AutoriusTema: Ginklas savigynai  (Skaityti 179724 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 49
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
Re: Ginklas savigynai
« Atsakyti #690 įjungtas: 2013 Sau 03, 08:32:44 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Lietuvoj irgi su ginklų kontrole yra problema. Mano gimtinėj vienas visiems žinomas aštuoniolikinis paloskinis grįžęs iš zonos panašu, kad nesunkiai susiveikė makarovą. Demonstruojasi mordaknygėj, švaistosi mieste ir visiems, atsiprašant, p...ui. Pakol nieko nenušovė, nėra problemos. O problema, panašu, kad vieną dieną nesunkiai gali atsirast:

O tai gal tokias nuotraukas patalpinti kur nors policijos puslapyje su užuomina, kad tai tikras ginklas?
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs OSU

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 680
  • Amžius: 46

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.ninjutsu.lt
« Atsakyti #691 įjungtas: 2013 Sau 03, 10:28:52 am »
Lai buna isklausyta ir kita puse. Idomaus blogo idomus irasas: :http://boostbrothers.blogspot.com/2010/10/ginklu-istatymai-jav.html

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #692 įjungtas: 2013 Sau 03, 10:49:03 am »
Lietuvoj irgi su ginklų kontrole yra problema. Mano gimtinėj vienas visiems žinomas aštuoniolikinis paloskinis grįžęs iš zonos panašu, kad nesunkiai susiveikė makarovą. Demonstruojasi mordaknygėj, švaistosi mieste ir visiems, atsiprašant, p...ui. Pakol nieko nenušovė, nėra problemos. O problema, panašu, kad vieną dieną nesunkiai gali atsirast:

Čia jau kita problema - nelabai tikiu, kad ginklą jis įsigijo per Ginklų fondą :) Tame ir yra visa baika, kad nelegaliai ginklą įsigyti nėra sunku, o vat normaliam piliečiui TEISĖTAI tai padaryti yra krūva reikalų. P.S.: negalvoju, kad tas tavo "herojus" policijos komisariatą į facebooko draugus įtraukęs yra.
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Piratas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2011
  • Žinutės: 133

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #693 įjungtas: 2013 Sau 03, 12:25:59 pm »
Čia jau kita problema - nelabai tikiu, kad ginklą jis įsigijo per Ginklų fondą :) Tame ir yra visa baika, kad nelegaliai ginklą įsigyti nėra sunku, o vat normaliam piliečiui TEISĖTAI tai padaryti yra krūva reikalų. P.S.: negalvoju, kad tas tavo "herojus" policijos komisariatą į facebooko draugus įtraukęs yra.
Skeptike, turbūt tu teisus, tačiau vis tiek ginklų problema išlieka, tegul ir kitokia forma.

Ežy, nemanau, kad Lietuvoj teisėsauga ant tiek pažengus, kad teiktų tokias "funkcijas". :D

Atsijungęs firefighter

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 82
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #694 įjungtas: 2013 Sau 03, 13:44:14 pm »
kaip nepažengus...emailą nusiųst galima, o ir kitų "anoniminio" pranešimo būdų yra :)
O kas dėl ginklo, mano nuomone piliečiai turi turėt teisę į galimybę įsigyti kovini ginklą savigynai, o mūsų leidimų sistema nors ir netobula, bet nėra labai jau bloga. O argumentai, kad gali pavogti kas nors ar vaikas pasiimt ginklą yra nesąmonė...nes laikantis visų taisyklių taip neturėtų nutikti :)... ką ir iš medžiotojų šaunikus reiktų tada atimti...
Bet kokių atveju uždraudus legalius ginklus savigynai, juodoji ginklų rinka ir toliau egzistuotų ir čia faktas. Tokiu uždraudimu tik atimtų teisę gintis iš dorų piliečių, o banditai ir liktų ginkluoti. O kad ginklų turėtojai visko bijantys šizofrenikai irgi nesąmonė...juk tai kažkas panašaus kaip šarvuotos durys ar signalizacija, dedama dėl saugumo ir nieks nesako kad tai nesąmonė...o kad žmogus turi ginklą kuriuo gali apsiginti jau nesąmonė...

