Na kas apie sunis tai ir as pries 2 savaites turejau toki nutikima Latvijos miskuose...
Zodziu privaziavom aikstele uz Rygos gal 40 km, ten ezeriukas, miskelis, zodziu nebloga vieta palapine susirest... Tik problema, kad kelias netoli, tai nusprendziau paejet giliau i miska paziuret, gal dar ka rasiu. Galu gale pagal zemelapi ir jura gal uz kokio kilometro turejo but. Pasiemiau fotika (mislijau gal ko grazaus rasiu miske pafotkint) ir isejau palikes drauge masinoj, mazdauk grysiu uz 15 min...
Tai va ejau as tuo misku kol pamaciau dar viena ezera toliau nuo kelio, o prie ezero buvusio kempingo griuvesius, jau senokai beveik viskas buvo isrinkta, tik keli namukai dar tebestovejo... Patraukiau pasiziuret, kas ten ir kaip, ir tai buvo mano klaida... Bevaiksciodamas po "griuvesius" staiga isgirdau kazkoki keista garsa, kazkas didelis snuopuodamas bego link manes ir beveik iskar pasisukes pamaciau, didziuli juoda suni (is pradiu dar pagalvojau kad meska) snopuojanti ir issiepusi dantis dideliu greiciu lekianti mano link, (viskas truko gal kelias sekundes, bet per ta laika man dar smekstelejo 3 mintys pirma buvo begti, bet kazkaip supratau, kad beviltiska, tik parodysiu silpnuma ir tada tikrai amba, antra dar spejau prisimint peili kuri palikau masinoj ir pasigailet kad jo nepasiemiau... ( o durklas geras, "partery" tikrai padetu...) Na ir trecia buvo tai kaip as pasielgiau: atstaciau priekine koja i prieki, (kad neduok Dieve, nesugalvotu kabintis tarp koju), o rankas pakeliau iki galvos lygio, kad apsaugociau kakla bei suniui nekiltu pagungda isikabint i ranka (geriau tegu kabinas i koja..), trecia ka padariau tai garsiai bei uztikrintai susukau "SPAKOINA!". Sunekas pribego prie manes issiepes dantis, bet nerades ranku, pradejo snukiu baksnot man per kojas. As dar karta jau piktai susukau, "USPAKOISE, SES PRIDIOT XAZEEN BUDEM RAZBIRATSA!!!", (gal ir idijotiskai atrodziau bet visa sita monogloga skyriau ne suniui, o tikejaus, kad jo seimininkas isgirs ir iseis, kad ir kur jis ten tunotu). Tiesa del didesnes intrigos turiu pasakyt, kad kaip pats indifikavau gryzes namo ir pasiziurejas sunu veisliu foto suniokas turbut buvo kaukazo aviganis arba jo misrunas, turbut del to is pradziu pamaniau jog tai meska.
Ivikiai toliau klostes man palankiai, sunekas nerades rankos i kuria galetu isikast, bei nusprendes nebandyt mano kojos skonio dar kelis kartus stumtelejo mane sukiu, bet kadangi nieko tuo nepasieke prarado susidomejima manimi ir pradejo slankiot aplinkui, as tuo tarpu judedamas bei neleisdamas sunekui uzeit man is nugaros kalbejau su juo. Seimininkas nesirode...
Mano laimei tuo pat metu ezero pakrante ejo kiti "turistai" kurie ir patrauke mano "biciulio" demesi... Jis per gerus 10 metru pasitrauke nuo manes ir nusisukes pradejo lot ant tolumoje slankiojanciu zmogenu... Na as dar, kad solidziau atrodytu biski pastovejau, garsiai palaidziojau replikas deb... suns seimininkui ir po truputi letai is pradziu atbulas paskui apsisukes nuejau savo keliais. Sunekas man nueinant dar sulojo (bet daugiau simboliskai nei is pykcio). Tiesa viso musu "bendravimo" metu jis pirma karta sulojo, nes iki tol tik puole urzge ir snupavo siepdamas dantis, bei bande mano stovesenos tvirtuma....
Zodziu jau tolokai paejejas galutinai atsipeikejau, bei supratau i kokia nelinksma situacija buvau papuoles... Na bet gerai tas kas gerai baigiasi. Jei butu teke galinetis su tuo meskasuniu, nezinau ar buciau likes gyvas, bei buciau tikrai labai pasigailejas, kad nepasiemiau peilio, nors kazi ir ar tai labai padetu...