AutoriusTema: Wing Chun(Tsun)  (Skaityti 192058 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

KeVaLaS

• Svečias
Wing Tsun kombinavimas su kitais kovos menais ar sportu
« Atsakyti #15 įjungtas: 2004 Lie 08, 00:14:39 am »
Citata

Baisiai noreciau uzsiimineti tailando boksu  :)  bet tiesiog nera kur.
Nu gal ir ne menas, wt lankau ne todel kad traukia prie meno, o kad ismokciau apsigint :D
Ana posta is bullshido jau buvau skaites, tikrai idomu tik kaip jau minejau nera galimybiu.

O is kokio miesto tu esi ir pas kuri Si-Fu mokaisi? As tai is Kauno esu ir pas Lina mokausi.

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #16 įjungtas: 2004 Lie 14, 15:52:47 pm »
Oi, vargštai VingTsun patriarchai ir patriarchės! Ir kodėl gi jūs tokį neišbaigtą stilių sukūrėte???  :-(  Kaip gi dabar jūsų adeptams su tokiu “nedadarytu“ į kovą ar bent jau sparingą lįsti?...  :(  Nei čia gražių kojos mostų, nei čia normalios rankų technikos... O ir blokų bei stovėsenų, kuriomis papozuoti prieš kamerą ar išsižiojusius lochus nėra...  :A

Viešpatie, koks nesusipratimas toks stilius!  :evil:  Eisiu gi aš į... (norimą įrašyti)...  :rolleyes:

Klausimas: O KAM TAU PRIDĖTI PRIE STILIAUS TAI, KĄ JO KŪRĖJAI SĄMONINGAI KAŽKADA IŠMETĖ???  :shock:  Ir išmetė kaip nenaudingą balastą, beje.  :-P

Jei jau nori ką nors “pridėti“, tai verčiau tiesiog drožk tiesiai į Maldininko stilių - Tanglan-ciuan.  :D  Nes va iš šio stiliaus vienos Taolu dalies visą tą VingTsun ir padarė... Beje, ta Taolu taip ir vadinosi - “Gražusis pavasarėlis“... ;)

O paėmė jie tik tiek, nes jų manymu, tokiam siaurai specializuotam stiliui daugiau nieko ir nereikėjo: truputis tiesinės kontratakinės technikos, truputis kombinacijų (tiesą sakant, tai iš viso tėra dvi strategijos, jei ir dvi kas sugebės surasti) ir stulpas, įkastas į žemę, treniruotėms (ar dar tiksliau - muštrui iki nualpimo). Prigaudytų rekrūtų kariuomenėje, kuriems tik vienas ginklas ir tepriklausė - ietis.

Tokia tad tai ir strategija... Toks tai ir tobulinimas... ;) Ką čia tobulinti ir ką jau čia bepapildysi?  :rolleyes:  Ne veltui kai kurie taip tiesiai ir drebia - koks jau čia kovos menas, tas VingTsun?...  :A

Tobulindamas ir pildydamas tu jau nebe VingTsun gausi. Tai kam bandyti priskiepyti vaiskrūmį prie sakuoto pušies kamieno?  :rolleyes:  Vaisiai, žinote, labai jau neskanūs gausis, net jei ir pavyktų apgauti gamtos dėsnius...  :?

Tik mano nuomonė.  8)

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #17 įjungtas: 2004 Lie 14, 17:34:03 pm »
As esu UZ ilgus ir aukstus smugius kojomis....
Kai ginuosi...:)

Bet kaip visada sako mano treneris - jei tu ilgai ir nuobodziai trinsi viena judesi ir ismoksi ji daryti TOBULAI, tada gali sakyt, kad pasiekei savo tobulejimo kelio pradzia.
Tai yra texniskai nepriekaistingai, greitai ir patikimai. Patikimai. O taip daryti sugeba tik metu metus besitreniruojantys MEISTRAI is didziuju raidziu. O ju, kaip zinia, pasauly- nedaug, deja...
Mums dar Saxaros dykumas apsikt reiketu, kol nors viena judesi atliktumem, taip, kaip tai daro eilinis Shaolinio gyventojas, kuris i viena smugi sudeda tai, ka mes baksedami i kriause isliejam per savaite...
Polemika...;)
Bet stengtis reikia... Ir manau/tikiu, kad daugelis atena i dojo, ne tik bica prisipust, bet ir i galveles ko nors isikrest....
Ir neidealizuokit nei vieno kovos menu stiliaus ar sporto rusies - viskas yra gerai! TIk reikia pasistengt siek tiek, kad tai isisamonintumet...
Nepakeli kojos, kad ispirt i galva - surask save parteryje. Esi staigus ir soklus - daryk karjera Taekvon-Do.
Esi soklus ir stiprus - dirbk universaliai...
Po keliu metu (arba kaip daugelis - po keliu dienu/savaiciu/menesiu) pajusi, kas tau arciau sirdies. Ir pradesi atsirinkineti.
Kovos menai yra ivairove. Jei stilius kildinamas is senu senoves ir iki siol egzistuoja ir iki siol vertinamas slaptuju/specialiuju/kariniu ir kitu strukturu, vadinasi - JOS VEIKSNIOS!
Sekmes mums pazinime!  :))))))))
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Pūgžlys

