AutoriusTema: Taekwondo  (Skaityti 144446 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Taekwondo
« Atsakyti #165 įjungtas: 2008 Rgp 30, 18:45:44 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Treniravau ten aš :-). Berods nuo 1993 metų shotokan karatė. O už "rusą" gausi :punch: :D
Bepigu tau man grasinti, kai ash pilnaverciu treniruociu neturejau jau kokius du-keturis metus, o ir matoriukas laikas nuo laiko primena apie save... Bo kitaip tau parodiciau (arba, tsakant, tu man paroditum) :knockdown: :D...
O jei rimciau, tai mes galbut apie skirtingus zmones ar laikotarpius shnekam, nes ash kaip tik dar prisimenu, kaip tas treneris aishkino apie smugio atlikima ir psichine-dvasine busena tuo metu, o tas aishkinimas buvo butent rusu kalba...  :book1:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 94

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #166 įjungtas: 2008 Rgp 30, 19:02:55 pm »
Citata
WTF vieninteliai leidžiami veiksmai rankomis yra tik blokai, ir smūgiai kumščiu į priešininko korpusą
Taigi kyla toks klausimas.. WTF (what the f...)? Kur buvo rankų veiksmai olimpinėse varžybose? Aš žiūrejau nemažai video, tai pas nieką praktiskai stovesenos nėra (turiu omeny ir kojas).. Rankos yra nuleistos ir nesistengiama jų panaudoti gynyboje, o ką jau kalbėt apie smūgius jomis, kurių vos kelis mačiau.. Kažkaip jau lb savotiška. Paliko tikrai slogų įspūdį..  :nezino:
« Paskutinis taisymas: 2008 Rgp 30, 19:05:11 pm nuo willow »

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #167 įjungtas: 2008 Rgp 30, 19:13:13 pm »
Taigi kyla toks klausimas.. WTF (what the f...)? Kur buvo rankų veiksmai olimpinėse varžybose? Aš žiūrejau nemažai video, tai pas nieką praktiskai stovesenos nėra (turiu omeny ir kojas).. Rankos yra nuleistos ir nesistengiama jų panaudoti gynyboje, o ką jau kalbėt apie smūgius jomis, kurių vos kelis mačiau.. Kažkaip jau lb savotiška. Paliko tikrai slogų įspūdį..  :nezino:
Ash tai daryciau viena ish tokiu prielaidu, kad smugiai kumshciu i korpusa (protektoriu) leidziami, bet uz juos tashku neduodama, o kadangi ten svarbiausia gauti tashka, tai niekas smugiu ranka ir nedaro. Dar galeciau pora priezasciu ivardinti, bet kadangi niekad nelankiai TKD, tai greiciausiai vistiek nesuprasi apie ka kalbu... :rolleyes:  :-)
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #168 įjungtas: 2008 Rgp 30, 19:33:18 pm »
Ash tai daryciau viena ish tokiu prielaidu, kad smugiai kumshciu i korpusa (protektoriu) leidziami, bet uz juos tashku neduodama, o kadangi ten svarbiausia gauti tashka, tai niekas smugiu ranka ir nedaro. Dar galeciau pora priezasciu ivardinti, bet kadangi niekad nelankiai TKD, tai greiciausiai vistiek nesuprasi apie ka kalbu... :rolleyes:  :-)

Na už smūgį i korpusą ranka ar koja duodamas vienas taškas. :) O uz smugį į galva koja 2 taškai.. Na pabandyk tas priežastis įvardint, visai idomu.. Kodel neverta rankomis bandyt blokuot bent dalį smugių, kad jie nebūtų akcentuoti ir už juos nebūtų gaunami taškai? Arba neprasmugiuot ranka į korpusą..  :chmm: Nes kolkas prasilenkia su logika..

