Ten_chi, tu prie tų su kulokais. Dabar baigiam asmeniškumus, nes jūs su Aiki-kamiu nuuuuuu labai norite, kad pasakyčiau kažką negražaus apie jumi, pasakyčiau, man negaila, bet moderai pyks. 
Perfrazuojant jūsų žodžius, tiesiog darau kihon ir man to užtenka. 1-u ir 2-u norėjau pasakyti, kad jūsų kihon'e užprogramuota nesekmė. Todėl piktnaudžiaudami kihon toliau nežengiate. Randori ir Afrikoj randori, bet dėl 1 ir 2 randori jums tik nepasiekiamas horizontas. Man tai nėra svarbu. Klausiat, dėl to atsakau.
Būtent dėl to, kad nėra 1 ir 2 klaidos dziudo kata lengvai persiduoda į randori ir po to realią kovą. Tai yra įrodyta faktais. Tas pats bokse, taicų bokse, karate ir tt.
Kodėl stebiu jūsų kihon? Todėl, kad mielai transformuoju Aikido idėjas savo tikslams. Norėčiau pamatyti daugiau, bet vėl kihon 
Aš nieko asmeniškai prieš tamstą neturiu, jei taip atvirai.

Ir kūlokus tikrai turiu.

O piktai šnekėti vieniems apie kitus nėra reikalo. Visi visgi esame kolegos viename kelyje, vienoje ar kitoje jo formoje. Bent jau aš taip tikiuosi.

Teigti, kad kihon yra užprogramuota nesėkmė yra mažų mažiausiai drasu. Ir galų gale, jei tu aikido idėjas pritaikai savo tikslams, tai faktiškai ir reiškia, kad kihon jokios nesėkmės nėra, nes idėjos, kurios yra porinėse kata iki taves daėjo.

Randori nėra visur vienodas. Judo randori ir aikido randori skiriasi.
O dėl nepasiekiamų horizontų - na, jei pačiam taip atrodo, tai šaunu. Todėl manau ir esi Dziudoka, o ne Aikidoka.

Judo turbūt horizontai arčiau.

Man atrodo kitaip ir savus horizontus aš laikau pasiekiamais.