AutoriusTema: Taekwondo  (Skaityti 146420 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34
  • Vieta: Vilnius
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Taekwondo
« Atsakyti #345 įjungtas: 2009 Bal 27, 17:36:21 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Nugi sakai, kad taves niekas ten savygynos nemoko... :-/
Mano laikais savygynos (hosonsul) niekas per negaliu tikrai nekishdavo ir nemokydavo, bet shi ta tikrai parodydavo, o pagaliau kam tau bazines technikos shlifavimas tos pacios pumse (katos), jau nesakyk, o ideju savygynai ten tikrai ideta... ;)
Treniruote, pritaikyta savigynai, įsivaizduoju kažkiek kitaip. Nieko neturiu prieš esamam sportiniam "drožimui". Bet, tai kad visada taip buvo ir bus. Apie kokį negaliu tu šneki?   
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #346 įjungtas: 2009 Bal 27, 17:50:30 pm »
Treniruote, pritaikyta savigynai, įsivaizduoju kažkiek kitaip. Nieko neturiu prieš esamam sportiniam "drožimui". Bet, tai kad visada taip buvo ir bus. Apie kokį negaliu tu šneki?
"Per negaliu" - tai toks posakys, vartojamas tada kai kas nors kazka daro antiek uoliai, kad net jau nebeskanu darosi... O tam kad tie savygynos veiksmai veiktu, su jais reikia ne tik susipazinti, bet ir atidirbti nors truputi (na trakim shalia sportinio drozimo bent jau viena savaites treniruote skirti pagrinde savygynos savisaugos igudziu atidirbinejimui)... O be to nezinau kaip tu, o ash manau, kad be minimalaus fizinio paruoshimo, darbo su maishais (makivarom) ir shiaip galuniu ir kuno grudinimo daug šansu, kad pyššš gausis, o ne savygyna... :(
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #347 įjungtas: 2009 Bal 27, 18:01:44 pm »
"Per negaliu" - tai toks posakys, vartojamas tada kai kas nors kazka daro antiek uoliai, kad net jau nebeskanu darosi... O tam kad tie savygynos veiksmai veiktu, su jais reikia ne tik susipazinti, bet ir atidirbti nors truputi (na trakim shalia sportinio drozimo bent jau viena savaites treniruote skirti pagrinde savygynos savisaugos igudziu atidirbinejimui)... O be to nezinau kaip tu, o ash manau, kad be minimalaus fizinio paruoshimo, darbo su maishais (makivarom) ir shiaip galuniu ir kuno grudinimo daug šansu, kad pyššš gausis, o ne savygyna... :(
:banging: Aš tą patį visa laiką ir norėjau pasakyti...  :banging:

Fighter

• Svečias
« Atsakyti #348 įjungtas: 2009 Bir 19, 11:26:49 am »
Pora klausimų.
-Jūs moderatorius? Jei NE, raudona ( va tokia) spalva rašykite kažkur kitur, bet ne čia.
-Jūs turite kažkam(pvz, Steve'ui) asmeninių priekaištų? Valio, tam yra PM.  :skaityk:

Kartosis - bus pritaikytos sankcijos, tsakant.

Sorry,

Tiesiog Steve sportuoja Taekwondo mano klube. Matau, kad kartais "nugrybauja", todėl norėjau atkreipti visų dėmesį, kad neimtų visko "už gryną pinigą", nes žmogus retai kada į treniruotes ateina. Manau, kad tai turėtų padidinti jo motyvaciją siekti užsibrėžto tikslo.

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #349 įjungtas: 2009 Bir 19, 13:15:16 pm »
Sorry,

Tiesiog Steve sportuoja Taekwondo mano klube. Matau, kad kartais "nugrybauja", todėl norėjau atkreipti visų dėmesį, kad neimtų visko "už gryną pinigą", nes žmogus retai kada į treniruotes ateina. Manau, kad tai turėtų padidinti jo motyvaciją siekti užsibrėžto tikslo.
O tai jis nuo pirmu dienu treniruotes praleidineja?
Jeigu tas praleidinejimas prasidejo palankius treniruotes kuri laika (tarkim po kokiu 3-ju menesiu), tai gal zmogus pamate kad patis esate i ta savo olimpini sporta nusivazeve ir kovos menu (tuo paciu hosinsiul) nelabai pas jus ir bekvepia...
Sorry, nesu ash ekstrasensas "gydantis per nuotraukas", o Steave gyvai nepazistu, todel sunku man spresti kiek jis yra ar nera pizd...bolas... :rolleyes: :nezino:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #349 įjungtas: 2009 Bir 19, 13:15:16 pm »

Fighter

• Svečias
« Atsakyti #350 įjungtas: 2009 Bir 19, 21:49:59 pm »
O tai jis nuo pirmu dienu treniruotes praleidineja?
Jeigu tas praleidinejimas prasidejo palankius treniruotes kuri laika (tarkim po kokiu 3-ju menesiu), tai gal zmogus pamate kad patis esate i ta savo olimpini sporta nusivazeve ir kovos menu (tuo paciu hosinsiul) nelabai pas jus ir bekvepia...
Sorry, nesu ash ekstrasensas "gydantis per nuotraukas", o Steave gyvai nepazistu, todel sunku man spresti kiek jis yra ar nera pizd...bolas... :rolleyes: :nezino:

3 mėnesiai - tai išvis juokingas terminas bet kokiems kovos menams.