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #169 įjungtas: 2008 Rgp 30, 22:10:13 pm »
Na už smūgį i korpusą ranka ar koja duodamas vienas taškas. :) O uz smugį į galva koja 2 taškai.. Na pabandyk tas priežastis įvardint, visai idomu.. Kodel neverta rankomis bandyt blokuot bent dalį smugių, kad jie nebūtų akcentuoti ir už juos nebūtų gaunami taškai? Arba neprasmugiuot ranka į korpusą..  :chmm: Nes kolkas prasilenkia su logika..
Na neimoku ash dvejais-trejais zodziais to paaishkinti (tsakant, ne Spartoje uzauges esu)... Tam, kad perteikti tokio "mistinio dalyko kaip smugiu rankomis nenaudojima priezastis", man reiktu visa rashineli parashyti, o cia jau ne mano sritis, bijau kad po to dar nusigrybausiu i lankas, o pons vistiek nieko nesuprasit... Gyvai paaishkinti gal ir galeciau, o rashtu, kaip jau sakiau - tai ne mano stichija (bent jau kolkas)... :rolleyes:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #169 įjungtas: 2008 Rgp 30, 22:10:13 pm »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #170 įjungtas: 2008 Rgp 31, 00:55:49 am »
Na neimoku ash dvejais-trejais zodziais to paaishkinti (tsakant, ne Spartoje uzauges esu)... Tam, kad perteikti tokio "mistinio dalyko kaip smugiu rankomis nenaudojima priezastis", man reiktu visa rashineli parashyti, o cia jau ne mano sritis, bijau kad po to dar nusigrybausiu i lankas, o pons vistiek nieko nesuprasit... Gyvai paaishkinti gal ir galeciau, o rashtu, kaip jau sakiau - tai ne mano stichija (bent jau kolkas)... :rolleyes:
Dabar, kai atsirado elektroniniai protektoriai, jau ir už smūgius rankomis į korpusą galima gauti tašką. Tik reikia pakankamos smūgio jėgos, gi seniau ranka iš viso tašką gauti beveik nerealu buvo. O vat dėl rankomis į galvą, tai net nežinau...gal te negalima tokių smūgių daryt sparinge... :chmm:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #171 įjungtas: 2008 Rgp 31, 13:23:01 pm »

Na jo.. :) Čia matyt taekwondo super technika be rankų. Kolkas kitos priežasties jų nenaudot nesugalvoju. Na nesmūgiuot rankomis galima, bet nesigint... Nesamonė.  :rolleyes:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #172 įjungtas: 2008 Rgp 31, 15:13:08 pm »
Na jo.. :) Čia matyt taekwondo super technika be rankų. Kolkas kitos priežasties jų nenaudot nesugalvoju. Na nesmūgiuot rankomis galima, bet nesigint... Nesamonė.  :rolleyes:
O kam gintis, jei yra apsaugos? Gynybą vis tiek kontroliuoja kažkiek instinktai, o čia tu tikrai žinai, kad tavęs nepramuš... Ar pramuša visgi tas apsaugas WTF varžybose?
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

vykis92

• Svečias
« Atsakyti #173 įjungtas: 2008 Rgp 31, 15:25:47 pm »
Tai gintis gal tam, kad oponentas negautu taškų.

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #174 įjungtas: 2008 Rgp 31, 18:03:48 pm »
O kam gintis, jei yra apsaugos? Gynybą vis tiek kontroliuoja kažkiek instinktai, o čia tu tikrai žinai, kad tavęs nepramuš... Ar pramuša visgi tas apsaugas WTF varžybose?

