AutoriusTema: Wing Chun(Tsun)  (Skaityti 193582 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Sei-i

• Svečias
Dėl Wingtsun ir Wingchun (PR, politika, vaidai)
« Atsakyti #105 įjungtas: 2004 Lap 10, 14:39:25 pm »
Tai ir užduok tuos neaiškius klausimus - man tai viskas perdėm (kirtis ant Ė) aišku...  :D

O dėl to klausimo, kurį lankyti, tai atsakysiu grubiai, bet paprastai, nes kartais, matau, užuominų nepakanka: OT NE ***?   :banging:  TAIGI TEN IR RAŠOMA :evil5: , KAD TAI LIETUVOJE TA PATI KONTORA!!!  :userfriendly:

Corsair

• Svečias
« Atsakyti #106 įjungtas: 2004 Lap 10, 18:48:37 pm »
Citata
Tai ir užduok tuos neaiškius klausimus - man tai viskas perdėm (kirtis ant Ė) aišku...  :D

O dėl to klausimo, kurį lankyti, tai atsakysiu grubiai, bet paprastai, nes kartais, matau, užuominų nepakanka: OT NE ***?   :banging:
TAIGI TEN IR RAŠOMA :evil5: , KAD TAI LIETUVOJE TA PATI KONTORA!!!  :userfriendly:

del to labai abejoju todel ir perskaites tai kas parasyta tenai nustebau ...
manau kad pakeisit savo nuomome kai idemei paskaitysit
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti - kur teigiama kad oficialus wing tsun ikurejas ir vadovas yra Si-Fu Linas Gudonavičius. dar ten  yra kitu treneriu sarashas ...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
o cia parasyta kak ikurejas ir vadovas yra Sifu Linas Raišys ... bet kazkodel pirmam tinklapije visishkai kita informacija ir to Lino Raishio ner net treneriu sarase ... tiesa pasakius nemanau kad tai "TA PATI KONTORA" nes faktai rodo ka kita .

p.s. o mano klausimas ne buvo "ka lankyti" as tiesiog noreciau isgirsti zmoniu lankanciu ta ar kita asociaja nuomuones ir tiek , seip gal ir "***" bet pasidare idomu ir tiek

Marko

• Svečias
« Atsakyti #107 įjungtas: 2004 Lap 12, 10:36:02 am »
Citata
p.s. o mano klausimas ne buvo "ka lankyti" as tiesiog noreciau isgirsti zmoniu lankanciu ta ar kita asociaja nuomuones ir tiek , seip gal ir "***" bet pasidare idomu ir tiek

kazko aptile forume..
 :rolleyes:
IMO zmoniu, kurie lanko, nuomones PRIVALO buti kuo palankiausios, antraip ko gi jie ten lankytusi ?
Cia motyvacinis klausimas, jei individuali opinija bus nepalanki (-ai treneriukas grybus pjauna, arba per daug atsispaudimu duoda , o as NEZINAU ka is to GAUSIU.. ir dar pries panas geda, kad ne visus padarau) labai greit pradesi praleidineti trefkes ir psio..  Cia trenerio darbas, kad palaikyti kolektyve 'atsidavimo' atmosfera.
Nueik, pasitreniruok keleta savaiciu,  - nuspresi, kur treneris grieztesnis, kur kolektyvas Tau geresnis, ten ir bus TAVO klubas. O gal panelei  tai-chi labiau... :-D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #108 įjungtas: 2004 Lap 12, 11:52:38 am »
Citata

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti - kur teigiama kad oficialus wing tsun ikurejas ir vadovas yra Si-Fu Linas Gudonavičius. dar ten  yra kitu treneriu sarashas ...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
o cia parasyta kak ikurejas ir vadovas yra Sifu Linas Raišys ... bet kazkodel pirmam tinklapije visishkai kita informacija ir to Lino Raishio ner net treneriu sarase ... tiesa pasakius nemanau kad tai "TA PATI KONTORA" nes faktai rodo ka kita .

