AutoriusTema: Ego  (Skaityti 12434 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Sei-i

• Svečias
Ego
« Atsakyti #30 įjungtas: 2005 Sau 10, 13:49:05 pm »
Citata

gerai pasakyta
panasios koncepcijos yra Anatolijaus Taraso sistemoje "Kovine mashina" (Bojevaja Masina)

Va, va... Daugiau paskaitykit Taraso - ir galės jūsų subinė džiaugtis tatuiruotais šratų privarytais pimpiais zonos duše... :D Bet argi čia mano reikalas, kas kaip kokius malonumus renkasi gyvenime?... ;)

Kaip aš ten Saxum tau vieną frazę “anglų kalbos pamokėlėms“ buvau atsiuntęs?... :rolleyes: Irgi apie tai, berods... :D

Wind

• Svečias
Ego
« Atsakyti #31 įjungtas: 2005 Sau 10, 14:02:15 pm »
Citata

Bet geriau tu įsiklausyk į mano ir Vartotojo nuomones - saugesnis būsi...

turbut likau neteisingai suprastas.
pasikartosiu:
jeigu priesinku pernelyg daug ir/arba jie per stiprus stengiuosi isnesti sveika kaili, jei tai nepavyksta is karto ir be kovos stengiuosi pramusti sau kelia subines issinesimui is povojingos situacijos.

Citata

Va, va... Daugiau paskaitykit Taraso - ir galės jūsų subinė džiaugtis tatuiruotais šratų privarytais pimpiais zonos duše... :D Bet argi čia mano reikalas, kas kaip kokius malonumus renkasi gyvenime?... ;)

jeigu perskaiciau pries keleta metu ta knyga tai dar nereiskia kad aklai "suvalges" informacija pradesiu elgtis taip kaip rasoma toje knygoje, kurioje be abejo yra ir vertingos informacijos.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 37
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Ego
« Atsakyti #32 įjungtas: 2005 Sau 10, 14:03:16 pm »
Citata
...kiek supratau pavadinimą, tema buvo apie EGO... apie tai, kaip nepasijusti pažemintu, jei tenka pabėgti.

aš tiesiog nežiūriu į save perdaug rimtai.
esu tik žmogus, pakankamai lengvai pažeidžiama būtybė ir mano primary fiziologinis tikslas yra išgyventi. visa, kas padeda man išgyventi, yra teisinga ir gerai, visa, kas kliudo - blogai. gal kiek primityvi logika, bet bent jau neprieštarauja gamtos dėsniams.
O EGO... tai tik antstatas - visuomeninės socializacijos pasekmė, noras būti ne tokiu kaip kiti, jaustis geresniu nei kiti etc.  Kiekvienas pasirenka pagal save, kas jam svarbiau - ar  vidinė graužatis dėl pajusto nepilnavertiškumo, ar sveikas kailis.

jei matau kad jėgos nelygios - stengiuosi pabėgti. jei užspaudžia į kampą - tada pagal aplinkybes padarant kuo daugiau žalos. žmonės bijo bepročių, labiau išprotėjusių nei jie patys.

vat man dar viena mintis sove paskaicius. ir su neseniai ivykusia sitoacija man susijusi.

tarkim negali zinot kol nepabandai koks tas jegu santykis. o pabandyt juk niekas nedraudzia, paskui gali iskart atsitraukt. bet vat jai salia taves yra kitos zmogus (neboicovas, taip issireiksciau :D) paneles tarkim, del kurios negali but garantuotas, nes jai pradesi, tau tex laimeti kova, nes pabegt negalesi, o jai pralaimesi neaisku kas atsitiks su kitu zmogumi :D

tarkim priejo pora urliu ir paprase parukyt (ruko panele), nenaglai siaip... buvo galimas variantas pasiust juos ***, arba duot cigarete, paneliai pasiuliau antra varianta. na cia tokia sotoacija gal ir nelabai, kad mustis pult, bet tik kaip pavzidi daviau :D buna ir rimtesniu.
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Sei-i

• Svečias
Ego
« Atsakyti #33 įjungtas: 2005 Sau 10, 14:06:17 pm »
Citata

jeigu perskaiciau pries keleta metu ta knyga tai dar nereiskia kad aklai "suvalges" informacija pradesiu elgtis taip kaip rasoma toje knygoje, kurioje be abejo yra ir vertingos informacijos.

Turiu tą knygą - ganėtinai neblogas “spravočnykas“, kaip sakoma. Labai nemažai piratinės info, bet toks jau tas Taraso būdas... ;)

Svarbu, kad tik padėtų - geriau BM, nei nieko. Ir iš tos knygos yra daugiau naudos, jei moki skaityti. Tiesiog, yra geresnių autorių, jei taip. O Taraso knygoje matau esminį trūkumą: ji skirta tik 1 iš 4 fazių, apie kitas labai menkai tesirūpinant. Bet tada koks nors Asia visai pelnytai gali pasakyti - kuo mano ninjutsu prasčiau?.. :rolleyes: Gal net ir geriau!... :D

Sei-i

• Svečias
Ego
« Atsakyti #34 įjungtas: 2005 Sau 10, 14:16:33 pm »
Citata

tarkim negali zinot kol nepabandai koks tas jegu santykis. o pabandyt juk niekas nedraudzia, paskui gali iskart atsitraukt.

Oi, nevisada!... :-) Išsitrauk peilį - ir tavo blefavimas iškart pasibaigė. Trauktis galėsi, jei oponentai neturės svaresnių argumentų, bet tada bent kelias savaites dairykis per petį... ;)

Citata

bet vat jai salia taves yra kitos zmogus (neboicovas, taip issireiksciau :D) paneles tarkim, del kurios negali but garantuotas, nes jai pradesi, tau tex laimeti kova, nes pabegt negalesi, o jai pralaimesi neaisku kas atsitiks su kitu zmogumi :D

O, kaip aš laukiau šitos situacijos paminėjimo!... :D

Jau rašiau tinklapyje, kad visi karai per teritorijas ir bobas!... :D O jei jau reikia prieš ką pasimaivyti - tai čia EGO pats veiklos laukas! Ko tik patinas nepadarys, kad įrodytų, jog jis patiniškesnis, nei kitų patinų ordos!... :D

Bet protinga moteris žinai ką pasakys?... ;)

O ko tu čia mane atsivedei ten, kur nesaugu?... :A

Ir ji bus teisi. Tave palikdama - irgi. Nes negalvoji ne tik apie save - apie ją visiškai. Jai tavęs SVEIKO reikia, o ne įrodinėti, kaip kokiai “pacankei“ ar “šalavai“, kad tu anuos va “pacukus“, iš esmės tokius, kaip ir tu, primušti gali. :?

Antra, galvodamas apie savo ego, o ne ją - apie ją negalvoji. :D Juokingai skamba, bet tokia jau ta logika. O kam moteriai vyras, kuris tik apie save galvoja?... ;)

Gerai pagalvok ir perskaityk dar kartą, ką parašiau... :alus:

Citata

tarkim priejo pora urliu ir paprase parukyt (ruko panele), nenaglai siaip... buvo galimas variantas pasiust juos ***, arba duot cigarete, paneliai pasiuliau antra varianta. na cia tokia sotoacija gal ir nelabai, kad mustis pult, bet tik kaip pavzidi daviau :D buna ir rimtesniu.

Na, su pelenine bučiuotis - kiekvieno asmeninis reikalas. :rolleyes: Pavaišinot - ir ramu. Gal jiems tik cigarečių ir reikėjo, o ne interviu technika tai, pradėti karą su tavimi dėl patelės (žr. aukščiau)... ;)

Bet jei ji deda pastangas, kad ją kiti kabintų tam (čia, tipo, rimčiau :D), kad tau sukelti pavyduliavimo priepuolį - palik ją su tais kitais. Ji neverta tavęs, kaip ir tavo pastangų būti Bruce Lee dėl jos... :D

Arba ateityje turėsi medžioti meilužius jos miegamąjame... :D Kaip Storas pasakytų - “visos jos tokios“, bet yra ir išimčių (ypač taip atrodo, kai nežinai, kad išimtys tik patvirtina taisyklę :-P). Bet čia mes ne apie tai. Šią paskutinę žinutės pastraipą išmesk iš galvos... :-)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

Ego
« Atsakyti #34 įjungtas: 2005 Sau 10, 14:16:33 pm »

Wind

• Svečias
Ego
« Atsakyti #35 įjungtas: 2005 Sau 10, 14:17:16 pm »
Citata

Svarbu, kad tik padėtų - geriau BM, nei nieko.

BM nera vienintele kovos menu/savigynos knyga kuria esu perskaites.
Apie BM parasiau kaip pavyzdi prie Vartotojo posto. Nes ju mintys panasios ir kiek teko pastebeti siuo atveju teisingos.

Citata

Ir iš tos knygos yra daugiau naudos, jei moki skaityti. Tiesiog, yra geresnių autorių, jei taip.

visiskai pritariu
Citata

O Taraso knygoje matau esminį trūkumą: ji skirta tik 1 iš 4 fazių, apie kitas labai menkai tesirūpinant

yra truputi ir apie kitas fazes, bet labai-labai mazai. O apie ta 1 parasyta gana neblogai tik kaip jau saket "reikia moketi skaityti". Nors aisku yra ir geresniu autoriu.

Sei-i

• Svečias
Ego
« Atsakyti #36 įjungtas: 2005 Sau 10, 14:18:53 pm »
Citata

Apie BM parasiau kaip pavyzdi prie Vartotojo posto. Nes ju mintys panasios ir kiek teko pastebeti siuo atveju teisingos.

Ne, jos teisingos tik kitame kontekste!... :D

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Ego
« Atsakyti #37 įjungtas: 2005 Sau 10, 14:22:44 pm »
Citata

Na, su pelenine bučiuotis - kiekvieno asmeninis reikalas. :rolleyes: Pavaišinot - ir ramu. Gal jiems tik cigarečių ir reikėjo, o ne interviu technika tai, pradėti karą su tavimi dėl patelės (žr. aukščiau)... ;)

Bet jei ji deda pastangas, kad ją kiti kabintų tam (čia, tipo, rimčiau :D), kad tau sukelti pavyduliavimo priepuolį - palik ją su tais kitais. Ji neverta tavęs, kaip ir tavo pastangų būti Bruce Lee dėl jos... :D

Arba ateityje turėsi medžioti meilužius jos miegamąjame... :D Kaip Storas pasakytų - “visos jos tokios“, bet yra ir išimčių (ypač taip atrodo, kai nežinai, kad išimtys tik patvirtina taisyklę :-P). Bet čia mes ne apie tai. Šią paskutinę žinutės pastraipą išmesk iš galvos... :-)

as kaip jau rasiau, nebuvo jokio konflikto ar izeidinejimu :) tiesiog butent del ego buvo pasirinkimas: susireikt i xares ar pavaisint cigarete :D. vat kai buna rimtesnis vairiantas tada jau prasciau. tada jau panele turi but galvota ir jai prasideda santykiu aiskinimasis turi tept slides kur tik gali :D
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

vartotojas

• Svečias
Ego
« Atsakyti #38 įjungtas: 2005 Sau 10, 14:31:41 pm »
Lonsai, tu keli jau moralinio pobūdžio problemą - ar jautiesi pakankamai stiprus, kad galėtum prisiimti atsakomybę ne tik už savo, bet ir greta esančių saugumą...
prieš tai buvusioje žinutėje aš kalbėjau apie save ir tik apie save - t.y. esi vienas, pats sau vadas, tėvas ir mokytojas ir patenki į "skalbyklę".

Galiu patikslinti - kalbant apie greta esančių asmenų sveikatą ar gyvybę - mano nuomone  jau tik tau spręsti, ar verta kišti savo užpakalį į žarijas, ar ne. Nes tik tu žinai, kokie tai žmonės ir ką jie tau reiškia. Mano ar kieno kito nuomonė neturėtų tau daug reikšti. kaip ir aplinkinių vertinimas. Šiuo atveju tau svarbus tik apsisprendimo tvirtumas ir sugebėjimas kontroliuoti emocijas... Nes net labiausiai pasiryžęs, tu gali staiga išsigasti, gali staiga persigalvoti, nes "jų daug","jis labai atletiškas, o aš nelabai", etc. O tada jau bus tikras EGO krachas. po to nenorėsi žiūrėti į veidrodi.

Galiu atvirai pasakyti, jog yra tik vienas žmogus, kurio saugumui užtikrinti aš pats galėčiau visiškai nuslopinti savisaugos instinktą ir visus socialumo likučius.

Kiti - jų taip pat gaila, bet... daugeliu atvejų tai ne mano karas. Esu pasimokęs iš savo klaidos - sykį užstojau pažįstamą vaikiną, kuris iš didelio girtumo prisidarė sau problemų... jį nešė penkiese lauk iš viešojo maitinimo įstaigos, kur tuo metu girtavome, kailio karšimo procedūrai. Aš aktyviai įsikišau, spėjau atlikti porą imtynių veiksmų... ir ką gi?  Jį paleido, išnešė mane... parėjo greitai ir iš visų pusių - kiek spėjau, gaudžiau, po to tiesiog įdribau į artimesnius krūmus - kad kojom taip lengvai nepasiektų.

