AutoriusTema: Aikido-4  (Skaityti 54342 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
Re: Aikido-4
« Atsakyti #195 įjungtas: 2010 Kov 04, 11:48:50 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
ta prasme, jei puolantysis tik boksą moka..?
Taip. t.y. smūgiai greitesni, nežino, kaip verstis, kaip "padėti" jam efektingai atlikt veiksmą. Kaip WT. Ant manęs bando aukštesnes technikas. Nuo jų ginuosi kaip moku. O man priekaištauja, kad nesiginu, kaip reikia. Nors ir mano gynyba efektyvi...
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs pataisomas optimistas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2008
  • Žinutės: 869
  • Amžius: 44

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #196 įjungtas: 2010 Kov 04, 11:59:15 am »
Taip. t.y. smūgiai greitesni, nežino, kaip verstis, kaip "padėti" jam efektingai atlikt veiksmą. Kaip WT. Ant manęs bando aukštesnes technikas. Nuo jų ginuosi kaip moku. O man priekaištauja, kad nesiginu, kaip reikia. Nors ir mano gynyba efektyvi...
Šių priekaištų esmė yra tame, kad jeigu kai aš tave vedu į priekį, tu pradedi traukti ranką atgal, tai aš turėčiau susilieti ir daryti veiksmą atgal, ko pasekoje atidibinėdamas niekada neišmoksiu veiksmo į priekį. Todėl apie tą nesipriešinimą kalba ir eina.
Juk dziudistai irgi nesitampo atidirbinėdami metimus, kitaip niekas man nepadarytų metimo per pečius, kai aš žinau, ką jis daro ir specialiai traukiu atgal.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #197 įjungtas: 2010 Kov 04, 12:15:12 pm »
Šių priekaištų esmė yra tame, kad jeigu kai aš tave vedu į priekį, tu pradedi traukti ranką atgal, tai aš turėčiau susilieti ir daryti veiksmą atgal, ko pasekoje atidibinėdamas niekada neišmoksiu veiksmo į priekį. Todėl apie tą nesipriešinimą kalba ir eina.
Juk dziudistai irgi nesitampo atidirbinėdami metimus, kitaip niekas man nepadarytų metimo per pečius, kai aš žinau, ką jis daro ir specialiai traukiu atgal.

Aš kalbu ne apie mokamąjį video, ne apie technikos atidirbinėjimą. Apie WT. Atidirbinėjam tai, ką sako SiHingas. Viskas OK, kur reikia pasilenkiu, kur reikia priimu smūgį ir pan. Bet tada prasideda išsidirbinėjimai ir mokinys bando ant manęs tai, ko aš nemoku. Ir aš ginuosi taip, kaip moku, o ne taip, kaip jį mokino, tas man priekaištauja, kad aš ne taip darau.... Dėl video, kur vaikinukai labai gražiai ir efektingai varto "blogiečius". "Blogiukas" smūgiuoja nepilnu tempu. "Blogiukas" virsta pirmyn, atgal pagal visus kanonus. Bet kaip atrodys visas demonstruotas reikalas, jei vietoj "blogiuko" aikidokos, bus draugas "blogiukas" boksininkas, karateka ar šiaip moksliukas? Kažin, ar atrodys viskas taip efektingai...
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #198 įjungtas: 2010 Kov 04, 12:19:58 pm »
Aš kalbu ne apie mokamąjį video, ne apie technikos atidirbinėjimą. Apie WT. Atidirbinėjam tai, ką sako SiHingas. Viskas OK, kur reikia pasilenkiu, kur reikia priimu smūgį ir pan. Bet tada prasideda išsidirbinėjimai ir mokinys bando ant manęs tai, ko aš nemoku. Ir aš ginuosi taip, kaip moku, o ne taip, kaip jį mokino, tas man priekaištauja, kad aš ne taip darau.... Dėl video, kur vaikinukai labai gražiai ir efektingai varto "blogiečius". "Blogiukas" smūgiuoja nepilnu tempu. "Blogiukas" virsta pirmyn, atgal pagal visus kanonus. Bet kaip atrodys visas demonstruotas reikalas, jei vietoj "blogiuko" aikidokos, bus draugas "blogiukas" boksininkas, karateka ar šiaip moksliukas? Kažin, ar atrodys viskas taip efektingai...
tas video su pistoletais tai čia šitų RealAikido veikėjų reikalas, jie tokių Youtube pridėję daug. Mes taip nesimokom ir pistoletų mes neturim :)

