AutoriusTema: Tradicinė ir šiuolaikinė savigyna.  (Skaityti 129463 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Tradicinė ir šiuolaikinė savigyna.
« Atsakyti #390 įjungtas: 2011 Bal 24, 22:47:44 pm »
Suorganizuotum koki nemokama/simboliskai mokama seminara interesantams is kovos klubo, ziurek ir pasekeju atsirastu... arba internetiniu kritiku sumazetu....  :rolleyes:

Turetum nepakartojama proga, kad ir ta pati Saxum, kuris patogus kaip simtametis kelmas pavartyt, arba su Smaugliu "pakariauti" - ziurek ir poziuris i tavo destomas tiesas pasikeistu. Pilnai gali buti, kad ir pats viena kita teorija perziuretum.
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Elijus

• 8 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2011
  • Žinutės: 49
  • Amžius: 44
  • Vieta: http://treniruokis.lt/
  • Treniruokis sunkiai - kovok lengvai!

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Treniruokis.lt
« Atsakyti #391 įjungtas: 2011 Bal 24, 22:59:15 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
ELIJAU, kokia tavo gatvės patirtis? Kiek kartų REALIAI teko kovot ir pan.?

Kovoti teko anksciau, dabar, kuo daugiau uzsiimu savigyna, tuo maziau yra progu kautis, nes savigynos esme yra isgyventi ir sveikam istrukti is tarkim konflikto. Tad geriausia pergale yra isvengta kova, ir cia ieina tiek konflikto raminimas, tiek BUDRUMAS (pirmas laiptas savigynos link) isvengti neprasidejus - jei matai, kad priekyje kazkas itartina, pereik i kita gatves puse, jei zinai, kad kazkur dazni konfliktai kyla, neik ten ir t.t. Butent vadovaudamasis tais principais pastaruoju metu isvis nepapuolu i jokias situacijas. As juk niekam neteigiu, kad as kieciausias  :-) mane gali bet kas nukauti, kovos baigti gali lemti sekme, sekmingiau paleistas smugis ir dar darug daug kas, gatveje, ziurint bedrai, nera kietesniu, techniskesniu ir t.t., tai egzistuoja tik sporte. Mano esme skleisti zinias, kurias ilgai rinkau, o kas del to, kad vartysi, jog turiu maza kovine patirti gatveje (nes varzybose cia matau visi esam dalyvave), tai galiu atsakyti tik tiek, kad ziurint per savigynos prizme, daug geresnis taip skambiai pavadinkim "meistras" yra tas, kuris sugeba isvengti kovos, nei tas, kuris musasi gatveje i savaite po 3 kartus, nes tai rodo, ka jsi visikai nezino savigynos principu, pas ji visiskai nera budrumo, atsargumo, konflikto raminimo ir t.t., jis tiesiog megsta mustis ir greiciausiai dar iesko silpnesniu auku. Cia mano poziuris, sekmes kritikuojant, ir NE, man tikrai visai neidomu kiek tu kartu kovojai realiai, nes tai nieko nereiskia...  :D

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #392 įjungtas: 2011 Bal 24, 23:08:21 pm »
Turetum nepakartojama proga, kad ir ta pati Saxum, kuris patogus kaip simtametis kelmas pavartyt, arba su Smaugliu "pakariauti" - ziurek ir poziuris i tavo destomas tiesas pasikeistu. Pilnai gali buti, kad ir pats viena kita teorija perziuretum.

Patogus, kol snukin neduoda. ;-)

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #393 įjungtas: 2011 Bal 24, 23:09:29 pm »
Patogus, kol snukin neduoda. ;-)

Taip taip... Cia, jei ka, ironija buvo... Ne taip jau ir giliai paslepta :)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #394 įjungtas: 2011 Bal 24, 23:10:43 pm »
Taip taip... Cia, jei ka, ironija buvo... Ne taip jau ir giliai paslepta :)

Ironiją suprantu ;-) Ypač, kai su Radiatorium pasisveikinu  :kikena:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #394 įjungtas: 2011 Bal 24, 23:10:43 pm »

