Na jei dar nežinai, papasakosiu.
Juk viskas prasidėjo nuo to kai dziudo sporte prasidėjo taisyklių pakeitimas. Pvz, negalima griebti už kojų ir panašiai. Tada treneriai galvoja kitus veiksmus savo atžaloms, o čia jie paima ir nueina į sambo varžybas, kur leidžiamas paėmimas už kojas. Ir mėto visus. Po savaitės nuvažiuoja į dziudo ir ten bac... ir sugrėbia už kojų... Diskvalifikacija... Treneriai (ne visi, bet kai kurie) pradeda sakyt, kad va per sambo priprato už kojas grėbti, tai dėl to ir čia sugrėbė. Reikia uždrausti dalyvauti sambo varžybuose, tada dziudo imtynininkai perstos žiūrėt į tas kojas, o pradės daryti normalius metimus. Ir tai su kiekviena diskvalifikacija. Prie to pačio - sambo visą kovą galima prašliaužt praktiškai, o dziudo jau per minutę už tai susuktų tris įspėjimus ir diskvalifikuotų. Irgi bloga sambo įtaka dziudo meistrams.
Bet realiai jei gerai pagalvot, tai galima surasti ir atvirkštinius variantus, kai dziudo daro blogą įtaką sambo sportui.
Jo, girdėjau apie tai, bet man tai skamba tiesiog kaip nelabai įtikimas "atmazas", nu nes gi reikia sugalvoti kokią nors priežastį, kodėl dziudistai negali dalyvauti sambo.
O kaip tu manai, ar rimtai tai trukdo?
Mano nuomone, nebent labai nežymiai. Bent pas mus klube, mes visą laiką dziudo techniką dirbtume, o tik prieš sambo varžybas (jei būtų leista dalyvauti
), pakartotume metimus su griebimais už kojų.
O ir pagal naujas taisykles ne taip jau mažai atvejų galima imti už kojų, bet aišku mažiau negu anksčiau.
O diskvalifikacijų bent jau aš mačiau nedaug.
Jei gerai supratau, dar kalbi apie susilenkimą. Manau, kad dziudistai dabar nekovos susilenkę, nes daug mažiau situacijų imti už kojų.