AutoriusTema: Ego  (Skaityti 12422 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs OSU

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 680
  • Amžius: 46
  • Vieta: Vilnius
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.ninjutsu.lt
Ego
« Atsakyti #45 įjungtas: 2005 Sau 18, 14:00:27 pm »
Citata
nesimušti kai nėra kur/kaip pabėgti - sukelti priešui šleikštulį: pvz. apsivemti, pridaryti į kelnes ir pan. Tokiu atveju priešas pasibjaurės tavim ir gal kokiu spyriu į subinę pasitenkinęs atsitrauks (cia kalbu ne apie plėšikus, kurie dar ir piniginę išsitrauks iš pridirbtų kelnių).

Nesamone kazkokia. Matyt, cia reikejo irasyti i humoro skyreli.

Maat

• Svečias
Ego
« Atsakyti #46 įjungtas: 2005 Sau 18, 14:08:16 pm »
Citata

Nesamone kazkokia. Matyt, cia reikejo irasyti i humoro skyreli.

:-]  
Ir cia vyrukų, valdančių savąjį EGO pasisakymai??? :O

Marko

• Svečias
Ego
« Atsakyti #47 įjungtas: 2005 Sau 18, 14:17:02 pm »
Citata

Nesamone kazkokia. Matyt, cia reikejo irasyti i humoro skyreli

90 proc straipsnių, su savigyna nuo prievartautojų, tai siūloma. Kiek realu stresinėje situacijoje 'apsi-fekalinti' kitas klausimas  :P
Gal kokiam iškrypėliui kaip tik norą sukels  :-)

Maat

• Svečias
Ego
« Atsakyti #48 įjungtas: 2005 Sau 18, 14:25:29 pm »
Citata

90 proc straipsnių, su savigyna nuo prievartautojų, tai siūloma. Kiek realu stresinėje situacijoje 'apsi-fekalinti' kitas klausimas  :P
Gal kokiam iškrypėliui kaip tik norą sukels  :-)

Tikra tiesa, bet siūloma daugiausiai prievartavimo atveju, nes merginoms praktiškai jokio kito būdo nelieka (na, yra dar keletas, bet ne šioj temoj). Bet teoriškai mastant, šis būdas būtų veiksmingas ir užpuolimo atveju. Tik va, su praktiniu panaudojimu, tai jau sunkiau...;)
Manau, kad šitas klausimas galėtų būti geras indikatorius, nustatant žmogaus EGO suvaldymo laipsnį.  :D

vartotojas

• Svečias
Ego
« Atsakyti #49 įjungtas: 2005 Sau 18, 14:29:58 pm »
mhm...
mes čia jau į filosofines gelmes kažkur nukrypavom :)
ypač vėmimo tematika ;)

beje, kalbant apie apsivėmimus - jei apsivėmęs, apsitriedęs, bet negavęs (-usi) kaillin sau atrodysi ir jausiesi geriau - kodėl ne?
tema ir buvo apie EGO - apie požiūrį į save, santykį su savim... jei tu situacijoje jautiesi pakankamai komfortiškai - reiškia situacija tave tenkina.

Čia skaičiau kritiką Sei-I atžvilgiu, esą jis pernelyg nuolaidus... Man atrodo, jog Sei-I daugeliu atveju kalba iš bendražmogiškųjų, gal kiek katalikiškų vertybių pozicijos, ir dėl to jo negalima būtų kaltinti per dideliu nuolaidumu. Tiesiog yra toks elgesio modelis, kuris net ir mano nuomone būtų pakankamai geras, jei kas nors priverstų visuomenę jo laikytis.

