AutoriusTema: Aikido-4  (Skaityti 53243 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs pitbull:)

• Globalus Moderatorius
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2004
  • Žinutės: 1613
  • Vieta: ------------

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Aikido-4
« įjungtas: 2009 Lie 13, 13:26:28 pm »
Sena tema uzrakinau,66 psl. daugoka.
Пиво пьете? Драться любите? Вредный характер? Вы нашли свой путь!
Pitbull's House

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Aikido-4
« Atsakyti #1 įjungtas: 2009 Rgp 20, 10:36:56 am »
  :nezino: Jai teip sakai... Šiaip tai, ir šį kartą nepasakyčiau, kad stengiausi nuo kažko išsisukt.
  Į kažkokius, nevatai kovotojus, meistrus ar dar kažką net nepretenduoju. Tiesiog treniruojuos sau, domiuosi ką daro kiti ir tiek. O pas mane ateina žmonės, kuriem įdomu Aikido arba Kendo.  :laikr: Nesuprantu, kuo tau tas kliūna?  :-/
Pratęsiant sąskrydžio seminaro temą... Oras šaltas, trefkė padaryta, o dar Aiki-kamio mokinys Ten-chi kulokais mojuoja.
Atšalkit vaikinai, patys jūs ir jūsų gyvenimo peripetijos tikrai nieko nedomina. Netgi nedomina toks klausimas "Ar jūsų aikido tinka tam ar kitam?".

Jei domina, tai domina bendra aikido koncepcija "Kovoti ne prieš agresorių, bet prieš jo agresiją". Mano supratimu, tai aukščiausias lygio užduotis. Jei naujokams - "jėzusmarija, kad tik apsiginčiau", stipriems - "kuo efektyviau "išjungti" priešininką", tai ta trečioji - gurmanams. Aš asmeniškai (negaliu kalbėti už kitus) nemačiau nei vieno jūsų atstovo, gebančio susitvarkyti su pirmąją užduotim. Netinka burbuliniai youtubo pvz. ar pasakojimai apie užtampytą pijokėlį (o kas jo neužtampytų). Kaip priešininką imkim standartinį Lietuvos bachūriuką, kilnojantį geležius ir retkarčiais suduodantį kuloku į maišą ar kitą taikinį.
Mano supratimu (vėlgi asmeninė nuomonė), pagal jūsų tezes ir taikomą treniruočių metodiką, jūs nestatote, nei vienos iš tų užduočių. Cit. - "Tiesiog treniruojuos". Koks ryšys tarp jūsų treniruočių ir priešininko? Maždaug toks, kaip tarp žmogaus ir pagalvės - neforumiečio dziudojisto pastebėjimas. O kam man imti jam už rankos? - kito neforumiečio (3 dan kyokushin).

Jei dar neatsakyta į klausimą "kuo tau tas kliūna?", tai atsakysiu, siekdamas savo tikslų bendrauju su jumis, kaip bendraučiau su cirko artistu, kuris meistriškai žongliruoja trimetrine lazda, kad patobulinčiau savo ieties valdymo techniką. :nezino:
« Paskutinis taisymas: 2009 Rgp 20, 10:39:49 am nuo dziudoka »

KaiteNKenbu

• Svečias
« Atsakyti #2 įjungtas: 2009 Rgp 20, 11:11:11 am »
aaa dabar zinosiu ... :oho:

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 697
  • Amžius: 34
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #3 įjungtas: 2009 Rgp 20, 11:29:22 am »
Mane juokas ima,nors gal ir ne juokas..Liūdna šiaip....Kovos klubo tinklalapis yra vienyti kovos menų entuziastus ,nesvarbu tai aikido,muai thai  ar wing tsun,bet vietoj to,kad kažkoks judėjimas būtų sveikintinas prasideda varymai,kad aikidokos,kaip cirko klaunai,anie ten išvis l**ai ,o kiti tokie.Pats Aiki kami pasakė,kad nepretenduoja į jokius kovotojus ir nieko neaiškino apie efektyvumus seminaro metu.Yra boksas,muai thai ir dar pora-visą kitą nurašom-vistiek šūdas.Kam to forumo apskritai reikia?  :rolleyes: Manęs aikido,kaip KOVOS menas irgi nedomina,bet visai smagu ir įdomu pažiūrėt apie žmogaus  propoguojamą stilių.
Nežinau aš,kaip pas sportininkus,bet daugumoj "menininkų" dojo žmogus lavinamas ne tik fiziškai,bet ir morališkai.Jaigu nebus kovotojas,tai tegu nors geras žmogus būna,vis kažkokia nauda.  :rolleyes:
Visgi didelė auditorijos dalis kažką apie tuos dalykus raukia ir kaipnors atsirinks,kas efektyvu,kas ne,tai kam nuolat varyt dėl kažko....Man asmeniškai giliai.... Ką ten daro  aikidokos-saugiau gatvėj jausiuos .
Nebent čia kažkokie nesutarimai iš ankščiau,bet geriau nesigilinsiu....

