Paladinas:
Pasirodo klydau...
Nes shiame pasaulyje esi vertas tik tiek, kiek kitam gali duoti i snuki... 
pasauly ne, bet juk kovos menai ne visas pasaulis
Pataisomas optiomistas:
Skaičiau kažkada vieno veikėjo straipsnį, viso nerasiu dabar bet esmė tokia:
"Buvau aš labai kietas, ir nešiaip kietas, o kietas karinių struktūrų darbuotojas su didelia kovos menų patirtimi. Nevenkdavau pasimušt nei gatvėje nei baruose. Kartą nutiko toks nutikimas, kad prisikabino prie manęs trys veikėjai ir būdamas kietas iš su jais išėjau pasiaiškinti. Vieną užmušiau. Kadangi užsiminėjau kovos menais ir buvau kareivis, tai buvo sunkinančios aplinkybės. Gavau kelis metus kalėjimo. Dabar, kai ateinu į barą ir jame į mane piktai žiūri koks geziukas, arba paklausia - kas nepatinka? Aš atsistoju ir išeinu į kitą barą. Man nėra ko vaikščiot į tokias skyles, kur renkasi pusdurniai. Tik po to įvikio supratau, kad tu iš tikro stiprus esi tada, kai žinai, kad gali nugalėti, bet nesiveli į konfliktą, jei nėra būtinybės ir gali agresoriui nusišypsoti. Tai yra kovos menas."
Matai istorija grazi isvada teisinga tik be turinio tai anoks kovos menas. O turini sudaro graudi patirtis, zmogzudyste ir bausme...
Noriu psakyt, kad teisingai raso sitas zmogus ir jam tai isties yra kovos menas, bet jei dabar ta pati principa pabandytu pasiimt koks 16 likinis bachuriukas metelius pauzsiiminejas viena ar kita disciplina, ar tai bus tas pats kovos menas ?
Manau, kad ne, nes tame nebus nei to isgyvenimo gylio, nei supratimo gylio, o tik pavirsutinis zinojimas arba "manymas", kuris realiai nieko neduoda.
O kaip vienas iš mano mokytojų citavo kažkokį žinomą veikėją. Pacifistas yra ne tas, kuris silpnas ir nekovoja todėl, kad bijo, pacifistas yra tas, kuris yra stiprus ir pasirenka nekovoti.
Sutinku, tik kaip tu suzinosi jog esi stiprus jei nekovosi ? Grazios skambios mintys tik jose nera gyvybes bei realybes...
Ziuriu visi linkia persokt nemaloniuosius etapus, bei iskart kabintis uz skabmbiu ideju, kurios nera blogos, netgi labai geros ir teisingos, bet be isgyvenimo gylio patyrimo is kurio jos ir kilusios, o butent kovinio patyrimo, jos yra ne daugiau nei grazi poezija...