Pagrindines diskusijos > Savigyna
Ginklas savigynai
EzysGazuotas:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba PrisijungtiKažkur teko girdėt, kad su guminėmis kulkomis dabar reikia leidimo ar kažkas tokio, žodžiu, kažkas lygtais pasikeitė. Bet pakol niekam neįsegiau guminės, tai dar per daug ir nesidomėjau. :D
--- Baigti citatą ---
Guminukai yra iki 7.5J (dujinukai, "florbet"). Nuo jų turi jaustis, bet kiek silpniau nei nuo orinuko. Ir yra tikri šoviniai, tik vietoje metalinio antgalio eina guminis. Pirmiems nuo berods praeitų metų reikia registruoti ginklus (berods iki 2014 m., po to BK) PK, antriems reikia normalaus ginklo leidimo. Taip pat kaip ir rusiškiems "Osa". Su jais be didesnių problemų galima ir nužudyti...
firefighter:
Registruotis arba PrisijungtiGuminukai yra iki 7.5J (dujinukai, "florbet"). Nuo jų turi jaustis, bet kiek silpniau nei nuo orinuko. Ir yra tikri šoviniai, tik vietoje metalinio antgalio eina guminis. Pirmiems nuo berods praeitų metų reikia registruoti ginklus (berods iki 2014 m., po to BK) PK, antriems reikia normalaus ginklo leidimo. Taip pat kaip ir rusiškiems "Osa". Su jais be didesnių problemų galima ir nužudyti...
--- Baigti citatą ---
gerai pasakyta: turi jaustis :) mūsiškiai iki 7,5J tiek guminiai tiek flobertai savigynai nieko verti, nes neturi stabdomojo poveikio, ir jai pašautasis ne iš bailiųjų tai gali būt tik stipriai supykditas :) aišku galima išvedžiot, kad jai pataikytum į akį ir t.t... bet yra kaip yra. Seniau nešiotis gumos ir flobert nebuvo galima, dabar gavus leidimą kaip ir galima jau, tik jokiu būdu ne garsinis+šratas ar kitos modifikacijos. O tą leidimą gaut nėra sunku, juolab neapsižiūrėsi ir jau 2014 :)
Beje dėl leidimo, jai ginklas pirktas ne parduotuvėje, prieš nešdamas jį į policiją gerai pagalvočiau, kad nebūtų koks vogtas ar dar kas nors...
Skeptikas:
Registruotis arba Prisijungtio plius apmokymai naujokui, kad realiai žinotum ką su juo veikti, o ne tik nukreipi ten ir spaudi čia (jei tipo super išlaisvėtume)? T.y. kad ginklas nebūtų tau pačiam pavojingas? O amunicija nuolatinėm praktikom (kad šūvio metu nepamestų daikto ir pataikytų į reikiamą pusę, ir šiaip atrodytų užtikrintai, kad nebūtų pagundos pačiupti iš mergiotės drebančių rankų)? O šaudykla, kad negasdinti miesto gyventojų pyškinant miške ir paskui aiškinantis su iškviesta policija? Po truputį susideda. Ir laiko suryja. Balsuojančiai merginai... :)
--- Baigti citatą ---
Pala pala. Pradėkim nuo to, kad jei tiesiog vibratorių nusipirkti (o ne mašiną ar ginklą), tai galima ir pačiam save namuose išprievartauti. :angel: Ir nereikės nei pakeleivių, nei nieko kito.
Aš tik konstatavau faktą, kiek gali kainuoti kovinis ginklas savyginai. Supuvęs Opelis kainuoja 300 Lt. Bet juk nepuoli iš karto oro filtro kainos, padangų, tech. apžiūros ir kitų kaštų man prikaišioti.
Taip kad, Gedai, nevaryk demagogijos :)
Man pvz. ginklai patinka. Gali būti, kad netgi ir kada nuosavą nusipirkti prisiruošiu. Būdamas jaunesnis galvojau, kad sulaukęs tuo metu reikalaujamo 25 metų amžiaus (jei neklįstu) įsigysiu ginklą 100 proc.
Dabar - pašaudau tarnyboje. :)
Savyginai - labai mažas šansas kad naudočiau. O pastoviai nešioti drabužius, kurie neleidžia aplinkiniams ginklo pamatyti, niekada negerti ir visada tik per perėją bei žalią šviesą vaikšioti - tai ne man :)
Skeptikas:
Registruotis arba PrisijungtiVo diskusiją pakūriau :kikena: . Gerai, kad dar vis į temą, bo bus :lauzo: .
Prieš kelis metus ir aš svarsčiau ginklo įsigijimo variantą... Bet ilgokai pasvarsčius :geria: :pachmas: , nutariau, kad kol kas nereikia man jo. Nebent apsigyvensim su žmona sode (pastoviai), tada tai jau tikrai jamsiu (labiau jai). Svarsčiau variantą, kad su guminėmis kulepkomis (bent jau kelios pradinės). Nes normalios guminės (ne 7.5J) kulepkos skins neblogai, o šansų prisidirbt kiek mažiau.
--- Baigti citatą ---
Turiu du pažįstamus, nukentėjusius nuo nuosavo ginklo.
Vienam užpuolikai peršovė jo paties namuose užpakalį atimtu iš jo pistoletu :D (treniruočių trūkumas)
Kitam tiesiog nepasisekė (o gal ir pasisekė) - susigrūmęs su vienu iš užpuolių (kurių buvo du) iššovė agresoriui į pilvą kiaurai per savo ranką. Liko be piršto.
Guminės kulepkos gal ir neblogai iš tikrųjų...
radiatorius:
šeip daugiau teko girdėt ir spaudoij skaityt apie atimtus ginklus ,negu apie jų panaudojima :D
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją