AutoriusTema: Savigyna nuo sunu  (Skaityti 75081 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Mokinys

• Svečias
Re: Savigyna nuo sunu
« Atsakyti #120 įjungtas: 2007 Bal 04, 15:50:24 pm »
Na pas mane kaip darydavo, tai uzverta tvora, ir gaunasi kampas su siena, tai jis sokdavo i siena, nuo jos atsispirdavo ir per tvora :D kai pamaciau, tai zvengviau netas zodis :D vaizdas gerulis buvo :D ten taip darydavo paprastas kiemsargis, o paskui is jo ismoko ir laika :D

Atsijungęs Kenkejas

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2007
  • Žinutės: 236
  • Amžius: 39
  • Vieta: Alytus
  • Lytis: Vyras
  • Nori teisti – nusisuk ir eik savu keliu...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #121 įjungtas: 2007 Bal 04, 16:41:38 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
tai ka 2m tvoros nepersoks? :) negi jau visai tokia slabaku saika :)

Taip iseina, kad nepersoks... Veliau jeigu rasiu atkopinsiu teksta kur minima tvoros aukstis :) Na zinoma jeigu koks spec dresuotas tai gal ir persoks, bet nevisi tokie jau turtingi, kad mokintu agility :D

Papildyta - tam saite kur ziurejau yra minima tik tai, kad pries isigyjant suni jeigu neturite 1.8-2 metru tvoros geriau neisigyti pitbulio. Jeigu rasiu ta psl kur smulkiai aprasyta tai papildysiu zinute :)
« Paskutinis taisymas: 2007 Bal 04, 16:51:27 pm nuo Kenkejas »
Ziurek i visas puses, nes tu esi miske, kuriame neviena vilku gauja. Buk akylus ir pasiruoses visada, nes alkana ruja surys tave...

Nauja pazintis ? Nauja problema ? O gal bus nuostabu ?

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #122 įjungtas: 2007 Bal 04, 17:42:30 pm »
Taip iseina, kad nepersoks... Veliau jeigu rasiu atkopinsiu teksta kur minima tvoros aukstis :) Na zinoma jeigu koks spec dresuotas tai gal ir persoks, bet nevisi tokie jau turtingi, kad mokintu agility :D

Papildyta - tam saite kur ziurejau yra minima tik tai, kad pries isigyjant suni jeigu neturite 1.8-2 metru tvoros geriau neisigyti pitbulio. Jeigu rasiu ta psl kur smulkiai aprasyta tai papildysiu zinute :)

ne apie suni, apie zmogu kuris 2m tvoros neperlipa ;)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 271
  • Amžius: 45

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #123 įjungtas: 2007 Bal 06, 08:28:38 am »
noreciau tai pamayti, akip paprastas (be jokiu spec apmokymu) aviganis persoka 2m tvora :)
Cia teisus esi, bet kaip taisykle mieste zmones, laikantys sunis, o ypac pas mus Kaune, visi arba dauguma veda i dresura, kurioj neapsieinama ir be tokiu dalyku.
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

Mokinys

• Svečias
« Atsakyti #124 įjungtas: 2007 Bal 06, 14:51:59 pm »
Na tai suniui per mane persok 1,73 m manau jokiu bedu :) vieni juokai jam :) noreciau pamatyt :)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #124 įjungtas: 2007 Bal 06, 14:51:59 pm »

Mokinys

• Svečias
« Atsakyti #125 įjungtas: 2007 Bal 06, 16:20:46 pm »
Na taip, tik parases suvokiau, ka parasiau :D bet vistiek, kaip suniui aukstai atrodo :)

Atsijungęs Kenkejas

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #126 įjungtas: 2007 Bal 06, 20:10:17 pm »
Na tai suniui per mane persok 1,73 m manau jokiu bedu :) vieni juokai jam :) noreciau pamatyt :)

Niekas tau nesako, kad ims ir neatsispyres persoks :D Tiesiog nuo taves atsispirs ir persoks. Tai gal tada nueik i youtube ir ten nepamenu koki teksta ivesk. Tai ismes daug video...
Ziurek i visas puses, nes tu esi miske, kuriame neviena vilku gauja. Buk akylus ir pasiruoses visada, nes alkana ruja surys tave...