• Svečias
« Atsakyti #18 įjungtas: 2004 Lie 14, 17:47:23 pm »
:-D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #19 įjungtas: 2004 Lie 16, 10:13:39 am »
Pastebėjimai:

1. Šaolinis - tai mitas apie rojų kovinio meno gerbėjams, perfrazuojant O. Benderio mintį apie užsienį, kaip mitą apie pomirtinį gyvenimą...  :D

Realybė yra tokia, kad komunistai visus vienuolius išvijo per kultūrinę revoliuciją į plantacijas. Kas dabar atkurta, tai kinų Disneilendas turistams, kur Shaolin-ciuanj pristato vienuoliais perrenkti sportinio internato auklėtiniai. Beje, labai profesionalūs (iš milijardo galima gi nepilną šimtinę tautinius šokius šokančiųjų atrinkti?). Jet Li - vienas tokių pasisekusių pavyzdžių.

Vienuolių (tikrų, tipo) dar yra grįžusių, bet jie medituoja ir yra dabar tik “kultūrinio paveldo dalis“... ;) Beje, net ir senąjame Šaolinyje visada buvo vienuoliai ir kariai - dvi atskiros kategorijos. Paskui karius “užraukė“ - nepatiko imperatoriui “nelegalios banditų formuotės“, kalbant rusų žiniasklaidos terminais... ;)

Jei mito žlugimas skausmingas ir neįtikėtinas - Kinijos viza išduodama Naugarduko g. Vilniuje...  :D

2. Aukšti spyriai - atskira tema. Beje, buvo ir senąjame forume, ir neišplėtota. Galime atskirai ją pradėti, jei tik bus noro... ;)

3. Apie kariuomenę geriau diskutuoti tiems, kas joje tarnavo. Nes gausis mitai kaip apie Šaolinį... ;) Aš tarnavau. Dvejose, tarp kitko...  :D  Ir dar trečią - “supervalstybės“ - turėjau progą panagrinėti ir pačiupinėti.. ;)

Tad kodėl tam nepradėjus atskiros temos, ką?...  :rolleyes:  Nes esu nemažas Rex Applegate gerbėjas, ir va čia tai tikrai turėčiau progos pasireikšti gal net daugiau, nei apie kovos menus šiaip... ;)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #19 įjungtas: 2004 Lie 16, 10:13:39 am »

Guest

• Svečias
« Atsakyti #20 įjungtas: 2004 Rgp 01, 23:20:36 pm »
Citata
nevykelis  raso:

Kazin ar apsimoketu lankyti dar ka nors, kad praplesti savo zinias ir ismokti aukstu koju smugiu, ar isvis verta ? Ko gero lankant 2 rusiu treniruotes gali labai trukdyti vienas kitam: skirtingos stovesenos smugiai, neduok Dieve visokios katos  .Aciu uz nuomones.

Pati bandziau suderinti WT su shotokan karate bet galiausiai pasirinkau WT... Istiesu man pradejo maisytis sie du stiliai, nes paprasciausiai darydama viena emiau abejoti (pvz kam as darau daug laiko uzimanti ir jegu isnaudojanti karate bloka jei galima paprasciau?)...
o katos nera blogai ;)

Citata
Sei-i rašo:

Oi, vargštai VingTsun patriarchai ir patriarchės! Ir kodėl gi jūs tokį neišbaigtą stilių sukūrėte???  Kaip gi dabar jūsų adeptams su tokiu “nedadarytu“ į kovą ar bent jau sparingą lįsti?...  Nei čia gražių kojos mostų, nei čia normalios rankų technikos... O ir blokų bei stovėsenų, kuriomis papozuoti prieš kamerą ar išsižiojusius lochus nėra...  

tai nebuvo kurta kaip kovos stilius.  
o del lindimo i kova... ka tu turi omeny? realia kova gatvej?
pas mus vyksta siokie tokie sparingai.
beje, o ka tu laikai ''normalia'' ranku technika?

