su tuo savigynos ribu perzengimu sudetingas reikalas. karta vienas buves kolega kariskis (uz mane daug metu vyresnis) pasakojo man tokia istorija: prikibo prie jo kazkoks narkashas, paprase pinigu ir pagrasino, kad priesingu atveju (nedavus pinigu) bus p*****. pastarasis narkasa sumuse, bet siam nukritus nebesparde. narkashas atsikeles issitrauke peili ir perpjove jam ranka taip, kad reikejo siuti. delto kolega man dave toki "auksini patarima", kad "reikia duoti taip, kad nebeatsikeltu". nes geriau teismas negu peilis, kaip siuo atveju, i ranka, o puikiai suprantam, kad peiliai sminga netik i rankas (dar sakyciau pasiseke jam, kad tik i ranka). tai nezinau, bent as ir gulinti dar patrypciau taip, kad bent kuri laika atsikelti negaletu. bent iki kol pabegsiu is jo matomo akiracio. nenuodeme ir koja sulauzyti gulinciam, is paziuros nepavojingam, bet neaisku ka galvojanciam ir ka kiseneje turinciam banditui. o vdrug saunamaji turi (nu aisku tikimybe maza), tada isvis su samone palikti pavojinga..