O ta grupė, kurioje sportuoja Steve pradėjo sportuototi tik prieš 9 mėnesius. Taigi jis tėra tik pradinukas... Pirmokai irgi nesupranta kodėl jiems iš pradžių reikia mokytis rašyti raides...  ;-)
Baisu būtų, jei pirmokėliai pradėtų praleisdinėti pamokas tik dėl to, kad jiems nepatinka rašyti, skaityti ar skaičiuoti... Tada bėgtų į rusų mokyklą... ten vėl raidės, skaičiai, žodžiai... po to į lenkų... anglų... ir ten tas pats. Taigi, ką išmoktų tokie mokiniai?  Praleisdinėdami pamokas jie išmoktų atimti, be nemokėtų sudėti; išmoktų skaityti, bet nemokėtų rašyti; vienos raidės būtų lotyniškos kitos slaviškos... Ir kokia kalba jie mokytųsi? Kaip ir pamokos taip ir treniruotės kovos menuose nėra monotoniškos ir, kad susidaryti pilną vaizdą, reikia įsisavinti visas smulkmenas.  Bet geriau jo paties paklauskite.

Aš manau, kad apie Taekwondo (kaip ir apie bet kurį kitą kovos meną), kaip tikras šio meno atstovas, galėtų išsamiau diskutuoti žmogus sportaves bent jau 5-6 metus, ir turėjęs kovų ne tik tarp savo klubo narių. Taigi toks kovotojas nediskredituotų savo kovos meno kitų akivaizdoje

Prioritetas yra sportinis Taekwondo pagal WTF.
« Paskutinis taisymas: 2009 Bir 19, 22:11:19 pm nuo Fighter »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #351 įjungtas: 2009 Bir 19, 22:52:03 pm »
Suvartė Stevą...  :angel:

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #352 įjungtas: 2009 Bir 20, 02:41:44 am »
3 mėnesiai - tai išvis juokingas terminas bet kokiems kovos menams.

Nors mano "pedagogine patirtis" duoda pagrindo manyti kitaip, tiek jau to itikinai...
Citata
O ta grupė, kurioje sportuoja Steve pradėjo sportuototi tik prieš 9 mėnesius. Taigi jis tėra tik pradinukas... Pirmokai irgi nesupranta kodėl jiems iš pradžių reikia mokytis rašyti raides...  ;-)
Baisu būtų, jei pirmokėliai pradėtų praleisdinėti pamokas tik dėl to, kad jiems nepatinka rašyti, skaityti ar skaičiuoti... Tada bėgtų į rusų mokyklą... ten vėl raidės, skaičiai, žodžiai... po to į lenkų... anglų... ir ten tas pats. Taigi, ką išmoktų tokie mokiniai?  Praleisdinėdami pamokas jie išmoktų atimti, be nemokėtų sudėti; išmoktų skaityti, bet nemokėtų rašyti; vienos raidės būtų lotyniškos kitos slaviškos... Ir kokia kalba jie mokytųsi? Kaip ir pamokos taip ir treniruotės kovos menuose nėra monotoniškos ir, kad susidaryti pilną vaizdą, reikia įsisavinti visas smulkmenas.  Bet geriau jo paties paklauskite.
Graziai prirashyta, bet shiek tiek primena dainas kurias dainuoja Aikido ir WT atstovai... Gal ir patikeciau, bet pats tuo TKD (WTF) uzisiminejau savu laiku su tais, kurie dabar savus klubus turi, taigi pats zinau, kuom ten viskas pas jumis kvepia su visais jusu stepais, siekiamaja technika ir t.t. ...
Citata
Aš manau, kad apie Taekwondo (kaip ir apie bet kurį kitą kovos meną), kaip tikras šio meno atstovas, galėtų išsamiau diskutuoti žmogus sportaves bent jau 5-6 metus, ir turėjęs kovų ne tik tarp savo klubo narių. Taigi toks kovotojas nediskredituotų savo kovos meno kitų akivaizdoje
O deshimt metu nereikia?  :rolleyes:
Citata
Prioritetas yra sportinis Taekwondo pagal WTF.
Vat del to per tuos 2-3 metus ir nustojau lankyti TKD (WTF), kad uzp...so jusu tokie prioritetai...  ;-)
« Paskutinis taisymas: 2009 Bir 20, 05:28:08 am nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Fighter

• Svečias
« Atsakyti #353 įjungtas: 2009 Bir 20, 15:25:34 pm »
1. Šiaip tai aš čia ne apie Steve-ą konkrečiai, o apie visus, kurie palanko kelias treniruotes ir pradeda "filosofuoti" kaip viskas gerai ar blogai, kad jiems kažko trūksta ar kažko per daug. Kinų patarlė sako: "Nerodyk kvailiui pusės (nebaigto) darbo"... Taigi, ir, palankius kelis mėnesius ir dar ne kiekvieną treniruotę, negalima daryti absoliučiai jokių išvadų.
Kitas reikalas, kad ne kiekvienam tinka ar patinka vienoks ar kitoks stilius.

