AutoriusTema: Aikido, taichi ir kita "gimnastika" gatvėje  (Skaityti 21036 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Snark

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Vas 2005
  • Žinutės: 115
  • Vieta: Visaginas
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Aikido, taichi ir kita "gimnastika" gatvėje
« Atsakyti #75 įjungtas: 2005 Bal 22, 12:54:35 pm »
Geras argumentas šioje diskusijoje būtu, jei aikido ar taichi praktikuojantys žmogus pasiūlytų praktiškai draugiškame sparinge pademonstruoti savo technikos pritaikomumą realioje kovoje.
Dėl kovos menų panaudojimo dvasiniam tobulėjimui ir sveikatai. Rytų žmonės man atrodo per daug pragmatiški, kad naudoti KOVOS mena TIK sveikatai stiprinti. Bet, aiškų, ir kenkti sveikatai kovos menų praktiką ne turi - tada ir priešams darbo nebeliks - tik stebėti kaip neprotingas žmogus pats save žudo  :evil: . Taigi teisinga kovos menų praktika turi apjungti viską “vienam flakone” - savigyną, sveikatą, dvasinį tobulėjimą.
Grįžsiu prie taichi... Ne rašiau į šią temą, nes netūrėjau, ko rimtai parašyti. Mane irgi seniai domino tas klausimas - ar Taichi tik gimnastika, ar turi ir kovinę prasmę? Jaučiau kad turi turėti, bet negalėjau to įrodyti. Pavyzdžiai iš knygų buvo silpnas įrodymas, reikėjo kažko praktiškesnio. Ir aš radau tą "praktiką". Vakar grįžau iš Vienos, kur pavyko apsilankyti Taichi klube. Tai tikrai ne šokiai ir ne tik gimnasstika! Pajutau tą savo kailyje!  :punch1: Vienoje treneris (irgi vardu Viena) viską man gerai paaiškino ir parodė - ir techniką, ir taktiką. Aš jam taip ir uždaviau klausimą - įrodyk man, kad tavo mokslas tai ne tik gimnastika. Tarp kitko, tai tikrai gera praktika - nebijoti klausti. Geras meistras neįsižeis o viską parodys ir paaiškins. Taip ir Viena - nusišypsojo ir įrodė…  :)  Mes padarėm nedidelį sparingą,  :knockout: jis labai įtikimai pademonstravo Taichi technikos praktinį pritaikomumą. Aš jį keletą kartų vis tiek pasiekiau ir kojom, ir rankom, bet bendroj sąskaitoj persvara buvo jo pusėje. Gal kietesnis ar labiau patyręs kovotojas mano vietoje sugebėtų daugiau… Bet per tos treniruotės dvi valandas aš gavau labai daug naudingos informacijos! Dabar reikės ją apdoroti, apmastyti ir dirbti, dirbti…

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #76 įjungtas: 2005 Bal 22, 19:48:31 pm »
Na štai, o ką aš sakiau  :-D

Atsijungęs pitbull:)

• Globalus Moderatorius
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2004
  • Žinutės: 1613
  • Vieta: ------------

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #77 įjungtas: 2005 Bal 23, 21:29:53 pm »
Sorry,pasikartosiu.Maskvoj yra I LIQ CHUAN.Tai vidine m-kla. Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti vadovas Aleksandr Skalozub.Pas ji reali tech.Ir svarbiausia reali metodika.
Пиво пьете? Драться любите? Вредный характер? Вы нашли свой путь!
Pitbull's House

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Wind

• Svečias
« Atsakyti #78 įjungtas: 2005 Bal 23, 23:44:23 pm »
del "choreografiniu" styliu ...
turiu prisipazinti, mano nuomone siuo klausimu truputi pasikeite

maciau zmoniu nepraktikavusiu jokiu kovos menu, bet gatveje sugebanciu laimeti kova, kuri is pirmo zvilgsnio turejo baigtis liudnai, pries daug stipresni fiziskai priesininka.
maciau zmoniu kurie ringe jautesi labai drasiai, bet realioje kovoje nebuvo verti net nulio.

