Shiaip tai, Optimiste, butu idomu suzinoti, ka aukshtesni Aikido leveliai siulo, tam atvejui, kai yra noras "drake" ishskirti, o nenugesinti visu ten esanciu...
Kai man priesh metus ar pora buvo toks atvejis, tai aikidoistinis prijomcikas kaip ir nepadejo, o vat fizines jegos panaudojimas kaip ir dave rezultata....

čia kalba apie tą kotegaeshi siauram koridoriui?
Tam , kad kaip sakai "aikidistinis" prijomas veiktų, jį reikia atidirbti, o ne tik būti pamačius per youtuba.
Šiaip tikrai pripažinsiu, kad boksas ir muaythai yra efektyvesni ir paprastesni savigynai, per trumpą laikotarpį.
Nelabai suprantu kas yra "nugesinti".
Aš kartą labai gerai išskyriau drakę, priėjau ir sakau - gal pateisėjauti? tai jie pasiūlė man į galvą abu, bet man nuėjus nebesimušė

Kalbant apie kovinį Aikido aspektą, lengva postringauti apie kovojimą. Jau kažkada rašiau, kad visi tie griuvimai pačiam yra pabėgimas nuo veiksmo, nes kitu atveju lūžtų ranka. Net nespėjus sureaguoti, jau būna traumos, apie kokį priešinimąsi galima kalbėti?
Aišku Kata metodas yra lėtas ir tam reikia daugiau laiko, plius trūksta "realumo", bet mes žia kelis kartus bandėm intensyviau dirbti, greičiau atakuoti, smūgiuoti, tai dabar skauda man dešinį nykštį, riešą ir bevardį pirštą

Viską galima, daaugt iki to reikia.