Atsijungęs Elijus

• 8 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Treniruokis.lt
« Atsakyti #395 įjungtas: 2011 Bal 24, 23:12:33 pm »
Suorganizuotum koki nemokama/simboliskai mokama seminara interesantams is kovos klubo, ziurek ir pasekeju atsirastu... arba internetiniu kritiku sumazetu....  :rolleyes:

Del kitu teoriju perziurejimo as gi aiskiai sakiau, kad pats domiuosi viskuom ir niekam nieko neprikisu, beje labai dziaugciaus su Smaugliu padirbet BJJ technikas, nes esu labai silpnas toje srityje ir nei pas nieka nesu treniravesis to, tik su mokiniais eksperimentuojam, kai uzeina noras, zinau, kad jis mane suvuliotu ant zemes kaip obuoli, bet tai butu nepamirstama praktika, kuri manau labai isplestu praktines zinias. Juk jau aiskinau, kad pats dibu su viskuo, man idomu viskas, kas susije su kovomis, bet kadangi diskutuojame temoje savigyna, tai jau sakiau, kad destau tiesas, kurios paprasciausiai tinka visiems - tiek merginai, tiek 50 metu seniui, niekad nebandziusiam kovos menu, tiek bet kam kitam - silpnam, storam ir t.t. O kazkieno poziurio keisti nelabai turiu tikslo, juk kiekvienas renkasi savo kelia. O del seminaro kas ten zino, gal kada ir susitiksim, as ir taip artimuose planuose turiu atviru nemokamu seminaru, kad zmones isbandytu praktikoje veiksmus, labai idomu bendrauti ir dalintis bei keistis informacija su kitais, gal kada ir kartu su kovso klubu visi susirinktume patirtim pasidalint, tik kai kuriem svarbu ismokti pabandyt atsiribot ir priimt nauja informacija, bent tam trumpam laikui, kol isbandis, zinoma sporte ji nepravers tikrai, bet gatveje negali zinot, gali ir gyvybe isgelbeti  :D

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #396 įjungtas: 2011 Bal 24, 23:12:46 pm »
Ironiją suprantu ;-) Ypač, kai su Radiatorium pasisveikinu  :kikena:

:handshake:

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #397 įjungtas: 2011 Bal 24, 23:38:13 pm »
as nieko nestumiu, tiesiog netaip supratau. aciu uz paaiskinima, dabar su kaikuo galiu ir sutikti (betkuriuo atveju nieko asmenisko). tiesiog man visada nerealiai atrode (nu ir tebeatrodo) tokia mintis, kad netreneruotas gali iseit is tikrai pavojingos situacijos deka "paprastu ir efektyviu veiksmu". tiesiog mustynese "ne viskas taip paprasta", jeigu technikos, fizinis pasiruosimas ir visa kita butu nereikalinga, tai niekas tam laiko ir nesvaistytu. kokia ten bebutu technika paprasta, ji turi buti atidirbta. turi buti ir fizinis pasiruosimas, ir smugis... ir betkuriuo atveju pasiruosimas turi buti, be jo nepades nei paprasti veiksmai, nei sudetingi. ir viskas vistiek susiveda i tai, kad norint buti kietu, reikia "arti" saleje (nu nebutinai saleje, galima ir gamtoj ir tt) ir netikiu as, kad yra tokiu veiksmu-panaceju, kurie padetu paprastam eiliniam zmogui (netreneruotam) nukauti pasiruosusi. nu jeigu viskas butu taip paprasta, tai niekas i galva negautu. galu gale taspats psichologinis pasiruosimas. galu gale neuzgrudinus ranku ir taspats "plaktukas" gali traumuotis.

anyway, as neteisingai tuos "primityvius veiksmus" supratau. issivaizdavau mazdaug loxiska smugi, paslepus galva ir uzsimerkus, kurio pataikymo tikimybe labai maza. ir tai primityvus smugis tikraja to zodzio prasme, tik siuo atveju tas primityvumas atvirksciai proporcingas efektyvumui. o su tais sprando sukimais ir akiu spaudimais esu siektiek susipazines. nezinau kiek tai efektyvu (neteko isbandyt realiai) ir kiek tai primityvu, bet artimoj distancijoj greiciausiai geras dalykas.

beje, del kumsciu ir nabivkiu. esu karta susitraumaves kumsti, labai tikiuosi, kad mano smugis netoks jau silpnas, ir rankas grudinu, bet zinau kad smugis uzgrudintu kumsciu yra labai efektyvus, pavojingas ir klastingas, skausmingas, nuo jo sunku apsigint ir verta surizikuot galima rankos trauma, nes tai labai stiprus ginklas. o jeigu jau trauma gavosi, tai galima momentaliai pereiti ant delnu, "plaktuku" ir viso kito. ir dar man keistai atrodo tokia nuomone, kad jeigu esant stresinei situacijai kazkas nesigauna, tai reikia "eit i akmens amziu" ir mokintis kazko primityvaus, kas "ir girtam gautusi". o kaip del varianto "atidirbti taip, kad ir prie stresines busenos viskas gautusi"? arba nepasimest esant extremalioms aplinkybems ir daryti ne betka, o ta ka reikia? aisku taip sunkiau, bet mano nuomone ir efektyviau.

p.s. tikrai nestumiu. diskutuoju remdamasis savo (kaip bebutu gaila) skurdzia patirtim :-)
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #398 įjungtas: 2011 Bal 24, 23:41:10 pm »
as nieko nestumiu, tiesiog netaip supratau. aciu uz paaiskinima, dabar su kaikuo galiu ir sutikti (betkuriuo atveju nieko asmenisko). tiesiog man visada nerealiai atrode (nu ir tebeatrodo) tokia mintis, kad netreneruotas gali iseit is tikrai pavojingos situacijos deka "paprastu ir efektyviu veiksmu". anyway, as neteisingai tuos "primityvius veiksmus" supratau. issivaizdavau mazdaug loxiska smugi, paslepus galva ir uzsimerkus, kurio pataikymo tikimybe labai maza.

Praleidziat, ponai, pagrindine Elijaus minima ir jau simtus kartu kartota tiesa - savygina prasideda ne nuo smugiu rankomis, kojomis, o nuo darbo galva :) Ir kalbu ne apie cerpiu skaldyma sia "galune":D

Na, bet temos "Spyriai gatveje" ribose, tokia isvada, kad kalba eina tik apie tai per kur ir kuom geriau trenkt, tinka.

Visais kitais atvejais - fizinis kontaktas SAVYGINOJE yra krastutine priemone, naudojama tada, kai nieko kito nebelieka... kaip ir pvz. kovinio ginklo panaudojimas. 
« Paskutinis taisymas: 2011 Bal 24, 23:47:11 pm nuo Skeptikas »

Atsijungęs Elijus

• 8 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Treniruokis.lt
« Atsakyti #399 įjungtas: 2011 Bal 25, 00:35:13 am »
man keistai atrodo tokia nuomone, kad jeigu esant stresinei situacijai kazkas nesigauna, tai reikia "eit i akmens amziu" ir mokintis kazko primityvaus, kas "ir girtam gautusi". o kaip del varianto "atidirbti taip, kad ir prie stresines busenos viskas gautusi"? arba nepasimest esant extremalioms aplinkybems ir daryti ne betka, o ta ka reikia? aisku taip sunkiau, bet mano nuomone ir efektyviau.

