AutoriusTema: Seminaras klaipėdiečiams (ir ne tik) apie išgyvenimą žiemos sąlygom 2010.01.30  (Skaityti 28586 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
  :malda: Bent sioka paguoda...

Na, nesinori taves liudint, bet ta tema irgi nagrinejom seminaro metu - tiems, kam slapo kojos, salo uzpakalis ir kas ieskojo eglisakiu braidydamas per pusnis - apsisaugojimo nuo tokiu nemalonumu pamokos - jau nebe teorija :P
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Bushi

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 468
  • Amžius: 35
  • Šalis: 00
  • Bushi

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.fightclub.lt
Bent jau zinosit, kaip sniegas troskuli malsina, ane, Bushi?  :kikena:
Po 5min tai tik iliuzija, Skeptikai..Tik iliuzija  :kikena:

P.S. prie tavo reziume galeciau prideti, kad viskas buvo dar geriau nei as tikejausi :handshake:
« Paskutinis taisymas: 2010 Vas 01, 00:48:42 am nuo Bushi »
.

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Na, nesinori taves liudint, bet ta tema irgi nagrinejom seminaro metu - tiems, kam slapo kojos, salo uzpakalis ir kas ieskojo eglisakiu braidydamas per pusnis - apsisaugojimo nuo tokiu nemalonumu pamokos - jau nebe teorija :P
Teorija geriau negu nieko.
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
 :respect: Skeptikui
ir + už seminaro organizavimą.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Yume

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lie 2009
  • Žinutės: 106
  • Amžius: 36
  • Vieta: Vilnius/Klaipėda
  • Lytis: Moteris
  • Mes esame tuo, kuo patys save padarome.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Dalyvave sekmadieni ant "Olando kepures", gali gauti pas mane link'a i nuotrauku albuma :) kam reikia-kreipkites!
Priversi žmogų skubėti, vadinasi, išprovokuosi jį klaidoms.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046

• Aktyvumas per savaitę
    0%
IŠGYVENIMO SEMINARAS, II DALIS. NAKTINĖ SESIJA [/i]  :plaukioja: :driver:

Įvadinis etapas.
Vakar vakare, susikivirčijusi su antra puse (vistik metinuko auginimas yra, kas bandęs , gerokai santykius šatalinantis darbas), paprašiau Rasos, kad išvežtų pasivažinėti ir atvėsinti galvą, jogei antros pusės nebeėsčiau toliau. Turėjome lauknešėlį faitklabo nariui, tai iš pradžių važinėjomės Vilniuje, po parduotuves, kur turėjau nupirkt pieno, ir į makdaką, kur priputome nesveiko maisto. Jei tiksliau, priputome nebe makdake, o savo mėgstamoje vietelėje - kur dažnai vakarais galite mus sutikti - II Valakampių parke, prie kavinės griuvėsių. Kadangi faitklabo narys nebuvo pasiekiamas, buvo nutarta, kad pasivažinėti reiktų kur toliau - Rasa siūlė Nemenčinę, aš vien iš įgimto priešgyniavimo ilgai sukau galvą, kuo ją pakeisti, bet taip ir nesugalvojusi atsidaviau likimui ir gerokai juo mėgavausi. Oras buvo gražus - nesnigo, kelias buvo neblogas -nuvalytas, neslidus. Vaizdai aplink buvo afigieni, tad Nemenčinė priartėjo per greit. Todėl Rasa pasiūlė rauti į Švenčionis ir grįžti atgal pas mane pro Naująją Vilnią. Aš išsyk mintyse sumečiau, kad atsidursiu nuo vaiko per toli, ir kad TEN galim ir užklimpt, kad kokios, todėl pasiūliau išeitį PROTINGESNĘ - rauti tokiu keliuku iš Nemenčinės į Molėtų plentą, nes vasarą daugybę kartų juo kursuota, nes vaizdai dar afigienesni, nes kelias gražus ir iš esmės neslidus, o oras dar gražesnis ir jaukiai nuteikiantis, o ir tikroji naktis dar toli.  O paskui jau iš plento mikliai grįžt namo, jei staigiai prireiktų.
Na, ir rovėme. Prie Nemenčinės bažnyčios parūkėm kartu su Dievu ir pasijuokėm, kad jis ne tik rūko, bet ir keikiasi greičiausiai, o paskui jau tik mėgavomės važiavimu, kuris su laiku darėsi kiek ekstremalesnis, bet mano paskaičiavimais Molėtų plentas jau buvo už kokių 5-6 km, o mes nuvažiavusios jau kokius 15...
O tada prasidėjo... PŪGA. Tokia, kad važiavimas pasidarė ypač ekstremalus - kelio ribų nesimatė, ant kelio buvo tokie vėpūtiniai, kad oho, ir aš vis dar maniau, kad dabar tai jau apsisukę nebeparvažiuosim, o iki Molėtų plento mano paskaičiavimais yra maždaug 2-3 km. (kaip sako Rasa man už nugaros - ten net stot nebuvo galima, tik varyt tiesiai).
Tad vadovavau Rasai, kur važiuot, ir kaip netrukus paaiškėjo, prisivadovavau.

Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Tuomkart prasidėjo išgyvenimo seminaro II dalies 1 etapas. (kaip sako Rasa, iki tol buvo tūsas). Po kelią nešiojo, pūga snigo, vėjas laimei gal nekaukė, pralėkėme Pakryžės kaimelį - dar užfiksavome pavadinimą, susirodė simboliškas. Atskrieję į Sužionis, kur jau man ėmė kilt smūtni įtarimai, kad gal kas čia ne taip, bet vijau juos šalin ir maniau, kad plentas tuoj bus, staiga užmatėme pakelėje keturis lietuviškus nazgulus - piliečius su kapišonais be veidų (tiesa, nuvažiuodama veidus jau įžvelgiau - tai buvo "jauki" šeimynėlė su dviem vaikučiais), bet Rasa pakankamai pasišiurpino, kas ir nenuostabu.
Rasa jau ėmė sakyt, kad dabar svarbiausia nesustot, ir mes prasirausim - o aš su vairuotoja tai ir nesiginčijau. Kelias vis dar buvo nieko, tik tiek vėpūtiniai, + 0 kelio ribų, tai baikė, todėl Rasa tik sakė - "dabar tai nieko, bet jei už kokio pusvalandžio, tai jau čia bus šakės", aš tik linksėjau, kol pravažiavome Našiūnus ir ...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Prasidėjo 2-asis Išgyvenimo seminaro etapas. Kelias staiga subjuro, virto kažkokiu šunkeliu su aukštu kalnu, bet per pūgą nesimatė, kad tai aukštas kalnas, kol nuo jo leidomės - pasimatė tik važiuojant aukštyn į kitą aukštą kalną. Rasa vis sakė, kad svarbiausia dabar nesustoti, ir sustojo, kaip ji manė tada, likus kokiai dešimčiai metrų iki viršūnės, o kaip aš pažiūrėjau vėliau - likus kokiai porai šimtų metrų iki viršūnės  :yeahhh: Šiame etape dar sau po kairei ant to aukšto kalno pralėkėm namą, apie kurį Rasa pasakė:
- Jeigu ką, tai viskas gerai, va namas stovi.

« Paskutinis taisymas: 2010 Vas 03, 01:24:41 am nuo stripulis »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
2-as etapas buvo trumpas, bet jaudinantis, ir prasidėjo 3-iasis. Pavadinimu "Stop mašina-ką daryt?". Kurį laiką pasėdėjom ir pamąstėm,  bet mes mergos ne pėsčios, nutarėm atsikasti, vis dar manydamos, kad Molėtų plentas gal ir netoli, gal ir mažai pritrūko, o gal čia ir kažkas ne taip, kad išvažiuosim. Mėgstanti ne tik kruvinas kovas, bet ir paplanavimą, nutariau paėjėt kalnu sau už nugaros, nes Rasa sakė, kad reik nulipt nuo šito kalno, ant kurio esam, apsisukt ir pašokt į tą kitą, kur už nugaros. Lipdama į tą už nugaros mąsčiau, kad jis koks tai didokokas kad ant jo šokinėt, bet daugmaž nekreipiau dėmesio - norėjau užlipt iki viršaus. Užlipus iki viršaus patogiai radau žemėlapį, kuriame pasišviesdama mobiliu aptikau, kad ne jokiam mes ne kely į Molėtų plentą, o saugiai tupime ant Dubingių ežero kranto mįslingoje Jonėnų vietovėje, tiesa, kol tai suvokiau galutinai, mėšlungiškai mojavau mobiliu apie žemėlapį, nesuprasdama kapitaliai nieko ir nerasdama to išganingojo taško su užrašu "jūs esate čia". Tai ta proga dar pažiūrėjau, kur yra "jie", to byš anas krantas, ir supratau, kad esam įstrigusios visiškai tiksliai prieš Rasos vaikystės kaimą, kur praleistos visos gražiausios vasaros.
Kažkiek sumizgusi parvariau atgal, papasakojau Rasai kur mes esam, tiesa, Rasa kasinėdama mašiną, nelabai suprato (Rasa už nugaros sako, kad pagalvojo, kad man tas žemėlapis vidury miško pasivaideno, bet nieko man neprieštaravo, esą man bus ramiau psichologiškai, žemėlapis, tai žemėlapis - tebūnie).

