Pagrindines diskusijos > Kovos menai

Kas yra tas kovos menas?

(1/86) > >>

Dainiux:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiTie diržai ilgainiui išsigimsta ir tampa preke. O prie kovos menų atsiranda krūva "prisiplakėlių" kuriems svarbu pasipuikuoti gražia kimono ar diržu, nei išmokti kovoti. Marketiniginiais tiklais kuriasi krūva federacijų, kurios naudojasi tokiais klijentais ir gadina kovos menų prestižą. Tipo dvasingumas jiems svarbu :E.. Pagrindinis kriterijus turi būti vienas - kova. Visa kita tik priemonės.
Man patiko, kai kažkada pas Golubovskį nuėjau į salę. Nieks te neklausė kokį diržą turiu. Tiesiog mandagiai paskolino piršines ir su visais pakovojau ;-)

--- Baigti citatą ---
Sakote kova...Na, nesutinku, nes kovos menas- ne sportas, koki isivaizduojame daugelis- apima ne tik kova, bet ir kata, fizini ir psichologini pasiruosima, kichon ir darba su pagalbinemis priemonemis. Sportiniuose variantuose - taip, svarbiausia kova, bet mene svarbiausia tobulejimas. Visur- kumite, kata, kichone, fiziskai, moraliskai galu gale...Juk kovos menas nera ikandamas visiems, jis tik nuvalkiotas iki tokio, jog daug rudu dirzu vaiksto net nesuprasdami to, ka jie ir kam jie ta daro. Kovos mena paverte sportu, daugelis suvokiame, jog kazka laimedami mes tampame meno zinovais. Nifiga! Jau daug diskutavom ir pridiskutavom, jog sportas ir menas- skirtingi dalykai. Jei kova- tai sportas, nes kovu iki mirties nebera, jei giliniesi i kata, bunkai ir t.t. tai- menas, be jokiu varzybu- nors jos niekam nepamaise ir nepamaisys, tam pritariu!- ir nuo to netampantis blogesniu.Pilstom is kiauro i tuscia- sportas, menas...Lyg kazkokie riboti butumeme. Visi suvokiam kas yra sportas, o kas menas ir kiekvienas renkames ka norime, tik va, "matuotis " ir vel ta pati diskutuot kas 10 lapu reikia...Jau nebejuokinga!

gerietis:
Gerai čia prifilosofavot :) Baletas-nebaletas, diržai blogai-gerai. Kol kas man iš šalies, kaip mažai raukiančiam teoriniuose niuansuose atrodo, jei kas ir kenkia kovos meno prestižui, tai apribojimai ir taisyklės, įvestos sportinėse varžybose (čia tik mano nuomonė !). Tai labai smarkiai iškreipia karate pradinius principus - juk treniruojamasi ne sparingui, sparingas yra treniravimosi metodika ,o sparingas (kova su arpibojimais) irgi tėra būdas patikrinti žmogaus meistriškumo lygį (jei nugali su apribojimais, tai juolabiau nugalesi be ju), bet kai treniruociu tikslas tampa butent toks sparingas su savo apribojimais... Tada ir girdim kaip visus karatistus vadina "pižaminiais", jotubėj pilna filmukų kaip boksininkas at...jo karatistą, pašaipos dėl diržų...

Man asmeniškai karate yra štai kas, tiksliau prie to turėtų artėt besitreniruojantis karate, o kelias link to kur kas sunkesnis, nei 2-3 kartai per savaitę po 1,5 val. Sunkiai įsivaizduoju tokias sportines varžybas (su spyriu į klyną, pvz., kuris yra jau pirmuosiuose bunkai) ir tiesiog klysta tie, kurie mano, kad per sportines varžybas mato visą karate:

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Kam nors primena baletą? :)

Smauglys:
Kaip bebūtų aš džiaugiuosi, kad dar išliko mano senesnės kartos mokinių. Ir jiems tikrai negėda su karate pasirodyti kitose dodžio ar klubuose. Ir vaizdų treniruotėse dar tenka pamatyti ne prastesnių nei filme. Tik vat ar pavyks užauginti dabartinius iki to lygio...
Stengsimės.

radiatorius:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiSakote kova...Na, nesutinku, nes kovos menas- ne sportas, koki isivaizduojame daugelis- apima ne tik kova, bet ir kata, fizini ir psichologini pasiruosima, kichon ir darba su pagalbinemis priemonemis. Sportiniuose variantuose - taip, svarbiausia kova, bet mene svarbiausia tobulejimas. Visur- kumite, kata, kichone, fiziskai, moraliskai galu gale...Juk kovos menas nera ikandamas visiems, jis tik nuvalkiotas iki tokio, jog daug rudu dirzu vaiksto net nesuprasdami to, ka jie ir kam jie ta daro. Kovos mena paverte sportu, daugelis suvokiame, jog kazka laimedami mes tampame meno zinovais. Nifiga! Jau daug diskutavom ir pridiskutavom, jog sportas ir menas- skirtingi dalykai. Jei kova- tai sportas, nes kovu iki mirties nebera, jei giliniesi i kata, bunkai ir t.t. tai- menas, be jokiu varzybu- nors jos niekam nepamaise ir nepamaisys, tam pritariu!- ir nuo to netampantis blogesniu.Pilstom is kiauro i tuscia- sportas, menas...Lyg kazkokie riboti butumeme. Visi suvokiam kas yra sportas, o kas menas ir kiekvienas renkames ka norime, tik va, "matuotis " ir vel ta pati diskutuot kas 10 lapu reikia...Jau nebejuokinga!

--- Baigti citatą ---
Su Smaugliu sutinku 200procentu ,kad pagrindinis  kriterijus yra kova ,tik per ja išgrininsi visus dvasinius ,psihologinius  ir moralinius pagrindus ,o visa kita tik pagalbinės priemonės ,tik kaškaip daugeliui zodis kova asocijuojasi su varzybos ,medaliais diplomais ,alumi ir mergom  :D bet juk galima nueiti i artimiausia svetima kluba ir draugiškai pasipliekt  :-)(jeigu medaliai nerūpi  :kikena:)

stripulis:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiI. Sportiniuose variantuose - taip, svarbiausia kova, bet mene svarbiausia tobulejimas. Visur- kumite, kata, kichone, fiziskai, moraliskai galu gale...

II. Jei kova- tai sportas, nes kovu iki mirties nebera, jei giliniesi i kata, bunkai ir t.t. tai- menas, be jokiu varzybu- nors jos niekam nepamaise ir nepamaisys, tam pritariu!- ir nuo to netampantis blogesniu.
--- Baigti citatą ---

I. Kažkoks keistas paskirstymas. Kaip suprasti mene svarbiausia tobulėjimas visur. Tiek kumite, tiek kata, tiek kichonas, tiek fizinė, tiek moralinė pažanga pvz. karate (kad jau apie ją šnekam) yra skirti vienam tikslui - kovai. Jei taip nėra, kažkas netvarkoj su dėstymo metodika, dvasingumo nuostatom ar panašiai. Mano galva.

II. Kam  vėl šitaip skirstyti? Jei giliniesi į kata, bunkai ir pagal tą bunkai  neturi sparingų - tai tada taip, tai "menas" -, bet jis tampa blogesnis - nes sparingai - KOVA - turi būti, turi būti iš pradžių katos judesiai, paskui bunkai, paskui nesipriešinantis priešininkas, paskui besipriešinantis priešininkas - ir tik tada tai bus rimtas gilinimasis. Nors suprantu kažkiek poziciją - kiek man žinoma, Lietuvoje niekas kata bunkai grindžiamų sparingų su besipriešinančiu priešininku nedaro. O gaila. Ir kvaila mažų mažiausiai. Nes tai didžiulis lobynas.

p. s. kova - nebūtinai varžybos. Juk laisvas sparingas irgi kova, gal ir ne tokia arši, kaip kaunantis su kito klubo piliečiu dėl taurės, bet galų gale tikrai galima nueit į kitą klubą, aršumo pasigedus  :senis:

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

Eiti į pilną versiją