matai, mes kalbam apie du skirtingus dalykus. Jei tu turi laiko ir noro treniruotis kasdien, tai zinoma, tavo sansai apsiginti tik dideja, nepriklausomai nuo veiksmu ir techniku arsenalo. As tam turiu laiko ir pats treniruojuos kasdien visapusiskai tiek fiziniu savybiu lavinimo prasme tiek koviniu techniku ir viskas yra labai suprantama - kuo daugiau tam skiri laiko, tuo bus lengviau kovoje, cia tinka sukis "Treniruokis sunkiai - kovok lengvai". Bet kadangi kalbame apie savigyna visiems, tai turekit galvoje, kad tai reikalinga ir eiliniam vyrukui ar metoriskei. Niekas nesako, kad jiem pavyks nugaleti kovu eksperta ir t.t., reikia tiketis tokie gatvese zmoniu nepuldineja, o daugelio cia issakyta patirtis, kaip kovojo gatveje ir t.t. daugiau yra tiesiog mustynes, kur kazkas kazko nepasidalino, per daug isgere ir t.t. O kai kalbam apie savigyna ir ta primityvuma bei netreniruotuma, tai turim galvoje, nora moketi apsigint nuo elementariu situaciju, kai tave puola dabartiniai gatviu debilai, kai pasiruose bet ka padaryt del telefono, pinigines ir t.t., sia tema ir straipsni rasiau Savigyna Skeptikams, kur sudejau iskarpas is pastaruju menesiu kriminalu, kad matytusi kokio pobudzio uzpuolimai, zodziu juos atlieka taip pat nieko kovose neismanantys gaidukai, bet esme ta, kad jie renkasi silpnesne auka, tave staiga uzpuola, ibaugina ir jei tu nieko nezinau tau ragas. Taciau jei tu zinai, kaip panaudoti pasyvia ginyba, neva tu su viskuo sutinki, nerodai agresijos, nesoki i kova, nes anas gal smugiuojamoj kovoj zymiai daugiau patyres, ir taip, tarsi jam pasiduodamas, pasinaudoji netiketumo faktorium ir paleidi viena smugi (ar serija, priklauso nuo to kaip susiklosto situacija) ir staigiai dingsti isgelbedamas savo kaili, tai tavo tikslas pasiektas. Aisku, cia taip pat reikia treniruociu, bet zymiai maziau, zodziu visko ismokstama labai greitai, nes kaip minejau veiksmai labai naturalus. Jei tau atrodo smugis kumsciu labai lengvas, tai tu paimk niekad nesportavusia moteri ir liepk padaryt smugi kumsciu, pamatysi kaip jos tai daro ir kokia tikimybe tai padaryt sekmingai (pataikyti ir dar but gerai nesusitraumuot, nebekalbu jau apie smugio jega, nes nezino nei kas nei kaip) ir pamatysi kiek laiko uztruks ismokinti ta smugi kumsciu is krumpliu, o kiek elementarus smugis delnu ar plaktuku, kurio jega tokiems asmenims yra zymiai stipresne. Zodziu tos savigynos zinios tam, kuris neturi salygu ar siaip negali treniruotis pastoviai, gali PADIDINTI GALIMYBES ISGYVENTI - tai yra savigynos esme. O ne kapotis su gaidukais irodinejant kas stipresnis. Va cia ir yra tas esminsi skirtumas tarp SAVIGYNOS VISIEMS ir SAVIGYNOS KOVOTOJAMS  ;-)  Gal dabar kiek aiskiau pasidaris apie ka as cia vis rasau  :D

P.S. o kas del to atidirbimo treniruotese, tai visgi praktika rodo, kad nors ir kaip gerai ten viskas atidirbta, realioje situacijoje, esant stresui ir t.t. viskas labai pasikeicia, tai pakankamai gerai matoma ir inirtingose MMA kovose, kaip is tu graziu techniku galiasuiai lieka malunai  ;-)
« Paskutinis taisymas: 2011 Bal 25, 00:38:42 am nuo Elijus »

« Atsakyti #399 įjungtas: 2011 Bal 25, 00:35:13 am »

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #400 įjungtas: 2011 Bal 25, 00:39:45 am »
Neskaičiau aš čia visko, bet Elijaus postai beveik pastovūs, galima būtų algebrinę lygtį išvesti, kad žinot ką kiekvienu atveju jis parašys. Tai 1.
O antra, ne per dagu tu analizuoji viska? Gal paprasčiau imt ir treniruotis, o paskui žiūrėt moki ar nemoki, veikia ar neveikia. Ir pagal niuansus kiek matau, dažnai ir daug rašai, įdomu kiek laiko sporto salėje praleidi? (Kad nebūtų atgalinio klausimo, atsakau kad mažai aš laiko praleidžiu salėje.)
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #401 įjungtas: 2011 Bal 25, 01:07:26 am »
na, paskutinis postas man kaip ir atsake i visus klausimus  :handshake: nesusimasciau apie tas smugiuot nemokancias moteris  :kikena:

beje, Steve, as pvz sia savaite treneravausi nemazai, kol liga i lova nepagulde (is didelio entuziazmo treneravausi visa savaite persales ir va dabar pasekmes..), bet va kiek prirasiau per viena vakara. tai cia tas forumas manau perdaug treneruociu laiko nekainuoja  :rolleyes:
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs Elijus

