Kadangi nemaža dalis klausimų skirta ir man, tai atsakyti nepatingėsiu...

1.Raisys Linas paliko musu organizacija visiskai
Jis ir pats to neneigia, o ir aš pacitavau tai, ką radau jo viešai išsakytame pareiškime (kokiu PR dalyku ir yra jo tinklapis, kaip ir kiekvienas kitas tinklapis).
ir prisidejo prie zmoniu kuriu dauguma buvo pasalinta is EEWTO L.Ting organizacijos uz tam tikrus didelio masto nusizengimus..
Na, bet tai jau EEWTO reikalas. Iš esmės, tie nusižengimai čia neįvardinti, ir derėtų arba juos išdėstyti, arba geriau iš viso neužsiminti. Nusižengimas gali būti ir frančyzės mokesčio pasisavinimas - ir ką?

Juk tai yra net pagal Civilinį kodeksą priežastis nutraukti frančyzę. Kuo čia dėtas kovos menas?
Taip kad arba - argumentai, arba - pakviečiat Liną Raišį ar jo organizacijos narį pakomentuoti. Priešingu atveju, mano ir tinklapio, manau, administracijos nuomone tai yra nepagrįstas asmens juodinimas už jo akių. Šmeižtas, gandas, “pletkas“ - vadinkit kaip norit, bet, kol nebus detalių, pasilieku sau teisę neleisti įsiplieskti apkalboms šiame forume.
Kiti gi isejo patys ir atidare mokyklas su tikslu uzdirbti is to pinigu..
Labai normalus sprendimas. Kovos menas - paslaugų verslas. Ir nėra kuo stebėtis.
Gal čia jūsų kaltė, kad išnaudojot verslo partnerius?...

Kaip kad dar vienas faktas kurio niekur nerasit jog Raisys L. Nesugebejo apsiginti meistriskumo lygio kurio pagrindas yra latsao ( nezinantiems laisva kova su priesininku )..
Ilja Jorga demonstratyviai virš pusės pretendentų į aukštesnį lygį atmeta - ir tai ne gandai, nes aš kalbėjau su juo apie tai, ir apie jo politiką (vieną išimtį tik mačiau, kai pirmąkart Lietuvoje chebra laikėsi - nenoriai, bet Jorga beveik visiems patvirtino, nes visi to verti buvo, visų lygis vienodas, visi stengėsi... O gal dėl to kaltas lietuviškas alus ir nuostabios merginos?...).
Ir aš jam pritariu dėl tokios atrankos: silpnas - palūš, tai ir taip nevertas, o stiprus - ir taip vėliau apsigins...
Oyama Styvui Arneliui, pirmąjam praėjusiam 100 žmonių nenutrūkstamus sparingus, ko ar tik ne 8 metus po jo niekas nepakartojo, iš viso virš pusės metų juodo diržo po egzamino nedavė, o stebėjo, kaip tas elgsis, net neužsiminė - išlaikė, neišlaikė...

Styvas, beje, po pusmečio į neviltį net puolė - pinigai baigėsi, darbo nėra, o nieko kaip ir nepasiekė... Daiktus pradėjo krautis net. Oyama irgi geras psichologas buvo...

Raišio situacijos nemačiau, todėl komentuoti negaliu. Bet sužlugdyti galima bet kurį, Pūgžlys neduos sumeluoti, nes komentavome kartą Taniuškino, dar SSRS laikais turėjusio iš Oyamos gautą 3 daną, techniką - taigi su tokia jis net 10 kyu negautų, nes atlieka “neteisingai“!...

Tai ką jau čia apie “laisvas kovas“...

Prasau nelyginti wingtsun ir wingchun nes sie stiliai skiriasi toli grazu nevien pavadinimais..
Lyg Cheungas ir Leung Tingas ne pas tą patį Ip Maną mokinosi...
Jei ydomu paimkite neitin daug pasiekusi mokiny kuris sumano uzsidirbti pinigu..Jis atidaro savo mokykla ir visiems sako kad moko wingchun tik stilius nesiskiria nuo wingtsun..Tik kaip zmogus pats nebudamas meistru gali atidaryti kluba atsakykit...
Pasiklausk Naugarduko gatvėje - jie turi išsamesnius atsakymus...
(***išmetu baisią paslaptį apie soke...

ir perfrazuoju***)
Man dažnai buvo visai tas pats, kokį popiergalį koks bičas turi, ar ne - aš žiūrėjau, ką gero galiu ir naudingo sau išmokti. Jei jis nesiskelbia “didžiu mokytoju“, sensėjum, šibumbunu, šibo-limpopo ar pan., o normaliai perteikia savo žinias, kaip instruktorius, tai man visai ir nerūpi, turi teises kokias jis mokyti, ar ne - AŠ ateinu ir mokausi. Svarbu, kad toks instruktorius nepelnytai nesisavina svetimos frančyzės - ir jis pats sau meistras... Tiesa, daug kam tai sunku suvokti, bet užduokite tada sau klausimą: kas sertifikavo sertifikuotojus?...

Kai man rūpėjo kas, tai aš ir pas tokius “nekompetetingus“ užsiiminėjau. Ir jie nesakė: “va čia blokai iš vingčun, o va šita stovėsena, žinai, iš aikido, o jei taip spirsi - tai ninjutsu“...
Ir dar del savigynos.
Yra savigynos skyrelis. :?
Nevarkit rasydami
Nenusiplūkiam, žinai...
jog WT nepritaikomas gatves kovoms ir pan.Nes ir tai visiska nesamone WINGTSUN nera taisykliu.
Tai ką ten mokytis tada?...

Klausyk, nueik į Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti. Ten gerų klipų yra. Ir apie vingčun tame tarpe...
Patariu verciau ateiti i wingtsun kluba ir paziureti ko ten yra mokoma...
Nepagarbos ir chamizmo. Tą jau matėme. Nes, spėju, tėvai to nemokina. :? Kažkaip visi tėvai stengiasi savo vaikus kaip tik mandagumo išmokyti, tai dvi geltonos kortelės - bus tik tavo klubo nuopelnas...

O pasiulymai paimti kaskoki naujoka ji mokyti ir paskui ziureti kuris isju kietesnis atleisk bet skamba juokingai...
Gaila, kad Oyama jau miręs...

Jam tai neatrodė juokinga.
Bet tokio atsakymo iš tamstų ir reikėjo tikėtis. Anoje žinutėje net ir priežastis nurodžiau...
Ką gi - laimėjau šitą ginčo dalį, spėju, net ir be didesnių pastangų. Aišku, vinčunistai vadovaujasi geru principu, kad jei nekovoji - tai ir nepralaimi. Vadinasi - lygiosios. Pyz!... :peace:
Patariu rasyt apie tuos stilius kuriuos tikrai ismanot
Tuo aš ir vadovaujuosi. Jei kur neteisus - pataisyk. Pacituok ir pateik argumentus, kurie paneigia arba pataiso mano teiginius.
Kol kas tik tamstos karvei reiktų ne mūkti, o žolelę parupšnoti...
bet kaip suprantu pats Sei-I nera joks instruktorius
Vinčunio - ne.

Vienok, net tamstos stovykla nedrįso priimti mano pasiūlymą parengti palyginimui vinčunistą-kovotoją per trumpiausią laiką. Taip kad apie kompetenciją ir šiame klausime, peršasi išvada, jums reiktų patylėti.
O instruktoriumi aš esu kitų dalykų, ne kovos menų (todėl Kovos meno skyrelyje lankausi tik maloniai papokštauti ar savo ironiškas pastabas pareikšti).
Ir, beje, sertifikuotas. Ir ne visuomeninės ir ne nepelno siekiančios privačiam asmeniui pavaldžios organizacijos.
Ir va šiuose dalykuose EEWTO sertifikatas atrodytų labai apgailėtinai, lyginant su mano “kredencialais“...

Nes matai, žmonės, kurie mane mokino ir kurie sertifikatus už kitokio pobūdžio žinias ir įgūdžius davė - neužsiima vaikų žaidimais ar laisvalaikio užmušinėjimu, apsirengus kokia nors japonų ar kinų pižama. Nuo jų veiksmų ir sprendimų priklauso kitų žmonių gyvybės, o ne savo ego masažas iliuziniame sparinge. :?
Šiaip pastebėjimas.
ir pan..
Kas panašiai?... :?
Tai kaip jis gali rasyti apie stilius kuriu net nera isbandes..
O kaip tu gali svaisčioti apie savigyną, jei net nežinai, kas tai yra?...

Šiaip - klausimu į klausimą, kaip pas mus Odesoje įprasta..
Ir aš tikrai daug esu bandęs, matęs, nagrinėjęs. Pakankamai, kad galėčiau pareikšti vienokią ar kitokią savo SUBJEKTYVIĄ nuomonę. Deja, ji jums skausminga, kai yra artima objektyviai realybei, kas visiškai kertasi su jūsų iliuzijomis ar jūsų propaganda bei JŪSŲ subjektyvia nuomone.
Kaip sakiau, imi citatą ir pateiki savo teiginius. Pagrįstus. Jei ne - patyli ir eini treniruotis!... :?
(jei visdelto esi bandes tai parasyk ka..jei tai wingtsun parasyk pas ka.wingchun netinka).
Klausimą suformuluok - ką TIKSLIAI tu nori sužinoti ar įrodyti?..