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #4 įjungtas: 2009 Rgp 20, 11:51:13 am »
....bet daugumoj "menininkų" dojo žmogus lavinamas ne tik fiziškai,bet ir morališkai.Jaigu nebus kovotojas,tai tegu nors geras žmogus būna,vis kažkokia nauda.  :rolleyes:
Prašau plačiau apie tą moralinį lavinimą :chmm:

Ir šiaip ten pas tave vieni nepagrįsti lozungai. Ištrauki žodį iš konteksto ir jį savaip interpretuoji. Ne apie tą rašiau.
Be to forumas yra kovotojų, o ne glostytojų, tai ir pakovokit už savo mintis. O jei tau "asmeniškai giliai .....", tai kam rašinėji?

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2009 Rgp 20, 11:51:13 am »

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #5 įjungtas: 2009 Rgp 20, 12:09:08 pm »
Prašau plačiau apie tą moralinį lavinimą :chmm:

Ir šiaip ten pas tave vieni nepagrįsti lozungai. Ištrauki žodį iš konteksto ir jį savaip interpretuoji. Ne apie tą rašiau.
Be to forumas yra kovotojų, o ne glostytojų, tai ir pakovokit už savo mintis. O jei tau "asmeniškai giliai .....", tai kam rašinėji?
Rašinėju lygiai taippat ,kaip ir kiti.Kam kažką išvis rašyt,jaigu niekas ir taip neprieštarauja ir sutinka dėl aikido kovinio nepanaudojimo?  :rolleyes:
"O jei tau "asmeniškai giliai .....", tai kam rašinėji?" -man nesvarbu,ko jie mokosi,nes tai niekam nekenkia ir nesuprantu,kodėl tai kliūna jums.

"Prašau plačiau apie tą moralinį lavinimą :chmm:"
Jaigu jums tai nieko artima,tai net nesistengsiu aiškint.Jokios prasmės.

O šiaip tai jėga,kad  forumas tik kovotojų...reik sąskaitą trint ir laukt keletą ,kol galėsiu pasivadint "kovotoju" ir  bus lygis normaliai bendraut...

Galiausiai-jaigu rašėt ne apie ,tai galėjot taip ir pasakyt ..

Atsijungęs ten_chi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 668
  • Amžius: 36
  • Tengoku to Jigoku

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #6 įjungtas: 2009 Rgp 20, 12:20:27 pm »
Oras šaltas, trefkė padaryta, o dar Aiki-kamio mokinys Ten-chi kulokais mojuoja.
Čia jūs tamsta taip skausmingai į tą minusą suregavot?  :luztu: Kūlokais nemojuoju, tiesiog pastebėjimas, kad labai mėgstat frazę "nesusireikšmink" (buvo ir man taip parašyta forume, dabar Aiki_kami), bet sau ją retai taikot. Gal aš klystu, bet man taip atrodo. :)
P.S Kad nesusireikšmint, tai pasakysiu kad ne man pagal amžių Dziudokai tokias pastabas davinėt. Bet, na, sakykim kad mojuoju kūlokais iš jaunatviško maksimalizmo.  :D
Jei domina, tai domina bendra aikido koncepcija "Kovoti ne prieš agresorių, bet prieš jo agresiją". Mano supratimu, tai aukščiausias lygio užduotis. Jei naujokams - "jėzusmarija, kad tik apsiginčiau", stipriems - "kuo efektyviau "išjungti" priešininką", tai ta trečioji - gurmanams. Aš asmeniškai (negaliu kalbėti už kitus) nemačiau nei vieno jūsų atstovo, gebančio susitvarkyti su pirmąją užduotim. Netinka burbuliniai youtubo pvz. ar pasakojimai apie užtampytą pijokėlį (o kas jo neužtampytų). Kaip priešininką imkim standartinį Lietuvos bachūriuką, kilnojantį geležius ir retkarčiais suduodantį kuloku į maišą ar kitą taikinį.
O aš pavyzdžiui galiu užginčyt, kad "Kovoti ne prieš agresorių, bet prieš jo agresiją" yra bendra koncepcija. Pavyzdžiui dojo kur treniruojuosi, ant sienos yra pakabintas toks užrašas - "Awase - the central concept of takemusu aikido". Ir jis man panašesnis į bendrą aikido koncepciją. Ot ir pasakyk, kad mes per treniruotes link to nejudam treniruodamiesi.  :D Tamstos pateiktas teiginys man yra... Na šiek tiek... Populistiškas. Bent kiek aš suprantu aikido.  :-)
Bent gerai kad jūtūbiniais perlais netikit - nes aš ir bokso "realius įrodymus" ten mačiau gal 4. O gi boksas yra aaaaafigenai realu. :D Nors aišku, kai kuriems bet kur kur suduodama kumščiu į galvą yra boksas. :D Pats iš savo patirties galiu pasakyti - man aikido yra padėjes "tokiose situacijose". Net galiu pasigirt kad boksininką suvoliojau. Dar mokyklos laikais.  :D Bet matyt nekoks buvo. Jei netinka - nu tai netinka, ką galiu pasakyt, menininkas aš, ne sportininkas...  :D
Cit. - "Tiesiog treniruojuos". Koks ryšys tarp jūsų treniruočių ir priešininko? Maždaug toks, kaip tarp žmogaus ir pagalvės - neforumiečio dziudojisto pastebėjimas. O kam man imti jam už rankos? - kito neforumiečio (3 dan kyokushin).
Na tai reikėjo paaiškint kolegoms, koks ryšys tarp treniruočių ir priešininko. Jei nežinot pats, tai reikėjo Aiki-kami paklaust, jis būtų paaiškinęs. Kitam gali nedaeit ir judo katų arba kyokushin kihon'o ryšys su priešininku, bet tai nereiškia, kad to ryšio nėra.

« Paskutinis taisymas: 2009 Rgp 20, 12:52:01 pm nuo ten_chi »

Atsijungęs aiki-kami

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 629
  • Amžius: 46
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • "Aiki shuren dojo" Kauno Aikido, Kendo ir Iaido klubas
« Atsakyti #7 įjungtas: 2009 Rgp 20, 12:38:10 pm »
Oras šaltas, trefkė padaryta, o dar Aiki-kamio mokinys Ten-chi kulokais mojuoja.
Šito biškį nesupratau  :chmm: Ten-chi sąskrydyje nebuvo... Prie ko čia Ten-chi?
Jei domina, tai domina bendra aikido koncepcija "Kovoti ne prieš agresorių, bet prieš jo agresiją".
:oho:
 Šitos Aikido koncepcijos nesu girdėjęs nei iš Ulfo nei iš Isoyamos, nei iš/ M. Saito. / :amen: :malda: Nežinau, kažką matyt praleidęs būsiu. Kas tai yra kovoti prieš agresiją, bet ne prieš agresorių nesuprantu visiškai. Kiek suprantu, kovoj statau savo asmenybę, charakterį, pamatuotą agresiją, techniką ir taktiką prieš oponento  :chmm:
O kam man imti jam už rankos? - kito neforumiečio (3 dan kyokushin).
O tas pats meistras neklausė, kodėl dziudo vienokius ar kitokius paėmimus naudoja?
Kaip priešininką imkim standartinį Lietuvos bachūriuką, kilnojantį geležius ir retkarčiais suduodantį kuloku į maišą ar kitą taikinį.
Šiaip tai pats nuo šio pavyzdžio nelabai kuo ir skyriuosi...
siekdamas savo tikslų bendrauju su jumis, kaip bendraučiau su cirko artistu, kuris meistriškai žongliruoja trimetrine lazda, kad patobulinčiau savo ieties valdymo techniką. :nezino:
:banging: Vis tiek nedašunta, kuo Jus  :respect: čia tas mūsų cirkas taip traukia...
« Paskutinis taisymas: 2009 Rgp 20, 13:09:25 pm nuo aiki-kami »

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #8 įjungtas: 2009 Rgp 20, 13:36:36 pm »
Gierbiemi Aiki-kami ir Ten-chi :P

Šiaip jau man labiau patinka "mojuojantys kulokais", negu  :respect: :respect: :respect:.
Jei žmogus kreipiasi į mane, stengiuosi atsakyti (tą ir darau), tik nenoriu pereiti prie asmeniškumų. Juo labiau, kad pats nelaikau savęs geru pavyzdžiu.

Aiki-kami, ką įrodo tai, kad tu neesi girdėjęs? Nieko.

Dėl paėmimų, dziudo paėmimai skiriasi nuo to duoto pvz., kad dziudojistas ima paėmimą ir daro veiksmą, seminare, stebėjom tokį variantą, kai uke ima už rankos ir laukia. :oho: Ko jis laukia? Kovoje situacija pastoviai kinta. Priešinkai reaguoja, prisitaiko ir bando keisti status quo . Tie, kurie keičia (turi iniciatyvą) yra Tori, tie kurie tik bando prisitaikyti (apsiginti) - Uke, tie kurie net nereaguoja yra pagalvės. :senis:
Kuo skiriaisi jūsų darbas su partneriu nuo kitų stilių?
1.Laiku. Niekur Tori neturi tokios prabangos tiek laiko veikti (apdirbinėti) Uke.
2.Uke reakcija. Tik pas jus Uke atsisako natūralios reakcijos į Tori veiksmus, priešingai netgi jam "padigrivajet".

Dėl koncepcijos, jei ją pirščiau kitiems, būtų populistinė, kadangi pasilieku ją sau, lieka idealistinė. ;-)

Jei "nedašunta", atsakymas ten #1.
« Paskutinis taisymas: 2009 Rgp 20, 13:39:36 pm nuo dziudoka »

Atsijungęs ten_chi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 668
  • Amžius: 36
  • Tengoku to Jigoku

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #9 įjungtas: 2009 Rgp 20, 14:22:38 pm »
Gerbiamasis Dziudoka :P

Tie kur  :respect: :respect: :respect: tai čia suprask aš, Aiki_kami ir kas dar?  :D Ar gal per daug susireikšminu?  :D

Paėmimai yra tokie kokie yra todėl, kad jais mes sudarome salygas treniruotis tam tikrą iš anksto nustatytą įgudimą. Visa kata praktika yra tuo pagrysta - mes naudojame formą, kad su ja išdirbtumėme tam tikrus dalykus, formos uždavinius. Ir kai mes dirbame, tiek tori tiek uki sudaro salygas tų įgudžių išdirbimui. Judo tam naudoja tiek kata, tiek randori. Aikido taip pat, nors čia randori kitoks.
O "reali situacija" yra ne formos pritaikymas atakai, kuri savaime suprantama bus kitokia, negu formoje ar kata, o įgudžių pritaikymas esamai situacijoje. Bent jau kiek aš tai suprantu.

Beje, judo katose irgi yra tokių formų, pavyzdžiui newaza - atliekantis formą atlieka sulaikymą ant nesipriešinančio partnerio, o kai užtvirtina sulaikymą - TIK TADA partneris bando pabėgti. Skirtumo iš esmės kaip ir nėra. Bent jau mano supratimu.

« Atsakyti #9 įjungtas: 2009 Rgp 20, 14:22:38 pm »

Atsijungęs aiki-kami

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 629
  • Amžius: 46
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • "Aiki shuren dojo" Kauno Aikido, Kendo ir Iaido klubas
« Atsakyti #10 įjungtas: 2009 Rgp 20, 14:53:37 pm »
Aiki-kami, ką įrodo tai, kad tu neesi girdėjęs? Nieko.
Tai, kad tu  :respect:  :D esi girdėjęs tokį taiginį "Kovoti ne prieš agresorių, bet prieš jo agresiją", kurį kažkas susiejo su Aikido, visiškai nereiškia, kad tai egzistuoja Aikido  :nezino:
tie kurie net nereaguoja yra pagalvės. :senis:
Aha, o prie ko Aikido? Aikido tokio dalyko neegzistuoja. Mano Aikido. Kad aš daryčiau paėmimą, ar waza ir niekaip nereaguočiau į situacija?  :nezino:
Kovoje situacija pastoviai kinta. Priešinkai reaguoja, prisitaiko ir bando keisti status quo . Tie, kurie keičia (turi iniciatyvą) yra Tori, tie kurie tik bando prisitaikyti (apsiginti) - Uke, tie kurie net nereaguoja yra pagalvės. :senis:
Kuo skiriaisi jūsų darbas su partneriu nuo kitų stilių?
1.Laiku. Niekur Tori neturi tokios prabangos tiek laiko veikti (apdirbinėti) Uke.
2.Uke reakcija. Tik pas jus Uke atsisako natūralios reakcijos į Tori veiksmus, priešingai netgi jam "padigrivajet".
Pala, pala, apie ką mes kalbam-apie mokymo procesą, kurio reikšmingą dalį Aikido sudaro kata praktika( Kihon, Go-tai) ar apie kovą?  :chmm: Randori, Shiai, ar gatvės "kovą"  :-], jai nori  :-/
« Paskutinis taisymas: 2009 Rgp 20, 14:56:29 pm nuo aiki-kami »

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #11 įjungtas: 2009 Rgp 20, 15:59:00 pm »
Ten_chi, tu prie tų su kulokais. Dabar baigiam asmeniškumus, nes jūs su Aiki-kamiu nuuuuuu labai norite, kad pasakyčiau kažką negražaus apie jumi, pasakyčiau, man negaila, bet moderai pyks. :lauzo:

Perfrazuojant jūsų žodžius, tiesiog darot kihon ir jums to užtenka. 1-u ir 2-u norėjau pasakyti, kad jūsų kihon'e užprogramuota nesekmė. Todėl piktnaudžiaudami kihon toliau nežengiate. Randori ir Afrikoj randori, bet dėl 1 ir 2 randori jums tik nepasiekiamas horizontas. Man tai nėra svarbu. Klausiat, dėl to atsakau.

Būtent dėl to, kad nėra 1 ir 2 klaidos dziudo kata lengvai persiduoda į randori ir po to realią kovą. Tai yra įrodyta faktais. Tas pats bokse, taicų bokse, karate ir tt.

Kodėl stebiu jūsų kihon? Todėl, kad mielai transformuoju Aikido idėjas savo tikslams. Norėčiau pamatyti daugiau, bet vėl kihon :oho:
« Paskutinis taisymas: 2009 Rgp 20, 16:12:35 pm nuo dziudoka »

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #12 įjungtas: 2009 Rgp 20, 16:01:26 pm »
Dziudoka,
Technikoje tu pats trauki, kad sutikęs pasipriešinimą galėtum stumti, ir atvirkščiai. Ten gi idėja yra dirbti taip, kad pasipriešinimo nesutiktum išvis. Iš šito esminio skirtumo išplaukia ir skirtingos dėstymo metodikos, ir visa kita. Tai viena. Antra, įdėk į besiginančiojo rankas peilį. Taps aišku, kodėl puolantysis griebia ir neskuba paleisti. Trečia yra tai, ką ne sykį esu minėjęs. Manau, kad partneriui virtus priešininku, viskas būtų kitaip. Bet, kaip ir pats pasakei, tai netrukdo atmesti stiliaus trūkumus ir pasiimti iš jo tai, kas pačiam naudinga. Mums pritaikomumas įdomus ir naudingas, tai ir užsiimkime jo nagrinėjimu, netrukdydami ir neįžeidinėdami tų, kam tai nėra aktualu.

Zigzaueri,
Aš dar nesu sutikęs dvasingo žmogaus, kuris nebūtų turėjęs sunkių išbandymų ir išgyvenimų. Tam, kad dvasingumas būtų tikras, patirtis irgi turi būti tikra. Jei iš kovos meno išimi kovą, jis nustoja būti tikras, ir visa kovos meno galia ir įtaka žmogui, jo charakteriui ir asmenybei dingsta. Galima tapti dvasingu ir grojant fleita, kanklėmis, žiūrint į pavasario peizažą... Bet viso to nepalyginsi su tuo, kas vyksta, kai kažkas iš tiesų nori tave įveikti kovoje.
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #13 įjungtas: 2009 Rgp 20, 16:05:36 pm »

Zigzaueri,
Aš dar nesu sutikęs dvasingo žmogaus, kuris nebūtų turėjęs sunkių išbandymų ir išgyvenimų. Tam, kad dvasingumas būtų tikras, patirtis irgi turi būti tikra. Jei iš kovos meno išimi kovą, jis nustoja būti tikras, ir visa kovos meno galia ir įtaka žmogui, jo charakteriui ir asmenybei dingsta. Galima tapti dvasingu ir grojant fleita, kanklėmis, žiūrint į pavasario peizažą... Bet viso to nepalyginsi su tuo, kas vyksta, kai kažkas iš tiesų nori tave įveikti kovoje.
Aš apskritai apie tai,kad treneriai vienaip ar kitaip auklėja savo mokinius,bet ne kovos prasme.Ir apie jokį dvasingumą lyg ir nekalbėjau  :rolleyes:

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #14 įjungtas: 2009 Rgp 20, 16:09:03 pm »
Aš apskritai apie tai,kad treneriai vienaip ar kitaip auklėja savo mokinius,bet ne kovos prasme.
Aš irgi, būtent apie tai ;)
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

« Atsakyti #14 įjungtas: 2009 Rgp 20, 16:09:03 pm »