AutoriusTema: Aikido, taichi ir kita "gimnastika" gatvėje  (Skaityti 21041 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Wind

• Svečias
Aikido, taichi ir kita "gimnastika" gatvėje
« įjungtas: 2005 Sau 12, 14:27:32 pm »
Atkelta iš Pankrationo temos

Citata
is esmes manau kad niekas vistiek negalite paneikti kad rankos gatveje number uno. (jokiu budu kojos nemaiso!!!!!!)

be abejones,
bet be ranku zmones turi daug "ginklu" : kojos, keliai. galva (!) o rankos turi ne tik kumscius bet ir alkunes ir apie juos irgi negalima pamirsti.
Citata

ar jus vistik manot kaip kokiem TKDistam geriau gatvej spardytis?

nors visi kovos menai is esmes gali buti naudojami gatveje, bet as TKD ir aikido skirciau paskutine vieta kovos menu, naudingu gatveje, sarase.( TKD butu priespaskutine)
Nors nebuna pavojingu kovos menu, buna tik pavojingi kovotojai.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #1 įjungtas: 2005 Sau 12, 14:34:02 pm »
Citata

nors visi kovos menai is esmes gali buti naudojami gatveje, bet as TKD ir aikido skirciau paskutine vieta kovos menu, naudingu gatveje, sarase.( TKD butu priespaskutine)

TKD TKD nelygu. Dabartinis sportinis labai degredavęs, bet nereiškia, kad TIK TOKS TKD egzistuoja. Paklausk pas Sei-I apie jo TKD mokytoja reindžerį ;)

Kesagiri

• Svečias
« Atsakyti #2 įjungtas: 2005 Sau 12, 16:16:22 pm »
Citata

O kur TaiChi, Iaido? :)
Citata

Nors nebuna pavojingu kovos menu, buna tik pavojingi kovotojai.

:-D

Wind

• Svečias
« Atsakyti #3 įjungtas: 2005 Sau 12, 16:25:36 pm »
Citata

TKD TKD nelygu. Dabartinis sportinis labai degredavęs, bet nereiškia, kad TIK TOKS TKD egzistuoja. Paklausk pas Sei-I apie jo TKD mokytoja reindžerį ;)

isimciu buna ir to neneigsiu, as kaip tik kalbejau apie sportini varianta.

Citata

O kur TaiChi, Iaido?

situos priskirciau prie tuos grupes kur aikido.
Tai Chi - tai tiesiog gimnastika. o Iaido manau musu laikais neturi praktines paskirties, visiskai.

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2004
  • Žinutės: 161

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #4 įjungtas: 2005 Sau 12, 16:30:58 pm »
Citata

O kur TaiChi, Iaido?

situos priskirciau prie tuos grupes kur aikido.
Tai Chi - tai tiesiog gimnastika. o Iaido manau musu laikais neturi praktines paskirties, visiskai.[/quote]
 As tai taichi prie kung-fu priskirciau-ta gimnastika yra realiai pritaikomi koviniai veiksmai, jei ka :P
Drąsa be ritualo-įžūlumas, išmintis be ritualo-per didelis pasitikėjimas savimi;))))

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2005 Sau 12, 16:30:58 pm »

Wind

• Svečias
« Atsakyti #5 įjungtas: 2005 Sau 12, 16:54:17 pm »
Citata

As tai taichi prie kung-fu priskirciau-ta

keleta postu auksciau parasiau kad aikido, (mano nuomone) nelabai tinka gatves kovams, kaip ir Tai Chi.
o kad aikido ir Tai Chi nera tas pats (ir kad net nera panasus techniskai) as ir pats zinau   :-]
 as juos lyginu pagal pagal kitas savybes.
Citata

gimnastika yra realiai pritaikomi koviniai veiksmai, jei ka :P

dar neteko matyti kovos meno be kovos veiksmu  :-)
net kendo gali buti naudingas jeigu su kardu arba su sluota rankose noretum kautis. :D

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #6 įjungtas: 2005 Sau 12, 17:02:52 pm »
Citata
Citata

O kur TaiChi, Iaido? :)

Citata
Tai Chi - tai tiesiog gimnastika.

