Apie treniruociu sistemas. Ir apie taisykle "nemaisyti stumumo su traukimu". Siaip tai daugelis kulturizmo treneriu pataria kitaip. Ta prasme, jog krutine pataria treniruoti su bicu ta pacia diena. Pecius su tricu ir pan.
Aš sakiau, kad yra įvairiausių nuomonių ir teorijų, visos jos vienodai teisingos ir neteisingos. Krūtinę su bicu aš nematau prasmės tą pačią dieną treniruoti, nors esu pats kažkada taip dirbęs. Kodėl? Raumenų grupei negaliam skirti daugiau nei 2 kartus krūvio per savaitę. Kitaip įvyks persitreniravimas. Jei aš vieną dieną treniruosiu krūtinę ir bicepsus, kitą dieną nugarą ir tricepsus, o trečią kojas ir pečius, tai mano tricepsai gaus 3 kartus krūvio per savaitę! Vartojant įvairius anabolinius steroidus, gal nieko blogo, bet normaliam žmogui, norinčiam retkarčiais ir su mergikėmis laiką praleist

, tricepsai bus pernelyg daug apkrauti. O jie nori poilsio

Todėl aš vieną dieną darau visus pratimus, kurie apkrauan tricepsus. Tuomet jie gauna milžinišką krūvį, tačiau turi pakankamai laiko pailsėti ir atsigauti.
Žinoma galima suplanuoti taip, kad tricepsai ir bicepsai tik po 2 kartus per savaitę būtų apkrauti, tuomet nieko blogo nematau, maišant krūtinę su bicepsu. Variantų begalė, tik fantazijos reikia

Tarkim:
*Pirmadienis*
Krūtinė, pečiai, bicepsai
*Trečiadienis*
Nugara, tricepsai
*Penktadienis*
Kojos
Aišku, dar galima net pečius skaidyti, tarkim priekinę ir vidurinę dalį vieną treniruotę, o užpakalinę kitą, kartu su nugara. O nugaros apačią galima kelti pire kojų...
Kita vertus, kai kas vienas raumenų gruoes treniruoja dažniau, nei kitas, bet čia kiek sudėtingesnės sistemos, pradedantiesiems nerekomenduočiau.
Aišku čia mano nuomonė ir mano sistema, kuri man kol kas geriausiai veikia, bet žmonės yra skirtingi, tik ieškojimų keliu galima atrasti savo sistemą. Nėra tobulos sistemos, tinkančios visiems, yra tik bendri principai, pagal kuriuos ją reikia konstruoti. Tai gal trumpai ir konkrečiai įdėsiu keletą punktų, tinkančių visiems gyvenimo atvejams

:
1. Raumenų grupei po krūvio reikia 48-72 h poilsio.
2. Treniruotėje turi dominuoti baziniai pratimai.
3. Treniruotė neturi būti per ilga. Jei ji intensyvi (HIT), tai ji negali viršyti vienos valandos, jei mažesnio intensyvumo - net daugiau pusantros valandos.
4. Treniruotę pradėkite nuo didžiųjų raumenų grupių (krūtinė, nugara), o baikite mažesniosiomis (bicepsai, tricepsai). Jokiu būdu nedarykite atvirkščiai, nes jei prieš krūtinę treniruosite pečius arba tricepsus, tai krūtinės treniruotė bus visiškai neefektyvi!
5. Sunkiausi pratimai daromi pradžioje, vėliau eina lengvesni. Tarkime pritūpimai yra daromi pirmiau, nei pratimai su staklėmis. O treniruojant tricepsus, atsispaudimus nuo lygiagrečių geriau daryti prieš prancūzišką spaudimą.
6. Stenkitės pratimus daryti maksimaliai taisyklingai. Geriau mažesnis svoris ir taisyklingai, nei didesnis ir netaisyklingai.
Na, čia tik keletas tų pagrindinių taisyklių, kuriais būtina vadovautis, norint kokių nors rezultatų. Ir nepamirškit: gera treniruotė tik trečdalis sėkmės, du trečdaliai - poilsis ir maistas