Citata
O paėmė jie tik tiek, nes jų manymu, tokiam siaurai specializuotam stiliui daugiau nieko ir nereikėjo: truputis tiesinės kontratakinės technikos, truputis kombinacijų (tiesą sakant, tai iš viso tėra dvi strategijos, jei ir dvi kas sugebės surasti) ir stulpas, įkastas į žemę, treniruotėms (ar dar tiksliau - muštrui iki nualpimo).

kas leidzia spresti? ar ne per miglotas isvadas darai?

Guest

• Svečias
« Atsakyti #21 įjungtas: 2004 Rgp 02, 00:10:26 am »
KeVaLaS raso:

Citata
O is kokio miesto tu esi ir pas kuri Si-Fu mokaisi? As tai is Kauno esu ir pas Lina mokausi.

Ar kartais nebuvai Sifu seminare Klaipedoj sia vasara?

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #22 įjungtas: 2004 Rgp 02, 09:31:48 am »
O, ponai, nebūtina priimti asmeniškai ir giliai į širdį atsiliepimus tų, kurie NESIRENKA jūsų stiliaus vien todėl, kad gal jis jiems nėra priimtinas arba mato iškart jame nepriimtinus arba netenkinančius dalykus.  :?

Dar pastebėsiu, kad “mokyklos ar patriarcho garbės gynimas“ - tai labai būdinga nesveikam kultiniam (sektantiškam) požiūriui į kovos meną.  :evil:

Ir, užuot pateikus atsakymą “nes mano meistras man taip sako!“ į argumentą, vis tik reiktų paimti ir PAČIAM šiek tiek pasidomėti, kas ir kaip, ir KODĖL va toks užsispyręs Sei-i sako, kad ten - ietininkui pritaikyta ir supaprastinta tanglang-ciuan technika, ir nieko daugiau!  8)

Beje, Shotokanas su VingTsun dera tiesiog puikiai!  :D  Nes abu labu tokie!...  :D

Bet čia būtų per platus klausimas diskusijai, nes išeinantis už VingTsun temos ribų.

Ir dar pastebėsiu - ačiūdiev, kad boksininkai - “nereligingi“ žmonės ir į mistikas nepuola. Nei vienas jų neįsižeidžia, kad jų kovos stilius yra toks “primityvus“ ir supaprastintas iš “London rules“ ar net pankrationo. Jie tai, skirtingai nuo vingčiūnistų, laiko privalumu.  8-)

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #23 įjungtas: 2004 Rgp 02, 09:33:47 am »
O, pamiršau: mano išimtos iš konteksto ir pateiktos aukščiau citatos - yra ironija, kas nesuprato...  :-]  Todėl nereikia komentuoti bajerių - jie darosi po to nejuokingi...  :D

O va antroji - tai faktai, kuriems atsakymo nėra.  :rolleyes:  Ir NEBUS, nes... argi ne taip?... ;)

Guest

• Svečias
« Atsakyti #24 įjungtas: 2004 Rgp 02, 11:21:00 am »
Reiskia nesuprantu tavo bajeriu. sorry.
Bet nebutina smeisti stiliaus nezinant kas tai yra.

Na jei laikai mane sektante (taip ironija) tai bek, bo uzsiundysiu dar.  :P

as rimtai ziuriu i WT.

ir jeigu jus negalit apie tai be ironijos padiskutuot, tai jau ne diskusija.

bet aciu uz savo nuomones gynima.

« Atsakyti #24 įjungtas: 2004 Rgp 02, 11:21:00 am »

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #25 įjungtas: 2004 Rgp 02, 11:52:39 am »
Gerai, kad jaunystė, kaip sakydavo mano draugo senelis - greitai praeinantis trūkumas...  :D Aš, kai buvau jaunas, tai irgi galėjau eiti prieš barbarų ordas už savo stilių ar bendrai kovos meną!...  :-D

Aš NEŠMEIŽIU jokio stiliaus!

Aš tik konstatuoju faktą, kad VingTsun - paprastas ir supaprastintas iš TangLang (maldininko) stilius. Kas tame blogo, kaip nesuprastų priežasties piktintis minėti boksininkai?...  :rolleyes:

Nieko. Greičiau jau - privalumas. Kuo mechanizmas paprastesnis - tuo jis geriau veikia. Kuo mažiau veiksmų sistemoje - tuo jos patikimumas didesnis.