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #694 įjungtas: 2013 Sau 03, 13:44:14 pm »

Atsijungęs Gediminas

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2009
  • Žinutės: 205

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #695 įjungtas: 2013 Sau 03, 13:54:05 pm »
Lai buna isklausyta ir kita puse. Idomaus blogo idomus irasas: :http://boostbrothers.blogspot.com/2010/10/ginklu-istatymai-jav.html

Žmogus tiesiog nori turėt ginklą. :) Vertinu tai taip. Ne prieš tai, iš tiesų būna gi aplinkybių, kur geriau turėti bent kažką (kad ir dirbi "ant savęs" ir vežiojiesi nemažą kiekį grynųjų), bet pavojaus praplėtimas į visur yra neadekvatus. Ir reikia siekti, kad net to nebereikėtų. Ir tai ne žaislas ar kietumo įrodymas. Tokia mano pozicija. O dėl menkos galimybės kad ten kas pasirodys... Geriau rūpintumeisi kaip nusipirkti geros kokybės maistą, ar pereiti gatvę ne prieš atlekiantį grabą, nežinia kaip praėjusį technikinę, va kur rizika.

Dar patiko scenarijai: 
Citata
"Mergina įlipa į pakeleivingą automobilį. Ją bando nuskriausti, bet ji issitraukia ginklą, užpuolikas supratęs, kokios perspektyvos staiga "praranda ūpą" ir pabėga."

Bandoma nuskriausti mergina mašinoje išsitraukia ginklą.... Iš kur? tašės, kai ją graibo? Po suknelės?  :angel: Intymu sužinoti...  Kiek kainuoja ginklas tas, kad balsuojanti mergina turi ginklą, o ne mašiną?

Arba tas pats apiplėšimas- atvarė sakysim trys pasiruošę- t.y. jau su ginklais (nes apiplėšimas keliese efektyvesnis). Tu turi ginklą dėtuvėj. Scenarijai? lygiai taip pat būsi apiplėštas, jei būsi protingas. Jei ne, tai ką? kaip filme- pataikai tik tu, kiti ne?  :nezino:

Kas išeina? asmeninis ginklas efektyvus tik prieš tuos chuliganus, kurie neturi ginklų. Visuomenei ginkluojantis, kiek tokių liks? Na ir dar pasišaudymas su sociapatu, su ribotais šansais tau išgyventi. Nes sociapatai šiais laikais ateina apsiginklavę galingesniais automatiniais ginklais (dar ir taiklesniais tolesniais atstumais) bei pasitreniravę, tikėtina daugiau nei tu.

Ir paskutinis baigiant mano pasisakymus šioje temoje- dažniausiai nukenčia nuo smurto vaikai ir senoliai. Kurių neapginkluosi.  Visur lydėsi savo vaikus iki kol patys galės įsigyti ginklą? Ir kokią asmenybę išauginsi?

Atsijungęs Gediminas

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2009
  • Žinutės: 205

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #696 įjungtas: 2013 Sau 03, 14:23:17 pm »
kaip nepažengus...emailą nusiųst galima, o ir kitų "anoniminio" pranešimo būdų yra :)
O kas dėl ginklo, mano nuomone piliečiai turi turėt teisę į galimybę įsigyti kovini ginklą savigynai, o mūsų leidimų sistema nors ir netobula, bet nėra labai jau bloga. O argumentai, kad gali pavogti kas nors ar vaikas pasiimt ginklą yra nesąmonė...nes laikantis visų taisyklių taip neturėtų nutikti :)... ką ir iš medžiotojų šaunikus reiktų tada atimti...
Bet kokių atveju uždraudus legalius ginklus savigynai, juodoji ginklų rinka ir toliau egzistuotų ir čia faktas. Tokiu uždraudimu tik atimtų teisę gintis iš dorų piliečių, o banditai ir liktų ginkluoti. O kad ginklų turėtojai visko bijantys šizofrenikai irgi nesąmonė...juk tai kažkas panašaus kaip šarvuotos durys ar signalizacija, dedama dėl saugumo ir nieks nesako kad tai nesąmonė...o kad žmogus turi ginklą kuriuo gali apsiginti jau nesąmonė...

Ne šizofrenikai, taip niekas nesakė. Buvo kalba apie dažniausiai norinčius ginklų kovojančius su savo demonais (baimėmis). Turėjau galvoje įkyrią mintį, suformuotą turbūt filmų, kad be ginklo neturi šansų apsiginti, jei kas nors įvyks. Nors niekada neįvyko... Bet baimės didelės akys. Kartais ginklas dar gali būti paprastas ir greitas būdas tapti kietu kokiam menkystai. Va kur bėdos pas kai kuriuos piliečius, kuriuos matau su legaliais ginklais. Bet tai ne šizofrenijos.

Na dabar tikrai atrodo baigiu, savo argumentus pilnai išdėsčiau. O žmonės turi teisę rinktis kas jiems geriausia. Tai ir yra tikroji laisvė su prievole paklusti daugumos valiai. 

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #697 įjungtas: 2013 Sau 03, 14:48:32 pm »
Na, su tom šizofrenijom... Nesu aš didelis žmogus, nemoku pirštu durų pradurt, neturiu iliuzjų, kad esu lietuviškas čiaknorius... Todėl kai jau papuolu į netinkamą vietą netinkamu laiku, tai norėtūs kažkokį šansą savo kišenėj turėt. O mano namo laiptinė vakarais, deja, ir yra netikama vieta ir laikas. 16 aukštų iš kurių viena trečioji apgyvendinta kažkokiais orkais, kurie susirenka pirmam aukšte prie liftų ir geria su savo nepilnamečiais draugais goblinais. Su visom to pasekmėm. Visą miestą ramiai pravažiavęs savo laiptinėn įeinu jau parengties būsenoj, nes iki šiol nuo kontakto nepageidaujamo saugojo tik sėkmė ir diplomatija. Taigi, ir man kartais užeina ta šizofrenija ar tai nepilnavertiškumo kompleksas, kaip čia perskaičiau, kitaip tariant- normali žmogiška baimė dėl savo kailio. Ypač, kai iki manęs ten gyvenusios studentės buvo apiplėštos ir sudubasintos 3 kartus, viena pažįstama buvo apiplėšta kieme, o kažkoks bičas tiesiog gavo į snukį pirmadienio vakare, nes ėjo pro šalį. Ir norisi man tada kažką įtikinančio turėt rankoj, į tą urvą įeinant  :maniac:
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Kov 2008
  • Žinutės: 1799
  • Amžius: 61
  • Šalis: is

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #698 įjungtas: 2013 Sau 03, 14:49:27 pm »
Jei legalus ginklo turėjimas padėtu išspręsti visuomenės saugumo problemą JAV jau trečią šimtmetį būtų taikos ir ramybės sala. Deja tendencija tokia kad kuo toliau vystosi vartotojiška visuomenė tuo labiau nuvertėja žmogaus gyvybė. "Caria net, boga net, otec fiodor dormoed" - nebelieka moralinių vertybių, kurių pagrindu buvo sukurta visa vakarų kultūra.Masinį pagreitį viskas įgavo po spalio perversmo Rusijoje, kuris vainikavo kelių amžių masonų ir jiems prijaučiančių (teosofai, pseudo tamplieriai ir roenkreiceriai) pastangas įtikinti žmones kad Dievo nėra, viską valdo protas ar paslaptingieji išminčiai, sėdintys kažkur Himalajuose(Blavatskajos teorija). Taigi turim ką turim - niolikinisliurbis gali be vargo iššaudyti minią žmonių, nes nejaučia jokios atsakomybės prieš nieką. Ir esu visiškai užtikrintas kad ši puikioji banga pasieks ir mūsų gintarinius krantus. Ir visi bus nustebę kaip kažkoks ramus jaunuolis išpyškino pusę mokyklos, taigi jo tėvai tokie teigiami, vakarais žiųrėdavo :Radži ieško žmonos".
Va marijaaušrinė vėl perrinkta į seimą, užtikrintai prakiš pedikų vedybų įstatymą, nes kaip ji pati išsireiškė "Dievu aš netikiu, aš tikiu žmogaus protu" Tik klausimas koks tas žmogus ir koks tas jo protelis.
Nėra šventojo be praeities ir nėra nusidėjėlio be ateities