Aš per daug egoistiškas, kad netikėto ar tikėto "kazuso" metu galėčiau galvoti apie gailestį ar "stengtis padaryti minimalius sužalojimus", kaip moko netgi daugelis savygynos mokyklų. Visa laimė kad dėl įgimto tingėjimo itin daug žalos padaryti nesugebu ;)

Žmonės labai drąsūs ir emocingi, o jei tiksliau - tiesiog negalvojantys. aš žinau, kad jei pastumsiu kurį nors žmogų -  net nesmarkiai, - visada yra galimybė, jog jam susipins kojos, jis grius, atsitrenks galva į prieš dvi savaites toje vietoje nukritusį akmenį ir mirs. O kaltas būsiu aš. Nebūtinai taip bus, bet aš žinau, kad yra tokia galimybė ir darau išvadas, pagal kurias gyvenu.
Tiesiog preziumuoju, kad individas, turintis man pretenzijų, yra toks pat, kaip aš - protaujantis, savarankiškas ir veiksnus asmuo, kuris prieš pradėdamas ką nors daryti, gerai apsvarstė savo veiksmus ir galimas jų pasekmes.
Todėl jei mane puola, turiu sau nusilipdes moralinį pagrindą atsisakyti bet kokių moralinių skrupulų toms kelioms sekundėms, kai nustoji galvoti ir jausti.
Svarbiausia po to greitai pabėgti.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

Ego
« Atsakyti #49 įjungtas: 2005 Sau 18, 14:29:58 pm »

Maat

• Svečias
Ego
« Atsakyti #50 įjungtas: 2005 Sau 18, 14:57:37 pm »
Citata

beje, kalbant apie apsivėmimus - jei apsivėmęs, apsitriedęs, bet negavęs (-usi) kaillin sau atrodysi ir jausiesi geriau - kodėl ne?
tema ir buvo apie EGO - apie požiūrį į save, santykį su savim... jei tu situacijoje jautiesi pakankamai komfortiškai - reiškia situacija tave tenkina.

Nemanau, kad kas nors galėtų jaustis komfortiškai pilnomis kelnėmis arba vėmalų baloje, kaip ir su praskelta galva - esmė šios dilemos tame, kiek žmogus gali perlipti per savo orumą, kuris mums buvo skiepijamas nuo pat gimimo.

Citata

Čia skaičiau kritiką Sei-I atžvilgiu, esą jis pernelyg nuolaidus... Man atrodo, jog Sei-I daugeliu atveju kalba iš bendražmogiškųjų, gal kiek katalikiškų vertybių pozicijos, ir dėl to jo negalima būtų kaltinti per dideliu nuolaidumu. Tiesiog yra toks elgesio modelis, kuris net ir mano nuomone būtų pakankamai geras, jei kas nors priverstų visuomenę jo laikytis.

"Visuomenė pagal Sei-i" yra neįmanomas dalykas, nes blogio ir gėrio priešprieša visada buvo ir bus. Tik kiek mūsų orumas leidžia toleruoti tą bogį, čia jau kitas klausimas.
Nejaugi, jei kritinėje situacijoje visi pasirinkų bėgimą, manot, kad po keleto metų blogiukai nustotų puldinėti padorius žmones? :D
Jie turbūt tokiu atveju vaikščiotų su tinklais  :-]
O dabar, kai kartais tokie žmogėnai gauna i kaulus, tai kita karta gal pagalvos, preiš kabinėdamiesi prie žmonių, Aišku, bus didelė dalis, kurie nieko iš to nepasimokys.
Žinoma, atsidūrus keblioje padėtyje reikia labai gerai įvertinti situaciją ir pasirinkti protingiausią sprendimą.

NESUTINKU, kad gavus per vieną skruostą reikia atsukti kitą arba padus! :A  Jei gali, duok atgal, ir taškas.

Atsijungęs OSU

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 680
  • Amžius: 46

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.ninjutsu.lt
Ego
« Atsakyti #51 įjungtas: 2005 Sau 18, 16:00:10 pm »
Citata
90 proc straipsnių, su savigyna nuo prievartautojų, tai siūloma.

Idomu patys siulytojai, rasantys siuos straipsnius ar pavojaus atveju suskubtu naudotis savo paties patarimais.
Citata
Ir cia vyrukų, valdančių savąjį EGO pasisakymai???

