SOL:
As manau, kad dzentelmeniskumas turi buti TIK einant saziningai, 1 pries 1, jei taip sutarta.Jokiu klynu, jokiu teleskopu ar pns.Taciau jei tai yra betkoks uzpuolimas,reketavimas ar pns., mano nuomone, reikia imti artimiausia plyta, pagaly, trenkt i klyna, vienu zodziu bet ka, kas padetu apsiginti.Tai tiek.
Visiškai Jums pritariu,Kolega
kai gatvėje puola gauja chuliganų tai jiems visiškai vienodai kad gali žmogų sužalot ar užmušti
juk taip ir vaikai be tėvų kartais lieka. ir dėl ko-dėl kelių litų ir noro pasipuikuot kaip "šauniai tą gaidį spardėm"
kodėl tokių reikia gailėtis, jei jie nesigaili? mano išvada vienareikšmiška-jei jau neįmanoma jokiais būdais išvengt užpuolimo tai tada reikia "sužvėrėti" tą akimirką
ir tada
juk vienaip ar kitaip tokie gatviniai laiko žmogų "lavpnu", o "lavonai" neturi ko prarast
Na matai skirtumas gal tiktai tas kad jei tave uzpuls ir tu ginsies dzentelmeniskai, tai prie akivaizdzios priesininku kiekines peresvaros su tavim pazais futbola. O jei naudosi ne svares technikas tai pvz smugius i klyna ir pan, tai gali but, kad paskui pats tarp koju kiausiniene turesi... Vat ir visas skirtumas...
Ir pilnai su dziudoka sutinku, kad didzioji dalis gatves razborkiu yra snukiadauziai. O jei nori, kad tai peraugtu i kazka daugiau pradek naudot nesvarias technikas.
Jei pirmu atveju atsipirksi savaitele ligoninej, tai antru atveju gali likt be akies ar dar kurios kuno dalies...
coffeedrinker:
ten buvo kovinis sportas. gatveje betkokiu veiksmu, svariu ar nesvariu, betkuriuo atveju isigysi priesu. neteko matyt, kad i sumusima nusispjautu ir tikrai nesigilinama i priemones kaip buvo sumusta.
as vienose mustynese taip pasizymejau, kad tikrai buciau susilaukes kersto (pagalvokite koks pazeminimas kada vienas sukala du), bet iki dabar laukiu ir nesulaukiu. kodel? todel, kad anie nezino nei kas as nei iskur 
Priesu isigysi, tik priklausomai nuo to kaip kovosi ir atsakomases priemones issirinksi... Dar karta kartoju, jei uzsirausi naudodamas nesvarias technikas, niekas su tavim daugiau "svariai" nebezais, nebebusn ei "pacansku" razborkiu nei aiskinimosi nei teismo ir pan.... Bus kaip vienam mano draugui bita per zanda, o paskui atsibundi kazkokiam rusy, suristom rankom, suslauzytu zandikauliu, gerai jei turi geru draugu kaip jis, tai po keliu dienu jau ligoninej vypsai...
Supranti yra didelis skirtumas jei suzino, kad tarkim drauga sumuse ir jis guli ligoninej, tada aiskinas kodel kaip ir pan, gal jis pats uzsirove. o jei pamato savo drauga gulinti toj pacioj ligoninej be akies, ar dar kaip "nesvariai" suzalota visam gyvenimui tai nieko nebesiaiskina, belieka tik aklas kerstas.
Esme paprasta niekada negali zinot, kas stovi, kad ir uz to chuligano kuriam tu katik aki isdurei... Vienu tokiu veiksmu gali visa savo gyvenima i kanalizacija nuleist.
Beto negalvokim, kad nesvarios technikos yra tiek praasesnes uz svarias... Ir mano gava nesvarios technikos turetu but panaudotos tik krastutiniu atveju kai tarkim tave smaugia ir kitaip isivaduot negali ar pan.