na va jauciu, kad galu gale susikalbejom

tai dziugia

Noriu pabrėžti, kad tai, ką rašai yra pasirinkimas, o ne vienintelis įmanomas variantas. Savo nuomonę šiuo klausimu jau išsakiau. Neturiu tikslo įtikinėti. Be to manau, kad norint iki galo išsiaiškinti, reikėtų aptarti ir mūsų patirties skirtumus, ir arsenalą, ir bazę, ir mokymo metodikas... Nemanau kad tą galima padaryti vien forume, nekalbant jau apie vienos šios temos ribas
Sutinku, kad tai pasirinkimas, o ne aksioma.
Del diskusijos riboumo taip pat sutinku. Mano tikslas buvo daugiau isprovokuot diskusija, kad isgirsciau kitos puses argumentus, o ne kazka irodyt. Tiesiog sudetinga suprast zmogaus pozicija, kai tau atsakieja klausimais, arba 1 ar 2 sakiniais

Norejos biski argumentu isgirst

Kitoje temoje buvo svarstyta apie stilių tinkamumą gatvei. Pasikartosiu - mano nuomone, gatvei reikia įvairiapusio paruošimo. Tačiau jei norisi pasiekti apčiuopiamą rezultatą per kuo mažesnį laiką, manau kad nevertėtų painioti vienos bazės su kita. Todėl nepatarčiau naujokui pradėti mokytis kelių visiškai skirtingų stilių, kuriuos sunku suderinti tarpusavyje. Tai klaidina ir lėtina įgūdžių formavimą. Nepatarčiau painioti ir patyrusiam. Kovoje persijunginėti nuo vieno prie kito yra per brangus malonumas, kuris greitai baudžiamas
Cia velgi sutinku ipac del ivairiapusio paruosimo, tik su viena korekcija cia mano nuomone; manau, kad net universaliuose stiliuose reiketu iskirt smugini, ir imtyniu pasiruosima, turiu omeny, kad pvz viena treneruote mes atidirbinejam smugine technika, kita imtynes. O miksa galima daryt sparinge, arba atskiroje treneruoteja. Cia as netaikau, patyrusiems kovotojams kurie jau yra auksto meistriskumo, bet tai ipac aktualu naujokams, kad bazes nesusipainiotu, nes visgi kaip ir sakiau judeso dinamika stovesenoj ir partery skirias. Cia aisku kiekvieno trenerio pasirinkimas, negaliu ir nesu kompetetingas mokyt. Todel dar karteli pabreziu, kad tai tik mano nuomone, kuria argumentavau visa ta analize parasyta auksciau

Dar vienas pastebejimas, manau kad patyres kvotojas igijas mestriskuma keliuose skirtiguose stiliuose sugebes ir apjungt juos
Tad reikia arba siekti universalios bazės, kuri leistų įsisavinti norimų stilių arsenalą ir nekeltų prieštarų tarp vieno ir kito, arba geriau apsiriboti ir gilintis viename stiliuje. Aš už pirmąjį variantą, ir jau paaiškinau kodėl. Tačiau tai nereiškia, kad negalima kitaip
vat cia man nelabai patinka, tas universalaus stiliasu kurimas paaiskinsiu kodel:
dazniausiai kurdami toki stiliu pasitelkiami i pagalba keli stiliai, pvz smugiai rankom boksas, smugiai kojom karate, imtynes judo ir tarkim graiku romenu. Vat padaromas miksas is viso to, bet kas gaunas rezultate...
is imyniu puses nieko nepasakysiu, nezinau... bet pvz smugiai, na tarkim pasiimam is bokso smugius rankomis, negana to, kad tik pacia baze dazniausiai, bet ir paliekam, tai, kas sudaro 70 procentu efektyvumo duotajam stiliui, tai judejimas... turiu omeny judejima ant koju, ne liemeniu ar dar ka. Kas gaunas? Ogi gaunas kovotojas turintis stipru smugi, bet negalintis jo panaudot, nes tiesiog jei pasitaiko labiau patyres priesininkas, jis jo nepasiekia. Pukiai zinau, ka reiskia smugiuot i ora, tai visiskai nefaina, atrodo turi greita stipru nakautuojanti smugi, bet tik todel, kad kojos nedirba taip kaip reikia tu nepasieki varzovo, arba nesugebi islaikyt distacijos kai tave puola.
Galima sakyt, kad gatvej tai ne taip svarbu, svarbiau turet gera smugi... na cia jau nuo situacijos priklauso, turiu n pavizdziu, kai lengvesnis, mazesnis boksininkas prikule, sunkesni geriau fiziskai sudeta, net turinti geresni smugi, bet nejudanti ant koju kovotoja, ir ne ringe, o gatvej.
bet velgi tai tik lyrika, bei mano isitikiimai, nealiu ju naudot, kaip rimto argumento
Yra įvairių sistemų, kurių tikslas nebuvo sportas. Paimkime kaip pavyzdį Goju Ryu Karate. Dojo manau galėtų patvirtinti, jog ten ir metimai, ir laužimai yra. O jį vadinti naujadaru, hibridiniu stiliumi man kažkaip neapsiverčia liežuvis... Ir tai tik vienas iš pavyzdžių, kurio "nekaip veikiančiu" irgi nedrįsčiau pavadinti
Siaip geras stilius