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Prasidėjo IV -asis - psichiškai banguotasis etapas "Pokalbiai telefonais su artimaisiais, pažįstamais ir giminėmis". (Kai pateksite į šį etapą, apsiginkluokite visa įmanoma kantrybe - jums jos prireiks. Jei pradėsite jaustis kaip Alisa stebuklų šalyje - tai normalu. Jei jausitės kaip Guliveris nykštukų šalyje ar Tvin Pykse tai irgi normalu, priklauso nuo charakterio. Nesijaudinkite.)
Tada aš pasiskambinau nuosavam vyrui ir puoliau į isteriją - net ir tokiom kaip AŠ tas kartais nutinka. Isterijai pagrindas buvo, nes pokalbių su vyru reziumė buvo ta, kad mus paims pakeleivinga mašina, ir dar man buvo papasakota, kad laisvė klaikiai netoli - a la kalnu į viršų esąs kaimas Liaudgardas (kaip paaiškėjo Liutgardas) - o nuo jo jau rukoi podat iki Dubingių miestelio, mums gerai žinomo ir jaukaus, kad jis nevažiuos, nes nėr kam likt su vaiku - logično...
Ta proga pagalvojom, kad gal galėtų padėt faitklabo nariai - deja deja su jais susisiekti nepavyko.
Tad čiupome beišsikraunančius mobilius į rankas ir pradėjome naršyti likusius adresatus. Tiesa, mane vis "džiugino" vyras žinutėmis, ar mes dar neišsikapstėm ir t. t. (Jau tik grįžus namo, paaiškėjo, jog jis iš pradžių manė, kad esame isterikės, prisigėrusios, sėdime pagrindiniame kelyje, kur pilna mašinu, ir kvailiojam, bet kadangi to nežinojau, tai psichodelika veikė vis stipriau - toks foninis triukšmas).
Variacijos atsitiktinės - ano galo žodžiai:
- aš jūsų nerasiu, bet turiu daug kastuvų (mes žinojom tikslią savo vietą)
- turiu bmv bet neturiu kastuvo, atvažiuosiu su šufeliuku, bet turbūt užklimpsiu - o po ratais pasikiškite kilimėlius iš mašinos (DĖMESIO panašioj situacijoj atsidūrusiems - padeda tie kilimėliai, labiau nei šakos, kurias kišom iki tol),
- aš noriu miego, man rytoj į darbą, ateis žmogus su kastuvu,
- pyp pyp pyp (nekėlė)
kai kurie turėjo didesnių problemų nei mes, tai net neskambijom, nors būtų padėję
- kur jūs? pala, pažadinsiu antrą pusę - ok, važiuojam, rašykit visas galimas koordinates.
Susiskambinusi su vyru, gavau įtikinimą, kad tikrai netoli mūsų yra Liautgardas, ką ir nusistatė Džipiese mūsų gelbėtojų pora ir rovė į naktį, vis susirašinėdama žinutėmis ir palaikydama mūsų dvasinę būseną aukštumoje (o manoji tiesą sakant tuo metu buvo prastoka, po panikos priepuolio ir suvokimo, kad gal ne taip easy bus čia išvažiuot, kad ir su gelbėtojais).
« Paskutinis taisymas: 2010 Vas 02, 18:56:09 pm nuo stripulis »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
V etapas "Atvyksta gelbėtojai.?"
Vis tik iššokom iš mašinos, ir keliamos ant sparnų, kad tuoj tuoj atvažiuos, nutarėm priimti geresnę padėtį. Turėjo, pagal paskaičiavimus, atvažiuot iš priekio, iš Dubingių miestuko, kur netoli geras kelias. Gerokai pakasėm, pakišom kilimėlius, Rasa IŠJUDĖJO, dar pavažiavo atbula ir įstrigo nasmiert jaunuolyne ir pusnynuose. Ta prasme nasmiert, kad jau dviese nebesugebėjom papildomai išjudint mašinos. Tai ta proga pasėdėjom, pagėrėm giros ir vaikiškų sulčių, iki pieno tik nedaėjom...
Pasišildėm, blago buvo Rasa su pilnu baku dujų.
Pasėdėjom, tada gavom skambutį, bandantį besiaiškint kur mes - sakiau, kad už Našiūnų, mano gelbėtojų pora sakė, kad Našiūnų nemato, mato Našiškes, tai iš esmės sutikau, kad galėjau per pūgą nepamatyt, bet vėl ėmė kilt kokie tai smūtni įtarimai, ir pasisiūliau nuklampot iki žemėlapio. Tiesa, vis sakiau, kad kai jau privažiuos Liutgardą, tegu tolyn nebevažiuoja - man iki jo tik du kėmė, paėjėsiu priekyn ir paimsiu iš jų kastuviuką. Nuklampojus iki žemėlapio paaiškėjo...