• 8 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Treniruokis.lt
« Atsakyti #402 įjungtas: 2011 Bal 25, 16:00:55 pm »
Neskaičiau aš čia visko, bet Elijaus postai beveik pastovūs, galima būtų algebrinę lygtį išvesti, kad žinot ką kiekvienu atveju jis parašys. Tai 1.
O antra, ne per dagu tu analizuoji viska? Gal paprasčiau imt ir treniruotis, o paskui žiūrėt moki ar nemoki, veikia ar neveikia. Ir pagal niuansus kiek matau, dažnai ir daug rašai, įdomu kiek laiko sporto salėje praleidi? (Kad nebūtų atgalinio klausimo, atsakau kad mažai aš laiko praleidžiu salėje.)

postai vienodi, nes apie ta pati klausiat skirtingais kampais, tai ir atsakineju ta pati, tik velgi siek tiek skirtingais rakursais.

Pries treniruojantis, reikia suprasti kas ir kaip, o ne belekaip makaluotis, tai taikityna tiek fiziniams pratimams, tiek kovos technikoms. Daznai chebra megsta tiesiog kazka daryti, nelabai suprasdami kaip teisingai judet ir atlikt kazka, ko pasekoje patiria traumas, kaip minejau, tai labai daznai matau su fiziniais pratimais, kai chebra neisanalizave kaip reikia atlikti, beleikaip daro mirties traukas, rovimus ir t.t., ko pasekoje susitraumuoja ir veliau kaltina pratimus, o ne save. As stengiuosi dirbti galva, tad mano treniruociu metodika kita, as pradzioje isanalizuoju kaip reikia taisiklingai atlikti veiksmus, tada pats ismokstu, o tada jau galiu rekomenduot kitiems. O del treniruociu tai nezinau koks tau skirtumas kiek as treniruojuos, bet jei idomu, tai kiekviena darbo diena po 1,5 val (su apsilimais, tempimais ir t.t.), bet esme ne praleistas laikas, o treniruotes efektyvumas ir kruvio paskaiciavimas, ypac fiziniu savybiu lavinime, kadangi galios auginimui (greitis, jega) reikalingas pilnas atsistatymas, kitaip progresas bus mazas, kai kalbama apie kovotojui reikalainga anaerobine istverme, tai cia galimas ir ne pilnas atsistatymas, bet zodziu jei aklai darysi, tai rezultato gero nebus, na bet cia jau nuejau prie fiziniu dalyku, kas visiskai ne i sia tema, bet kadangi as treniruotese stengiuosi dirbt visapusiskai, tiek veiksmus, tiek fizines savybes, tai viskas eina kartu).

Atsijungęs Rimvydas

• 3 kyu
  • *
  • Žinutės: 402
  • Amžius: 35

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #403 įjungtas: 2011 Bal 25, 17:22:37 pm »
Idomus cia isvedziojimai pas jus. Man atrodo, kad jei moki gerai ispirt i galva, tai ir spirk, nemoki - nespirk. Kiekvienam zmogui, kiekvienas veiksmas skirtingai tinka. As geriau gauciau nuo futbolininko i snuki is is rankos, nei is kojos, kaip nuo boksinink is kojos, nei is rankos. :D Skirtingi zmones, skirtingos galimybes. 

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #404 įjungtas: 2011 Bal 25, 20:09:45 pm »
Tiesą sakai ;)
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

« Atsakyti #404 įjungtas: 2011 Bal 25, 20:09:45 pm »