Čia kalba vyksta apie Jidokwan P.Korėjoje. Kaip jau minėjau vienas iš "kwanų" iš kurio išsivystė Taekwondo buvo Jidokwanas. Aš taip pat paminėjau, kad visi tie "kwanai" susiliejo į vieną t.y. Taekwondo. Pietų Korėjoje visi kiti konkuruojantys stiliai yra uždrausti. Jidokwanas ten egzistuoja tik kaip klubas, kuris pilnai palaiko WTF ir Kukkiwon. Jei jie to nedarytų jie būtų uždaryti visiems laikams arba ištremti iš šalies, kaip tai įvyko su Taekwondo (ITF) įkūrėju Generolu Choi'umi . Padėtis Australijoje, JAV, Izraelyje, Norvegijoje ir Lietuvoje yra kitokia ir ten yra mokomas tradicinis KOVINIS Jidokwan stilius. Varžybose jie dažniausiai dalyvauja pagal Taekwondo taisykles. Čia yra tų mokyklų vadovu reikalas. Dabartinis WTF Taekwondo yra SPORTAS. Kaip kovinis menas WTF Taekwondo yra visiškas nulis. WTF neturi kovinio stiliaus atšakos ar tradicijų, jos yra P. Korėjoje užmirštos ir niekam nereikalingos, nuo to laiko kai WTF ir Kukkiwon tapo sėkminga pinigų darymo mašina.
Nu kaip Taekkyeon ir Hwa Rang Do tai kažkodėl sėkmingai pagal savo sistemą dirba taip pat WTF proteviai, toje pačioje Pietų Korėjoje. Per Human Weapon rodė tai ir jūs manau matėt. Tai nežinoau kodel Jidokwan stilius negalėjo taip pat būti vystomas toliau, nes kaip irgi yra WTF protėvis. Su ITF situacija kiek kitokia nes jis nėra protėvis, matyt Korea norėjo vystyt būtent vieną šaką, ar buvo kokių kitų aplinkybių. Bet kažkodėl ITF nepriėmė WTF taisyklių ir toliau egzistuoja kaip visiškai atskira organizacija nuo WTF.
Kiekvieną kovos meną, kuriame vyksta varžybos galima traktuoti kaip sportą, tai ir boksas sportas, ir JiuJitsu sportas, karate irgi... O jūsiškis kaip Wing Tsun ir Wing Chun mirtinas ginklas? Aš manau kas nori tą sportą gali sėkmingai pritaikyti ir gatvėje ar kur kitur, čia priklauso nuo žmogaus...
O galit plačiau apie tą WTF ir Kukkiwon pinigų darymo mašina? Nes aš kažkaip nepastebėjau to.
Beja nereikia taip apie kitus kalbėti, kad mes kieti, o jūsų levi, pas mus super kovotojai, o pas jus nevykę sportininkai ir dar pinigų darymo mašina vadinti. Lietuva maža šalis, gyvenikme draugiškai, dalinkimės turima patirtimi ir auginkime naują kovotojų kartą.

Ir parodykit Jidokwan mokyklos jėgą ne kalbomis, o darbais, Lietuvoje vyksta 2 didelės Taekwondo varžybos, tai moksleivių čempionatas ir Lithuania OPEN, būtų metas sudalyvaut ir jūsų klubui