.."Prieš Capoeira, ilgą laiką šokau breakdance. Kelerius metus vedžiau treniruotės „Dileksa“ šokių klube kartu su Mantu iš „Real Time Modify“. Kai pradėjo spausti mokslai ir diplominiai darbai teko mesti sportą keleriems metams." Čia iš capoeira-lietuvos treneriu aprašymo, kur musu gerb. forumo narys Spiser yra treneris
.. Kaip zmogus, kuris nekada neuzsimineja kov. sportu, gali taip drasiai diskutuoti? Mano nuomone, jeigu pats ameniskai negali atsakyti, tai geriau patyleti
Kam tu visu klipu su brazilais, nesamoniu apie keik stiliu yra kapoeiroj, jeigu tu sakai- as ne kovotojas, i ringa neeisiu.. Tau zmones uzduoda klausima, o tu jus nieko nesuprantat, jus nieko nezinot, as jum negaliu irodyti kad kapoeira kovos menas, bet va Brazilu Meistrai gali.. Cia kaip vaikystei- as tau i snuki neduosiu, bet va mano brolis boksininkas duos 
Visu pirma as nesu treneris, as tik dalinuosi capoeiros patirtim su kitais. Apie capoeira galiu drasiai diskutuot nes pakankamai gerai zinau kas tai ir su kuom tai valgoma. + Mano zinios apie capoeira pastoviai pildosi po apsilankimu pas ivairius meistrus ir instruktorius seminaruose.
Kad capoeira yra kovos menas jau buvo irodyta pries 400 metu.
Saolinio vienuoliai treniruojasi ne tam kad eti i ringa. Capoeiristai tai pogi.
Kas turit abejoniu del capoeira kaip kovos meno. Apsilankykite Mestre Barrao seminare (Grupo Axe Capoeira). Youtube ar DVD diskuose tokios medziagas/technikos kuria rodo per seminarus, nera.
PS: smugiai kojomis, rankomis, galva, alkunem, metimai, lauzimai, trumpiau tariant vale tudo, dziu-dzitsu elemantai yra naudojam capoeiroje.