Beje nezinau iskur imama tokia informacija apie wingtsun taciau kaskodel itariu kad saltinis yra internetas

Kaip bebutu pas mus mokoma wingtsun technika neturi nieko bendro su tuo ka jus cia rasote.Kartoju kad wingtsun atskira ir pilna sistema sukurta kaip priespriesa kitiems stiliams.Matau labai daug neatitikimu jus straipsniuose.Kaip pavyzdziui didysis meistras Yip Man kuris neva moke kaskokia kinu kariuomene citata:
,,Poreikis sistemai gimė kaip objektyvi būtinybė greitai ir pigiai dėl iškilusios šaliai grėsmės apmokyti sugaudytus iš prasčiokų kinų armijos rekrūtus''.Taip iseina kad wt atsirado Yip Man laikais...
Ydomu..is patikimu saltiniu tokiu kaip tam tikri senoviniai manuskriptai ir pan.Yra zinoma kad Wingtsun stiliu sukure Ng Mui viena is penkiu paskutiniu vienuoliu kurie issigelbejo is shaolinio.Ji perdave stiliu merginai vardu Yim Wing tsun ir t.t iki tol kol daejo iki meistro Chan Wah Shun kuris buvo Yip Man mokytojas.Po jo mirties Yip Man mokesi pas Leung Bik zodziu pagal jus wingtsun atsiranda pries mazdaug 50metu nors istiesu mazdaug pries 300 metu.
Tiek del istorijos.
Ir dar jei wingtsun toks neisbaigtas tai kodel pas mus sia vasara vykusiame seminare vengrijoje dalyvavo 8-ojo dano dziudo Kodokan meistras kuris pats pasiprase i vedama seminara...
Taippat pas mus treniruojasi auksta lygi pasieke karatistai boxininkai turintys neviena atskiri ir pan.Galima vardinti daug...[/b]