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 271
  • Amžius: 45

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #127 įjungtas: 2007 Bal 10, 14:44:39 pm »
turbut nemates, kaip suo per tvora soka

Kenkejui atsakymas i jo pastebejima anoje temoje, kad tavo pitbulio visi bijojo jau 3 men.
Mano pastebejimas toks, kad tiek stafai tiek pitbuliai savo suaugusiojo isvaizda turi nuo pat mazens, ar jie yra 3 men ar 6 men ar suauge, ju kuno sandara beveik nesikeicia, tik tiek kad keiciasi dydis ir mase. O rotveileris labai skiriasi kaip buna 3 menesiu, kai buna 6 menesiu, kai buna vienu metu ir kai buna dvieju metu. Butent siuo laiku jie igyja savo pilna mase ir pilna prota - velyvos brandos sunys :senis:
« Paskutinis taisymas: 2007 Bal 10, 14:51:01 pm nuo Danas79 »
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

Atsijungęs Kenkejas

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #128 įjungtas: 2007 Bal 10, 18:00:18 pm »
Citata
Kenkejui atsakymas i jo pastebejima anoje temoje, kad tavo pitbulio visi bijojo jau 3 men.
Mano pastebejimas toks, kad tiek stafai tiek pitbuliai savo suaugusiojo isvaizda turi nuo pat mazens, ar jie yra 3 men ar 6 men ar suauge, ju kuno sandara beveik nesikeicia, tik tiek kad keiciasi dydis ir mase. O rotveileris labai skiriasi kaip buna 3 menesiu, kai buna 6 menesiu, kai buna vienu metu ir kai buna dvieju metu. Butent siuo laiku jie igyja savo pilna mase ir pilna prota - velyvos brandos sunys :senis:

Na sudejimas ir visa kita tai jo, jau gimdami jie tai turi, tik augant dideja ir snukis darosi ziauresnis, bei arseja sunu atzvilgiu :D del rotveileriu nezinau, nes jais nesidomiu :-/

Ne_shmuksht

• Svečias
« Atsakyti #129 įjungtas: 2007 Geg 02, 22:02:31 pm »
Savigyna nuo šunų, labai sudėtingas reikalas kai aplink nėra nei tvorų, nei medžių.Dar nemaloniau yra kai šuo psichologiskai stiprus, tai aišku nuo veisles/amžiaus priklauso..Ka daryti kai esi su maike? per nuoga kuna pleštinės žaizdos daug stipresnes eina ( ypač žirklinio sukandimo veislės palieka gerą efektą patikekit )  :help: pirmiausiai aišku kaip ir visose situacijose adrenalinas veikia bet... yra labai nemalonu kai bandydamas kovot plikom rankom pries agresyvu keturkoji (tarkim Vokieciu Aviganis sveriantis ~40 kg ) pajunti, kad negali jo išgazdint, atbaidyt, pats "smagumas" prasideda kai nustoja veikt adrenalinas, tada apima baime, pradedi jaust skausma, matai kad nera kur trauktis.... kaip elgtumetes tokioj situacijoj? gerai, smugis i nosi veikia ,bet ne taip kaip noretumet tokioj situacijoj labai sunku panaudot sekmingai, o jei ir pavyktu kazkiek pataikyt  tai gerai jei shuo pasitaikys netokios tvirtos psichikos,jis gal but atsitrauks, bet tie smugiai i nosi pries amerikeiciu pitbulterjerus, stafordshyro terjerus praktiskai neveiksmingi - nepanaudosi tokio smugio, o po sekmingos šuns atakos gali taip susisukt ant žemes kad nebenoresi nei atsimerkt.  :ruko: 

p.s. turejau 2 nuotykius, pirmasis su Rotveileriu, antrasis su Vokieciu Aviganiu

o kaip jums ? konkrečiu situacijų esat patyrę? gal vertėtų pasidalint įspūdžiais?
« Paskutinis taisymas: 2007 Geg 03, 21:18:51 pm nuo Ne_shmuksht »

« Atsakyti #129 įjungtas: 2007 Geg 02, 22:02:31 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #130 įjungtas: 2007 Geg 02, 22:15:14 pm »
Mane šiaip labiausiai domintų, kaip tu į tuos 2 atvejus įsivėlei?
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Mokinys

• Svečias
« Atsakyti #131 įjungtas: 2007 Geg 02, 22:24:07 pm »
Ir kaip elgeisi ir kas padejo? Ar nepadėjo.