Atsijungęs bornstubborn

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 720
  • Amžius: 37
  • Vieta: Kaunas-Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #199 įjungtas: 2010 Kov 04, 12:27:50 pm »
Na taip, viskas susiveda į tai, kad video - pakazūcha, aš ir nesakau, kad visada ir nuo visų taip apsiginsi. Nėra technikų, kurios apgintų nuo visko. Šitam video - gynyba nuo sugriebimų. Prieš boksininką gintis, aišku, reikėtų visai kitaip, vėl grįžtam prie sąlyginumo, ką išaiškino optimistas  :senis: apskritai, nuo šaunamųjų ginklų gali gelbėti tik puolančiojo idiotiškumas...  :luztu:
"I have a high art, I hurt with cruelty those who wound me." - Archilocus, 650 B.C.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #199 įjungtas: 2010 Kov 04, 12:27:50 pm »

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #200 įjungtas: 2010 Kov 04, 12:36:23 pm »
Kad kaip tik kalbama, kad gynyba nuo pistoleto yra paprastesnė ir efektyvesnė, nei kad nuo peilio. Peilio geležtę turi stebėt visuose judesiuose, kai pistoleto žudomoji yra tik vienoje linijoje...
Čia jau dėjau prieš kelis postus, kaip reikia mokinti gynybos nuo piškalieto:
4. Вопрос – как учились работать против огнестрельного оружия? Ответ удивил. Оказалось у нападавшего в руке был в заряженный «Макаров», а у защищавшегося бронежилет сделанный из стального листа толщиной 3 мм.

Atsijungęs bornstubborn

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #201 įjungtas: 2010 Kov 04, 12:42:51 pm »
nu matai... jei pistoletą naudosi kaip peilį, tai tikrai paprasčiau apsiginti... teko žiūrėti konstantino komarov'o seminarą bodyguard'ams, ten aiškiai pasakyta, kad pistoleto įrėmimas į kūną, galvą, etc, yra pats durniausias būdas, ką ir norėjau pasakyti. kuomet atsistosiu 3metrai nuo žmogaus atkišęs pistoletą, jam nepadės nei aikido, nei wt, nei muay thai, nei  FMA - niekas. Tik atsitiktinumas. Na, gal  nindzės su shurikenais daugiau šansų turi  :luztu: bet tai ir viskas..
"I have a high art, I hurt with cruelty those who wound me." - Archilocus, 650 B.C.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #202 įjungtas: 2010 Kov 04, 12:45:33 pm »
nu matai... jei pistoletą naudosi kaip peilį, tai tikrai paprasčiau apsiginti... teko žiūrėti konstantino komarov'o seminarą bodyguard'ams, ten aiškiai pasakyta, kad pistoleto įrėmimas į kūną, galvą, etc, yra pats durniausias būdas, ką ir norėjau pasakyti. kuomet atsistosiu 3metrai nuo žmogaus atkišęs pistoletą, jam nepadės nei aikido, nei wt, nei muay thai, nei  FMA - niekas. Tik atsitiktinumas. Na, gal  nindzės su shurikenais daugiau šansų turi  :luztu: bet tai ir viskas..
Neprieštarauju, nes ne taip supratau dėl atstumo. Lyginau, kai priešininkas yra keliolikos cm atstumu, ar kai jau įremtas ginklas... O bet tačiau, filmuose visada įremia pištulė į galvą ir pan...

Atsijungęs bornstubborn

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #203 įjungtas: 2010 Kov 04, 13:16:33 pm »
Filmuose, būna, ir mašinos skraido.  :driver:

Atsijungęs SOL

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2009
  • Žinutės: 558
  • Amžius: 2020
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: lt
  • Ir ilgiausia kelionė prasideda nuo mažo žingsnio

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #204 įjungtas: 2010 Kov 04, 13:25:03 pm »
dėl peilio ašmenų judėjimo krypčių nesiginčiju, bet man atrodo,kad nors pistoletas veikia tik tiesia linija, bet jis gerokai pavojingesnis nei peilis :bijo:

« Atsakyti #204 įjungtas: 2010 Kov 04, 13:25:03 pm »

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #205 įjungtas: 2010 Kov 04, 13:27:24 pm »
dėl peilio ašmenų judėjimo krypčių nesiginčiju, bet man atrodo,kad nors pistoletas veikia tik tiesia linija, bet jis gerokai pavojingesnis nei peilis :bijo:
Nuo peilio galima pab4gti, nuo pistoleto sunkiau ;)

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #206 įjungtas: 2010 Kov 04, 13:28:03 pm »
Filmuose, būna, ir mašinos skraido.  :driver:

Nu ne tik filmuose  :kikena: :

Visureigis „Opel“ skrido dukart po 15 metrų ir nusileido namo kieme (atnaujinta 11.08 val., nuotraukos)

Pirmadienio rytą kelyje į Salininkus įvyko avarija, kurios vaizdai labiau priminė Holivudo kaskadininkų triukus.
„Automobilis du kartus apie 15 metrų galėjo skristi oru. Nusileidimo žymių arčiau nėra“, – pirmadienį iš įvykio vietos pranešė 15min.lt fotokorespondentas Irmantas Gelūnas. Reporteris užfiksavo avariją sostinės pakraštyje, kelyje nuo Lydos plento į Salininkus. Apie 30 metų vyro vairuojamas visureigis Opel Frontera lėkė didžiuliu greičiu. Nesuvaldyta mašina atsidūrė šalikelėje, už kurios buvo 15–20 pločio griovys. Tačiau prieš šį griovį vairuotojo laukė savotiškas tramplinas. Mašina griovį beveik perskrido. Atsitrenkusį į jo kraštą, transporto priemonė vėl pakilo ir orą ir skrido dar apie 15 metrų. Nuo griovio krašto iki gyvenamojo namo tvoros buvo dar apie 25 metrus. Atstumą iki tos tvoros skrajūnas po nusileidimo įveikė pažeme. Nulenkęs minkštą vielos tinklo tvorą, Opel Frontera įlėkė į namo kiemą ir sustojo už 10 metrų nuo pastato. Vairuotoją skubiai išvežė greitoji. Visureigio salone liko blaškytis kartu keliavęs vairuotojo šuo.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #207 įjungtas: 2010 Kov 04, 13:29:43 pm »
Nuo peilio galima pab4gti, nuo pistoleto sunkiau ;)
tai jau taip:...

OT. Sūnus klausia tėvo:
-Tėveli, o kodėl močiutė taip keistai zigzagais bėgioja?
-Kam močiutė, o kam uošvienė. Paduok dar vieną apkabą, sūnau.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #208 įjungtas: 2010 Kov 04, 13:30:54 pm »
O tęsiant temą, ar realios tokios treniruotės:

4. Вопрос – как учились работать против огнестрельного оружия? Ответ удивил. Оказалось у нападавшего в руке был в заряженный «Макаров», а у защищавшегося бронежилет сделанный из стального листа толщиной 3 мм.

Atsijungęs SOL

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2009
  • Žinutės: 558
  • Amžius: 2020
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: lt
  • Ir ilgiausia kelionė prasideda nuo mažo žingsnio

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #209 įjungtas: 2010 Kov 04, 13:32:05 pm »
šita močiutė yra gyvas (gal jau nebe :D ) įrodymas, kad bėgant zigzagais ir automatinių ginklų galima išvengt :luztu:

« Atsakyti #209 įjungtas: 2010 Kov 04, 13:32:05 pm »