Ei, gal nepradedam svaistytis komplimentais - epitetu visi mokame
Citata
tu tik toks variantas arba žiaurus suluošinimas?
Jeigu jau nusiteikes tave luosinti - luosins ir neziures ar tu apsi... ar ne apsi... Dazniausiai taip daro zmones, kuriems ne visi namie, tad kad tokiais budais sustabdysi - abejoju. Taip tik pati sau dar blogiau pasidarysi ir tiek.
Citata
merginoms praktiškai jokio kito būdo nelieka
Na, pavarcius krav maga puslapius ar paskaicius kolegu mintis taip neatrodo.
Citata
kiek žmogus gali perlipti per savo orumą, kuris mums buvo skiepijamas nuo pat gimimo

Citata
Tik kiek mūsų orumas leidžia toleruoti tą bogį, čia jau kitas klausimas.
Cia tiek linksniuojamas tas "orumas". Gal geriau butu is anksto apsibrezti, ka mes vadiname "orumu".

Maat

• Svečias
Ego
« Atsakyti #52 įjungtas: 2005 Sau 18, 16:19:58 pm »
Citata

Citata
Ir cia vyrukų, valdančių savąjį EGO pasisakymai???

Ei, gal nepradedam svaistytis komplimentais - epitetu visi mokame

Ups, norėjau pasakyti "žmonių" :oops: Pripažįstu - kvepia diskriminacija...

Visa kita manau ir taip aišku  8-)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 37
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Ego
« Atsakyti #53 įjungtas: 2005 Sau 18, 21:42:11 pm »
Citata
Citata

:dizzy: na ir taktika ... geriau jau butu sukelti priesui baime pvz priversti ji manyti kad esat psichiskai labai nesveikas, kaip rase kazkur vartotojas, zmones nesveiku labai bijo.

:D Na, o jei nesuveiktų apsimetimas psichiniu ir beliktu tik toks variantas arba žiaurus suluošinimas?
 :-]

rinkciausi ZIAURU suluosinima. bet PRIESO!!! :D

Citata

Itariu rinktumėtės ligoninę, jūs, savojo ego "tramdytojai"  :)

as nevaldau savo ego, nesu dvasingas, nevaldau savo nervu ir siaip esu bjaurus tipas :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Wind

• Svečias
Ego
« Atsakyti #54 įjungtas: 2005 Sau 18, 23:47:50 pm »
cia kiekvienas sprendzia pats ka jam daryti kai ner kur trauktis, kautis arba (kaip pasiule Maat) apsisikti (pardon), galvodami a apsisikelio nieks nemus.

kazkam lengviau "apsisikti"/melsti_pasigailejimo/atiduoti_viska_kad_nemustu nei kautis, o kazkam atvirksciai. Todel leiskime visiem spresti patiems, rinktis galima is 2ju, 1) "voliotis fikalijuose" 2) bet kurioje situacijoje pasilikti Zmogumi (is didziosios raides) ir kovotojumi.
Kiekvienas turi savo gyvenima, savo morale todel jis pats ir pasirinks.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

Ego
« Atsakyti #54 įjungtas: 2005 Sau 18, 23:47:50 pm »

Maat

• Svečias
Ego
« Atsakyti #55 įjungtas: 2005 Sau 19, 08:36:41 am »
Uj, kokie jūs egocentrikai   :O  :D

100% sutinku - jei tik turi galimybę, reikia duoti niekšui atkirtį, o ne humaniškai sėdėti š... krūvoj (čia tiek fizine, tik moraline prasme)  :-D

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 455
  • Amžius: 60
  • Vieta: Klaipėda
  • Ugnis ir vanduo kiečiausias uolas paverčia smėliu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
Ego
« Atsakyti #56 įjungtas: 2005 Bal 20, 05:52:07 am »
Citata
Citata

1. Kada čia taip būna, kad negali išvengti kovos? Vis dar laukiu pavyzdžio.

1. Kai auka patenka i suplanuotus spastus.
2. Kai griesme suvokiama per velai (kai keli priesai jau apsupo ir stengiasi iskaudinti :D)
3. Kai bandoma pabegti bet priesininkai tai pastebi ir uzstoja kelia.
4. Kai nera galimybes pasitraukti, nes pvz. cia pat spardo artima zmogu.

pirmuose 3 situacijose yra lengviau, tada atakuoji tuos kurie arciausiai bei kuria labiausiai trukdo pabegti ir gelbeji subine. Su 4 dalimi yra sunkiau, tada reikia gelbeti ne tik save.