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #699 įjungtas: 2013 Sau 03, 14:54:52 pm »
Jei legalus ginklo turėjimas padėtu išspręsti visuomenės saugumo problemą JAV jau trečią šimtmetį būtų taikos ir ramybės sala. Deja tendencija tokia kad kuo toliau vystosi vartotojiška visuomenė tuo labiau nuvertėja žmogaus gyvybė. "Caria net, boga net, otec fiodor dormoed" - nebelieka moralinių vertybių, kurių pagrindu buvo sukurta visa vakarų kultūra.Masinį pagreitį viskas įgavo po spalio perversmo Rusijoje, kuris vainikavo kelių amžių masonų ir jiems prijaučiančių (teosofai, pseudo tamplieriai ir roenkreiceriai) pastangas įtikinti žmones kad Dievo nėra, viską valdo protas ar paslaptingieji išminčiai, sėdintys kažkur Himalajuose(Blavatskajos teorija). Taigi turim ką turim - niolikinisliurbis gali be vargo iššaudyti minią žmonių, nes nejaučia jokios atsakomybės prieš nieką. Ir esu visiškai užtikrintas kad ši puikioji banga pasieks ir mūsų gintarinius krantus. Ir visi bus nustebę kaip kažkoks ramus jaunuolis išpyškino pusę mokyklos, taigi jo tėvai tokie teigiami, vakarais žiųrėdavo :Radži ieško žmonos".
Va marijaaušrinė vėl perrinkta į seimą, užtikrintai prakiš pedikų vedybų įstatymą, nes kaip ji pati išsireiškė "Dievu aš netikiu, aš tikiu žmogaus protu" Tik klausimas koks tas žmogus ir koks tas jo protelis.
Duodu daba pliusą, užtat, kad žinai, kas yra teosofija ir kad nemėgsti aušrinos marinos. Šita žmogysta ir jos vyriškas atitikmuo nidagnida v. ir man trikdo virškinimą.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

« Atsakyti #699 įjungtas: 2013 Sau 03, 14:54:52 pm »

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #700 įjungtas: 2013 Sau 03, 15:01:16 pm »
Duodu daba pliusą, užtat, kad žinai, kas yra teosofija ir kad nemėgsti aušrinos marinos. Šita žmogysta ir jos vyriškas atitikmuo nidagnida v. ir man trikdo virškinimą.
Nidagnida išvis perliukas, toks sakyčiau retas egempliorius  :kikena:

Atsijungęs firefighter

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 82
  • Amžius: 38

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #701 įjungtas: 2013 Sau 03, 15:05:24 pm »
skaitydamas kažkaip prisiminiau filmą: God Bless America :) bet tarkim apiplėšimų įsibrovus į namus ir nukankinus ten kokius senolius, manau, tuose kraštuose mažiau nei pas mus, nes ten kone kiekvienas pensininkas gali pasitikt kulkosvaidžiu...o tie žudymai, tai tiesiog žmonių mentalitetas,o ne vien įstatymų spragos juk skiriasi mūsų tautiečių ir tūlo amerikono mąstymas labai stipriai.
« Paskutinis taisymas: 2013 Sau 03, 15:07:13 pm nuo firefighter »

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #702 įjungtas: 2013 Sau 03, 15:25:45 pm »
skaitydamas kažkaip prisiminiau filmą: God Bless America :) bet tarkim apiplėšimų įsibrovus į namus ir nukankinus ten kokius senolius, manau, tuose kraštuose mažiau nei pas mus, nes ten kone kiekvienas pensininkas gali pasitikt kulkosvaidžiu...o tie žudymai, tai tiesiog žmonių mentalitetas,o ne vien įstatymų spragos juk skiriasi mūsų tautiečių ir tūlo amerikono mąstymas labai stipriai.
Filmas superinis  :handshake:
Kas liečia žmonių mentaliteto skirtumus tai mano galva tai ir yra didžioji sušiktos globaliacijos( Ž benosinės klavoj užsikirto) problema - žiūrėkit vienodas š.. laidas ir filmus, pirkit tą patį š.. ir pampersus, o kai bus mąža, visus dar ir apginkluosim už "simbolinę kainą" Beje, kaip makabriškai benuskambėtu, bet kokios masinės žudynės padeda prakišti valdantiesiems jiems naudingus istatymus, apeliuojant į visuomenės saugumą ir rūpinimasi jos gerove.

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #703 įjungtas: 2013 Sau 03, 15:39:11 pm »

...  Kiek kainuoja ginklas tas, kad balsuojanti mergina turi ginklą, o ne mašiną?

Makarovo Pistoletas (perginkluotos teisesaugos) kainuoja apie 400 Lt  :angel:
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Piratas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2011
  • Žinutės: 133

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #704 įjungtas: 2013 Sau 03, 15:45:43 pm »
Makarovo Pistoletas (perginkluotos teisesaugos) kainuoja apie 400 Lt  :angel:
Geras, neįsivaizdavau, kad taip pigiai. :oho: Prieš porą metų pirkau dujinį revolverį (šaudo ir guminėmis kulkomis), tai mokėjau >400 lt. O už airsoftinį AK-74U išvis mokėjau 650 lt. :D
« Paskutinis taisymas: 2013 Sau 03, 15:47:35 pm nuo Piratas »

« Atsakyti #704 įjungtas: 2013 Sau 03, 15:45:43 pm »