AutoriusTema: Taekwondo  (Skaityti 146497 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 94

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Taekwondo
« Atsakyti #705 įjungtas: 2010 Rgs 02, 22:58:05 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
rezultatų nėra kaip matuoti  :luztu: nes varžybų niekur nėra... o ką ir kaip tu ten pamatuosi, kiek kas gatvėje užsiimantis WT, WC, VT malkų kam pakrovė, ar pats pasikrovė malkų  :luztu:
o šiaip teisingumo dėlei, aikido ar tam pačiam wingchune savigynos ABC tikrai mokina, o kas kaip išmoksta, ar kaip kas pritaiko, tai čia kitas klausimas :)
Nžn aš kai viską iš vidaus mačiau tai man paliko tikrai slogų įspūdį, nors iš pradžių atrodė viskas cool, per treniruotes nepavargsti, jaučiamas kažkoks progresas, traumų praktiškai nėra ir nėra galimybių joms atsirasti ;D
Tik po to supratau kas prie ko... Praktiškai nelavinama ištvermė, nedirbama fizo, maskatuojantys smūgiai kuriuos dauguma išvis nesugniaužtais kumščiais daro ir kainos tokios visai nestudento kišenei.. Aišku kai baigiau savo karjierą tai mūsų klubo atstovai pasuko Ving Tsun keliu, ten buvo jau arčiau realybės, gal jau dabar jie ir krūtais patapo ką gali žinot... :)
Na o apie savigyna konkrečiai pagal WT, tai tu praktiškai galėtum apsigint, jei priešininkas stovėtų prie tavęs tokiu atstumu, kad galėtum lengvai pasiekt, bei išnaudot netikėtumo faktorių ir tavo priešininkas būtų niekada smūgių nepriiminėjęs :) Ir išvis man užtenka vien tą laida pažiūrėt laiks nuo laiko savaitgaliai per BTV :D Ten tokias pievas rodo, kad šakės, kaip didysis WT vadas ten visus guldo. :D O po to dar vaizduoja kaip patys žmonės ginas naudodami WT, o tai jau atrodo iš šono taip kraupokai... :) WT gali lankyt jei turi money money ir nori pasitikėt savo jėgomis iki kokio pirmo įvykio :> Na aišku pačiame WT yra ir gerų dalykų, bet Lietuvoje viskas akcentuojama į pinigus ir į žmonių mases...  :rolleyes:

Tiesą sakai. Bet tema yra apie Taekwondo, ir neverskim jos į Bazarą ar temą apie vinčiūną. E.G.
« Paskutinis taisymas: 2010 Rgs 03, 08:11:17 am nuo EzysGazuotas »

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34
  • Vieta: Vilnius
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #706 įjungtas: 2010 Rgs 03, 12:46:07 pm »
Blyn, kažkaip tema tuščia nėra apie ką kalbėti. Užveskit ką nors įdomaus  :chmm:
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #707 įjungtas: 2010 Rgs 03, 13:05:24 pm »
kas čia yra mano postus trina...  :chmm:

Steve, įdomus postai prasideda nuo kokios nors intrigos.... tipo... "ai tas jūsų taekwondo... yra š****"... ar kažkas panašaus... arba kai susiduria skirtingų mokyklų atstovai... va tada prasideda tikros diskusijos  :luztu:
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs Jidokwanas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lie 2010
  • Žinutės: 180
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #708 įjungtas: 2010 Rgs 04, 20:40:56 pm »
Bet sutiku, jei žmogus nori būtent savigynos, tai tegul eina kur būtent ant to ir dirbama :rolleyes:
STOP tu ka nori pasakyt kad TKD nera savyginos,????? Hm keist nes as esu kitos nuomones.Nezinau kur mokeisi,,ar mokaisi ar siaip is salies cituoji?
 Brolau tikrajame TKD labai daug ginybos!

va tau ir tema STEVE !!!!!

Atsijungęs Jidokwanas

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #709 įjungtas: 2010 Rgs 04, 20:45:26 pm »

Steve, įdomus postai prasideda nuo kokios nors intrigos.... tipo... "ai tas jūsų taekwondo... yra š****"... ar kažkas panašaus... arba kai susiduria skirtingų mokyklų atstovai... va tada prasideda tikros diskusijos  :luztu:
Sveikas  :respect:
As kitos mokyklos atstovas ;-) Jauciu daug kur sneki veja :-)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #709 įjungtas: 2010 Rgs 04, 20:45:26 pm »

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #710 įjungtas: 2010 Rgs 04, 21:09:09 pm »
STOP tu ka nori pasakyt kad TKD nera savyginos,????? Hm keist nes as esu kitos nuomones.Nezinau kur mokeisi,,ar mokaisi ar siaip is salies cituoji?

Tai aš sutinku, kad taekwondo jos yra, tik nelabai mes ją spėjam dirbt, nes tikslas sportas (varžybos), o treniruočių kiekis per savaitę ribotas (3), o kad jį didint reik lėšų :( Galėtų Lietuvėlėj ne vien krepšinį remti, tada gal ir kitose sporto šakose būtų aukštos klasės sportininkų ir šiaip daugiau sveikesnių žmonių..

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #711 įjungtas: 2010 Rgs 04, 21:39:32 pm »

Parodyk man prasau per kuri gala, dabartiniame WTF'e islenda savigyna? Sutinku kad apjungus visas TKD technikas itraukiant ir HAPKIDO galima ruostis gatvei. Bet vien tik koju ten nepanaudosi.

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #712 įjungtas: 2010 Rgs 04, 22:29:59 pm »
Parodyk man prasau per kuri gala, dabartiniame WTF'e islenda savigyna? Sutinku kad apjungus visas TKD technikas itraukiant ir HAPKIDO galima ruostis gatvei. Bet vien tik koju ten nepanaudosi.
Tai tu jei pasidomėtum daugiau, pažvelgtum kad ir į poomsae judesius, taip pat į vienažingsnį sparingą, pamatytum, kad yra savigynos, tik ant jos nedirbama. Nes kaip ir minėjau, tikslas ruošti sportininkus ir trūksta lėšų apimti visa kita...  Ir viskas skaičiuojama pagal paruoštų sportininkų kiekį. Čia ne vienos kovinės sporto šakos problema. Va tau filmukas pažiūrėk vienažingsnio sparingo. Beja taekwondo yra smūgiai alkūnėmis, delnais, į galvą, kalą, tik per varžybas neleidžiama jų atlikti ir retai kas juos treniruoja..
Tai va dar filmukas WTF vienažingsnio sparingo savigyna atrodo (tarp kitko krūtas  ;-)):

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #713 įjungtas: 2010 Rgs 05, 01:01:05 am »
Tai tu jei pasidomėtum daugiau, pažvelgtum kad ir į poomsae judesius, taip pat į vienažingsnį sparingą, pamatytum, kad yra savigynos, tik ant jos nedirbama. Nes kaip ir minėjau, tikslas ruošti sportininkus ir trūksta lėšų apimti visa kita...  Ir viskas skaičiuojama pagal paruoštų sportininkų kiekį. Čia ne vienos kovinės sporto šakos problema. Va tau filmukas pažiūrėk vienažingsnio sparingo. Beja taekwondo yra smūgiai alkūnėmis, delnais, į galvą, kalą, tik per varžybas neleidžiama jų atlikti ir retai kas juos treniruoja..
Tai va dar filmukas WTF vienažingsnio sparingo savigyna atrodo (tarp kitko krūtas  ;-)):
Tai as ta pati ir pasakiau.

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #714 įjungtas: 2010 Rgs 05, 01:28:58 am »

nu ok, as pasisakysiu: jei gerai dirbi rankom koju smugiai isvis nereikalingi. kojos atlieka judejimo ir stabilumo funkcijas, o "ginklas" yra rankos. kilnoti kojas gatvej yra pavojinga ir kiek man teko jas kilnot (as tame prastas) ir kiti mano adresu kilnojo, nei kart niekas nedasimuse tokiais smugiais rezultato (man niekas is kojos net nera pataikes. nublokuoti kojos smugi visiskai nesunku). tikiu, kad geras taekwondoistas (su tokiais niekada nesu susidures) man galbut irodytu tu koju efektyvuma, bet manau, kad savigynai taekwondo tikrai nera geras pasirinkimas. bent jau boksas ar karate labiau tinka savigynai imo. aisku in karate irgi yra placiai naudojamos kojos, bet ten jos gali buti gudriai kombinuojamos su ranku smugiais ir realioj situacijoj 80-90% karatisto arsenalo sudarytu ranku darbas, kuris beje gali buti ne prastesnis kaip boksininku, bet cia priklauso nuo paties karatisto ir jo treneruociu. o taekwondoisto su tokia technika gatvej niekaip neissivaizduoju  :nezino: iskarto vaizduotej iskyla paveikslas, kai jam pagauna koja, vercia ant zemes ir sutrypia.

aisku taekwondo realiai nepazystu, tai man ir idomu ka teakwondoistai pakomentuos sita tema.
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

« Atsakyti #714 įjungtas: 2010 Rgs 05, 01:28:58 am »

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #715 įjungtas: 2010 Rgs 05, 02:16:35 am »
As asmeniskai neisivaizduoju ka daryciau gatvej. Bet manau kad koju panaudojimas yra realus dalykas. Ir gana efektyvus. Neisivaizduoju saves gatveje naudojancio tik rankas.  beje nepazysti visu tkd techniku kad teigtum, kad jis gatveje neimanomas.