Tai gal Linas ištekėjo ir pavardę pasikeitė?..  :D

Jei rimtai, tai “ta pati kontora“ reiškia TĄ PAČIĄ kontorą, tik rodo VALDŽIOS nepasidalinimą, todėl vienas Linas kitam Linui - nebe Linas pasidaro, ir atsiskiria. Kuris Linas linesnis - reikšmės ABSOLIUČIAI jokios neturi. Nes net aiškioje sporto federacijoje visada surasi du skirtingus trenerius su savo metodikomis, ir net tame pačiame klube du skirtingi treneriai skirtingai savo mokinius gali mokyti. ESMĖ nesikeičia - tas pats vinčunis liks, nepriklausomai nuo to, kai užrašysi: TS ar CH.  8)

Galop, pastarojoje nuorodoje, kurią aš PRIMYGTINAI siūliau vis tik IŠMOKTI perskaityti, be kita ko rašoma:

Citata

“Pirmojo oficialaus WING - TSUN klubo Lietuvoje įkūrėjas ir šio stiliaus propaguotojas Linas Raišys <...>

Netrukus po to gaunama video medžiaga apie WING CHUN stilių iš V. Martynovo, kuris yra įsteigęs vienintelį oficialų vietnamietiškos pakraipos WING CHUN klubą Maskvoje. Ligi šiol palaikomas ryšys tarp Raišio Lino ir Martynovo, kuris nemažai suteikė WING CHUN žinių ir mokomosios medžiagos. <...>

1997 metais Linas Raišys, su entuziastų grupele iš Jonavos, Vilniuje susitiko su WING CHUN pionieriumi Lenkijoje - Juzefu Šargutu <...> Po šio susitikimo, iš jo Raišys gavo instruktoriaus diplomą. Tais pačiais metais, Jonavoje, įkuriamas oficialus kovos meno klubas - "WING CHUN kung - fu".

1999 metais gegužės mėnesį Raišys sudalyvauja WING - TSUN kursuose, Raišys tampa EEWTO (Rytų Europos WING - TSUN organizacija) nariu <...>

2000 metais gegužės mėnesį, Varšuvoje, Lietuvos WING - TSUN atstovų grupė buvo pristatyta profesoriui SIJO Leung Ting'ui - tarptautinės WING - TSUN asociacijos vadovui <...>

Tais pačių metų, liepos mėnesį Varšuvoje, Linas Raišys, pasibaigus kursams, gavo EEWTO organizacijos instruktoriaus diplomą bei apsigynė atitinkamas pakopas.

2004 gegužės mėnesį, kartu su iš EEWTO išėjusiais mokiniais įkūrė Wing Chun kovos menų asociaciją."

Tai ar SKAITYTI dar neišmokote? :banging:

Ar kyla abejonės dėl Lino Raišio KVALIFIKACIJOS, kad jo nėra organizacijos, iš kurios jis išėjo, sąrašuose (bet tai ir kito Lino nėra šito Lino sąrašuose dabar, spėju...  :D )?  :?

Negi turiu imti ir pirštu baksnoti kaskart, kai žmonės susiduria su kokiu NAGLU marketingu ir klientų klaidinimu arba AIŠKIU politikos kokiame nors stiliuje pasireiškimu?..  :?

Kaip man atsibodo visi tie “meistrų“ darželinukų žaidimai smėlio dėžėse...  :evil:  (o po to visi klausia manęs: “o kur tu lankai?“  :D )

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #109 įjungtas: 2004 Lap 12, 11:57:09 am »
Citata
O gal panelei  tai-chi labiau... :-D

...pas Pitbulį - Holistinės medicinos centre...  :D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #109 įjungtas: 2004 Lap 12, 11:57:09 am »

Fei_Leung

• Svečias
« Atsakyti #110 įjungtas: 2004 Lap 17, 17:12:55 pm »
 MODERUOTA. Asmeniškumai išmesti iš teksto.

Taip pat už eilinę rodomą nepagarbą pašnekovams ir NEPAGRĮSTUS užsipuolimus bei NEARGUMENTUOTUS teiginius skiriama antra geltona kortelė (iš trijų, jei jau taip įdomu). Nenorėčiau manyti, kad visi vinčunistai yra tokie netaktiški.