Na ten nokautai buna.. Smugiuojant i galva is kojos.. O va del krutines apsaugos nezinau, kokio inai ten stiprumo, kad nieks i ja nesmugiuoja, gal kokia plienine.. :D O siaip palyginimui, juk ir bokse apsaugos yra, bet ten visi stengias isvengt smugiu. :) Ir siaip gi taekwondo artimas kovos menas karate.. Turetumet zinot apie smugiu stiprumus.. :)

« Atsakyti #174 įjungtas: 2008 Rgp 31, 18:03:48 pm »

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #175 įjungtas: 2008 Rgp 31, 18:12:52 pm »
Chebryte... Turiu nuoshirdu prashyma...  :rolleyes:
Kai shnekate apie olimpinio stiliaus blogybes, tai ir sakykite Taekwondo (TKD) WTF, o ne shiaip Taekwondo... Ash gi jau ir video idejau, kur pakankamai aishkiai matosi shiu dvieju stiliu skirtumai, tai ne vistiek, vis toliau kalbama kaip apie vieninga stiliu!  :banging: :-(
« Paskutinis taisymas: 2008 Rgp 31, 18:22:22 pm nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #176 įjungtas: 2008 Rgp 31, 21:18:53 pm »
Chebryte... Turiu nuoshirdu prashyma...  :rolleyes:
Kai shnekate apie olimpinio stiliaus blogybes, tai ir sakykite Taekwondo (TKD) WTF, o ne shiaip Taekwondo... Ash gi jau ir video idejau, kur pakankamai aishkiai matosi shiu dvieju stiliu skirtumai, tai ne vistiek, vis toliau kalbama kaip apie vieninga stiliu!  :banging: :-(
Nu lyg šnekėjom apie skirtingus, kalbant apie gynybą ir t. t.  :-/
O jei rimtai, tai palyginčiau taekwondo WTF ir taekwondo ITF atitinkamai su tradiciniu karate ir fudokan - lyg ir tas pats, bet akivaizdžiai ne tas pat ITF naudai :) WTF tai tikrai šifruojasi kaip what the f...  :D
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #177 įjungtas: 2008 Rgs 01, 09:28:44 am »
Nu lyg šnekėjom apie skirtingus, kalbant apie gynybą ir t. t.  :-/
O jei rimtai, tai palyginčiau taekwondo WTF ir taekwondo ITF atitinkamai su tradiciniu karate ir fudokan - lyg ir tas pats, bet akivaizdžiai ne tas pat ITF naudai :) WTF tai tikrai šifruojasi kaip what the f...  :D
Ir visgi neziurint to, kad Taekwondo WTF lig pasizymi lochatroninemis tendencijomis, tai dar nereishkia visi WTF atstovai yra lochai. Imkim, kad ir ta pati Serkan Yilmaz (kiek galima spresti pagal youtub'iu informacija, tai jis WTF atstovas)... Superfighter'iu gal jis ir nera, bet prie geresniu, tai manau ji priskirti tikrai galima.  :-)
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #178 įjungtas: 2008 Rgs 01, 11:43:19 am »
O tiems, kam vis nerimsta, kodel "what the f... taekvondo" atstovai net nesiblokuoja, gal bus idomu paskaitineti diskusija, kuri priesh kokius keturius metus vyko... Temos pabaigoje Sei-i ir Smauglys yra "pora zodeliu" pakalbeje apie tai... :rolleyes:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #179 įjungtas: 2008 Rgs 04, 20:22:41 pm »
         Visiškai su tavimi sutinku...
         Aišku kaip kažkas rašė, kad bus nubalnotos rankos, bet tai jos užsigrudins galu gale.
         Kojos ikaltos kaip medines, rankos nuleistos, jomis beveik ir nesmūgiuoja. Aišku gal man čia tik taip atrodo, bet manau kad rankas galima butu laikyti kovineje laikysenoje. Visgi gal tokio pramušimo nebus, o dar jei protingai iveikineti spyrius tai išvis manau butu super. Nes kiek pastebejau dauguma nuo spyriu bega, nors reikia eiti i prieki, tuo atveju spyris bus ir silpnesnis ir ji bus lengviau užblokuoti. 
        Ir visgi pastebint visus šiuos minusus man atrodo gražūs spyriai, kurie atliekami labai meniškai.
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

« Atsakyti #179 įjungtas: 2008 Rgs 04, 20:22:41 pm »