Šių priekaištų esmė yra tame, kad jeigu kai aš tave vedu į priekį, tu pradedi traukti ranką atgal, tai aš turėčiau susilieti ir daryti veiksmą atgal, ko pasekoje atidibinėdamas niekada neišmoksiu veiksmo į priekį. Todėl apie tą nesipriešinimą kalba ir eina.
Juk dziudistai irgi nesitampo atidirbinėdami metimus, kitaip niekas man nepadarytų metimo per pečius, kai aš žinau, ką jis daro ir specialiai traukiu atgal.
Aš kalbu ne apie mokamąjį video, ne apie technikos atidirbinėjimą. Apie WT. Atidirbinėjam tai, ką sako SiHingas. Viskas OK, kur reikia pasilenkiu, kur reikia priimu smūgį ir pan. Bet tada prasideda išsidirbinėjimai ir mokinys bando ant manęs tai, ko aš nemoku. Ir aš ginuosi taip, kaip moku, o ne taip, kaip jį mokino, tas man priekaištauja, kad aš ne taip darau.... Dėl video, kur vaikinukai labai gražiai ir efektingai varto "blogiečius". "Blogiukas" smūgiuoja nepilnu tempu. "Blogiukas" virsta pirmyn, atgal pagal visus kanonus. Bet kaip atrodys visas demonstruotas reikalas, jei vietoj "blogiuko" aikidokos, bus draugas "blogiukas" boksininkas, karateka ar šiaip moksliukas? Kažin, ar atrodys viskas taip efektingai...