MODERUOTA

1.Raisys Linas paliko musu organizacija visiskai ir prisidejo prie zmoniu kuriu dauguma buvo pasalinta is EEWTO L.Ting organizacijos uz tam tikrus didelio masto nusizengimus..Kiti gi isejo patys ir atidare mokyklas su tikslu uzdirbti is to pinigu.. MODERUOTA
Kaip kad dar vienas faktas kurio niekur nerasit jog Raisys L. Nesugebejo apsiginti meistriskumo lygio kurio pagrindas yra latsao ( nezinantiems laisva kova su priesininku )..MODERUOTA Prasau nelyginti wingtsun ir wingchun nes sie stiliai skiriasi toli grazu nevien pavadinimais..

Jei ydomu paimkite neitin daug pasiekusi mokiny kuris sumano uzsidirbti pinigu..Jis atidaro savo mokykla ir visiems sako kad moko wingchun tik stilius nesiskiria nuo wingtsun..Tik kaip zmogus pats nebudamas meistru gali atidaryti kluba atsakykit...MODERUOTA

Ir dar del savigynos.Nevarkit rasydami jog WT nepritaikomas gatves kovoms ir pan.Nes ir tai visiska nesamone WINGTSUN nera taisykliu.
Patariu verciau ateiti i wingtsun kluba ir paziureti ko ten yra mokoma...

O pasiulymai paimti kaskoki naujoka ji mokyti ir paskui ziureti kuris isju kietesnis atleisk bet skamba juokingai...

Patariu rasyt apie tuos stilius kuriuos tikrai ismanot bet kaip suprantu pats Sei-I nera joks instruktorius ir  pan..Tai kaip jis gali rasyti apie stilius kuriu net nera isbandes..( jei visdelto esi bandes tai parasyk ka..jei tai wingtsun parasyk pas ka.wingchun netinka). O ŠITAS ”UŽVAŽIAVIMAS” SĄMONINGAI NEMODERUOTAS...  :D

Atsijungęs Brizas

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2007
  • Žinutės: 562
  • Amžius: 47
  • Vieta: Oslo
  • Šalis: no
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #111 įjungtas: 2004 Lap 17, 22:10:42 pm »
Fei_Leung kodel jus toks bukakaktis? :banging:  :A ar cia man tik taip atrodo?... tuomet atsiprasau  :) Jūsų tiesos ne tokios jau ir tiesos ir nereik manyt, kad niekas čia nieko neišmano ir nežino. Panašu tamstai tiesa tik tokia kokia pats nori matyti - na ir puiku :-D  man tai nei idomu nei trukdo (galbut ir kitiems panašiai), bet nepamiršk, kad turi jau vieną įspėjimą ir tavo tuščios ir nepagrįstos kalbos tik teršia šį forumą. Tad, būtų kažką naujo ir įdomaus ir į tema iš taves išgirst.Tai tiek...
Goju ryu karate Osle: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

KeVaLaS

• Svečias
« Atsakyti #112 įjungtas: 2004 Lap 18, 00:42:56 am »
Vai tai tau :) Senai sitam forume nesilankiau, o stai kokia diskusija uzsimezge :) Reiks viska perskaityt kai laiko turesiu.

As pats wing tsun lankiau nepilnai metus laiko. Buvau vienam seminare, maciau kaip treneriai atrodo, kaip jie visus tuos prijomus isdirbe. Judesiu greitis tikrai ispudingas. As tikrai tikiu, kad WT instruktorius nesunkiai sumustu koki nors kovos menu neragavusi uzpuolika. Siaip mano atsiminimai tik geri is to laikotarpio, kai WT treniruotes lankiau. Isskyrus viena truputi fanatiska kolega, kuris mane truputi erzindavo :)

Beje, per ta laika, kai WT lankiau, jokio sparingo pas juos nemaciau :// Nei tarp "n00b'u", nei tarp "seniu" :// Nebent tu sparinga vadini - "Tu rankas laikyk sitaip, o as tave "pulsiu"." :)

Ir dar as tau klausimuka noriu uzduot. Kodel visokiose varzybose skirtingu kovos menu atstovai stovi beveik vienodoj "stojkej" :// ? Neatskirsi kuris is ju imtynininkas, o kuris smugiuotojas, kol kontaktas neivyksta. Kodel taip yra? :)