Kad  :censored: :censored: :censored: Liutgardas, kuris anot vyro, yra rukoj podat, yra išties rukoi podat, tik kad kitoje ilgo ilgo Asvejos ežero pusėje, ties jo viduriu, kur esame ir mes.
Kai pasiskambijau gelbėtojų porai, paaiškėjo, kad jie begelbėdami nutraukė vairo stiprintuvą. Iki tol jie dar sakė, kad ištemps mus virve, ir tada man STAIGA įsijungė sveikas protas, ir aš klykiau, kad nežinau kur jie yra dabar, bet tegu SUKASI po velnių ir važiuoja į Vilnių. Jie man sakė, kad baisu, kad mūsų nerado, o aš atsakiau, kad pakėlė mum nuotaiką išvis važiuodami, ir dabar tegu jau suka ienas atgal, vis dar siūlėsi atvažiuot į Sužionis, sakiau kokie :censored: Sužionys - tegu tik suka atgal... Po kurio laiko jie išsuko atgal, pasirodo, buvo šnekėję su vienos poilsio stovyklos prižiūrėtoju, kuris buvo liepęs nieku gyvu nevažiuot miškan (gaila, mums toks nepasitaikė pakeliui), jie aišku mūsų važiuodami įmynė, bet  laimingai parvažiavo. Vienas rūpestis nukrito. Liko kitas.

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Seminaras klaipėdiečiams (ir ne tik) apie išgyvenimą žiemos sąlygom 2010.01.
« Atsakyti #266 įjungtas: 2010 Vas 02, 19:23:36 pm »
Jooooooo.... :D Vienok :D Mobilka, zemelapis, maistas ir maistas - didelis pliusas :handshake: O vat per puga gamta pasigrozet "Muchasranske" - didelis minusas  :kikena:

Kas dė; taško ant žemėlapio "jūs esate čia", tai mums Rukloje aiškino, kad jei esate dviese, tai reikia elgtis taip:
1. Vienas karys lipa į medį ir jį siūbuoja.
2. Kitas tuo metu žiūri žemėlapyje kurioje vietoje juda  :luztu:

