Savigynos prevencine dalimi tenka naudotis dažniau. T.y. vakarais nelandžioju po tamsius akligatvius, stengiuosi durniams duoti kelią, vengiu masinių renginių su alkoholiu, kylančius konfliktus stengiuosi paversti diskusija...
Matyt shotokano ir imtynių mišinys žmones paverčia teigiamais herojais, nes ir mane nuo to užpuolė ta pati liga

Gi muštis gatvėje teko gal kelis kartus.
O kam neteko? Visi mes broliai hipiai nuodėmingi :V.
Bet praeitą savaitę aptūrėjau "nuotykį", kuris privertė pakeisti, kai kuriuos savo požiūrius.
Geriau vėliau, negu niekad

Tiesa niekad nemaniau, kad taip gali atsitikti.
Jei pats nesi blogas, nereiškia, kad tavęs nesupa blogis

.
Taigi vidury dienos ėjau Kalvarijų gatve netoli turgaus. Iš priekio pamačiau ateinant du januolius. Apie 20 metų amžiaus, mažesni ir lengvesni už mane. Ant akių užkritusios kepurės, nagli snukiai ir labai ryžtingi žingsniai tiesiai į mane. Panašiais atvejais pasitraukdavau iš kelio, bet dabar ėjau ir taip šaligatvio krašte, be to nuotaika paskutiniu metu ne kokia, tad nepakeičiau savo ėjimo krypties.
O nervai tavo, kaip "Laisvės" (didžiausia Lietuvos jachta) švartovai :O. Aš jau prieš 100 metrų būčiau išleidęs iš striukės rankovės nunčiakus. Ne demonstratyviai, žinoma.
Susidūrėme pečiais. Kadangi tiek aš, tiek jie ėjome greitai, tai vienas vos nenuvirto.
Kai mane senelis mokino nuo 6 metų boksuotis, jis įkalė man į galvą tokį teiginį, kurio pamiršt nepavyks - "geriausia gynyba yra puolimas, nesvarbu, ar tai šachmatai, ar boksas". Todėl manau, kad kaip žmogus, pastoviai palaikantis formą ant tatamio, galėjai numatyt, kad susidūrimo pečiais neišvengsi, todėl reikėjo arba liuobt per kepalą pirmam, tuo išlyginant priešininkų skaičiaus persvarą, ar bent jau panaudot klasikinį parvertima iš dziudo, kas būtų labai patogu pečių susidūrimo momentu.
Žinoma, lengva man šnekėt, kai pats ten nebuvau.
Po to jau nei galvoti, nei kalbėti laiko neturėjau.
"Čia ne vieta derėtis"

Kitas šoko ant manes su kumščiais kažką rėkdamas. Spėjau kairė ranka užsidengti (kažkas panašaus į age uke), o dėšine daviau į galvą. Smūgis išėjo nelabai techniškas, bet veiksmingas, nes bachūras krito, kaip lapas.
Iš kur tau jis bus techniškas, jei smūgiuoji baimės veikiamas? Negi stengsiesi pataikyt dviem didžiaisiais krumpliais? Liuobi visa kumščio plokštuma ir džiaugiesi, jei pataikai. Tai, kad smūgiuoji pavieniais smūgiais, o ne serijomis, rodo, kad su pataikymu ir koncentracija bėdų neturi. Aš turbūt tokioje situacijoje būčiau smūgiavęs kokius 3 kartus rankomis ir bandyčiau atstumt kitą puolantį spyriu į pilvą. Maja, ar yoko, priklausomai nuo to, kaip buvai į jį pasisukęs.
Tik atsisukau į kitą, jau žiūriu smugiuoja iš apačios. Nublokuoju ir matau, kad jo rankoje peilis!!!
Ooo, broli, už tai jau reikia bausti. Ir smarkiai. Nes tai didelis blogis.
Griebiau už jo kumščio ir atrodo sulaužiau riešą, dar dabar prisimenu tą garsą.
Ar jo ranką griebei abiem rankom, ar viena? Jei dviem, viskas aišku, bet jei viena, tai kokį laužimą pritaikei? Įdomu :cute:.
Po to keletą kartų ispyriau.
Čia jau blogai, kad palikai beveik sveikus. Reikėjo bent jau pašokinėt ant krūtinės, ar nugaros, kad šonkaulių nuolaužos subadytų plaučius. Nes blogį reikia bausti smarkiai, norint jį sutramdyti. Kas jums su Asia pasidarė? Tas irgi paliko sveikus užpuolikus, kai jie bandė atimt iš jo dviratį. Taigi kamerų aplink nebuvo, liudininkų irgi.
Kažkaip atėjo mintis pasiplauti iš ten. tą ir padariau. Viso konflikto metu neturėjau laiko ne tik pakalbėti ką nors, bet ir galvoti. Viskas buvo kažkaip automatiškai. Stresas buvo didžiulis, net nepamenu, ka jie ten rėkavo. Po to kaip pradėjo drebėti rankos! Jos tiesiog šokinėjo kelias valandas. Tokios fiziologinės reakcijos dar nebuvau patyres.
Mane pritrenkė šis įvykis.
Normali reakcija išvengus pavojaus būti papjautu. Todėl, kad tai nėra kasdienybė. Esu tikras, kad ir prie to priprantama. Bet geriau nesipratint

Aš, matyt, niekada nesuprasiu, kaip galima smūgiuoti peiliu nė iš nieko pirmą kartą sutiktam žmogui? :? Smūgis buvo stiprus, po to visą vakarą skaudėjo ranką, kuria blokavau.
Čia yra didelė bėda, jei niekada nesuprasi. Tuo metu, kai kovoji su blogiu, pats turi tapti dar blogesnis. Tada bus lengviau suprasti

Iki kokio laipsnio reikia prarasti žmogiškumą?
Matyt nėra taip, kad visai nesupranti

. Juk supranti, kad jie praradę žmogiškumą.
Mano mokytojo 3 taisyklė:
Su žvėrimis elgtis reikia žvėriškai.
Gerai, kad neturėjau ginklo. Matyt būčiau nušovęs tą valkatą 
Būtum padaręs visuomenei gerą darbą. Bet tada jau tikrai būtų tyrimas. Geriausia buvo juos "pasodint į kaliaskę". Tai būtų užėmę tik apie 15 sekundžių intensyvaus darbo. Nepadarei, tai nepadarei, šaukštai po pietų.