Rasau neperskaites tolimesniu postu, taip lyg tai butu paskutinis postas sioje temoje...
Wind... i "skauduli pataikei"...
Buvo tokia istorija mano gyvenime.
Man buvo 17 metu...
Vyko Klaipedoje "Zveju svente"...
... kai "man Brangus  :hug: zmogus" negryzo (buvo trumpam isejes cigareciu)...
as isejau Jo ieskoti... ir... neuzilgo pamaciau, is uz kampo iseinancius 3 tipus  :rockon:  (truputi kraujuotus ir apiplysusiais drabuziais) kurie kazka audringai :shakefist: aptarinejo ("Mano jautri  :yinyan: siela" nujaute kazka negero... ), kai isgirdau apie KA  :punch1: jie kalbejo (tipo: ...na ir kietas pasitaike... vos - vos i "vieta padejome").
Mano kunu nusirito siurpas :E ... tai gi jie , apie "man Brangu :hug:  zmogu" kalba  :evil: ...
Cia man "uzvire :E  :E  :E  kraujas"... as "greitejancia ristele" artinausi prie ju (jie judejo i mano puse... mano strategija buvo paprasta - sulaikyti juos ir ... :twisted: "nubausti" :headache:  :headache:  :headache: ) ir likus iki ju 2m., as jau skridau oru :banging: ... siena prasiskyre.
Vienas, nublokstas kojos spyriu i pilva "prigule" (laimejau laiko :twisted: ), kitiems tuo metu pasiseke, bet neilgam.
Man reikejo isitikinti... ar as neapsirikau... kampas buvo uz keliu zingsniu.
Uz kampo... :shock: Pamaciau...  :headache: besikelianti ir sunkiai kvepuojanti, bet jau mane atpazystanti, "man Brangu :hug:  zmogu"
Kur  :E jie...susvokste jis. Toli nepabegs (sakau)... tik nesikisk... as pats :E  :E  :E  susitvarkysiu.
Tuo metu pas mane galvoje buvo tik viena :banging: mintis :ninja:... (blogis  :A turi buti nubaustas :E  :E  :E ) - ("na nors truputi   :headache:  :headache:  :headache:  sunaikintas").

Kovesi jie neryztingai... neorganizuotai (daugiau begiojo nuo manes nei puole)
O "man Brangus :hug:  zmogus"...kaip as jo ir prasiau - nesikiso stebejo visa tai.
Beeet... cia buvo tik pradzia :-( ...
Pasirodo jie ejo i susitikima su draugais...
Susitikimo vieta matomai buvo arti... nes greitai prisistate dar 4 vyrukai.
Tik, kad va... "man Brangus :hug:  zmogus"...suklydo -TIEMS (4 atejusiems) pasiule nesikisti... "i ne savo reikala".
Jis gi nezinojo, kad cia ne siaip praeiviai, o tu 3-ju draugai.
Po "smugio i veida"..."man Brangus :hug:  zmogus"... "prigule" be samones.
Va taip as patekau i "4-to punkto" situacija.
(Cia ne dvirati saugoti reikejo, o "man Brangu :hug:  zmogu") ir
tie, nebuvo "taip isvarge", kaip anie ju 3 draugeliai.
"Uzvire musis"... trauktis nebuvo kur, pagalbos susilaukti...tai pat... :?

Situaciju buvo... Oiii...ivairiu (ilgai pasakoti  :blahblah: reiketu).