Kai mano mokytojas rodo kontratakas pagal taichi, pavojingiau nei sambo atrodo :P Anksčiau man irgi atrodė, kad tai TIK gimnastika. Deja, pasirodo, kad tą "gimnastiką" taip puikiai galima pritaikyti, kad net keista ;)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #7 įjungtas: 2005 Sau 12, 17:17:50 pm »
nieksai jus bekilodami tas temas!  :A  paskui parasai komentara, issaugai ir ziu kad nebera i ka tu atsakinejai!  :A

na bet kiek laiko reik uzsiminet ta gimnastika kad duotu ralios naudos?
man pasirenkant ka kovoti/sportuoti/meniskuoti buvo svarbus keli kriterijai: 1. kovos efektyvumas mano pasirinktoje terpeje. 2. to efektyvumo igavimo kuo trumpesnis laikas.

o kad gatves kovotojus paruosia visokie tachi ir pan tai labai galimas daiktas. nes jie duoda tokius skilus: 1. pasitikejima savimi (dvasine ramybe jai taip norit) 2. stipru treniruota kuna su siokia tokia texnika (nors texnikos buent ju nelabai pritaikysi)

bet kaiptik gatvines texnikos nebuvimas gali ir pakisti koja taichininkui :D
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #8 įjungtas: 2005 Sau 12, 17:30:44 pm »
Citata
nieksai jus bekilodami tas temas!  :A  paskui parasai komentara, issaugai ir ziu kad nebera i ka tu atsakinejai!  :A

man pasirenkant ka kovoti/sportuoti/meniskuoti buvo svarbus keli kriterijai: 1. kovos efektyvumas mano pasirinktoje terpeje. 2. to efektyvumo igavimo kuo trumpesnis laikas.

o kad gatves kovotojus paruosia visokie tachi ir pan tai labai galimas daiktas. nes jie duoda tokius skilus: 1. pasitikejima savimi (dvasine ramybe jai taip norit) 2. stipru treniruota kuna su siokia tokia texnika (nors texnikos buent ju nelabai pritaikysi)

Pirmas klausimas:
Ka is vis zinai apie taichi ir kitus panasius kovos menus? Nes jei kalbam apie taichi, tai kovinis sio meno pritaikymastiesiogiai priklauso nuo mokytojo-manau, kad geras mokytojas per pratybas paskirs siek tiek laiko "koviniam taichi pritaikymui". Kai as (deja, labai epizodiskai) uzsiminejau taichii, buvo pas mus tokie pratimai "pushing hands"-artimoje kovoje manyciau labai "smagi" technika :D
Antras klausimas:
Kokia technika laikysim efektyvia?
Mano galva, labai efektyviai galima tiek pulti, tiek gintis naudojant pagrindinius rankomis smugius is bokso ir kelis kojomis is muai thai :D
Drąsa be ritualo-įžūlumas, išmintis be ritualo-per didelis pasitikėjimas savimi;))))

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #9 įjungtas: 2005 Sau 12, 17:34:56 pm »
Citata

Pirmas klausimas:
Ka is vis zinai apie taichi ir kitus panasius kovos menus? Nes jei kalbam apie taichi, tai kovinis sio meno pritaikymastiesiogiai priklauso nuo mokytojo-manau, kad geras mokytojas per pratybas paskirs siek tiek laiko "koviniam taichi pritaikymui". Kai as (deja, labai epizodiskai) uzsiminejau taichii, buvo pas mus tokie pratimai "pushing hands"-artimoje kovoje manyciau labai "smagi" technika :D

deja priciupai mane, nelabai susipazines. teko matyt kazkiek per tv. esu kazkoki bendra vaizda vistik susidares. savo nuomone pasakiau. ir nemanau kad viska i lankas nugrybavau.

Citata

Antras klausimas:
Kokia technika laikysim efektyvia?
Mano galva, labai efektyviai galima tiek pulti, tiek gintis naudojant pagrindinius rankomis smugius is bokso ir kelis kojomis is muai thai :D

ir kagi as tau dar pridurt galeciau?[/quote]
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

« Atsakyti #9 įjungtas: 2005 Sau 12, 17:34:56 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #10 įjungtas: 2005 Sau 12, 17:40:19 pm »
Citata

Į temą reikia rašyt, nes kokį kartą galiu ir patingėt perkelt...

