sprotuoti reikia visiems ir is prigimties stipriems ir silptniems
Ypač tiems, kas dirba statybose pagalbiniu darbininku ir 10 valandų per dieną tampo plytas bei skiedinį
bet kovos menuose (ne jokiose imtynese) reikia moket greit ir stipriai smugiuot taip pat ir spirti ir greit judeti ir cia visi sitos stangos ir tt yra nulio vertes.
Blyn, niekaip nesuprantu, koks debilas sugalvojo svorio kategorijas? Juk turėjo būti greičio ir vikrumo kategorijos!
Turiu toki pavyzdi, pazystamas lanko shidokan ir taip pat yra kulturistas (eina i stangine kas antra dien ir tt) nu tai remas nieko nesakau bet su tokiais raumenis jis net nesugeba greit pajudet is vietos tai koks tikslas turet daug kg jei gausi smugi i galva ir nespesi pasitraukt/nublokuot a??
Nu jo, Bobas Sappas akivaizdus pavyzdys, bet ir tai sugebėjo pora kartų sudaužyti daugkartinį K-1 čempioną... Bet tai apie kultūrizmą kas čia kalbėjot? Ei, atsiliepkit greitai, kas sakėt, kad kultūrizmas vež?

Aš jokiu būdu nesikartosiu, nes tai ką noriu dabar pasakyti, esu jau rašęs čia - Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti Taip kad, perskaityk prieš toliau diskutuodamas.

o beje kur dingo visi tradiciniai pratimai kaip atsiispaudimai atsilenkimai ir tt va cia tai yra viskas pagal pacio zmoguas kuna subalansuota ir tikrai geriau nei stangos??
Atsilenkimai, atsispaudimai - visa tai yra bendro fizinio pasiruošimo pratimai, dažnai įeinantys bei papildantys daugumos svorių kilnotojų programą. Jų niekas neišmetas ir nenurašo. Kam tu iš karto nori sudaryti įspūdį, kad visi juos nurašo? Tie pratimai yra puikūs, tačiau... Kiekvienas pratimas atlieka tam tikrą darbą, jis lavina vienus ar kitus raumenis, atlieka skirtingai veikia raumenų skaidulas, tad visi pratimai yra reikalingi. O geresnių pratimų nėra ir negali būti, nepradėkim svaiguliais kalbėti. Štangos yra PAGRINDAS sportininkų fiziniame pasirengime, nepriklausomai, ar tai krepšininkai, ar lengvaatlečiai. Jei tavo žinios tik leidžia suvoktio, jog štangos - tai dideli raumenys, pradžiai kiek rimčiau pasidomėk štangų ir treniruoklių teikiamais privalumais ir galimybėmis. Krepšininkai, šuolininkai ar bėgikai vysto kojų sprogstamąja jėgą, disko metikai ar rutulio stūmikai atlieka įvairius pratimus, kad vystyti viso kūno fizinę ir sprogstamąją jėgas, atlieka įvairius specifinius pratimus, kad išlavinti tam tikrus raumenis, kurie reikalingi būtent tos sporto šakos atstovui ir jie įprastai sunkiai vystosi. Pratimų yra įvairovė, programų begalė, su štangomis ir svarmenimis galima siekti pačių įvairiausių tikslų, nuo raumenų auginimo iki ištvermės. Tad kai žmogus pradeda aiškinti, jog štangos yra niekas... Tai aišku to žmogaus reikalas, kaio jis nori, taip lai daro, neverčiu nė vieno eiti svorių kilnoti, bet nepatinka dezinformacija... Pradžiai reiktų kiek susipažinti apie tai, kad paskui diskutuoti.
Kovinis sportas ne išimtis, be fizinio pasiruošimo čia niekur. Imtynininkams tai ypač aktualu. O ką, imtynės ne kovos menas? Kuom meniškiau yra koks devyngalvio drakono stilius? Taip, yra daug boksininkų, kurie nedirba su svoriais, tačiau daug sunkiasvorių tikrai kačialinasi. Ypač tai vyksta tarp profesionalų. Neseniai žiūrėjau seną gerą pirmąją Taisono - Holifieldo dvikovą. Nu ką jūs, kokie fantastiški greičiai... Svarbiausia harmonija. Jėgos, raumenų, greičio, ištvermės harmoningas santykis - štai kas yra tobula, o ne išvystytas didžiulis greitis ir perdžiūvusios rankos kaip makaronai, ar raumenys kaip pas Bobą Sappą ir greičio bei ištvermės nulis... Kraštutinumai nieko gero neduoda. Aš pats esu prieš gigantiškus raumenis, tačiau už maksimalią jėgą, nes ji niekam niekada nemaišė... Kaip ir greitis, be jokios abejonės. Aš tikrai statyčiau už tą, kuris yra greitas ir stiprus, o ne už tą, kuris yra greitas, bet silpnas...
o del taichi, nu tai gi jie nedaro tokiu pratimu kaip stanginej kur tipo kiek gali daugiausiai iskelt o pritaiko savaip ty kai jau kunas labai gerai istreniruotas ir paprasti pratimai jau yra zymiai per lengva tada pridedama svoriai (kaip pvz laikot rankas horizontalioj padety ir laikot stanga nu ir darot visokius letus pritupimus nu ir panasiai)
Taiczi-ciuan apskritai nenaudoja fizinės jėgos. Kovinis šios sistemos variantas yra labai minkštas, remiasi kitais dalykais, nei jėga, tačiau žinau atvejį, kai žmogus atsidavęs taiczi-ciuan sistemai kasdien dirba su štangomis. Tiksliau dirbo, šiuo metu nežinau. Būdamas 55 metų dar kilnojo milžiniškus svorius ir jam tai nė trupučio nemaišė būti meistru...
juk tas pastovus kruvis nebutinai turi but stangu kilnojimas ir apskritai darbas su svoriais, nebent palaikyt raumenu forma, o formai palaikyt puikiai tinka padaryt keleta simtu ivairiu atsispaudimu pritupimu taip galbut nepasidarysit "remais" bet puikiai islavinsit raumenis (greits, jega, ir tt)
Tai pala, aš tai gi ir rašiau?

Ar aš čia tuščiai rašau, nieks visvien neskaito?

ir isvis kam tada mokytis kovos meno juk sunku, uztenka nusipirkt dujini balioneli, keleta peiliu, saunamaji ginkla ir viskas, tai cia manau yra lengviausias kelias ir isvis niekur is namu neiseit, uzsibarikaduot kad nieks neieitu ir tada tai isvis....
Jei tu manai, kad kovos menas tau padės išgyventi gatvėje, vėl smarkiai klysti. Gaila, kad tai juodadiržiai supranta tik reanimacinėje gavę peilį į pašonę... Bet čia jau savigynos tema, eik į savigynos forumo skyrių ir ten skaityk, buvo jau nemažai apie tai diskutuota.
as mokausi kungfu del to kad noriu, man idomu, dar kad galeciau panaudoti kada reiktu, ir norint tai pasiekt reik daug ir sunkiai treniruotis (o ne pakilnoji stangas ir tada vaisktai rema ismetes).
Visi kažko mokomės, nes tai ką darome, mums įdomu, norime kažkokių rezultatų, turime savo tikslus. Ir visur tenka sunkiai dirbti, jei norime pasiekti rezultatų. Jei tu manai, kad štanginėje biškį pakilnoji ir raumenys išsipučia, tai matosi, kad neteko rimtai kilnoti svorių. Rimtai padirbėjus su štangomis, sunku net paeiti po to būna, o jei nori pasiekti gerų rezultatų nenaudodamas dopingo, apskritai turi daug metų sunkiai dirbti, laikytis režimo, nepraleidinėti treniruočių ir t.t. Taip tik iš šono atrodo, kad pakilnojau bilekaip štangikę ir žiū koks raumuo užaugo, ar kiek jėgos turiu
P.S. O kokį stilių tu treniruojiesi? Nes jei būti tiksliems, kung-fu nėra konkretus kovos menas