Pagrindines diskusijos > Savigyna
Spyriai gatveje
... kur nubėgo?:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba PrisijungtiNeteks atsakyt, jeigu tai buvo reali būtinoji gintis, prieš tokią pat realią grėsmę.
O šiaip spyriai.. nežinau. Nemačiau nė vienos paprastos kovos, kur oponentai laikyti distanciją "analizuotų" gynybą ir rinktų taškus techniškai atliktais "mavashi-geri". Greičiausiai tave tiesiog taranuos su krūva smūgių į galvos sritį. Dar baisiau paiims už sprando ir ars per veidą kaip kūjų per priekalą.
Arba nepataikysi spirt nuneš ant žemės, o tada jau ars liūlį sėdėdami ant viršaus.
Labai lengva šnekėti, apie kažkokias technikas, kai tavo vienintelis oponentas kokiam shutokane tai lygiai toks pat sportininkas kaip ir tu besilaikantys lygiai to pačio stiliaus.
--- Baigti citatą ---
Steve:
Registruotis arba PrisijungtiCia tureciau dabar nuliusti ar ka? :D As nesitreniruociau pas 90% treneriu ir kas? Kiekvieno tikslai yra skirtingi ir kiekvienas randa savo kelia pas ka treniruotis ir KA treniruotis...
--- Baigti citatą ---
Tikrai ne, tiesiog man tavo mąstymas nepriimtinas :nezino:
Registruotis arba PrisijungtiNeteks atsakyt, jeigu tai buvo reali būtinoji gintis, prieš tokią pat realią grėsmę.
O šiaip spyriai.. nežinau. Nemačiau nė vienos paprastos kovos, kur oponentai laikyti distanciją "analizuotų" gynybą ir rinktų taškus techniškai atliktais "mavashi-geri". Greičiausiai tave tiesiog taranuos su krūva smūgių į galvos sritį. Dar baisiau paiims už sprando ir ars per veidą kaip kūsų per priekalą.
Arba nepataikysi spirt nuneš ant žemės, o tada jau ars liūlį sėdėdami ant viršaus.
Labai lengva šnekėti, apie kažkokias technikas, kai tavo vienintelis oponentas kokiam shutokane tai lygiai toks pat sportininkas kaip ir tu besilaikantys lygiai to pačio stiliaus.
--- Baigti citatą ---
Ką išmoksi ant pečių nenešiosi, kaip pats sakei kiekviena situacija yra skirtinga ir reikalauja konkretaus žinių - įgudžių pritaikymo. Nu pvz. kam man lyst į artima distanciją, ir daryt tai ko nemoku ir juolabiau nesijaust saugiam. Jau verčiau trauksiuos, vaiksčiosiu į šonus, blokuosiuos, blogiausiu atveju bėgsiu, bet į artimą kova nelysiu, nebent pagal įvertintą situacija matysiu, kad ten turiu didesnių šansų laimėti, negu tolimoje distancijoje (kuom labai abejoju).
Ksakant, kas kaip moka, tas taip šoka :)
Rimbas:
Kadangi yra tekę gyvenime porą kartų gatvėj pasipešt, pasidalinsiu.
Kol perskaičiau visus 5 puslapius prisiminiau tik tris atvejus kai smūgis koja buvo veiksmingas:
1 ATVEJIS: Turėjau bene 16 metų ir buvau prasportavęs pusmetį klube kurio logotipe yra "T" raidė :punch: (kol tėvai neužlupo). Jaučiausi bais kietas ir matyt eisena buvo pasidarius "blatna". Tai vienas kaimo chuliganas viešai išsakęs kritinę nuomonę apie :ne: mane iškvietė į "dvikovą". Buvo 10-15 cm aukštesnis ir svėrė šiek tiek daugiau. Veiksmui prasidėjus paleido kaulėtų krumplių seriją per makaulę. Tikslus buvo maždaug kas antras smūgis, tai atkalė gerai (po to skaudėjo galvą ir akys raibo porą dienų). Bet prisileido kažikaip per arti jis mane, ar ką, kad pavyko įsukt kojų kombinaciją paleidžiant puslankį į galvą ir nenuleidus kojos šoninį į paširdžius. Suvaitojo ir susileido. Pyliau klūpinčiam dar kartą iš tos pačios kojos ir kova baigėsi. (Van Damas "rūlz"). Kova laimėta, smegenu sutrenkimas akivaizdus.
2 ATVEJIS: Reivo ir ilgų plaukų laikai. Gastroliuojam pavasario naktį su mergike šviežiu oru pasimėgaut (kosmonautų dienos naktis visgi) ir iš gana toli pamatom kaip 3 ar 4 amarai kokį tai plaukuotį stumdo. Pasirodo mūsų prietelių vieną. O kaltas buvo tik tuo, kad vienas iš tų kandžių nuo vietinių pacukų lupt gavo kažkur netoliese, tai surengė keršto akciją ir prikirpo mano draugą (genetinį pacifistą be kita ko). Po trumpo aiškinimosi visos strėlės nuo draugo pasisuko į mane, mat užstojau gi žmogų. Nukentėjusysis (vėl 190 cm ilgšis) brenda ant manę, o aš iš eigos metimą per dubenį, visiškai automatiškai. Tada jo boba su klyksmais ir kirviu gint vyrelio savo puola ir pasirauna pendelį į galvą. Išsijungia. Trečias keršytojas pult nedrįsta ir kalbėdamas kažką rusiškai mauna iš scenos. Trumpa istorijos atomazga - lūžusi ilgšio ranka (matyt rėmėsi kai krito) ir chuligankė man. Gerai kad kirviu jo ponia mojavo prie liudininkų, tai baigėsi viskas susitaikymu.
3 ATVEJIS: Važiuoju su broliu per miestelį automobiliu ir matau kaip dviese kažkam ant galvos šokinėja. Staigiai sustoju, turbūt iššoku ir po to jau matau du pacanus sniege gulinčius. Nu išsijungė pometis tam momentui, tai žinau tik iš bratkos pasakų, kad lipau lauk ir vienam traukiau šoninį alkūne snukin, o kitam iš kulno į barzdą. Pasirodo mūsų tėvo bendradarbį chamukai lupo.
Viskas. Daugiau veiksmingų baigčių kojomis nepamenu. Bet ir minėti atvejai buvo prieš salyginai silpnesnį priešininką, išnaudojant netikėtumą turbūt. Dviem iš trijų atvejais, kuriuos atsimenu, smūgiai nebuvo ruošti ar planuoti o gavosi labai spontaniški.
radiatorius:
Registruotis arba Prisijungti
Tiesa, spyriai keliais visada labai, labai svarbūs ir dažnai labai naudingi.
--- Baigti citatą ---
o kažin ar ne patogiau stovėti ant abieju koju ,nei ant vienos ,kai tave puola :chmm:
Steve:
Registruotis arba Prisijungtio kažin ar ne patogiau stovėti ant abieju koju ,nei ant vienos ,kai tave puola :chmm:
--- Baigti citatą ---
O kaži kaip būna kai tu puoli... :chmm:
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją