Kodėl citata coffeedrinker, o parašas mano? Kuom tai susiję? Savo jėgomis labai pasitikiu, net labiau, nei Jūs galvojate, nes jos ne kartą, ne du ir ne tris yra išbandytos- ir veikia, bėje...Kileriai nepuola- nebent ponas jau nusamdėt
- tai lauksiu. O peilių, teleskopų , žinok irgi daug mačiau...Darbą dirbu tokį jau trylika metų ir tame fronte niekas, dėja, nesikeičia. Kur alkoholis- ten muštynės ir jokio džentelmeniškumo ten neteko matyt- supuola ir spardo. Tenka skirti, pačiam boksuotis ir t.t.
Turiu Tau pasiūlymą- neužilgo einu gero tūso saugot, pasijunk, gausi ne tik pinigų , bet ir tą vaizdą, kurį tenka matyt dažnai. Nenori? Va tada galėsi spręst, kiek mano credo gyvenimiškas ir kiek tokiose situacijose aš išlieku žmogumi. Žiūriu gudras bazarint apie žmogų, kurio net nematei...Susitinkam, susipažinsim, kartu padirbėsim, taip sakant viešojo saugumo labui.
O išgyventi- nereiškia , kad pirmai progai pasitaikius peilį išsitraukiu. Kartoju- pirmiausia, jei įmanoma, viskas sprendžiama civilizuotai, t.y. kalbant. Tą rašiau, tik gal nelabai matėsi, tai paryškinu.
Todėl, kad bet kokioje situacijoje reikia stengtis išlikti Žmogumi, o ne žMOGUMI (tsakant, ką aš galiu padaryti, aš tik silpnas žmogelis). Išankstinis užsiprogramavimas, kad galima naudotis "nešvariomis" priemonėmis duoda tik vieną rezultatą - "nešvarių" priemonių panaudojimą
vos tik pasivaidena "būtina" situacija. Panašiai, kaip "teisiojo aviganio" sindromas (beje aprašytas FC straipsnyje)... Panašiai, kaip asabų su "dėmesio sutrikimo" sindromu - "ty menia uvažaieš?".
Į kiekvieną situaciją (tame tarpe ir muštynes) reikia žiūrėti kaip į tuščio popieriaus lapą.
Pasikartosiu, statistiškai dominuoja buitinis "snukiadaužis", o apie "sunkius" variantus verta kalbėti tada, kai anot Bandito "patyriau, dariau ir tt.".
To Coffedrinker, tais "sunkiais" variantais tavo treniruotės mažai padės... neturėk iliuzijų.
To Dainiux, kalbant apie tvarkos sergėtojų darbą, turėtų būti kita tema ir kitame kontekste.