Dabar pasakysiu, kodel as pradejau labiau prijausti boksui, o ne "egzotikai".
Esme yra tame, kad boskas ir kikboksas - labai naturalus ir grazus sportas :)  Visi smugiai naturalus. Net nereikia buti lankius bokso, kad per mustynes naturaliai naudotum panasius smugius, kokius ir kikbokse/bokse naudoja. O jeigu dar juos ir nuslifuoji padedamas trenerio, tai tampi galvu skabymo masina. Nebereikia nei meistriskumo leveliu kelti, nei kitu kvailu dalyku daryti. Nors kai kam labai patinka girtis, dirzais arba "leveliais" :)

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #113 įjungtas: 2004 Lap 18, 10:06:53 am »
Citata
Nebereikia nei meistriskumo leveliu kelti, nei kitu kvailu dalyku daryti. Nors kai kam labai patinka girtis, dirzais arba "leveliais" :)

Nu nebuciau as taip kategoriskas del leveliu ir dirzu...
Zmones, kurie lanko daugiau nei tris metus ir jiems dirzu ar leveliu, kaip sakot, siekimas nustoja buti sportas, tada uzdirbtas naujas lygis pasidaro kaip TIKRAS tavo meistriskumo ivertinimas.

Ir dar...
Kam treneriai mosuoja panosej savo DAN'ais?
Todel, kad mosikuodamas 10 Kyu diplomu tu neprisikviesi i sale nei vieno zmogaus/mokinio...

Tik tada kai tai tampa religija ir dirzu darymo masina, tada jau blogai...
Esu girdejes, kad mokinius isvydavo is treniruociu, nes tie nenorejo laikytis dirzus...

Cia ne i tema, bet taip jau isejo... :)
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #114 įjungtas: 2004 Lap 18, 10:46:05 am »
Kadangi nemaža dalis klausimų skirta ir man, tai atsakyti nepatingėsiu... ;)

Citata

1.Raisys Linas paliko musu organizacija visiskai

Jis ir pats to neneigia, o ir aš pacitavau tai, ką radau jo viešai išsakytame pareiškime (kokiu PR dalyku ir yra jo tinklapis, kaip ir kiekvienas kitas tinklapis).

Citata

ir prisidejo prie zmoniu kuriu dauguma buvo pasalinta is EEWTO L.Ting organizacijos uz tam tikrus didelio masto nusizengimus..

Na, bet tai jau EEWTO reikalas. Iš esmės, tie nusižengimai čia neįvardinti, ir derėtų arba juos išdėstyti, arba geriau iš viso neužsiminti. Nusižengimas gali būti ir frančyzės mokesčio pasisavinimas - ir ką? ;) Juk tai yra net pagal Civilinį kodeksą priežastis nutraukti frančyzę. Kuo čia dėtas kovos menas?  :rolleyes:

Taip kad arba - argumentai, arba - pakviečiat Liną Raišį ar jo organizacijos narį pakomentuoti. Priešingu atveju, mano ir tinklapio, manau, administracijos nuomone tai yra nepagrįstas asmens juodinimas už jo akių. Šmeižtas, gandas, “pletkas“ - vadinkit kaip norit, bet, kol nebus detalių, pasilieku sau teisę neleisti įsiplieskti apkalboms šiame forume.

Citata

Kiti gi isejo patys ir atidare mokyklas su tikslu uzdirbti is to pinigu..

Labai normalus sprendimas. Kovos menas - paslaugų verslas. Ir nėra kuo stebėtis.  :D

Gal čia jūsų kaltė, kad išnaudojot verslo partnerius?... ;)

Citata

Kaip kad dar vienas faktas kurio niekur nerasit jog Raisys L. Nesugebejo apsiginti meistriskumo lygio kurio pagrindas yra latsao ( nezinantiems laisva kova su priesininku )..

Ilja Jorga demonstratyviai virš pusės pretendentų į aukštesnį lygį atmeta - ir tai ne gandai, nes aš kalbėjau su juo apie tai, ir apie jo politiką (vieną išimtį tik mačiau, kai pirmąkart Lietuvoje chebra laikėsi - nenoriai, bet Jorga beveik visiems patvirtino, nes visi to verti buvo, visų lygis vienodas, visi stengėsi... O gal dėl to kaltas lietuviškas alus ir nuostabios merginos?...).