Rezultatas - jokio EGO pasitenkinimo, graužatis dėl to, kad buvau idiotas, nes neblaivus lindau kur nereikia, savaitė namuose su sulaužyta nosim su dviem puikiais "fingalais" bei dilbio lūžis.  Man šis kazusas turėjo labai didelę didaktinę reikšmę.
tiek to, ebesiplėsiu į lankas, jau ir taip ne į temą pripyliau.

Sei-i

• Svečias
Ego
« Atsakyti #39 įjungtas: 2005 Sau 10, 14:34:03 pm »
Matai, protingai panai gal romantiškas vakaras “uogiene“ iš kieno nors nosies visai nebūtų pagardintas. O ir protinga pana visada palaikys tavo pasiūlymą saugiai jums susirasti kitą vietą.

Iš tikro, tai moterys dažniau padeda vyrams susitvarkyti su jų vyriškais ego, o vyrų fantazijos dėl tų moterų, bet ne realybės suvokimas - tik išpučia ego... ;)

Ego
« Atsakyti #39 įjungtas: 2005 Sau 10, 14:34:03 pm »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Ego
« Atsakyti #40 įjungtas: 2005 Sau 10, 14:37:25 pm »
nevisai apie tokia sitoacija kalbejau. tarkim apiplesimo atvejis kai esi su mylimu zmogumi, zmona/panele. tokia sitoacija labai netikus. ar geriau aitduoti mobilu ar jobint kiek gali i visas puses? mano galva geresnis 2 variantas, bet... va tada isplaukia: jai pralaimesi kas tada bus su sale esanciu zmogumi? daugiau tokia sitoacija norejau apsakyti. o ne tada kai girtas draugelis dasipisa per savo durna galva prie vietinio Daktaro (pavarde) kokio nors.
siuliciau ankstesnius komentarus paskaityt butent su tokia nuostata

Sei-i

• Svečias
Ego
« Atsakyti #41 įjungtas: 2005 Sau 10, 14:37:28 pm »
Citata
Lonsai, tu keli jau moralinio pobūdžio problemą - ar jautiesi pakankamai stiprus, kad galėtum prisiimti atsakomybę ne tik už savo, bet ir greta esančių saugumą...
prieš tai buvusioje žinutėje aš kalbėjau apie save ir tik apie save - t.y. esi vienas, pats sau vadas, tėvas ir mokytojas ir patenki į "skalbyklę".

Galiu patikslinti - kalbant apie greta esančių asmenų sveikatą ar gyvybę - mano nuomone  jau tik tau spręsti, ar verta kišti savo užpakalį į žarijas, ar ne. Nes tik tu žinai, kokie tai žmonės ir ką jie tau reiškia. Mano ar kieno kito nuomonė neturėtų tau daug reikšti. kaip ir aplinkinių vertinimas. Šiuo atveju tau svarbus tik apsisprendimo tvirtumas ir sugebėjimas kontroliuoti emocijas... Nes net labiausiai pasiryžęs, tu gali staiga išsigasti, gali staiga persigalvoti, nes "jų daug","jis labai atletiškas, o aš nelabai", etc. O tada jau bus tikras EGO krachas. po to nenorėsi žiūrėti į veidrodi.

Galiu atvirai pasakyti, jog yra tik vienas žmogus, kurio saugumui užtikrinti aš pats galėčiau visiškai nuslopinti savisaugos instinktą ir visus socialumo likučius.

Kiti - jų taip pat gaila, bet... daugeliu atvejų tai ne mano karas. Esu pasimokęs iš savo klaidos - sykį užstojau pažįstamą vaikiną, kuris iš didelio girtumo prisidarė sau problemų... jį nešė penkiese lauk iš viešojo maitinimo įstaigos, kur tuo metu girtavome, kailio karšimo procedūrai. Aš aktyviai įsikišau, spėjau atlikti porą imtynių veiksmų... ir ką gi?  Jį paleido, išnešė mane... parėjo greitai ir iš visų pusių - kiek spėjau, gaudžiau, po to tiesiog įdribau į artimesnius krūmus - kad kojom taip lengvai nepasiektų.

Rezultatas - jokio EGO pasitenkinimo, graužatis dėl to, kad buvau idiotas, nes neblaivus lindau kur nereikia, savaitė namuose su sulaužyta nosim su dviem puikiais "fingalais" bei dilbio lūžis.  Man šis kazusas turėjo labai didelę didaktinę reikšmę.
tiek to, ebesiplėsiu į lankas, jau ir taip ne į temą pripyliau.

