Man tai Iron Maiden - kaip TKD ir kiti panašūs kovos menai (Goju-ryu, Uechi-ryu ir t.t.), o Metallica - kaip Combat Fighting arba UFC!

Metal4ever!!! 8-)
Net nežinau, kurią čia dabar dainą iš Bruce Dickinson_o (o, beje, jis yra fechtuotojas, praktiškai tik dėl muzikos atsisakęs galimybės patekti į Britanijos Olimpinę rinktinę!) arba Metallica paimti kaip citatą temai!...

Iš “St. Anger“ ir Dirty Window, ir All Within My Hands, ir...

Gal Iron Maiden geriau No More Lies iš jų “Dance of Death“ (pagaliau puikus albumas po “Seventh Son of the Seventh Son“!)...
Nors va Ozzy irgi gerai:
“ 'Cause I'm a dreeeeeeeeeeeeeeeeeeeamer,
I dream a lot away...“
Daina skirta dar nesugadintiems, kaip aš, kovos meno mylėtojams...
Tai kur ta baltoji gervė vingtsunyje, ką?...

Kur TOJI šaoliniškoji strategija pastebima?..

Tarkime, aš ją rasčiau (kaip ir kokiame Goju-ryu karate), bet... VingTsun tikrai ne ja paremta (o legendą apie moteris-sukūrėjas ir “moterišką“ stilių jau išdėsčiau auksčiau - kas, kaip ir kodėl taip vadinasi)! Galop, net storų begemotų stumdynes Sumo, pagal legendą, sukūrė gražuolė deivė Aušra (Amaterasu - jap.)...
Supraskite, Šaolinio kovos menai turi ne 5 stilius, kaip su kinų kalba pažįstami, bet ne su kovos menais, vertėjai teigia! Jų vertimus va mums dar reikia “atsišifruoti“ atgal, tarkime (čia kaip su ta pas mus garsia legenda apie lenkų kavaleristus, puolančius vokiečių tankus kardais... Ten yra tiesos grūdas, bet ne taip, kaip teigiama!).
Šaolinyje yra ne 5 stiliai - jų, jei pasiremti dabartiniu Šaolinio abatu, iš tikro yra 108 (jei surasiu savo dar senus užrašus, galiu visus ir išvardinti, bet neapsidžiaugsite skaitydami, nes nelabai rasite iš viso ką pažįstamo...

).
Ten yra 5 esminės strategijos, kurios tiesiog įvardintos “žvėrelių vaizdiniais“: tigras, leopardas, gyvatė, gervė ir drakonas. Ir visi kovotojai privalėjo su visomis jų susipažinti. Kad paskui pasirinktų specializaciją. Jei gyvens tiek...
Aš galiu visiškai tą pačią iš esmės kombinaciją parodyti visomis skirtingomis strategijomis. Ir, jei nors kiek įsigilinsite, jūs padarytumėt TĄ PATĮ, tad tame nematau nieko ypatingo!
Ir žinot, kodėl neišnyko “defektinis produktas“ karate, nors, kinų požiūriu, ji buvo tokia “nedadaryta“ (tai kad tokia ir liko, tarp kitko)?

Tai kad jos defektai, kungfu požiūriu, neturi didelės reikšmės bendram rezultatui, nes jos esminės mokyklos sukombinavo vienaip ar kitaip savyje po 1-2 arba net 3-5 šias strategijas! Kas kad NEPILNAI, jei laikysime “žvėrelius“ tik stiliais - svarbu čia esmė pagauta!
Ir ne dabartinio stiliaus dydis pagal užsiiminėjančių skaičių ar kata kiekį svarbu čia! Juk “gloablus monstras“ Shotokan - tai iš esmės žaidimas ant vieno Tigro, o va šeimyninis Uechi-ryu, su 3 katomis!!!, tai net 3 tokios strategijos: Drakonas, Gervė ir Gyvatė!
Yra VingTsunyje gervės. Bet ji yra ir TangLang (maldininke)! Kaip yra VingTsunyje ir tigras su leopardu...

O va siekis gyvatės, mano požiūriu, tempia VingTsunį atgal į... Maldininką!..
Gerai, jai gerai... Užsičiaupiu...