Muštynėse, tarkime, adrenalinas elementariai atjungia mąstymą, kaip nereikalingą dalyką ir nevertą būti aprūpintu pakankamai deguonimi - jo reikia kitoms kūno dalims. Todėl GMS (gross motor skills, kas yra bendriniai arba baziniai judėjimo įgūdžiai) veiks, kai tuo tarpu FMS (fine motor skills - arba išmoktieji, pridėtiniai) - ne.

VingTsun kaip tik yra sistema, kuri remiasi GMS. Tai yra jos privalumas!

Ir jos paskirtis buvo visada aiški: apmokyti bazinių ir elementarių kovos veiksmų sugaudytus į kinų armiją rekrūtus. Iš čia ir visas tas “promilitaristinis“ muštras mokyme.

O apie kokius dar FMS kareiviui reiktų aiškinti? Jam - kuo paprasčiau, tuo geriau. Juolab, kad ir laiko tokiam parengimui nėra daug...

Dabar pažvelkite į kitą faktą: koks stilius buvo vyraujantis kinų kovos menuose, tai reiškia - ir karių bei galimame priešininko parengime?

Šaolinio - kieno gi daugiau! Teisingai!  :D Todėl jis toks ir legendinis.  

KAS yra kontr-stilius Shaolin-ciuaniui?... ;)

Pamenate legendą apie vieną tinginį vienuolį, kuris vėliau visiems savo broliukams šiknas išspardė? ;) Taigi, jis ir “sukūrė“ maldininko stilių, tanglang. Kiekvienoje pasakoje ar legendoje yra tiesos grūdas, tik reikia jį atkasti.

Tad, jei visa kariauna ir profai bazuojasi Šaolinio stiliuje, tai “ant tempo“ (čia ir terminai pateikiami, beje: kai pilnas Šaolinio stilius mokomasi 12-15 metų, o pilnas VingTsun - tik 3-5 metai) tiks būtent ne supaprastintas šaolinis (nes bet kuris kitas mokantis kiek daugiau šaolinio tiesiog duos į kailį), o kažkas kontr... ;) Maldininkas - toks pats ilgas pagal mokymosi laiką, kaip ir jo oponentas, tarp kitko!...

Ir vėl: kas genialu - paprasta!  :-D  

Juk pėstininkui, kuris ginkluotas ietimi (o kovoje kokį jis dar ginklą panaudos ir panaudodavo, ką?), reikia visai nedaug. Tokios maldininko mini versijos.

Kad... NET KAIMO BOBA suprastų! Ir tai ne antifeministinis pareiškimas, ir juolab - neasmeniškumas! :* , o tiesiog konstatavimas gyvenimo ir tuomečio mąstymo realybės: beraštis kaimietis rekrūtas ne ką protingesnis už bet kurią kaimo moterėlę (kada Kinijoje buvo sulygintos vyrų ir moterų teisės ir pastarosios pradėjo šviestis???). Štai todėl VingTsun yra “moteriškas“ stilius, nors visi grand-meistrai ir patriarchai - vyrai. Nes pačioje pradžioje jis buvo toks... “netikras“. Nepilnas, kaip sakoma. Kaip ir moterims - pakakdavo, jau jau taip, tik elementarių mokslo žinių (o ir dabar kinai žudo moteriškos lyties kūdikius - kodėl? Antrarūšiai jų supratimu...  :-( ).

Kas kad nepilnas - BET PUIKIAI VEIKIA! O ko daugiau norėt?

Va ir visos legendos.

Mano ASMENINIU manymu, tai muštynėse VingTsun - bene pats tinkamiausias iš stilizuotų ir kanonizuotų kungfu stilių. Būtent dėl savo paprastumo ir efektyvios parengimo metodikos.

Tik nereikia užsidaryti savo kiaute ir vis tik apsidairyti aplink!  :) Sifu - gerai. Bet ir jis ne dievas.

Man VISI stiliai vienodai vienodi (kalambūras), nes aš matau juose tiek privalumus, tiek trūkumus. Bet kad nėra stiliaus be trūkumų... ir niekad tokio nebus! ;)

O bet kuris “maldininką“ rimčiau praktikuojantis žmogus iš tikro kiek atlaidžiai žiūrės į “jaunesnįjį SAVO broliuką“... ;) Nes jie turi ir tą patį VingTsun, ir dar Šaolinio “bazę“ (ypač Cisin Tanglang stilius), ir dar puikias kontrstrategijas.

