Asmeniškai aš esu už ginklus tik pas tarnybos žmones ir tik tarnybos laiku. Kitokį laikymą smarkiai riboti, jei ne kriminalizuoti.
Nes yra toks dalykas kaip negražus amerikoniškas išsireiškimas- "shit happens" (rusiškas paaiškinimas Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti lietuviškai greit neradau). O to pasekmės su ginklais būna truputį kitokios, nei su dar kuo. Pvz., girtas nepavažinėsi jei nėra aplinkui automobilio, negi ne? Nepašaudysi, jei turi tik durų rankeną (ar kas nors ir tai sugeba?

). Žmonėms būna sunkių minučių, pykčio priepuolių kai koks ten isteriškas manipuliuotojas pradeda savo šou ir pan. Ar akivaizdžiai prasideda neteisybė, bet be smurto (pvz, apgaulė dideliu mastu, ką susilaikysi ant karštųjų nepradėjęs mojuoti, kai gali labai daug ko netekti? Optimizmas įkvepia, bet...). Plius legaliais ginklais gali pasinaudoti tie, kuriems to negalima (nutykos ir pavogs vaikis tėtės patranką pasiaiškinti su tuo biču iš kaimyninės klasės...). Visko nesužiūrėsi, klysti žmogiška. Ir geriau mano nuomone, kai suklydimo kaštai mažesni. Iliustracija- JAV laisvi ginklų toleravimo įstatymai ir pasišaudymai. O ginklus ten turi labai daug žmonių.
O be to, kartu su ginklu turi ateiti ir suvokimas, kad jei jau naudosi, tai gali tekti juo atimti ir gyvybę atimti. Kas realiai iš tų naminių ginklų laikytojų tam psichologiškai ruošiasi? Mūsų kraštuose smurtinės mirtys nėra jau tokios dažnos, kad būtume pripratę tai matyti, nekalbant kad pasiruoše patys sukelti. Taigi ir lieka tik bravūra prisižiūrėjus filmų.
Bet tai mano nuomonė.