Fantastiška žinutė!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :hug:

Ir viskas yra Į TEMĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :alus: DAUGIAU TOKIŲ ŽINUČIŲ!!! :D

Įdėsiu prie nominacijos!... :-)

Maat

• Svečias
Ego
« Atsakyti #42 įjungtas: 2005 Sau 18, 11:41:02 am »
Paskaičius Sei-i pasisakymus, nebesuprantu, kokio galo apskritai užsiiminėti koviniu sportu? :O Geriausia savigyna - bėgimas, o smūgiai patirti per treniruotes gali pakenkti galvos darbui, o kiek suprantu duoną užsidirbi būtent ja. Gal geriau užsiimti bėgimo treniruotėmis?

Aš nesakau, kad reikia visais atvejais muštis (ypač pati to nedaryčiau, aišku, bet kurioj situacijoj bandyčiau "tepti slides" arba kalbėti, nes tikrai fizinei gynybai neturiu pakankamai "argumentų"), bet vis tik tikrai pasitaiko (ne mano praktikoje, tiesa - tfu tfu tfu), kad tenka pakovoti už savo daiktus ar artimus žmones. Pati esu baisiai atsargi, bet ir man kažkada pasitaikė su drauge bėgti nuo įtartinų tipų (beje, tada lankėme su ja savigyną ir kaip tik ėjome iš treniruotės), laimė, juos pastebėjau pakankamai anksti. Bet būna gi žmonėms taip, kad užpuola staiga, gatvėje, vidury baltos deinos - apiplėšimo tikslais. Tai negi viska taikiai atiduoti ir padėkoti, kad nesumušė  :O . O jei einant vakare su mergina (žmona) ar vaiku (as cia iš vyrukų pusės žiūriu) užpuola kokie 2 pacukai, reikalaudami pinigų ar mobilių, ir tikrai nera šansų pabėgtį (nelabai toli pabėgsi su vaiku ant rankų, su mergina bėgike gal kaip nors), o esi ragavęs kovinio sporto ir jauti, kad gali apsiginti, tai ar neduoti tiems vagišiams per galvas? Aišku, jei matai, kad priešas turi fizinį pranašumą ar kokį rimtą ginklą, atiduotum viska ką turi ir dar palaimintum "na dorogu" :-( .
Tiesa, dar yra viena priemonė, apie kurią kažkur skaičiau, kaip nesimušti kai nėra kur/kaip pabėgti - sukelti priešui šleikštulį: pvz. apsivemti, pridaryti į kelnes ir pan. Tokiu atveju priešas pasibjaurės tavim ir gal kokiu spyriu į subinę pasitenkinęs atsitrauks (cia kalbu ne apie plėšikus, kurie dar ir piniginę išsitrauks iš pridirbtų kelnių). Klausimas, ar daug kas pasinaudotų tokia priemone?  :rolleyes:

Wind

• Svečias
Ego
« Atsakyti #43 įjungtas: 2005 Sau 18, 13:28:30 pm »
Citata

Tiesa, dar yra viena priemonė, apie kurią kažkur skaičiau, kaip nesimušti kai nėra kur/kaip pabėgti - sukelti priešui šleikštulį: pvz. apsivemti, pridaryti į kelnes ir pan. Tokiu atveju priešas pasibjaurės tavim ir gal kokiu spyriu į subinę pasitenkinęs atsitrauks (cia kalbu ne apie plėšikus, kurie dar ir piniginę išsitrauks iš pridirbtų kelnių). Klausimas, ar daug kas pasinaudotų tokia priemone?

:dizzy: na ir taktika ... geriau jau butu sukelti priesui baime pvz priversti ji manyti kad esat psichiskai labai nesveikas, kaip rase kazkur vartotojas, zmones nesveiku labai bijo.

Maat

• Svečias
Ego
« Atsakyti #44 įjungtas: 2005 Sau 18, 13:58:18 pm »
Citata

:dizzy: na ir taktika ... geriau jau butu sukelti priesui baime pvz priversti ji manyti kad esat psichiskai labai nesveikas, kaip rase kazkur vartotojas, zmones nesveiku labai bijo.

:D Na, o jei nesuveiktų apsimetimas psichiniu ir beliktu tik toks variantas arba žiaurus suluošinimas?
 :-]
Itariu rinktumėtės ligoninę, jūs, savojo ego "tramdytojai"  :)

Ego
« Atsakyti #44 įjungtas: 2005 Sau 18, 13:58:18 pm »