalesnes ID korteles - nikus ir vardus užrašyt jose DIDELĖMIS RAIDĖMIS, visų antra, jas ne kabint raištukais ant kaklo, kur jos tai nutrūksta per seminarus, tai susisuka, kad nesimato niko, o segt grafkėm prie rūbų. Tai jau bendravimui "znaimiai" pagelbėtų. Trečia, galima būtų pasinaudot pionierių lagerių patirtimi ir atvykusius momentaliai suskirstyt į komandas bei liept prisistatyt kokiu nors būdu, ketureiliu, trumpu vaidinimuku ar pan, tada iškart dar prieš seminarus būtų labiau susibendrauta tarpusavy, tada ir vėlesnis bendravimas vyktų maloniau ir efektyviau.
O šiaip, jei bendravimui trūksta laiko, tai juk galima pratęst sąskrydį į sekmadienio vakarą, neuždarinėt jo antrą-trečią... Suprantu, kad reik viską ir susitvarkyt ir pan, bet juk galim tvarkyt viską kartu, drauge, o laiką prailgint.
Arba tada jau mažint individualių ir komandinių rungčių skaičių, kad būtų galima būtent pabendrauti (man jų ir atrodo esant per daug) bet man regis vardan bendravimo mažint seminarų skaičių - ne kas... Manau, daug ką būtent tuo sąskrydis ir pritraukia, kad per trumpą laiką gali SUSIPAŽINT su daugeliu sričių.
coffeedrinkeriui: seminarai manau yra skirti būtent susipažinti, ir jei žmogus susidomi, niekas netrukdo mėgint ateičiai rinktis tokią kryptį. Galų gale galima nufilmuot viską ir išsistudijuot namie.
II. asmeninis KLAUSIMAS: prisipažinkit gražiuoju, ar daug kas nesuprantat rusiškai? Tokia mintelė kilo - žiūrau, kad vistiek man pastaruoju metu pasportuot normaliai nesigauna, bo neturiu naparnikės, tai ar nebūtų geriau, jei ir ateinančiais metais seminarus kas nors vestų rusų kalba, man sinchroniškai paversti, idant viską suprastų visi? O jei supranta didžioji dauguma ir nesupranta mažoji mažuma, tai tada būtų galima tai mažumai apie mane susigrupuot ir paversčiau, jei tik reikia. Tiesiog pastaruoju metu kiek man žinoma jaunimas rusiškai nemoka... Bet gal mano žinios klaidingos?
pabaigai pasakysiu, kad man patiko atmosfera šių metų sąskrydy, ir manau, didžiąja dalimi dėl to, kad nebuvo tokio "kolchozo" kaip pernai. Pernai manrods buvo daug atsitiktinių smalsuolių, nelabai ką bendro su kovos menais beturinčių, o šiemet tokių nepastebėjau, žmonių susirinko mažiau ir buvo jaukiau. Galbūt tai ir "dėjo organizatoriam per kišenę", tokiu atveju užjaučiu, bet šiaip smagu kad nebuvo didžiulės minios...
AČIŪ DARSYK VISIEM