Kadangi nusioftopikinom galutinai, tai dar ir aš savo trigrašį kyštelėsiu.
Dainiux atėjo į forumą prieš metus berods ar pan, kai Berserk tuo metu buvo nuo forumo "nusimazinęs", todėl Dainiux negalėjo žinot kad Berserk ne lietuvis, neparašyta gi niekur. O taisyklės rašyti taisyklingai lietuviškai visiem vienodos. Todėl įspėti už klaidas būtina, o sužinojus, kad ne lietuvis, irgi būtina nusiraminti
O kalbant apie Dainiux moderavimo stilių, tai aš vistiek nesuprantu, kam moderatoriui veltis į ilgas diskusijas ir aiškinimus kodėl kas daryta, į asmeniškumus ir pan.
Pastabos iš esmės teisingos, ir jų reikia abiejų (jei tarsim, kad Dainiux nežinojo Berserk tautybės), bet tai kas trukdė tiesiog jo žinutės apačioje parašyti moderatoriaus vardu "rašyk taisyklingai, pirmas įspėjimas (nepamenu, kad moderai turėtų dėliot minusus ar pliusus

), sutvarkyk citavimą, neaišku, į ką kreipiesi)", ar kažką panašaus.
Ir po visko, jei dar temoje vyksta moderatoriaus veiksmų aptarinėjimai, man regis, moderatoriaus pareiga to nebekurstyti, netęsti, į juos nesivelti, aptarinėjimus trinti ir parašyti aptarinėjantiesiems į PM kad už nukrypimus nuo temos irgi galima užsidirbti įspėjimą...
Tiesiog, Dainiux, kol esi paskirtas moderu, tu turi valdžią ir turi teisę reikšti įspėjimus išsamiai jų neaiškindamas

Tai arba "derbk" toliau, nemanydamas, kad tavo darbai visiem patiks, ten kur vėliau pavyzdį duodu, tai kelių policininko darbai didžiąjai pažeidėjų daliai irgi nė velnio nepatinka, arba iškart atsistatydink - o toks tampymasis tai ten (prie griežtumo) tai šen (oi, o gal aš nemoku to darbo daryt) tik gadina moderatoriaus įvaizdį, kad ir to, kuris galbūt ateis po tavęs.
Skeptikai, kaip moderas, ką negali viso to apie "tvarką, bananus ir najezdus dėl žmogaus profesijos" į PM Dainiux parašyt?
Tiesiog rašau viešai, nes pastaruoju metu forumas kupinas kažkokių bendros piliečių masės asmeninių įsižeidinėjimų, paprastų piliečių keliamų riaušių prieš taisykles, viešo moderatorių vėlimosi į asmeninius nesutarimus - nu negi man vienai nusibodo?
Psio, offtopas šioje temoje baigtas iš mano pusės, visiem kitiem tą pat siūlyčiau, kam gi išties žmonės PM sugalvojo...

P. S. Dar prie to pat pavyzdį sugalvojau, paaiškinantį, ką noriu pasakyt. Paimkim kelių policininko profesiją, anas yra savotiškas kelių "moderatorius". Tai va, vaizdzialis: sustabdo policininkas automobilį už greičio viršijimą, prisistato, aš toks ir toks, jūs tiek ir tiek viršijot greitį, iš jūsų tokia ir tokia bauda. "nusikaltėlis" pradeda ginčytis, kad aš neviršijau ir pan. Na, ir čia policininkas pradeda atsakinėt: "tai ką, tavo manymu, aš nevertas čia stovėt, nu tai ir nuimkit, vaje, gal tikrai nevertas, bet aš gi mačiau, kad tu važiavai per greitai, aš privalau sustabdyti ir išrašyti baudą, beje, man nepatinka tavo mašinos kėdžių apvalkalai, jau vien už juos būtų galima baudą išrašyti, karoče, viskas, atsistatydinu, suraskit geresnių". "Razinkų (iš rusų kalbos vertinys) šiam vaizdeliui prideda iš mašinos išlipęs ir priėjęs pirmojo policininko naparnikas, pažeidėjo akivaizdoje pradedantis vainoti pirmąjį už neteisingą reagavimą į pažeidimus ir aiškindamas, kad šiaip jau tas pažeidėjas tiesą sakant turėjo teisę skubėt, nes policininkas jį pažįstąs ir žino, kad anas skuba į gimdymo namus pas gimdančią žmoną, o pirmasis esąs grybas kokių reta, kad iš akių to neperskaitė...