Nors muštis pakanka ir VingTsun. Ar išvis - bokso.  :D

“Visi mes - vieno kraujo. Tu ir aš“ - Mauglis.

Peace.

Guest

• Svečias
« Atsakyti #26 įjungtas: 2004 Rgp 02, 13:45:57 pm »
vai kokie mes apsisviete... :-)

...As visai nenoriu gincytis.
As praktikuoju WT, nes tai mano kelias.
Kam mesti kelia del takelio?
o kam gincytis del takeliu, kuriu isvaikscioti neuzteks zmogaus gyvenimo?
(taiip jau nujauciu ka kontr-pasakysi...)

nepriestarausiu tau ir nepritarsiu. Juk man tik 18... :baby:
O kaip priimta daugely tolimuju rytu salyse, ismintis tik su metais. (eh)

o be to gyniau, ginu ir ginsiu savo kovos sistema kad ir ka besakytum. toks jau tas jaunystes uzsispyrimas anot taves... ;)

*  :argue:  gincai. laimi protingas. pralaimi protingesnis. protingiausias nesikisa*

~uh...  :-/  vat shaolinio forume bent zmones rimtai i viska ziuri =] o ba dar pasakysiu cia kanors ir sudirbs iskart, nesuprasi kada saipomasi, o kada rimtai... atrodo cia tik moderatoriai sneka y vsio...byez. have a good life~

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #27 įjungtas: 2004 Rgp 02, 14:12:29 pm »
O dar rimčiau kalbama Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  :D

Nereikia visko priimti asmeniškai. Jei įžeidžiau - va dabar ir prie visų viešai atsiprašau, nes neturėjau tokio tikslo!

Ginčuose gimsta tiesa. Nuolaidžiauti ar laimėti juose ne tik kad nebūtina, bet ir kenkia bendram tiesos supratimui.

Mane, kaip ir bet kurį kitą, kritikuoti ne tik kad galima, bet ir privaloma! Kolegos, jei išlaikote praleistą smūgį sparinge, tai gal nereikia bėgti iš “kontaktinio ginčo“?... ;) Kita vertus, sakoma, kad antausį tai veidas pakelia - jo nepakelia įžeista savigarba.  :?

Tai gal vis tik grįžtame prie diskusijos apie VingTsun? Ir tikrai: jei neturite rimtesnių argumentų dėl jo istorinių peripetijų, tai ir palikime tą reikalą archyvams ir kitiems tyrinėtojams. Nes tame lauke kol kas čia, šiame forume, nesuradau pranokstančio disputams kolegos, kaip, tarkime, Pugzlys nesuranda daugiau apie meditacijas, Zen ir bendrai budizmą už jį suprantančio... Ir tik vienas, vargšas (!!!) Saxum surado sau lygaus svorio Xeusą, kad pasigalynėtų MMA istoriniuose verpetuose...  :D

“Žinau, kad nieko nežinau“ - Socrates.

Ir aš jam pritariu. Aš tikrai nieko nežinau apie kovos menus. Nuoširdžiai!...

KeVaLaS

• Svečias
« Atsakyti #28 įjungtas: 2004 Rgp 02, 14:44:35 pm »
Citata

Ar kartais nebuvai Sifu seminare Klaipedoj sia vasara?

Ne, as buvau seminare dviem savaitem anksciau Vilniuje.

2 Sei-i: Wing Tsun neturi nieko bendro su mistika ir kitom nesamonem, o gal as kazko nezinau :?

2 BlackSpirit: Fanatizmas yra labai blogas dalykas. Nors as pats ir lankau WT, bet aiskiai suvokiu, kad 15metis vaikas is Titano man vistiek susprogdintu galva tiesiogine ta zodzio prasme :punch1: Reikia priimti faktus tokius, kokie jie yra, o ne fantazuoti nesamones a la as esu kietas kovotojas ir visus iskapociau savo super greitais smugiais  :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #29 įjungtas: 2004 Rgp 02, 15:25:58 pm »
Tai ir aš apie mistiškumo nebuvimą VingTsunyje čia jau va kelintą kartą sakau!!!!  :A

“Nie dielajtie iz jiedy kulta!“ (nedarykite iš valgymo kulto - rus.) - pasakė Ostapas Benderis Balaganovui, atimdamas iš jo agurką ir suvalgydamas (Ilfas ir Petrovas, “Aukso veršis“)...  :D

« Atsakyti #29 įjungtas: 2004 Rgp 02, 15:25:58 pm »