2. Mano bendras stažas rytų kovos menuose yra nuo 1977 metų ir galiu pasakyti, kad visada pasitraukia tik silpnieji. Išskyrus tuos atvejus, kai pasitraukiama dėl traumų ar kokių nors kitų rimtų aplinkybių.
Vieni atkrenta po mėnesio, kiti po trijų, dar kiti po trijų metų, tačiau visi jie - silpnieji; išlieka tik stipriausi - evoliucijos bei natūralios atrankos dėsnis.

3. Kiekvienas renkasi savus prioritetus.

Apie visus "mistinius stilius" ir "kovos menus" kuriuose nėra sparingo tokius kaip Akido ar Wing Tsun aš turiu savo nuomonę, tačiau tai yra už šios temos ribų ir gal apie tai nediskutuokime čia.
« Paskutinis taisymas: 2009 Bir 20, 16:48:01 pm nuo Fighter »

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #354 įjungtas: 2009 Bir 24, 21:37:41 pm »
1. Manes čia niekas nevartė. O jei ir bandė tai nelabai pavyko. Nes kai reikės žinos kodėl.

2. Manau kad tai ka aš veikiu tai yra mano asmeninis reikalas. Ir niekas neturi teisės per jokius kontaktus man pudrint smegensi kur aš einu, o kur ne.

3. Sportinis prioritetas yra geras. Bet aš visviena kiek kitaip įsivaizduoju treniruotę.   
Kad žmogus galėtu ir gatvėj į liūli duoti, ir ant tatamio užlipti. Aš šneku apie tai kad ir ant tatamio žmogus galėtu parodyti mena, kaip jis gražiai ir darniai valdo rankas ir kojas ir likusi kūna. Beabjo kai treniruotėje dauguma yra vaikai tai padaryti yra sunku.

4. Ir jei dar kam nors norėsis čia mane bandyt vartyt, gali pabandyti pabūčiuoti sau į alkūne.  :punch:

« Atsakyti #354 įjungtas: 2009 Bir 24, 21:37:41 pm »

Fighter

• Svečias
« Atsakyti #355 įjungtas: 2009 Bir 25, 10:42:58 am »
Manes čia niekas nevartė. O jei ir bandė tai nelabai pavyko. Nes kai reikės žinos kodėl...

Na, iš kuklumo tu nemirsi

...Bet aš visviena kiek kitaip įsivaizduoju treniruotę... 

Kaip aš ir sakiau -ateina momentas, kada kai kurie mokiniai, truputį palankę vieną ar kitą kovos meną, pradeda įsivaizduoti, kad jie jau viską žino... Bet yra sitema ir pirmokas negali spręsti integralų...
Liūdna...
« Paskutinis taisymas: 2009 Bir 25, 10:55:40 am nuo Fighter »

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #356 įjungtas: 2009 Bir 25, 11:39:13 am »
Fighter:
Citata
Kaip aš ir sakiau -ateina momentas, kada kai kurie mokiniai, truputį palankę vieną ar kitą kovos meną, pradeda įsivaizduoti, kad jie jau viską žino... Bet yra sitema ir pirmokas negali spręsti integralų...
Liūdna...
visiskai sutinku  :handshake:

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #357 įjungtas: 2009 Bir 28, 03:25:43 am »
Na, iš kuklumo tu nemirsi

Liūdna...
Kaip jūs ir sakėte jie ima įsivaizduoti akd jau viską žino... Aš nežinau nieko. TIk išsakau savo nuomone.

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #358 įjungtas: 2009 Bir 28, 18:48:28 pm »
3. Sportinis prioritetas yra geras. Bet aš visviena kiek kitaip įsivaizduoju treniruotę.   
Kad žmogus galėtu ir gatvėj į liūli duoti, ir ant tatamio užlipti. Aš šneku apie tai kad ir ant tatamio žmogus galėtu parodyti mena, kaip jis gražiai ir darniai valdo rankas ir kojas ir likusi kūna. Beabjo kai treniruotėje dauguma yra vaikai tai padaryti yra sunku.
Ir visgi, Steve, ar tu turi kokia nors savo treniruociu vizija, ar tik prieshtarauji tam kad parodyti visiems (o ypac sau) kaip taves neimanoma "suvartyti"..?
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #359 įjungtas: 2009 Bir 30, 16:43:27 pm »
Ir visgi, Steve, ar tu turi kokia nors savo treniruociu vizija, ar tik prieshtarauji tam kad parodyti visiems (o ypac sau) kaip taves neimanoma "suvartyti"..?
Turiu. Kai turėsiu daugiau laiko plačiau galėsiu papasakot, dabar tik trumpam prisėdau.

« Atsakyti #359 įjungtas: 2009 Bir 30, 16:43:27 pm »