Pagrindines diskusijos > Kovos menai

Fechtavimo klausimas !

(1/7) > >>

yoshinkan:
Taigi vagi. Norėtųsi sužinoti bendrą statistinį mūsų požiūrį į fechtavimą ir su juo susijusias  menų rūšis. :sword:  Jei gerb. Sei-I išgvildens šį klausimą, tsakant, visomis pozomis - aš nieko prieš. Bet norėtųsi apsiriboti japonistika (kenjutsu, kendo, iaido, batto jutsu ir tuo, ko galiu  ir nežinoti - visokios ryu, etc.).
 Naginatos, kaip "moteriško",  ninja-to, kaip "ginčytino", ir visokių futuristinių  :chainsaw:  ginklų gal irgi neaptarinėkim. Svarbiausia- požiūris ir jo pagrindimas: fechtavimo reikšmė, nauda (ar nenauda), esamos situacijos vertinimas, perspektyvos...
 ...Vienžo, ar man, nemokytam,  :-( jus mokyti...

Snark:
Visa savaite ruosiausi parasyti dideli atsakyma - pamastymus apie fechtavima. ko gero, ne greit pavyks  :( Taigi kol kas pasakysiu tik kad fechtavimas yra gerai!!! Labai gerai!!! Visoks - su kardais, su lazdomis, vienarankis ar abejom rankom, kinietiskas, japoniskas, filipinietiskas, europietiskas, pagaliau "LordofTheRings'ietiskas"... :) Todel imam i rankas bokenus, dzio, naginatas ir Andrilius ir -  iti, ni, san!.. :)

Del "moteriskos" naginatos. Manau, kad labai daug japonu kariu, zuvusiu viduramzio kovos laukuose, papriestarautu ir issakytu savo nuomone apie si ginkla. Bet jie tyli...

Vis tiek veliau parasysiu. Labai as megstu si dalyka (fechtavima, o ne rasyma) :) O ka mano kiti forumieciai?

Lonsas:
as irgi siaip nemokytas, bet...

jai zvelgiant i praktine nauda (o tai kam tada reik fexhtuotis jai net bulviu skutime nepritaikysi?) tai 2metrinio kardo su savim nesitampysi. o su lektiniu peiliuku kuris telpa i kisene xuj (sorry bet tinkamiausias zodis mano poziuriui isreikst) ten ka ir peisifechtuosi. tokia tatai mano subjektyvi ir nepagrysta nuomone! :)

Asia:
Geriausias fechtavimasis - yra vienas smugis...
Taip kad ninja-to - gal ir "gincitynas", bet efektyvus...:)))

ten_chi:
Fechtavimo nauda nebutinai turi buti kardo valdymo technika. Juk geras fechtuotojas bus tikrai LABAI greitas ir LABAI koordinuotas ir fiziskai LABAI stiprus.

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

Eiti į pilną versiją