Ir aš jam pritariu dėl tokios atrankos: silpnas - palūš, tai ir taip nevertas, o stiprus - ir taip vėliau apsigins... ;)

Oyama Styvui Arneliui, pirmąjam praėjusiam 100 žmonių nenutrūkstamus sparingus, ko ar tik ne 8 metus po jo niekas nepakartojo, iš viso virš pusės metų juodo diržo po egzamino nedavė, o stebėjo, kaip tas elgsis, net neužsiminė - išlaikė, neišlaikė...  :D  Styvas, beje, po pusmečio į neviltį net puolė - pinigai baigėsi, darbo nėra, o nieko kaip ir nepasiekė... Daiktus pradėjo krautis net. Oyama irgi geras psichologas buvo... ;)

Raišio situacijos nemačiau, todėl komentuoti negaliu. Bet sužlugdyti galima bet kurį, Pūgžlys neduos sumeluoti, nes komentavome kartą Taniuškino, dar SSRS laikais turėjusio iš Oyamos gautą 3 daną, techniką - taigi su tokia jis net 10 kyu negautų, nes atlieka “neteisingai“!...  :D  Tai ką jau čia apie “laisvas kovas“... ;)

Citata

Prasau nelyginti wingtsun ir wingchun nes sie stiliai skiriasi toli grazu nevien pavadinimais..

Lyg Cheungas ir Leung Tingas ne pas tą patį Ip Maną mokinosi...  :D

Citata

Jei ydomu paimkite neitin daug pasiekusi mokiny kuris sumano uzsidirbti pinigu..Jis atidaro savo mokykla ir visiems sako kad moko wingchun tik stilius nesiskiria nuo wingtsun..Tik kaip zmogus pats nebudamas meistru gali atidaryti kluba atsakykit...

Pasiklausk Naugarduko gatvėje - jie turi išsamesnius atsakymus...  :D

(***išmetu baisią paslaptį apie soke... ;) ir perfrazuoju***)

Man dažnai buvo visai tas pats, kokį popiergalį koks bičas turi, ar ne - aš žiūrėjau, ką gero galiu ir naudingo sau išmokti. Jei jis nesiskelbia “didžiu mokytoju“, sensėjum, šibumbunu, šibo-limpopo ar pan., o normaliai perteikia savo žinias, kaip instruktorius, tai man visai ir nerūpi, turi teises kokias jis mokyti, ar ne - AŠ ateinu ir mokausi. Svarbu, kad toks instruktorius nepelnytai nesisavina svetimos frančyzės - ir jis pats sau meistras... Tiesa, daug kam tai sunku suvokti, bet užduokite tada sau klausimą: kas sertifikavo sertifikuotojus?... ;)

Kai man rūpėjo kas, tai aš ir pas tokius “nekompetetingus“ užsiiminėjau. Ir jie nesakė: “va čia blokai iš vingčun, o va šita stovėsena, žinai, iš aikido, o jei taip spirsi - tai ninjutsu“...  :D

Citata

Ir dar del savigynos.

Yra savigynos skyrelis.  :?

Citata

Nevarkit rasydami

Nenusiplūkiam, žinai...  :D

Citata

jog WT nepritaikomas gatves kovoms ir pan.Nes ir tai visiska nesamone WINGTSUN nera taisykliu.

Tai ką ten mokytis tada?... ;)

Klausyk, nueik į Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti. Ten gerų klipų yra. Ir apie vingčun tame tarpe...  :D

Citata

Patariu verciau ateiti i wingtsun kluba ir paziureti ko ten yra mokoma...

Nepagarbos ir chamizmo. Tą jau matėme. Nes, spėju, tėvai to nemokina.  :?  Kažkaip visi tėvai stengiasi savo vaikus kaip tik mandagumo išmokyti, tai dvi geltonos kortelės - bus tik tavo klubo nuopelnas... ;)

Citata

O pasiulymai paimti kaskoki naujoka ji mokyti ir paskui ziureti kuris isju kietesnis atleisk bet skamba juokingai...

