AutoriusTema: MMA gatvės muštynėms  (Skaityti 11410 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #15 įjungtas: 2005 Sau 04, 11:33:28 am »
Citata

Galima kaip tik ginčytis - ypač su Bulšido ir Shidokan federacijomis!...  :D

Taip, dabar jau yra nemažai klubų, kur dirbama universaliai, nes ten ruošiami kovotojai Bullshido arenai.

Citata

Taip, tu teisus - pankrationas Lietuvoje iš esmės yra MMA. Tik per daug uždara kontora, verdanti savo sultyse! Kas savaime daro juos artimesnius “sektai“.

Kažkada esu lankęsis keletą treniruočių viename pankrationo klube, tai sektantizmo ne daugiau, nei kokioje Marčiulionio krepšinio akademijoje.

Citata

Kadangi tai yra MMA, tai kas trukdo jiems dalyvauti “Bulšido Gardz“ kovose?...  :rolleyes:

Nu ir dalyvauja. Kur lankiausi tame klube, ten toks Tadeušas Chilodinskis treniravosi, o dabar jis vienas lietuviškojo Bullshido lyderių.

Citata

Mano požiūriu, tai nei labai gerai, nei blogai. Priklauso nuo konteksto (laiko ir vietos aplinkybių). Jorga (8dan Fudokan), pažiūrėjęs pankrationo treniruotę, pasakė, kad “jam skausmingai gaila žiūrėti, kaip luošinama žmogaus dvasia...“

Atrodytų, kad tai prieštarauja pankrationistų teorijai, neva, jie tvirtina ir kuria kario dvasią, tiesa?... ;) Bet jei gerai pagalvojus (bet LABAI GERAI PAGALVOJUS), tai Jorga, matomai, teisus.  :?

Vadinasi ir bokse bei kikbokse luošinama žmogaus dvasia? :-( Ten kur aš lankiausi, treniruotės vyko beveik kaip kikbokso, tik papildomai keletas imtynių veiksmų įtraukiama buvo. Ten tikrai daugiau nesuluošinsi, nei Fudokan treniruotėse. Nebent jis pas kokį keistą trenerį buvo apsilankęs, tad dar būtų galima manyti, jog grynai nuo trenerio ir jo metodikos tai priklauso, bet tikrai ne nuo pačiois disciplinos.

Citata

O kas tai yra “mokėjimas muštis“?... ;) Apibrėžk, prašau, plačiau, ką turi omeny.  :rolleyes:

Duok, duok, duok į snukį...

Sei-i

• Svečias
MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #16 įjungtas: 2005 Sau 04, 12:04:44 pm »
Citata

Kažkada esu lankęsis keletą treniruočių viename pankrationo klube, tai sektantizmo ne daugiau, nei kokioje Marčiulionio krepšinio akademijoje.

Jei būčiau parašęs “vienuolynas“ arba “kontora“ - labiau tiktų?..  :D  Apie sektas, kultus ir kas tai yra - galima atskirą temą pradėti. Bet tau ta tema nėra smagi, tad aš patylėsiu.

Aš nesakau, kad pankrationas - sekta. Aš sakau, kad tas uždarumas ir virimas savo sultyse juos daro artimus sektantiškam požiūriui į kovos meną. Jauti skirtumą? Tas mažai ką turi su kažkokia “pseudoreligija“, nors smegenis pankrationo klube irgi neblogai paplauna.  :?

Kita vertus, juos neblogai plauna ir bet kuriame Kyokushinkai klube...  :D

Citata

Nu ir dalyvauja. Kur lankiausi tame klube, ten toks Tadeušas Chilodinskis treniravosi, o dabar jis vienas lietuviškojo Bullshido lyderių.