negaliu komentuot nes cia mano zinios apsiriboja tik matytais vaizdais youtube, sorry
Ka manciau man patiko

Turėjau omeny ne bjj, o japonišką jiujitsu. Ten smūgiai ir imtynės sudaro visumą.
uch na ir klausima uzdavei...
Kadangi kazkada domejaus situo stiliumi,bet atsakyt i si klausima manau del to bus tik sunkiau...
pirmas klasimas, kas gi po galasi yra tas jujitsu ?
I si klasuima atsakymo taip ir neradau...
paaiskinsiu;
norint atsakyt i si klausima reiketu truputuka pasigilint i sio stiliaus istorija, bei pradine paskirti. Trumpai, tai stilius gimes tarp Japonijos samuraju, kaip alternatyvus kovos budas kovos metu pametus karda, parversti sarvuota, bei ginkuota priesininka, bei kol tas bandys atsistot, susirast koki peili ar ta pati pamesta karda, kad uzbaigt reikala.
Kadagi akivaizdu jog smugiai buvo neefektyvus pries sarvuota samuraju, tai ju ir nebuvo buvo pagrinde ivairus metimai, bei kontroles partery.
veliau, pasibaigus samuraju epochai, pradetos sistematizuot bei tobulint, adaptuot, samuraju kovines sistemos, bei suteiktas bendras pavadinimas jujitsu, kazkur 17 a.(NORIU PABREST, KAD PO SIUO VARDU BUVO SIEKIAMA SUSISTEATIZUOT SAMURAJU KOVINI PALIKIMA, ty sujungta kruva stiliu bei veiksmu, kurie buvo mokomi vienoj ar kitoj mokykloj, kartu su ginklu technikom.)
Velgi tais laikais jujitsu buvo daugiau, imtyniu sistema, smugiu jei ir buta uzuomazgu tai minimaliai...
I jujitsu taippat iejo ginklu sistemos...
Pagrindine sio stiliaus problema, kas trukdo susitematizuot ir iskirt bendra baze tai yra tai, jog sis stilius yra pastoviai evuliucionuojantis, kiekvienas instruktorius iveda savo technikas, pritaiko stiliui vienus ar kitus satadartus, ir moko taip kaip jam atrodo geriau. Yra kruva tradiciniu mokyklu, kurios lygtai ir turi bendrus principus, bet visgi ju stiliai skirias. Vieni praktikuoja smugine technika kiti ne, vieni dirba su ginklasi kiti ne.
Ir kas dabar pasakys kokia gi yra ta jujitsu tikroji baze ?
Tuo labiau, kad siais laikais pasauly siuo vardu vadinama viskas kas tik nepatenka po kitu stiliu pavadinimais.
saviginos kursas jujitsu, policijos mokymo programa jujitsu, imtynes jujitsu, samuraju ginklu technikos jujitsu,
net ir brazilai savo jujitsu turi

Dar kazkur girdejau, apie jujitsu technikas pries saunamaji ginkla, kazkaip nieko bendro su archajisku samuraju stilium cia neizvelgiu

Esme tokia, kad isties sio konkretaus stiliaus baze iskirt butu labai sudetinga, o siaip enciklopedijoj rasoma, kad jujitsu baze sudaro metimai, kontroles ir imtyniu technikos

Tai va tiek apie jujitsu...
Jei tai senos kryptys, tai bazės mūsų supratimu ten nelabai yra.
Vietoj atskirų techninių elementų atidirbinėjimo metodinį pagrindą ten sudaro individualios ir porinės formos (kata).
Nesu tikras, bet man rodos, kad "bazė", kaip ją suprantame, atsirado tik pradėjus vystytis šiuolaikinėms kovos menų rūšims.
kazkodel as irgi linkes taip manyt, bent jau jujitsu klausimu...