kiausiniai yra geriausias ir nepakartojamas taskas. kiausiniai. Dievas dave mums skausmingus kiausinius, tam, kad visi vaiksciotume kaip kaubojai su pistoletais, kuomet vienas vienintelis pataikymas gali uzbaigt kova. o kam to reikia? ogi tam, kad naturaliai isvengtume nereikalingu konfliktu ir agresijos panaudojimo.
atsimenu seniai seniai ivyki: nu vaikas dar praktiskai buvau. 14m. o esu is prigimties smulkus tai atrodziau ir turbut buvau, kaip 12. ir kazkaip alkoholikas prikibo. pastvere mane uz maikes, grasino.. labai issigandes buvau, bet is baimes daznai pridarau desperatisku dalyku. kol jis mane laike ir grasino, tolumoj pamaciau kazkokia 'boba' kaip sakant. sakau as jam 'va ten mano mama eina'. anas, kazkiek sunerimes, staigiai pasisuko i sona paziureti tos 'bobos' (kuri aisku nebuvo man jokia mama). tada, ta sekunde pamaciau idealiausia proga atlikti triuskinanty smugi i kiausinius, nes buvau zemas ir man buvo tiesiog "po ranka" kaip sakoma. nebuvo laiko svarstymams daryt-nedaryt, bet is tu nervu "netycia nuspaudziau gaiduka". veriau kumsty taip giliai kaip tik galejau.. i kiausus.. ir ka jus manot? nukrito ant zemes, pastarasis, ir eme raitytis. ta karta, per savo gyvenima, pirma ir paskutini karta maciau, kad kazkas taip raitytusi

maciau daug slieku, po kastuvu papuolusiu, bet kad sitaip raitytusi dar tikrai nebuvau mates.. ziurejau abstulbes geras 10 sek. bet po to pamates jo ryskiai raudona veida issigandau ir pabegau is ivykio vietos. bet niekad nepamirsiu kaip tas nelaimelis raitesi ant zemes. tiesiog negalejo nei vienoj vietoj, nei vienoj padety ne sekundes isbut. voliojosi, kratesi... tai buvo man didi gyvenimo pamoka. ismokau, kad reikia vengt 'keistu' dedziu ir kad kritiniais gyvenimo momentais visada galima pasitiketi kiausiniais. jie istrauks is bet kokios padeties. net ir dabar, atsidures konfrontacijoj su pavojumi, visada pirmiausia pagalvoju apie kiausinius, atkreipiu demesi kur jie randasi ir kokioj padeti, ar lengvai pasiekiami.. svarbiausia i juos tiesiai neziuret, nes priesininkas gali pajust ka tu planuoji. reikia smogti staigiai ir netiketai. mustynese, sutelki jo demesi i ranku smugius i galva, o progai pasitaikius varai netiketa uzbaigiamaji smugi i kiausinius. geriau smugiuot ranka, nes koja labai daznas nepataikymas.. koks galingas ar uzgrudintas bebutu priesininkas 99% tikimybe, kad po sekmingo smugio jis kris ant zemes. kiausiniai - pirmas taskas apie kuri pagalvoju atsidures konfliktinej situacijoj. rekomenduoju sita 'kovos technika'.