O šiaip - jums su Rasa reikia seminaro "Kaip nesipykti su antra puse ir miegoti naktimis" :D
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
VI etapas: "Toska kakaja".
4 ryto. Šviečia pilnatis. Kaip sakė mašinos priekyje sėdėdama Rasa - vagių ir bepročių siautėjimo metas. Sėdėdama jai už nugaros , nes durelės po antrojo pamėginimo ištrūkt iš žiemos gniaužtų nebeatsidarė, liepiau išsirinkt, kas ji - vagis ar beprotis, ir čia pat išrinkau pati - kad vagis, pavogęs mano termosą, kojines, gumytę ir ...
Man liko beprotės funkcija - nu dėl ko irgi nesiginčijau, nes tik beprotė gali varyt naktį iš Nemenčinės Molėtų plentan - ne naktį, ok, bet tamsoj.
Taip išsidalinome funkcijas ir mąstėme, kad gal reikėtų išgert visą mašinoje turimą radiatorinę, taip pat svarstėme, kad labai kraupu , kai aš einu žiūrėt žemėlapio, nes ten girgždėjo vyris to NEBAIGTO statyti vaiduoklių namo, kurį matėme važiuodami pirmyn, ir būdavo labai šiurpu, nes ar tai varna, ar tai kažkas ateina iš vaiduoklių namo  :bijo:, ar tai baisu net pagalvot... Reikdavo maksimaliai susikaupt, kad nežviegt iš siaubo (pirmą sykį eidama žviegiau, galvojau, jei varna, tai bent užčiaupsiu, kadangi neužsičiaupė, geriau nepasidarė), taip pat mąstėme apie traktorių, bet supratome, kad į kaimą tamsoj neisim, nes gali blogai baigtis su tokia tačka dviem panom naktį kaime, nė kaulų nesurinksi... Tai vėl giros pagėrėm, maisto turėjom pilną automobilį, bet kažko nesivalgė, užtat turėjom ir tualetinio popieriaus, katrą naudojom pagal paskirtį - o ką sau manot, žiema, lapukų ant medžių tai nėr... :angel: Užtat iškart galėdavai nusiplaut rankas ekologišku distiliuotu vandenėliu (kaip sakė Skeptikas savajame seminare).
« Paskutinis taisymas: 2010 Vas 03, 12:14:09 pm nuo stripulis »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
VII etapas - "Technika išjudėjo, mes išgelbėtos. Radiatorinė ir dakeirinė".
Pamažėle, beišsikraunant trim mobiliem, priėjom išvados, kad vyras, parašęs žinutę, jog reikėtų tech pagalbos, yra teisus. Na, ir laimei, kai jis kvietė mum tą pagalbą, pasakė, jog mes nulėkėm nuo kelio.
Tučtuojau išjudėjo techninė pagalba kelyje, ir per naktį uždegtais žibintais jau lėkė nežinomas skaičius vyrų su nežinomu technikos skaičiumi, dvasia pakilo, radiatorinę sau pamiršome, ale sakiau, kad būtinai reiks atsilygint kokiu litriuku to skystalo, rasa tiesa įtikinėjo, kad neverta, ir taip nemažai sumokėsim, o aš kažko užsispyrus žviegiau, kad tiesiog būtina atsilygint, nežinomo skaičiaus vyrų vienas vienetas man vis skambinėjo ir painformuodavo, kad pagalba nuklydo šen ar ten, ir liepdavo pasakyt, kur esam, atsakinėjau išsamiai, kol sužinojau, kad pagalba neturi ne tik džėpėeso, bet ir žemėlapio, tada pagalvojau prabėgom, kad normalios panos sakytų - esam prie eglės, beržo ir dar kažkokio medžio, ko :censored: dar nėra pagallllbooooos, kantriai toliau aiškinau, kur esam, kai jau pagalba nuklydo į kažkokią Danilavą ir populiariai man nežinomo vyrų skaičiaus vieneto balsu aiškino, koks tai miestukas dailus, nutariau darsyk nuklampot prie žemėlapio, pasakiau, kad važiuojama nuo mūsų į priešingą pusę, jis pasakė - čia pripustyta gerokai, draugiškai atsakiau, kad ačiū, informuotos, jei nebūtų, seniai sėdėtume namie  :handshake:
Apskritai vis draugiškai šnekėjom, paskui mašina užsiropštė ant kalno šalia vaiduoklių namo... ir prasidėjo VIII etapas.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
VIII etapas "Isterija. Skaudūs nusivylimai. Naminė suteikia sparnus".
