Sveiki, mano ugis apie 181, svoris 70kg. Esu lankes kikboksa puse metu. Ir dabar noreciau rimtai uzsiimti sportu. Bet beda yra tame, kad noriu paaugti iki 80kg, t.y. +10kg. O man svoris sunkiai auga. Ir kiek zinau kovos menai nera labai dekingi tuo atzvilgiu. Tai noreciau paklausti jusu nuomones ar realu(praktiskai) pradeti uzsiimineti kovos menais ir bandyt ta svori auginti, ar eiti tiesiai i stangine? Dekui is anksto uz atsakymus.
realu, bet sunkiau.
vienas dalykas - manau, kad jei nesi sportaves su svoriais anksciau, tai siek tiek svorio priaugsi pradzioje naturaliai. del to parintis nereik. gal ne tiek kiek noretum. bet priaugt yra realu, tik sunkiau.
antras dalykas - pats poziuris is principo klaidinga. is kur tu zinai kad tau reik +10kg? gal reik +20? arba tik +5? As pvz zinau, kad mano normalus svoris yra 85kg, nes esu sveres ir 80 ir 90

dabar sveriu 90

tu ne svori ziurek, o savijauta - greitis, judrumas, jega, istverme. prie kokio svorio geriauiai jauties kazka darydamas, toks ir tinkamas.
ta mases auginima isikande visi, o naudos is to jokios... tik tiek, kad uzimtuma turi
siaip normaliai, jei turi laiko ir supratima kaip viska derint, eikt ir ten ir ten