Ne_shmuksht

• Svečias
« Atsakyti #132 įjungtas: 2007 Geg 03, 09:07:35 am »
Pirmas susidurimas buvo sekmingas, Netoli manes gyveno toks diedukas, augindavo jis agresyvius shunis, vienas gyveno  ( turbut nesaugiai jautesi ) , turejo keistą padarą, sakyciau rotveileris, bet kažkoks neaiškus, gal maišytas  :chmm:
Pamenu kaip jis kvietėsi vietinius chronius kad šie tą šunį pamuštu, paerzintu, kol mažas buvo.Jis ir užaugo psychiskai traumuotas, ant visų puldavo iskyrus šeimininką.( Beabejo jis to ir norejo - sarginio šuns )
Viskas buvo labai sekmingai, stovejau aš mineto žmogelio kieme( gyveno ten mano pažystamas),Senelis nutarė paleist pasiganyt savo žverį, ne iš piktos valios, tiesiog nematė jis kad mes kieme stovim, vartai atviri buvo, kadangi mes ju ir neuždarėm...  :oho:
Viską atsimenu labai gerai, išeina šunėkas iš už namo kampo, ir tiesiai be jokio perspejimo visu greičiu i mus, iš snukio mačiau kad nekaip nusiteikęs jis, kadangi nepažįstami asmenys stovi jo teritorijoj :help: supratau kad čia nepadės ta situacija, kaip reikia stovėt ir nejudėt  :-] adrenalino pagalba 30 metrų nuotolį tiesiog skriste skridau , mačiau kad tuoj man bus apasna, laiku sumasčiau jog reikia trauktis, išbėgau į gatvę, toliau jau skridau artimiausios tvoros link ,perskridau tą tvorą kaip katė, ant keturių nusileidau, skausmo nejutau adrenalinas dar valdė, poto labai gerau jaučiausi kai toks sunkus veršis kitoj tvoros pusėj stovejo apimtas pykčio ir žinojau kad jis nesugebės peršokt  :-D jausmas geras, po viso to man net patiko šitas nuotykis  :chmm:

O va sekanti situacija nebuvo tokia palanki, tai atsitiko netaip seniai, prieš nepilnus metus..
Turėjau svarbu reikalą, bet negalėjau susisiekt telefonu, todel teko eit i kiemą, ant kurio vartų buvo užrašas : "Atsargiai, piktas šuo" , mačiau kitam kiemo galė šunį, bet kaip supratau jis parištas, sukiojosi ratais, nelodamas, rimtas atrodė , bet pagalvojau kokio velnio čia bijot pririšto šuns, tuo labiau kai esu čia buvęs šimtus kartų , ir tas šunėkas visuomet budavo PRIRIŠTAS  :teisejas:
Ieinu i kiemą, užlipu laiptais i balkona, paskambinu i duris, ogi atsisuku ir spekit ką pamatau? Ristele atbėga ~40 kg sveriantis vilkšunis, be jokio lojimo, užlipa laiptais ir su tokia jėga šoka man tiesiai ant veido, kad aš net per turėklus persisveriau, tiesa refleksas suveikė, dengiausi veidą ranka, apsirenges buvau maikė ir ant viršaus bliuzoną, jaučiau kaip dantįs susminga i ranką, toj vietoj pasidaro taip šilta ir nemalonu, ypač kai šuo nepaleidžia , o taso i visas pusias,keliatą sekundžiu pajutau lengvą šoką, bet negalėjau ilgiau stovėt teko išsilaisvint, net negaliu pasakyt kaip tai padariau nes tai atsitiko savaime, spyriau, stumiau ir tuo metu geriausia išeitis pasirodė šokt per turėklus nuo balkono ( nedidelis ten aukštis buvo,bet šuo nedrįsto pakartot mano judesio) jis lipo žemyn laiptais, o aš tuo tarpu kaip koks vagis, tvorom isšokau į gatvę, tiesa, varteliai liko atviri bet šuo iš kiemo nebėgo  :clap:

Toliau eidamas pajutau skausma, rankoj, pažiūrėjau i rankovė, ji buvo sudraskyta, apdrabstyta seilėm ir kruvina  :ramentai:

Šiai dienai liko nedidelis randas ir ganėtinai smagi pamoka :angel:.Bet po tokių susidūrimų reikėtų važiuot pasiskiepyt, nors tada man tai atrodė niekis, numojau i tai ranka, kitiems patarčiau visgi pasiskiepint nuo pasiutligės, juk negali žinot 100%...  :-/
« Paskutinis taisymas: 2007 Geg 03, 09:09:54 am nuo Ne_shmuksht »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #133 įjungtas: 2007 Geg 03, 16:12:16 pm »
Nepyk, neironizuoju, tik galvoju, ar gerai supratau - kokia ta smagi pamoka?
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Ne_shmuksht

• Svečias
« Atsakyti #134 įjungtas: 2007 Geg 03, 18:52:35 pm »
Nepyk, neironizuoju, tik galvoju, ar gerai supratau - kokia ta smagi pamoka?

Atkreipti demesį į užrašą " Atsargiai - piktas šuo " pasirodo , visgi ispejamasis ženklas  :-]

« Atsakyti #134 įjungtas: 2007 Geg 03, 18:52:35 pm »