AutoriusTema: Wing Chun(Tsun)  (Skaityti 195164 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Wing Chun(Tsun)
« Atsakyti #600 įjungtas: 2007 Spa 08, 13:21:13 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Ar labai skiriasi darbas trumpa ir ilga lazda? Ar labai skiriasi darbas peiliais ir kardeliais? Suprantu, kad matmenys, forma daug reiškia, bet kažkokie judėjimo, puolimo, ginybos principai turėtų būti bendri. Ką manote?
Distancijos skiriasi. Su WT ilga lazda nepadirbsi taip kaip su Escrimos lazda (kuri yra žymiai trumpesnė) . Escrimos lazdą gali laikyti viena ranka (iškart didėja veiksmų laisvė) .  WT lazda gali dirbti tik tolimoj distancijoj.

Kardeliai nėra labai dideli, tad čia skirtumas sumažėja.  :nezino:

Atsijungęs Ruta

• VIP narys
  • 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2006
  • Žinutės: 736
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #601 įjungtas: 2007 Spa 08, 13:45:06 pm »
Tai aš suvokiu, kad skirtumų nemažai, bet ir panašumų turėtų būti nemažai. Jei moki žaisti futbolą su fulės kamuoliu, tai daugmaž neblogai pažaisi ir su bet kokiu kamuoliu, net ir su visai mažyčiu. Todėl man WC/WT lazdos ir kardelių technika atrodo tiesiog kaip bet kokios lazdos bei peilio įvaldymo technikos, ir tiek.
"Neskubėk. Nesirūpink. Čia esi tik trumpam. Tad būtinai stabtelk pauostyti gėlių." Walter Hagen

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #602 įjungtas: 2007 Spa 08, 13:51:11 pm »
Tai aš suvokiu, kad skirtumų nemažai, bet ir panašumų turėtų būti nemažai. Jei moki žaisti futbolą su fulės kamuoliu, tai daugmaž neblogai pažaisi ir su bet kokiu kamuoliu, net ir su visai mažyčiu. Todėl man WC/WT lazdos ir kardelių technika atrodo tiesiog kaip bet kokios lazdos bei peilio įvaldymo technikos, ir tiek.
Kam spardyti medicininį kamuolį jeigu paprastas futbolo kamuolys tam yra tinkamesnis  :nezino:  Čia palyginimas tarp sunkios WT lazdos ir Escrimos lazdų.
Šeip panašumų visur yra, bet jei nori dirbt ilga lazda - ilga ir dirbi. O jei nori dirbt trumpa lazda - dirbi su trumpa. Viskas paprasta  :nezino:

O WT lazdos ir yra WT lazdos. Jas įvaldes netapsi geru escrimadore. Kaip ir netapsi geru wingtsunistu dirbdamas su escrimos peiliais  :ruko:   Nors čia tik žiūrint iš tos "firminės" pusės. Realybėj svarbu ,kad technika veiktų. Ir nesvarbu kokiai mokyklai ji priklauso.

Atsijungęs Ruta

• VIP narys
  • 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #603 įjungtas: 2007 Spa 08, 14:00:24 pm »
Aš tik norėjau pasakyti, kad WC lazdos ir kardelių technikos veiktų, jei jas wingchunistai dažnai praktikuotų net ir žemesniuose lygiuose, ir viskas. Bet kaip jau kažkas minėjo, WC yra orientuota į beginklę kovą, o ginkluotos kovos geriau reikia eiti mokytis kitur.
"Neskubėk. Nesirūpink. Čia esi tik trumpam. Tad būtinai stabtelk pauostyti gėlių." Walter Hagen

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #604 įjungtas: 2007 Spa 08, 14:07:08 pm »
Aš tik norėjau pasakyti, kad WC lazdos ir kardelių technikos veiktų, jei jas wingchunistai dažnai praktikuotų net ir žemesniuose lygiuose, ir viskas.
Nu, va.  :-D  Tai iš kart taip ir reikėjo sakyti  :P   Veiksmingumas priklauso nuo praktikos. O kas per praktika ,kai tie kardeliai ant sienos visada pakabinti  :banging:

Bet kaip jau kažkas minėjo, WC yra orientuota į beginklę kovą, o ginkluotos kovos geriau reikia eiti mokytis kitur.
O ,tau neatrodo keista ,kad "beginklėje" kovos sistemoje net dvi "aukščiausios" technikos yra ginklų:chmm:   WT viskas orientuota į praktinį panaudojimą. Bent jau taip yra sakoma. Tai kaip čia yra ,kad tie ginklai yra tik kaip trofėjus... Ir dirbama su jais daugiau "pakazuchom"  :nezino:   Dar neteko matyti sparingo su WT ginklais. (kaip kad escrimoj).

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #604 įjungtas: 2007 Spa 08, 14:07:08 pm »

Atsijungęs Ruta

• VIP narys
  • 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #605 įjungtas: 2007 Spa 08, 14:16:31 pm »
Va ir man keista, kodėl tos ginklų technikos yra tokios svarbios ir slaptos, o dar sunkiai pritaikomos praktikoje. Gal Vilkatas teisus tai aiškindamas istorinėmis aplinkybėmis. Aš tai linkusi WC laikyti beginkle sistema, nes tas ginklo technikas tik labai maža praktikuojančiųjų dalis - meistrai gauna.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #606 įjungtas: 2007 Spa 08, 14:24:06 pm »
Va ir man keista, kodėl tos ginklų technikos yra tokios svarbios ir slaptos, o dar sunkiai pritaikomos praktikoje. 
Svarbios ,nes mokomos gale. Prieš "užbaigiant" sistemą  :D O slaptos... kad per greit visi meistrais nepataptų  :-]
Nors palą.. Pas Wing Chun'istus ginklų technikų neslepia  :nezino:

Aš tai linkusi WC laikyti beginkle sistema, nes tas ginklo technikas tik labai maža praktikuojančiųjų dalis - meistrai gauna.
O aš WT/WC laikau tiesiog kovos sistema. Beginklėje sistemoje ginklais net nekvepia. O čia ,ir lazda ,ir kardeliai...  :nezino:  Jų pritaikomumas kovoje yra atskira istorija.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #607 įjungtas: 2007 Spa 08, 14:58:25 pm »
O aš WT/WC laikau tiesiog kovos sistema. Beginklėje sistemoje ginklais net nekvepia.
Kovos sistemos negali buti beginkline. Nes nori nenori, bet zmonems teko kovoti daugiau su ginklais !!! Nes ginklas duoda didele pranasuma preis beginkline kova.
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #608 įjungtas: 2007 Spa 08, 15:31:22 pm »
Kovos sistemos negali buti beginkline. Nes nori nenori, bet zmonems teko kovoti daugiau su ginklais !!! Nes ginklas duoda didele pranasuma preis beginkline kova.

Pritariu. Ir WC tikrai ginklu technikos yra.
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #609 įjungtas: 2007 Spa 08, 15:39:35 pm »
Nu, o aš ką pasakiau?  :nezino:   Yra kardeliai ,yra lazda. V ciom prablema? Klausimas susijęs tik su jų praktiniu pritaikymu.

« Atsakyti #609 įjungtas: 2007 Spa 08, 15:39:35 pm »

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #610 įjungtas: 2007 Lap 07, 19:49:40 pm »
"Wing Tsun nėra sportinis kovos stilius- tai reali kova ir nuolatinio tobulejimo filosofoja kartu."
Kaip jus suprantat ta nuolatinio tobulejimo filosofija?
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs Ruta

• VIP narys
  • 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #611 įjungtas: 2007 Lap 07, 23:13:24 pm »
"Wing Tsun nėra sportinis kovos stilius- tai reali kova ir nuolatinio tobulejimo filosofoja kartu."
Kaip jus suprantat ta nuolatinio tobulejimo filosofija?
Tai viskas (nebūtinai WT/WC) gali būti "nuolatinio tobulėjimo filosofija" arba nebūti - nuo žmogaus priklauso. Nuolatinis tobulėjimas - kai nuolat tobulėji.  :D Pagrįsk teiginį, kad šis kovos stilius yra reali kova. Ar apskritai kokį nors kovos meną/sportą galima vadinti realia kova?

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #612 įjungtas: 2007 Lap 08, 09:43:52 am »
Tai viskas (nebūtinai WT/WC) gali būti "nuolatinio tobulėjimo filosofija" arba nebūti - nuo žmogaus priklauso. Nuolatinis tobulėjimas - kai nuolat tobulėji.  :D Pagrįsk teiginį, kad šis kovos stilius yra reali kova. Ar apskritai kokį nors kovos meną/sportą galima vadinti realia kova?

Galima. Kai saleje treniruoti igudziai tau padeda isgyventi realiame pasaulyje. Kol to nepatikrinai, nepajutai - visa kita yra vien teorija :) ir gimnastika.

P.S.: o dabar jau spardykit mane uz nepopuliaria minti ;)
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Saulius

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2007
  • Žinutės: 158
  • Amžius: 59
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #613 įjungtas: 2007 Lap 08, 10:12:17 am »
Galima. Kai saleje treniruoti igudziai tau padeda isgyventi realiame pasaulyje. Kol to nepatikrinai, nepajutai - visa kita yra vien teorija :) ir gimnastika.

:handshake:

Atsijungęs Paltas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2007
  • Žinutės: 141

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #614 įjungtas: 2007 Lap 08, 14:30:33 pm »

normali mintis, pilnai sutinku  :handshake:
joks dirzas, ar danas, ar atskyris ir pan. nepriklausomai nuo stiliaus ar pakraipos, negali vadintis realia kova, kol  to nepanaudosi realioje kovoje. o kad saleje labai smagiai partneri metai arbe apdauzai, realiam gyvenime gali nieko nereiksti (kazkaip cia sumialiau :) )
dar noriu paklausti: kuom skiriasi Wing Chun nuo Wing Tsun? ar cia is esmes tas pat?

« Atsakyti #614 įjungtas: 2007 Lap 08, 14:30:33 pm »