Pagrindines diskusijos > Kovos menai

Kas yra tas kovos menas?

<< < (79/86) > >>

SOL:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Prikeliu temą. Yra II skyrius, kuriame gvildenama, kas yra kovos menas. Ten toks apibrėžimas įdomus yra (sunkiai išverčiamas) Боевое искусство – это борьба за сохранение собственной целостности и разрушение целостности противника, с целью нападения на часть целым. (Kovos menas - tai kova išsaugoti savęs vientisumą ir priešininko vientisumo sugriovimas, su tikslu atakuoti vientisumu dalį).

--- Baigti citatą ---

na čia gan filosofiškai išvartyta, bet su tokiu kovos meno apibrėžimu sutikčiau :chmm: juk vis dėlto apie kovos meną kalbama. treniruojantis dėl sportinių rezultatų ar savigynos manyčiau tikslai truputį skiriasi :book1:

Berserk:
Mhm, atsimenu sparinga su Smauglio  :respect: karatekom, o skaudejo viska dar pora dienu, melynes laikesi savaite. Galiu isivaizduoti kaip jie ta pati darytu ir gatveje.  :lauzo:

coffeedrinker:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiKad sutikti, reikia dar žinoti, kas yra tikrasis karatė :senis:

--- Baigti citatą ---

as kalbejau tik apie sportini karate. kata, demonstracijos, smugiai ne pilnu kontaktu. nesakyciau, kad tai risasi su tikruoju karate (kas gi ten sake, kad "karate tai menas uzbaigti kova vienu smugiu", o nepilnu kontaktu smugiuojant ta padaryti butu sunku). o del tikro karate, tai apie ji kalba nejo. dar karta perskaitom rusiska citata, jei rusiskai neskaitom galesiu net isverst  :-) o apie tikraji karate as blogo zodzio niekada nesu pasakes. tik nerekia mistifikuoti, kad as nezinau kas tas 'tikrasis karate'. zinau as. karate ir mano technika. beje apie sportininkus nieko blogo nesakau, stiprus jie (nors buna visokiu), bent jau dauguma galingesni uz eilini pilieti, bet mano mintis ta, kad sportininkai neisnaudoja pilno sito kovos meno potencialo.

Smauglys:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungtias kalbejau tik apie sportini karate. kata, demonstracijos, smugiai ne pilnu kontaktu. nesakyciau, kad tai risasi su tikruoju karate (kas gi ten sake, kad "karate tai menas uzbaigti kova vienu smugiu", o nepilnu kontaktu smugiuojant ta padaryti butu sunku). o del tikro karate, tai apie ji kalba nejo. dar karta perskaitom rusiska citata, jei rusiskai neskaitom galesiu net isverst  :-) o apie tikraji karate as blogo zodzio niekada nesu pasakes. tik nerekia mistifikuoti, kad as nezinau kas tas 'tikrasis karate'. zinau as. karate ir mano technika. beje apie sportininkus nieko blogo nesakau, stiprus jie (nors buna visokiu), bent jau dauguma galingesni uz eilini pilieti, bet mano mintis ta, kad sportininkai neisnaudoja pilno sito kovos meno potencialo.

--- Baigti citatą ---
Kas yra tikras karate nežinai ir negali žinoti. Nes neturėjai iš kur sužinoti. Taškas.
Bet nediskutuojam toliau, tegu tai liks tik mano subjektyvi nuomonė.

lukas123:
Kur tu su jais mušeis ? :)

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiMhm, atsimenu sparinga su Smauglio  :respect: karatekom, o skaudejo viska dar pora dienu, melynes laikesi savaite. Galiu isivaizduoti kaip jie ta pati darytu ir gatveje.  :lauzo:

--- Baigti citatą ---

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją