nugi nugi kaliegos. paporinkit man zaliukui apie sita stiliu? siek tiek ziurejau, bet idomu dar ir is jusu patirties suzinot. texnika? kaip manote koks jo efektyvumas realioje kovoje?
Kažkada sportavau viename iš dabartinių Shidokan klubų. Tada tai vadinosi "kovinė savigyna". Įkūrėjas Nafta. Reikėjo mokintis beveik viską tą patį, ką ir Shotokane pas Bartuką ir nemažai elementų iš imtynių. Gali apie tai pasiskaityt Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti. Vienas mano draugas ten ir dabar sportuoja. Tuo pačiu dirba treneriu. Jei teisingai supratau, vienoje iš rungčių yra įvesta viena, mano supratimu kvailoka taisyklė - jei praėjus nuo klinčo pradžios 5 sekundėms nepavyksta atlikt skausmingo veiksmo, tai priešninkai išskiriami, arba statomi ant kojų, jei buvo parteryje. Bet per 5 sekundes juk labai sunku ką nors sukombinuot. Įsivaizduok, parsigriauni priešininką, neleidi jam atsistot ir tuo pačiu patogiai pasiimi jo ranką, kad galėtum pradėt daryt kokį nors laužimą ir tau liepia stotis, nes išnaudojai laiką. Kaip kokiam krepšinyje 3 sekundžių taisyklė :?. Gali visai nieko neišmanyt imtynėse, tik sugebėk ištempt gumą 5 sekundes ir tau vėl duoda šansų atsilošt stovėsenoje. Nei šis, nei tas.
Savaime suprantama, gatvėje Shidokanas geriau, nei karate. Nes karate tik viena iš jo sudedamųjų dalių. Jei vienoje iš rungčių leidžiama smūgiuot į galvą, nes kovojama su pirštinėmis, tai jau kažkiek arčiau gatvės.