Citata

Statom klausimą kitaip: kokį kovos meną nori praktikuot ir išlikt sveikas lig senatvės? Jei tavo tikslas muštis gatvėję, valio, varai boksą ir nesuki galvos.

Citata

man pasirenkant ka kovoti/sportuoti/meniskuoti buvo svarbus keli kriterijai: 1. kovos efektyvumas mano pasirinktoje terpeje.

Kokioje terpėje?

Citata

2. to efektyvumo igavimo kuo trumpesnis laikas.

Efektyvumas prieš ką?

Citata

o kad gatves kovotojus paruosia visokie tachi ir pan tai labai galimas daiktas.

Ten gatvės kovotojų neruošia, nes ne tam skirta ir ne į tai orientuojasi.

Citata

nes jie duoda tokius skilus: 1. pasitikejima savimi (dvasine ramybe jai taip norit)

Ramūs kaip belgai...

Citata

2. stipru treniruota kuna su siokia tokia texnika (nors texnikos buent ju nelabai pritaikysi)

Žinai, kad stiprus treniruotas kūnas visiškai nereiškia, kad kad jau būsi labai kietas. Kai kur kaip tik remiamasi ne žmogaus fizinėmis galiomis, o "energetinėmis" ;) Tai yra kiniečių "vidiniai" stiliai.  Kaip jie sako, kad eina jėga, aukščiau technika, o dar aukščiau protas... Kaip matai, jėga paskutinėje vietoje ;)

Citata

Matai, susidūręs su "vidinių" sistemų žinovu, gali pakliūti į keblią situaciją dėl neįprastų veiksmų ;) (Jei būsit Kinijoje, geriau nesikabinėkit prie žmonių :D)

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #11 įjungtas: 2005 Sau 12, 17:41:03 pm »
Siulau siek tiek daugiau pasidometi tai chi-gal patiks labiau nei isimtinai smugines technikos :-)

Wind

• Svečias
« Atsakyti #12 įjungtas: 2005 Sau 12, 18:42:59 pm »
Citata

Kai mano mokytojas rodo kontratakas pagal taichi, pavojingiau nei sambo atrodo :P Anksčiau man irgi atrodė, kad tai TIK gimnastika. Deja, pasirodo, kad tą "gimnastiką" taip puikiai galima pritaikyti, kad net keista ;)

jeigu bet koki daikta galima paversti ginklu tai manyciau kad ir gimnastika galima paversti kovos menu :D juokauju
kaip man atrode Tai Chi yra kungfu vidinis stylius visiskai tapes choreografija. Dazniausiai Tai Chi treniruotes panasios i baleto repeticija. (teko paciam dalyvauti)
Bet jeigu yra mokytoju kurie treniruoja Tai Chi elementus kaip kovinius (juo labiau jeigu jie gali buti pritaikyti praktikoje)  tai labai gerai. :D
P.S. jeigu ne paslaptis, gal galima butu suzinoti pas kuri mokytoja jus treniruojates?

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #13 įjungtas: 2005 Sau 12, 18:45:51 pm »
Citata
Kokioje terpėje?

neivardinau nes kiekvienam ta terpe skirtinga. vienam gatves, kitam dvasines ramybes.

kurioje man reikia kovos meno tai cia jau mano reikalas :)

Citata
Efektyvumas prieš ką?

pradedam is pradziu? pries ta del ko tau reikia to kovos meno :)

gerai daugiau nebelendu ne i savo darza apie taichi :)

Wind

• Svečias
« Atsakyti #14 įjungtas: 2005 Sau 12, 18:46:20 pm »
Citata
Siulau siek tiek daugiau pasidometi tai chi-gal patiks labiau nei isimtinai smugines technikos :-)

manau kad priklauso nuo mokytojo, pvz, tai ka as maciau buvo nelabai panasu i kovos mena, nors kai kuriuos judesius galima naudoti praktikoje, bet kiek teko matyti/skaityti/girdeti Tai Chi dazniausiai praktikuojama kaip gimnastika. O kad yra isimciu - tas faktas tikrai labai dziugina  :-D

« Atsakyti #14 įjungtas: 2005 Sau 12, 18:46:20 pm »