Rezultatas buvo... mano naudai:
Jie "pavargo" ir "nenoriai"... kas greiciau :headache: :headache: :headache:  , kas leciau :headache:  pasitrauke is "musio lauko". (kas savo kojomis , o kas su kitu pagalba)
Man tai jau neberupejo... ir as pailsau. (isivaizduok - begioti paskui juos, begioti tarp ju, sokineti - issisukineti ir dar rankom - kojom makaluoti t.t.)-SUNKU...daug jegu tai ateme.
Pavyko issaugoti "man Brangu :hug:  zmogu", nuo...pakartotino suspardymo. (paskiau ji su greitaja nuveziau ir ji ten ant koju pastate. Jis tik liudejo, kad filmo iki galo nepavyko pamatyti :ashmed: )
O guzai, melynes, nubrozdinimai, suplesyti marskiniai ir pamestas (kazkur :V ) batas... tai smulkmenos. ;)

As kelis metus ant saves :banging:  pykau, kad "mano smugis NE MIRTINAS" ir svajojau "Juos sutikes  :headache:  :headache:  :headache: STIPRIAI pasisneketi" - KAD NEGALIMA 3-SE ANT VIENO ir "man Brangaus :hug:  zmogaus", PULTI ir dar SUSPARDYTI.

Bet... veidu ju... niekaip negalejau prisiminti (Sei-I, cia galetu papasakoti, kodel ekstremaliose situacijose taip atsitinka).

As galvojau... "Jiems pasiseke"... bet po keliu metu supratau - tai Man  PASISEKE, kad as tuo metu nemokejau daryti "koncentruotu" smugiu.

Geriau TAI... suprasti "LAISVEJE" - nei "KAMEROJE".
"Nors kas zino? kas gerai, o kas blogai."
Kazkam... "Tevynes" gynejas - nusikaltelis, o kazkam DIDVYRIS. ;)
Ir sako..."laikai tokie buvo" - "taip reikejo":oops: ir t.t.
„Niekas žmogaus taip nestabdo kaip jis pats save.” A.Belas
„Tik pasieke tikslą sužinome, kad kelias buvo tinkamas.” P.Valeri

„Kvailiausi žmonės, kuriuos aš pažįstu, yra tie, kurie viską žino." M.Sorbesas

Wind

• Svečias
Ego
« Atsakyti #57 įjungtas: 2005 Bal 20, 13:57:25 pm »
Idomus pasakojimas  :D
"mum Brangiu   :hug: zmoniu" tikrai negalima palikti nelaimeje

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Šalis: lt
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
Ego
« Atsakyti #58 įjungtas: 2005 Bal 20, 14:57:21 pm »
Bet tai kiek galima svaigt apie Ego...?

Isgyventi - vienintelis tikslas..
Back to reality...

Kol mes jauni, visada subinej dega noras kam nors snuki ismalt ar einant dviese rekt ant kitu dvieju, kad jie loxai...
Kai paaugsit, suprasit, kad saugus gyvenimas turi daug daugiau pliusu, nei minusu. Tada ir pagalvoji - ar geriau prilaikyt savo Ego ir jausmu proverzi ar pabut kietu ta minute ir paskui kada nors gulet su atsuktuvu inkste ar but dulkinamam kameros draugo...
As susimastau (paskaiciaves, kiek sumokejau dantistams), kad dauguma atveju visko galima buvo isvengt ir nesivelt ir beprasmiskas tampynes su visokio plauko atauseliais..
Bet tam reikalingas rimtas postumis.
Man tai buvo - Ispanija (gal kas nors ir skaitet kelis nuotykius is ten).
Kai yra pasirinkimas - tyleti ir kenteti arba guleti ir nekvepuoti, pasirenki pirma varianta...
Kai yra variantas - pasakyti tai ka tu galvoji ir tai ka nori isgirst kitas - pasirenki varianta, kuris tau pades isgyvent...

Ego masazu galit uzsiiminet ten kur esat "kieti" - savo seimoj, savo kieme, savo draugu rate, bet ne ten kur tas gali kainuot jums sveikata...

Siaip as irgi esu negeras ir nedvasiskas..
Su neprieteliais stengiuosi buti grieztas..
Net suzalot galiu..
Nelyskit prie manes...:)
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 50
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%