Gaila, kad Oyama jau miręs... ;) Jam tai neatrodė juokinga.  :D

Bet tokio atsakymo iš tamstų ir reikėjo tikėtis. Anoje žinutėje net ir priežastis nurodžiau...  :D

Ką gi - laimėjau šitą ginčo dalį, spėju, net ir be didesnių pastangų. Aišku, vinčunistai vadovaujasi geru principu, kad jei nekovoji - tai ir nepralaimi. Vadinasi - lygiosios. Pyz!...  :peace:

Citata

Patariu rasyt apie tuos stilius kuriuos tikrai ismanot

Tuo aš ir vadovaujuosi. Jei kur neteisus - pataisyk. Pacituok ir pateik argumentus, kurie paneigia arba pataiso mano teiginius.

Kol kas tik tamstos karvei reiktų ne mūkti, o žolelę parupšnoti...  :-)

Citata

bet kaip suprantu pats Sei-I nera joks instruktorius

Vinčunio - ne.  :D  Vienok, net tamstos stovykla nedrįso priimti mano pasiūlymą parengti palyginimui vinčunistą-kovotoją per trumpiausią laiką. Taip kad apie kompetenciją ir šiame klausime, peršasi išvada, jums reiktų patylėti.  :-)

O instruktoriumi aš esu kitų dalykų, ne kovos menų (todėl Kovos meno skyrelyje lankausi tik maloniai papokštauti ar savo ironiškas pastabas pareikšti).

Ir, beje, sertifikuotas. Ir ne visuomeninės ir ne nepelno siekiančios privačiam asmeniui pavaldžios organizacijos.

Ir va šiuose dalykuose EEWTO sertifikatas atrodytų labai apgailėtinai, lyginant su mano “kredencialais“...  :D  Nes matai, žmonės, kurie mane mokino ir kurie sertifikatus už kitokio pobūdžio žinias ir įgūdžius davė - neužsiima vaikų žaidimais ar laisvalaikio užmušinėjimu, apsirengus kokia nors japonų ar kinų pižama. Nuo jų veiksmų ir sprendimų priklauso kitų žmonių gyvybės, o ne savo ego masažas iliuziniame sparinge.  :?

Šiaip pastebėjimas.  

Citata

ir  pan..

Kas panašiai?...  :?

Citata

Tai kaip jis gali rasyti apie stilius kuriu net nera isbandes..

O kaip tu gali svaisčioti apie savigyną, jei net nežinai, kas tai yra?... ;) Šiaip - klausimu į klausimą, kaip pas mus Odesoje įprasta..  :D

Ir aš tikrai daug esu bandęs, matęs, nagrinėjęs. Pakankamai, kad galėčiau pareikšti vienokią ar kitokią savo SUBJEKTYVIĄ nuomonę. Deja, ji jums skausminga, kai yra artima objektyviai realybei, kas visiškai kertasi su jūsų iliuzijomis ar jūsų propaganda bei JŪSŲ subjektyvia nuomone.

Kaip sakiau, imi citatą ir pateiki savo teiginius. Pagrįstus. Jei ne - patyli ir eini treniruotis!...  :?

Citata

(jei visdelto esi bandes tai parasyk ka..jei tai wingtsun parasyk pas ka.wingchun netinka).

Klausimą suformuluok - ką TIKSLIAI tu nori sužinoti ar įrodyti?.. ;)

« Atsakyti #114 įjungtas: 2004 Lap 18, 10:46:05 am »

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #115 įjungtas: 2004 Lap 18, 12:28:34 pm »
Nors iš tikro, gerai pagalvojus, tai Fei_Leungas pradėjo temą iškart negatyvia gaida. Reikėjo reaguoti anksčiau, o ne laukti, kas iš to išsivystys. Ką gi, geriau vėliau, nei niekad:

Pirma, istorines peripetijas, rodos, išsiaiškinom - ačiū Saxum už puikią nuorodą ir pateiktus argumentus, kurie kiek pakoregavo, nors esmingai ir nepakeitė, mano teiginių dėl vinčunio. Galop, tai būtų istorinis disputas, ir, jei kam įdomu, galima būtų pratęsti atskiroje temoje.  8)

Antra, yra tema, kurioje aš atsakinėju viešai į viešai man pateikiamus klausimus, jei toks poreikis iškyla ar kažkam paspirgėti norisi... ;) Nenoriu teršti temų - štai TEN galima eiti ir užsiiminėti kibernetine kung-fu ar virtualia masturbacija, jei tam poreikis toks yra.  :D