Kazkas is kovos menu autoritetu pasake: "realioje kovoje svarbiausia yra kovotojo dvasia - apie 70%, 20% priklauso technikos faktoriui ir 10% - fizinei jegai"
taip kad:
"nebuna pavojingu ginklu, buna pavojingi zmones"
kovos menas yra kaip ginklas, irankis (ir nesvarbu kaip jis vadinasi ir kokia turi forma, svarbu kad jis veikia, kad ir ne visu rankuose), ir jis tampa pavojingu kai juo manipuliuoja tikras kovotojas. Kitaip ginklas tampa neefektivus. Juk jeigu duosim anciai sautuva ji vistiek niekada netaps medziotojumi o liks ta pacia antim - auka.

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 455
  • Amžius: 60
  • Vieta: Klaipėda
  • Ugnis ir vanduo kiečiausias uolas paverčia smėliu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #79 įjungtas: 2005 Bal 24, 18:45:30 pm »
Citata
del "choreografiniu" styliu ...
turiu prisipazinti, mano nuomone siuo klausimu truputi pasikeite

maciau zmoniu nepraktikavusiu jokiu kovos menu, bet gatveje sugebanciu laimeti kova, kuri is pirmo zvilgsnio turejo baigtis liudnai, pries daug stipresni fiziskai priesininka.
maciau zmoniu kurie ringe jautesi labai drasiai, bet realioje kovoje nebuvo verti net nulio.

Kazkas is kovos menu autoritetu pasake: "realioje kovoje svarbiausia yra kovotojo dvasia - apie 70%, 20% priklauso technikos faktoriui ir 10% - fizinei jegai"
taip kad:
"nebuna pavojingu ginklu, buna pavojingi zmones"
kovos menas yra kaip ginklas, irankis (ir nesvarbu kaip jis vadinasi ir kokia turi forma, svarbu kad jis veikia, kad ir ne visu rankuose), ir jis tampa pavojingu kai juo manipuliuoja tikras kovotojas. Kitaip ginklas tampa neefektivus. Juk jeigu duosim anciai sautuva ji vistiek niekada netaps medziotojumi o liks ta pacia antim - auka.

Wind :clap:  :alus: ;)
Super :-D ... tik nepamesk krypties :A
"Vaizda" turi... ;) dabar reikalingus puzli rink, kad atitiktu ta vaizda... sekmes :hug:  ;)
„Niekas žmogaus taip nestabdo kaip jis pats save.” A.Belas
„Tik pasieke tikslą sužinome, kad kelias buvo tinkamas.” P.Valeri

„Kvailiausi žmonės, kuriuos aš pažįstu, yra tie, kurie viską žino." M.Sorbesas

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #79 įjungtas: 2005 Bal 24, 18:45:30 pm »

Atsijungęs Snark

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #80 įjungtas: 2005 Bal 25, 18:46:56 pm »
Visiškai sutinku su Wind. Musu atvėju kalba ėjo butent apie 20% technikos. Kaip taiči judėsius paversti ginklu? Be "raktelio" sunkoka. Bet buna tikrai kaip dėlionei, apie kuriq užsimėnė Mokytojas - tik vienas gabaliukas pataiko į savo vietą, visas galvosukis tampa aiškus ir paprastas. Na, gal ne toks ir paprastas - praktikos vis tiek reikės oj-joj-joj kiek.

Atsijungęs Snark

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #81 įjungtas: 2005 Bal 25, 18:52:59 pm »
Dar. Apie antį, šautuvą ir ginklą prisimėniau vieną istoriją. Antrojo pasaulinio karo metu amerikeciu kareivis, einant su patruliu, pastebejo krumuose japona, kuris taikesi i ju vada. Veikti reikejo kuo greiciau ir amerikonas, nors ir turejo rankose sautuva, mete i japona akmeni, kuris gulejo kelyje. Cia galimos kelios isvados: a. maza tureti ginkla, reikia moketi juo naudotis, b. ir akmuo gali buti ginklu, c. kritinei situacijoj mes renkames tuo ginklo, prie kurio labiau priprateme, d. ...

Wind

• Svečias
« Atsakyti #82 įjungtas: 2005 Bal 25, 23:21:03 pm »
prisiminiau viena panasia istorija
viskas ivyko Sibiro miskuose
nuvaziavo vyrukai karta i gamta, i mishko nameli su sauna ir tt, sedejo namelyje gere, valge, ruosesi rytojaus medzioklei, staiga isgirdo lokio riaumojima, vienas is ju (visi jau buvo gerokai isgere) paeme sautuva ir nuejo "razobratsia", kiti sedejo toliau, bet kai isgirdo kad ju draugas pradejo rekti isbego laukan ir pamate ji ant medzio o lokys nubego i krumus vos jiems pasirodzius. Poto tas "medziotojas" pasakojo, kad isejes is trobeles susitiko su lokiu nosis i nosi ir metes i ji shatuva per kelias sekundes atsidure ant medzio o lokys pabego.
Jo paklause:
"kodel nesovei?"
jis atsake:
"labai issigandau, pamirsau kaip tai daroma"

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 455
  • Amžius: 60
  • Vieta: Klaipėda
  • Ugnis ir vanduo kiečiausias uolas paverčia smėliu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #83 įjungtas: 2005 Bal 26, 01:10:53 am »
Kai nori surasti - ieskai.
Kai zinai ko ieskai - lengviau.
Kai zinai kur ieskoti - dar lengviau.
Ir tankiai, ieskodamas (to, ko nori) surandi daugiau nei ieskojai. (kol surandi tai ko ieskojai)

Kai kuriuos... tai gali tiesiog suerzinti   (filosofija kazkokia :A )

Priminsiu: mes kalbame apie "minksta gimnastika" :D
Ar esi su tuom... susidures, ar tik "taip" galvoji??? :rolleyes:

Kai nezinai "daikto" paskirties, kur-kada ir kaip ta "daikta" naudoti (kaip jis veikia)... kartais, gali atrodyti, kad tai niekam-tikes "daiktas"  ;)
Kartais nesitiki, kad tai... gali buti "taip" veiksminga?
Kas susidure, tas turi asmenini patyrima :-(  ir "ispudzius  ".:D

Gal visgi... kol nepatyrei - tai tik prielaida, pamastymas, "teorija", o kai susidurei - asmeniskas patyrimas ir visiskai tampa nebesvarbu, "ka kiti apie tai galvoja", nes patenki i busena - "as gi zinau", "taip man buvo"...:D

Tiek tos filosofijos, o kad butu linksmiau - anekdotas.

Eina per taiga "baltasis is ekspedicijos"...
Mato, ciukcia sedi medyje ant sakos ir ta pacia saka pjauna. :?  
Sako: ei ciukcia... tai gi nukrisi :shock:
Ciukcia jam atsako: eik-eik, as zinau ka darau, nemaisyk man. :A
Trukteli "baltasis" peciais ir nueina...
Ciukcia pjauna toliau... pjauna-pjauna ir staiga... triokst kiberiokst... "drebiasi" ant zemes... :-(
Prisitrenke... atsigavo... sedi ir galvoja :? : NU, TAS BALTASIS SAMANAS :A  - UZBURE MANE (ir as nukritau...) :-(

(ir is kur idomu "baltasis" zinojo, kad taip atsitiks...  :?  :rolleyes:  )
„Niekas žmogaus taip nestabdo kaip jis pats save.” A.Belas
„Tik pasieke tikslą sužinome, kad kelias buvo tinkamas.” P.Valeri

„Kvailiausi žmonės, kuriuos aš pažįstu, yra tie, kurie viską žino." M.Sorbesas

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #83 įjungtas: 2005 Bal 26, 01:10:53 am »