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #716 įjungtas: 2010 Rgs 05, 03:12:24 am »
taip, koju panaudojimas realus dalykas. bet mano asmenine patirtis rodo, kad neefektyvus  :nezino:. nesakau, kad visai nepanaudojamas tas tkd, eilini gatves lopa aisku galima prispardyti, bet su keliais lopais.. neissivaizduoju kaip tokioj situacijoj prasisukti vien kojom (aisku net tkdoistas cia naudotu ir rankas...). siaip viskas yra imanoma, tik imo ne kiekvienam. tikiu, kad ir aikido auksto lygio meistras, kuris mokinosi kovot, o ne tik prijomus su nesipriesinanciu partneriu atidirbinejo, gatvej kazka idomaus parodytu, bet kiek tokiu meistru yra ant zemes.. visu TKD techniku nezinau, bet ar jau yra ten kazkas ko nesu mates? kazkaip suabejociau. ne tiek jau daug su tom kojom galima nuveikt. 6 pagrindiniai smugiai ir ju kombinacijos, kuriu dalis man galbut nezinomos. iskarto atmetu tas gatvej nepanaudojamas aukstu 'vertuskiu' ir pan. akrobatikos technikas.
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #717 įjungtas: 2010 Rgs 05, 04:13:34 am »
taip, koju panaudojimas realus dalykas. bet mano asmenine patirtis rodo, kad neefektyvus  :nezino:. nesakau, kad visai nepanaudojamas tas tkd, eilini gatves lopa aisku galima prispardyti, bet su keliais lopais.. neissivaizduoju kaip tokioj situacijoj prasisukti vien kojom (aisku net tkdoistas cia naudotu ir rankas...). siaip viskas yra imanoma, tik imo ne kiekvienam. tikiu, kad ir aikido auksto lygio meistras, kuris mokinosi kovot, o ne tik prijomus su nesipriesinanciu partneriu atidirbinejo, gatvej kazka idomaus parodytu, bet kiek tokiu meistru yra ant zemes.. visu TKD techniku nezinau, bet ar jau yra ten kazkas ko nesu mates? kazkaip suabejociau. ne tiek jau daug su tom kojom galima nuveikt. 6 pagrindiniai smugiai ir ju kombinacijos, kuriu dalis man galbut nezinomos. iskarto atmetu tas gatvej nepanaudojamas aukstu 'vertuskiu' ir pan. akrobatikos technikas.
Aš ir nesakau kad taekwondo turi kažkokių paslaptingų technikų kurios kaip WT yra mirtinos. Tai yra manau tie patys smūgiai ir veiksmai kaip karate. O jei prakalbom apie vertuškes, tai jau yra atidirbimo ir situacijos reikalas. Nemanau kad būna neįmanomi ar nepanaudojami veiksmai. 

Atsijungęs Jidokwanas

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #718 įjungtas: 2010 Rgs 05, 19:02:59 pm »
  Na kalbant apie gatve,mes isivaizduojam kad technika turi buti tobula ir nepriekaistynga ,kad nukaltum gatvini berniuka.- Tai kas is to iseina ,kad gatves stilius yra kieciausias? ,,ir mes visu kitu efektivuma lyginam pagal ji?
 NESAMONE!!! Nereikia pamirsti kad TKD atstovai moka laikyti distancija ir spiria visur ,KOJOS, KORPUSAS,GALVA!!! jai jau kalbame apie gatve,,Tikrame TKD yra begale smugiu i kaklo sriti,rankomis ir i tai yra ipatyngai koncentruojamasi.
  Pasakysiu paprastai,Gatveje TKD technika yra lygiai taip pat efektyvi kaip ir judjitsu,,tik priklauso nuo to kas ja ten naudoja,,naujokas ar pazenges ar meistras!!!
  Negalvokit kad susitike tkdista gatveje matysit tik koju smugius Patikekit gatveje jum tasku niekas nesudys,O stiprus istobulintas Dollyo chagi( mavashi geri ) i korpusa ,(kojas)gali pabaigti kova kaip mat!!!
 O zinant kad galva pas visus vienoda nereikia menikt TKD ar sportinio WTF stiliaus.

Brolis

• Svečias
« Atsakyti #719 įjungtas: 2010 Rgs 05, 23:26:50 pm »
TKD visa ginyba blokai ir tie is poomse paimti visi, wtf tkd galvos nuo ranku smugiu net nera reikalo mokinti, nes ranku smugiai tik i korpusa, taip yra del to, kad treneriai negalvoja apie gatve, jie galvoja apie varzybas ir rezultatus, o gatves visokiu "stoikiu" jie tikrai nemokins. O ar tu gatveje apsigynsi ar ne priklauso tik nuo pacio zmogaus, jeigu taekwondistas lankstus, techniskas, turi islavinta smugi, greiti, koordinacija, stabiluma bei moka islaikyti distancija, tada problemu tikrai neturi kilt, bet visam tam islavinti reikia labai daug laiko, bet ir neturint pilnu duomenu apsiginti tikrai galima, viskas priklauso nuo to, koks zmogus iseina i gatve ir pries ka jam teks stoti.  :-)

« Atsakyti #719 įjungtas: 2010 Rgs 05, 23:26:50 pm »