Vienas vienintelis diedukas alkašėlis, atvykęs su tralu, supsichavo jau ant kalniuko, skambino mano vyrui ir kvykė, kad jis niekur nevažiuos, kad čia siaubas ir t. t. Paskui vistik atvyko švysčiodamas žibintuvėliu, švietė į ratus, isterikavo, niekaip nesuvokdamas, kodėl nėra griovio, į kurį mes nulėkusios, ir autostrados, ir pareiškė:
- Nieko negaliu padaryti, važiuoju namo.
Matyt, tada mūsų rožos aiškiai pasakė, ką mes su juo padarysim. Rasai prieš akis lėkė vaizdai, kaip ji apipila senuką turimu benzinu, padega ir susmaigsto iešmais, aš apgalvojau visą galimą psichologinį terorą, kuris išsiliejo piktu posakiu, jog tegu čiuožia į kaimą ir atsiveža kastuvą, kurio jis, dideliam Rasos siaubui ir įtūžiui, aišku, neturėjo. Diedukas dar baisiau supsichavo, buvo penkta valanda ryto, ir kastuvą atvežti labai griežtai atsisakė, be to, įrodinėjo, kad nieku gyvu nuo to kalno neišvažiuosim.
Maždaug nudavėm, kad jam jau laikas užsičiaupt ir stumt automobilį.  Šiaip ne taip stumtelėjom iš mirtinos vietos, bet Rasos "uodega" mikliai pasisuko į priešingą pusę ir įlėkė į kitoj pusėj esančią pusnį. Iš ten kapstėm , o ant veidų  buvo užrašyta :censored: :censored: :censored:. Plius diedukas koja kapstė sniegą tiesiai man į veidą, kol atkasinėjau ratą rankomis, ir dar piktinosi, kad nesitraukiu.
Paskui diedukas aiškino, kad net jei ir nuvažiuosim atbuli nuo kalno, tai nieku gyvu apačioj neapsisuksim, o jau tuolab neužvažiuosim ant kalno, kadangi man tuo metu jau buvo įtūžio stadija, karksėjau jam, kad apsisuksim stovyklavietėj, nes ten mažiau sniego, į ką jis kažką piktai burčijo, ir kad užstumsim :censored: ant to kalno tą mašiną.
Na, jis galų gale išlupo Rasą iš automobilio ir bent jau padavė atbulom, o mes jį stumdėm. Pavažiavęs iki kalno vidurio, toliau putojosi, kad čia viskas negerai, o mes džiūgavom, kad nuvažiavo net kokius 60 metrų arčiau laisvės.
Tada diedukas svajingai pasakė, kad važiuodamas čia prie medžio matė šnapso butelį, Rasa nuvylė, kad jis greičiausiai buvo tuščias, o aš migom pradžiuginau, kad vat naminuke, šaunios kokybės, tai mes jam būtinai atsilyginsim  :pachmas:
 Va čia ir prasidėjo šou. Diedukas staigiai persigalvojo, ėmė mano šūkį, kurį aš jam kaliau dar ant kalno - kad nieko nėra neįmanoma, - užsirišo simboliškai jį ant kaktos ir staigiai puolė nuo kalno žemyn su žiebtuvėliu, mes tiesą sakant pamąstėm, ar tik nesprunka, šūkčiodamas, kad jis tik patrauks tralą nuo kelio (nors iki tol apsisukimas, patraukimas ir kitos machinacijos buvo neįgyvendinama). Lėkdamas galopu kilometrą nuskuodė per minimalų laiką, išarė vagas, apsuko ir patraukė tralą, mums iš apačios atrodė, kad gal jis nuvažiuoja, paskui galopu grįžo žemyn, susirado stovyklavietę, pareiškė, kad ten galima apsisukti, nors kai iki tol jam tai sakiau, putojosi ir klykė, kad sniego iki šlaunų, kad prasmegsim ir bus dar blogiau, mikliai kojom nuspardė sniegą, mikliai nuvažiavo iki tos vietos, mikliai įsuko, antrą syk įsukinėdamas įklimpo "iki šlaunų", mes išstūmėm, ir tada prasidėjo sizifo atakos.
Kalnas. Drrrrvžžžžyyyyyyyyyyyyk užvažiavo iki ketvirtadalio. Pavažiavo atgal, dar atgal, dar atgal, teisingai, geriau įsibėgėjo, ir Rasai besitvarstant už širdies dėl pjaunamo variklio drrrvžžžžyyyyyyk (o man užsimerkus ir meldžiantis) užvažiavo iki trečdalio kalno. Dar drrrrvžžžžyyyyyk ir užvažiavo iki dviejų trečdalių kalno, ten jį sumėtė ir diedukas garsiai pasakė b...t. Bet naminukės sparnai jį nešė nešė, ir jis dar per penkis kartus drrrrrvžžžžžžžžžžyyyyyyyyyyyyyyyyk užvažiavo ant kalno.
O ten, kai atskubėjom, jau matėsi ką tik šviežiai kelininkų nuvalytas kelias, tiesiog autostrada, zombių kaimelis pasirodė esąs panosėj, ir laimė, kad ten nėjome, nes ...