Trečia, skirtumus dėl Lietuvoje esančio wing tsun ir wing chun lyg ir aptarėme, o toliau net nukrypta į apkalbas dėl instruktoriaus Lino Raišio, kas netoleruotina, kadangi nei jis čia apsigins, nei matome nors vieną jam “advokataujantį“ šio forumo vartotoją. Jei tokių ir yra, tai jie protingai ir taktiškai nesivelia į politikas dėl iš esmės frančyzinių reikalų, ir neaptarinėja. Vėlgi - jei toks poreikis bus, galima apie tai atskirai pakalbėti.

Kol kas man peršasi tik viena išvada: ši tema beprasmė ir diskusija bevaisė. Nebent, pratęsti mintis kolegų dėl bokso ir kikbokso natūralumo (tam yra temos apie juos), arba mintis apie vertinimo kriterijus, meistriškumo lygius ir jų atributikos vidinę prasmę (vėlgi, tai ne šios temos dalykai).

Todėl tema uždaroma ir užrakinama.

Ačiū diskutavusiems. :alus:

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #116 įjungtas: 2005 Sau 03, 14:46:33 pm »
Žinot, tikrai prispyrė reikalas atrakinti šią temą ir pratęsti, jei yra poreikis diskutuoti apie štai tokius DRAUDŽIAMUS dalykus:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  :-]

Nes mes suteikiame žmonėms teisę laisvai reikšti savo mintis - be kokio meistro, grupės ar kontoros politikos, propagandos, šališkumo ir pseudodiplomatinių žaidimų :invision:. Ir be keiksmažodžių, aišku...  :D

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 43
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: 00
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #117 įjungtas: 2005 Sau 10, 03:11:56 am »
Na, mano, kaip Wing Chun asociacijos atstovo, pasisakymas būtų toks:

Anksčiau leidome diskutuoti laisvai, tačiau Fei_Leung ir kiti fanatikai tiesiog įsisiautėjo. Todėl nusprendėme išvis netoleruoti tokių diskusijų, kuriose wing Tsun "fanatikai" dėstytų savo super neargumentuotas nuomones. Ir beje, šitas sprendimas buvo priimtas susitarus kartu su WingTsun atstovais. Bet kaip matau, Fei_Leung siautėja visur.

Mano nuomonė:
visi kovais menai turi gerų dalykų.

Per treniruotes Kaune skiriame pakankamai daug laiko kitų kovos menų technikai studijuoti.

Darome sparingus, kad išdirbti techniką ne vien pratimuose ar cikluose, bet ir laisvoje kovoje. (Kojų sparingas, sparingas viena ranka, sparingas abiem rankom, laisvas sparingas naudojant kojas ir rankas)

Dėl wingchun.lt: tai nėra William Cheung atšaka.

Tai tiek. Neužilgo įdėsime daugiau medžiagos apie Wing Chun.
Ir aišku, įtraukiau jūsų svetainės adresą į nuorodų sąrašą.

Pagarbiai,
Modestas
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #118 įjungtas: 2005 Sau 10, 10:26:44 am »
Tai būtų vis tiek smalsu žinoti, kieno atšaka esate... :D

O siautėti mūsų forume, kaip matai, nelabai išeina - nepriklausomai nuo to, kad galioja laisvo žodžio “kultas“... :D

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 43
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: 00
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #119 įjungtas: 2005 Sau 10, 21:34:12 pm »
Kad neprisikabintų Fei_Leung, kuris dažniausiai savaip interpretuoja tai ką perskaito, pasakysiu:

Mes techniką gauname iš Sifu Adam Fabisz (buvęs IWTA II meistriškumo pakopos meistras). Jisai treniruojasi pas Dai Sifu Istvan Kun (buvęs IWTA III pakopos meistras).  Svetainė: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Tai tiek :) Beje, kovo menesį rengiame seminarą su Dai sifu Istvan Kun Lietuvoje, visi norintieji gali prisijungti.
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

« Atsakyti #119 įjungtas: 2005 Sau 10, 21:34:12 pm »