Na ne visiskai tiksliai pasakyta
, bet tiek jau to.
Ne, kodėl - galim gi išsiaiškinti, kodėl taip manai?...

Jei tik skonio reikalas, tada man Tankas Abbotas labiau irgi patinka.

Arba Chuck Lindel. Nors Bas Ruten - iš viso savas bičas, įskaitant jo jumoro jausmą...
Nežinau, bet pastarasis turi, MANO GALVA, netgi daugiau gabumų, nei Sakuraba.

Basas, matai, be kovotojo dvasios dar turi ir smegenis bei analitinį protą (ne tik basą galvą), daro išvadas, analizuoja, kūrybiškai į viską žiūri. O kai kuriose kovose Sakuraba man gana blankiai pasirodė. Ypač, kai jo “operacinė programa“ pakimba, kaip koks Windows95. Kaip aš sakau: jei tos situacijos katose nebuvo - tai ir nežino, ką daryti.

Šiuo požiūriu yra nepralenkiamas Vanderlėjus Silva, kuris būtinai kažką daro, kol kažką ir padaro, net jei patenka į “pato“ situaciją (šachmatų terminais).
Taip kad Sakuraba, mano galva, tikrai neprilygsta šiems dviem tipams. O Greisiai, jei žiūrėti ad factum, Sakurabai...
Bet manau, kad čia šitos temos pokalbis:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
PrisijungtiTad apie Sakurabą ten ir persikelsim, jei ką?...

Beje, tas antras klipas man atrodo dar "geresnis". Juolab, kad tas karatistas kazkaip is karto puola i klinca, net nebandydamas smugiuoti.
Matai, viskas priklauso, iš kieno pozicijos žiūrėsi...
![Labai juokinga :-]](http://www.fightclub.lt/forum/Smileys/default/zvengia.gif)
Jei iš BJJ - tai klipas fantastiškas. Jei iš Shotokan - tai “nesiskaito, aš taip nežaidžiu“...
Nors galėjo gi nuo finalinio laužimo išsilaisvinti elementariai įkąsdamas į pakinklį!

Deja, “garbinga kova“ neleido to padaryti - taisyklės, tėvuk, taisyklės...
Smūgiuoti juk irgi bandė. Į klinčą jis nepuolė, o pateko. BJJukinio tiesiog strategija ir nusiteikimas kitas buvo, nei aname Greisio. Šiuo požiūriu, shotokancui tikrai sunku buvo išvengti parvertimo. Galima, bet...
Na, nenorėčiau jo vadinti lochu, nors ir ŽINOJO, kas jo laukia, kokia strategija bus. Tačiau aš jo nesuprantu:
a) arba jis tikėjosi, kad ir taip visas jo Shotokanas čia suveiks padefaultu, todėl pasirinko klaidingą kontr-strategiją;
b) arba jis pražiopsojo, manydamas, kad ikken hisatsu - tai jo būsimas ippon pagrindas... Jei taip - tada lochų lochas, pripažįstu...
Bet kuriuo atveju, jo didžiausia klaida ir buvo kontr-strategijos neturėjimas arba neteisingas jos parinkimas. Juk apie BJJ pagrindinę strategiją jau visi žino, anokia čia paslaptis.
Juolab, kad ir rankas ilgas turi, ir nuo smūgių, kai ant tavęs užsirioglina, apsigynė elementariai atsistumdamas, o ne prisitraukdamas į “gulimą klinčą“, ką yra daryti logiškiau ir sveikiau savo fizionomijai, jei oponento rankelės yra ne trumpos...

Kazkaip falsyvai atrodo. Man atrodo norint tokiu klipu galima buti prifilmuoti kiek tik reikia 
Irgi geras pastebėjimas!...
Nors man falšo nesimato, tiesą sakant.

Aišku, pratus žiūrėti režisuotas kovas, tokios netvarkingos kovos atrodo neįprastai - gal tame problema?...

Is tikro, geriau jau ziureti irasus is ivairiu oficialiu varzybu. Ten bent chalturinti sunkiau.
Na, visas Bulšido reikalas prasidėjo kaip tik nuo tokių chaltūrų: “o kodėl gi mums nepadarius gerai užmaskuoto kečo?“ (suprantu, XEUS, kad tau terminas kečas - yra senoji nerežisuota “catch as you can catch“ kova, tačiau žmonės keču iš įpročio vadina tuos WOW, ar kaip ten, šou...

).
Kečas šį kelią juk taip ir nuėjo: nuo “London rules“ iki “imtynių šou“. Apmaudu, kad link to eina visokios “pankų lenktynės“, K-1, spekuliacijų šia tema ir apie “Pride“ galima jau išgirsti...

Vienintelė UFC spaudimui atsilaikė, darydamas taisykles artimesnes sportui (tas ją ir gelbsti).
O Bulšido prakišo kažkada žiūrovams neva nerežisuotas kovas (kas dar prisimena transliacijas per BTV), nors man ten toks falšas ir chaltūra buvo iškart, kad spjoviau į jas žiūrėti (gerai, kad kartais prijungdavo kažkaip kovas iš Extreme Fighting). Ir net dabar, kai atsirado “ekstremalų“, kurie patikėjo, kad galima kovoti ir be režisūros ir pasidarė sau “tikrą“ Rings - jau nebeįtikina savo nuoširdumu. Nereikėjo meluoti iš pradžių!...
Taip kad aš irgi sukonkretinčiau, kurios transliacijos iš oficialių varžybų turima omeny - režisuotos (subtiliai ar ne - kitas klausimas) ar vis tik legitymios sportinės varžybos?...