Siaip cia nera ivykis, cia bus labiau istorija ir dilema. Tiesiog nezinau ka daryt, gal kai parasysiu cia paciam kas nors paaiskes.
Vienu zodziu gyvenu vienam Vilniaus rajone (ne uz vilniaus, o vilniuje), kurio pavadinimo neminesiu. Bet anksciau buvo gerai zinomas kaip ir dzuku gatve. Dabar tos anksciau "zinomos" personos arba miskuose uzkasti, arba sedi.
Esme tokia - kiekviena diena praeinu pro savo rajona, vaziuoju i mokykla, vakare griztu. Visada zinojau, kad cia nera saugu del paciu vietiniu, ir kad tie patys vietiniai pasiskirste i 3 "stovyklas". Deja viena is ju kelia gresme visam rajonui, pasakykim taip. Aciu Dievui grynai prie manes kiek atsimenu nebuvo pristoje, nezinau kodel. Tai vat mazdaug metus laiko vaikstau nesusimastydamas apie tai, kas darosi viduje musu rajono. Anksciau budavo visko, noredavom ir i 'strelke' ta "blogaja stovykla" kviest ir pan. Bet matyt isaugom is to. Cia mazdaug priesistore, trumpai ir speju nelabai aiskiai.
Dabar prie esmes. Siandien isejau isgert buteli alaus (uz naujuosius) su senu draugu, kuris beje yra vienas is vietiniu, bet ne is tos blogos stovyklos. Daug naujo suzinojau, (pvz kad telefonus atima is ko nori ir kada nori, pasipriesini-susoka penkiese). Suzinojau kad "bloguju stovykla" pradejo daryt totalu 'bespridiela'. Paaiskinu kas yra "bloguju stovykla" cia grynai gatviniai snukiai gime varganose seimose ir nesistengiantis islist i zmones(forsai,marozai, vadinkit kaip norit). Kaip jau sakiau vienas ju turi broli autoriteta, kuris dabar sedi. Del to jis skaito save 'verchu' rajone, ir kazkodel pora kitu marozu irgi taip galvoja, del to visur buna jam uz nugaros.
Taigi stovim ramiai geriam alu (kartoju, cia buvo grynai, kad paminet naujuosius su senu draugu) prie iejimo i bendrabuti. Priejo dar vienas draugas kartu pastovet pasneket. Po gero pusvalanduko, tas draugas sako ziurekit eina, atsisuku ziuru eina 'verchas' su tais draugeliais-marozais. Kitaip ir but negalejo, pamate mus iskart priejo, snukiu apie 10. sitoj vietoj esme tokia, nors ir gyvenam nn metu siam rajone, bet zinau juos tik is matymo, nera noro tokiu pazinot. Ir vienas ju pasisveikines su mano senais draugais (kadangi jau gyvena mazdaug tose paciose bendrabuciose) tesia ranka ir klausia kas tu? Pasakiau varda ir padaviau ranka, jis tik pakartojo mano varda ir atsisuko, jie ten tarpusavy rekt pradejo ir tt. Supratau, kad nieko gero nebus, sakau draugui, kas toliau? Jis atsako palauk biski tuoj eisim namo. Jau atsisveikinau su draugais, kai ziuru tas 'verchas' atejo ir pradejo reikalaut cigaretes is vieno draugo poto is kito.
Man nieko nesake tai as isejau.
Nuo tos vietos gyvenu gal apie 600m, taigi jau netoliese namu sutikau dar viena senai matyta drauga, jis daznai trinasi rajone ir pan (nera vienas is tu marozu, bet zino kas prie ko) ir ka gi girdziu - jis irgi pasakoja apie vietiniu 'bespridiela', apie tai kaip susparde musu bendra pazistama uz nieka.
Veliau suzinojau, kad vienam tu draugu su kuriais isgerem po buteliuka alaus, ateme telefona, biski jie ten apsisparde. (viskas vyko siandien)
Taigi mastau, ka daryt? Is vienos puses - prie manes tfu tfu tfu kol kas niekas nelindo (bet gal cia del to, kad retai ten bunu, ir biski toliau gyvenu?) tai man kol kas kaip ir ner ka daryt. Bet is kitos puses, matau kaip del vieno zmogaus kencia daug aplinkiniu, draugu. kazka galbut reikia daryt?
Dilema: manau sunkiai bus suprast tiek mano rasliavos, taigi trumpai apie savo mintis sia tema.
Kaip sustabdyt bespridiela? Manau reik kovot, parodyt kad jie negali daryt ka nori kam nori. juolab yra tikrai nemazai zmoniu kurie nezino ka daryt, o ju tik apie 15snukiu+brolis autoritetas.
Bet tarkim surinksim zmoniu, sudauzysim juos neatpazistamai(cia aisku jeigu brolis autoritetas neisikis), o kas toliau? jie pasivolios ligoninei, o po poros menesiu sugaudys mus visus po viena ir papjaus? juk jie neturi ka prarast....o sedet ir laukt nezinia ko nesinori.
Siaip jeigu kas nors perskaitys visa sita, man idomu butu isgirst jusu nuomone, ka jus darytumet tokiu atveju?
P.S kodel parasiau butent cia, ir kodel apskritai sita rasau?
Butent cia rasau del to, kad jeigu tektu gintis, tu vietiniu niekad nebuna maziau 3. O tai parasiau, noredamas isgirsti zmoniu turinciu patirti panasiuose dalykose nuomone kaip elgtis. Nors esu ir pats ne karta apturejes nuotykiu, bet cia jau nebejuokai, cia mazdaug tas pats kaip pradet kara, per kuri tikrai bus auku kieno nors puseje...Supraskit sita teigini teisingai, as nesu vaikas prisiziurejes filmu, yra kaip yra.
P.P.S jeigu visgi ne vietoj, atsiprasau. jeigu manot kad sito netureciau rasyt, istrinkit.