Vo blyn... Tai tu dabar man pasakyk kuo skiraisi WT nuo WC, techniškai? Ir turbūt Yp Mano nuotrauka kiekviename WT klube kabo tik dėl reklamos? Aplamai Yp Mano gyvavimo laikais, nebuvo nei WC, nei WT... Buvo tiesiog Ving Tusun.. Nemanau kad tuo metu jis buvo skirstomas į WC, WT ar dar kas nros...
Iškart atsiprašau moderatorių, na norisi teisybės gi
Nors tema skiltyje apie kiną ir rankos kažkaip sunkiai bekyla apie tai rašyt, apdaužė moderai
, o ir naujokai nesigilinę vis rašo savo, bet visgi netveriu parašyt. Pasaulyje, kitaip nei Lietuvoje, dažniausiai po užrašais, ar jų sutrumpinimais: WCH, WT, VT ir t.t. dengiasi skirtingos vin čun (parašiau sulietuvintai norėdamas apibendrinti) organizacijos, kilusios nuo skirtingų meistrų. Skirtingose organizacijose daugelis veiksmų atliekami kiek savaip, besilaikant panašių ar tų pačių pagrindinių principų. Lietuvoje yra 2 vin čun organizacijos, bet jų istorija tokia, kad jos kilusios viena iš kitos
tad ir technikos skirtumų nedaug. Yp Mano nuotrauka kabo tose vin čun mokyklose kurios yra kilusios nuo šio meistro, tai yra praktiškai visos Hong Kongo atšakos. Yp Man (nors lietuviškai pagal pinyin reikėtų rašyt Ye Veng) gyvenimo laikais, o tiksliau jo vaikysteje, Fošanyje buvo tiesiog Yong Chun, tačiau 1967 metais įkūriama Hong Kong Ving Tsun Athletic Association. Taip kad nebuvo jo gyvenimo metu tiesiog vien Ving Tsun, o dar pridėjus jog gyvuoja ir vietnamietiškoji atšaka. Tad tais laikais nebuvo skirstomas į VT, WC, VT..., nes nebuvo organizacijų, bet buvo skirtingai tariamas (užrašomas) skirtingose vietose.