nu jau... visu pirma, tai reik kokybiska produkta pirkt ir nesilankstys (nors po panaudojimo vistiek ismest butu neprosal). o antra tai... idomiai ziuri. man rodos kad su javara neutralizuotum priesininka neturedamas daug patirties, tai kaiptik daugiau sansu kad ji suzalosi mirtinai. juk jei nemoki gerai su ja elgtis ir nezinai tasku, tai vienintelis sansas durt kurnors i veida ar kakla. o cia ir aki gali isdurt ir suzalot tikrai sunkiai.
Aš ,man regis, rašiau kad visų pirma reikia išmokti ginklą naudot

Yavara ne išimtis. Nieks čia nesako ,kad reik imt yavarą į rankas ir naudot savigynai jei to nemoki. Jeigu nieko nemoki ,tai meldiesi ,kad neužpultų arba perki dujų balionėlį.
O į veidą ar kaklą smūgiuot "iš išgąsčio"... ar labai daug žmonių tai sugebėtų?
Kas dėl produkto kokybės... Man kažko nepatinka mintis apie rimto (brangaus) ginklo pirkimą ,kai po panaudojimo tenka jį išmest

O kas ta yavara... raktu pakabukas ir tiek. Anei aiškinsis kas ,kam tu ją nešiojiesi

Beto, gali ir pats ją išsidrožt
![Labai juokinga :-]](http://www.fightclub.lt/forum/Smileys/default/zvengia.gif)
teleskopas siuo atveju paprastesnis. davei per galunes, per kojas. si bei ta sulauzei, bet per galva nelupus, uzmust sunku. taip kad piestukas kartais gali but arciau grotu nei teleskopas.
beja, idomiai tu cia teleskopa ispeikei. zaisliukas? lazda tau zaisliukas? o pas pitbuli juk uzsuki, zinot turetum 
Nu, dar pradėkim peilį su atidarytuvu lygint

Lazda dalykas rimtas, bet jei jau taip ,tai geriau tada rataną į rankovę įsikišus nešiotis. Jis neluš ,o skausmo suteiks tikrai ( pats patyriau ).