Žmonių yra įvairių su įvairia patirtimi - ne vien pankrationo. Mano mintis buvo ta, kad “teisę MMA kovoms“ labai jau uzurpavo Lietuvos Bulšido federacija ir Shidokan. Gal jie tiesiog tvarkosi geriau, nežinau (pastarasis, vadovaujamas Naftos, bent jau išgrūdo iš Shidokano Ričardą Baiką, kuris vėliau dar pabandė kurti alternatyvą su “Ringo riteriais“). Nebent, konkurencija MMA laikyti “Gintarinės ledi“ varžybas?...  :D

Bet čia tema Kovos sporto skyriui, tad nesiplėsim.  :A

Citata

Vadinasi ir bokse bei kikbokse luošinama žmogaus dvasia? :-(

Ten buvo parašyta - “jei labai pagalvosi“... :D O tokia tema su Roxter jau buvo - apie intelektą, dvasią ir kovos menus... ;)

Citata

Ten kur aš lankiausi, treniruotės vyko beveik kaip kikbokso, tik papildomai keletas imtynių veiksmų įtraukiama buvo. Ten tikrai daugiau nesuluošinsi, nei Fudokan treniruotėse.

Laikykim, kad Jorga savo karate techniką laiko dvasinga, o kikbokso su imtynių elementais - ne...  :D

Citata

Nebent jis pas kokį keistą trenerį buvo apsilankęs, tad dar būtų galima manyti, jog grynai nuo trenerio ir jo metodikos tai priklauso, bet tikrai ne nuo pačios disciplinos.

Tai koks tas (cit.) “kacapiškojo pankrationo“ (ne graikiškojo) antstatas?... ;)

Jei remtis tavo teiginiu, tai tik treneris, o ne sistema, lemia, kas tuos visus veiksmus, taktikas, strategijas ir ideologiją laiko kartu, kad nesubyrėtų?

Nors dalis tiesos tame yra, kad treneris tikrai įtakoja, bet pati jo asmenybė nelemia, kad tie patys veiksmai prie vieno taps kikboksu, prie kito trenerio - karate ar dar kuo nors, o atėjus kitam treneriui su kita asmenybe tie patys mokiniai tais pačiais veiksmais staiga iš kikboksininkų pavirs karatistais, nes, neva, mokytojas bus “dvasingesnis“.  :D

Kitaip tariant, tokioje logikoje yra esminiai prieštaravimai. Nors trenerio asmenybė kai ką ir lemia, bet tik - “kai ką“. Nes jis prisitaiko prie bendrų sistemos rėmų (o tai ne vien technika). Ideologijos, jei norite (nors pižaminiams žodis “dvasingumas“ ir “filosofija“ yra artimiau).

Yra puikių trenerių ir asmenybių-auklėtojų bokse, ir yra luošinančių kitų dvasią ir žlugdančių asmenybę kovos menuose. Išimtys ne paneigia sistemos, o ją patvirtina. Ir Jorga tuo metu trenerio net ir nematė. Jis matė tai, kas vyko.

Bet čia ganėtinai etinė-filosofinė tema, kuriai ne vieta čia. Netgi ir pankrationas turi savo ideologiją (kaip ir boksas ar koks taiczy). Ir ši tikrai nėra tokia, kad Jorgai nekeltų susirūpinimo. Nors tiek fudokancai, tiek pankrationininkai vienodai gali spardyti (ir vadinti!  :D ) “majie gierius“...  :-)

Citata

Duok, duok, duok į snukį...

Tada kuo tai skiriasi nuo bokso?... ;)

Ne tavęs ir klausiau, tarp kitko. Man reikia jo apibrėžimo, kad galėčiau pratęsti antrąją jo minties dalį!  :A

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #17 įjungtas: 2005 Sau 04, 12:30:18 pm »
Citata

Taip, tu teisus - pankrationas Lietuvoje iš esmės yra MMA. Tik per daug uždara kontora, verdanti savo sultyse! Kas savaime daro juos artimesnius “sektai“.

Kadangi tai yra MMA, tai kas trukdo jiems dalyvauti “Bulšido Gardz“ kovose?...  

Pnakrationas dalivauja unioversaliose kovose, tiek uzsienio tiek lietuvos. bent jau seniau dalivavo. esu keleta kovotoju mates (deja ne ju kovas)

o del virimo savo sultyse tai gal taip ir netgi geriau. paziurekime kas ivyko su kaikuriais sportais/menais kurie isejo i placiasias mases (jaigu apie tai cia buvo kalbeta). taspats boxas is "no rules" pasidare dzentelmenu fechtavimaiss rankomis :D. manau tokiu pavizdziu yra ir daugiau, tad virimas savo sultyse manau nera blogai :). pradetu ruostis kokiems turnyrams pagal kazkokias taisykles, tuomet tektu atsisakinet kai kuriu texniniu dalyku ir deti naujus, kad prisitaikyt prie to kas vyksta ringuose kituose, kam to reikia.

Citata

Džiugu, kad sutinki. Reiktų įtraukti ir tave į sąrašą pretendentų gauti originalius marškinėlius!...  

del marskineliu: joke? :) nereikia tyciotis :)

Citata

O kas tai yra “mokėjimas muštis“?...  Apibrėžk, prašau, plačiau, ką turi omeny.  

Tada aš pakomentuosiu antrą dalį dėl “situacijos išvengimo“.

o kas yra mustyniu savoka tai... na "duok duok duok i snuki" pakankamai tixliai pasakyta :D. mustynes- tai kova be taisykliu, be ringo, be apsaugu ir adrenalino kiekkiu tokiu kurio nei vienam sporte negausi :D. elementariausios gatviu mustynes :). mokejimas mustis butent tada kai "atpyzdini" priesininka, reiskia moki geriau uz ji :D. sunku apibudinti, bet paziurejus, gali pasakyti ar moka ar ne. kas geriau duoda i liuli tas ir moka :)

del pankariotinstu treneriu metodikos tai nzn... esu girdejas kad treneris ir i snuki plikom rankom pamala :) tokie kaip sparingai. nukrenti, kelies, krenti, kelies. gal ir nehumaniska, bet atmusa tiek baime gavimo i snuki tiek paskui kovoje mastima pagerina :D
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2004
  • Žinutės: 161

• Aktyvumas per savaitę
    0%
MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #18 įjungtas: 2005 Sau 04, 12:47:36 pm »
Citata

del pankariotinstu treneriu metodikos tai nzn... esu girdejas kad treneris ir i snuki plikom rankom pamala :) tokie kaip sparingai. nukrenti, kelies, krenti, kelies. gal ir nehumaniska, bet atmusa tiek baime gavimo i snuki tiek paskui kovoje mastima pagerina :D

Na, nezinau ar smegenu sutrenkimai labai teigiamai itakoja mastymo procesa :evil:

[/quote]
Drąsa be ritualo-įžūlumas, išmintis be ritualo-per didelis pasitikėjimas savimi;))))

Atsijungęs OSU

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 680
  • Amžius: 46

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.ninjutsu.lt
MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #19 įjungtas: 2005 Sau 04, 12:55:27 pm »
Citata
del pankariotinstu treneriu metodikos tai nzn... esu girdejas kad treneris ir i snuki plikom rankom pamala  tokie kaip sparingai. nukrenti, kelies, krenti, kelies. gal ir nehumaniska, bet atmusa tiek baime gavimo i snuki tiek paskui kovoje mastima pagerina

Nu cia tai geras:
Lankai kluba - moki bapkes ir dar uz tai i snuki duoda.
Tai geriau gatveje paprasyti kokiu urlaganu, ar kokiu pazistamu, kad uzvaziuotu - nemokamai ir dar priedo paspardys :D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #19 įjungtas: 2005 Sau 04, 12:55:27 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #20 įjungtas: 2005 Sau 04, 13:00:02 pm »
Nesu girdėjęs, kad kur treneris snukį daužytų, iš kur tokių erezijų prisirinkai?

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #21 įjungtas: 2005 Sau 04, 13:01:21 pm »
na plikom rankom sparingai... kazkas panasaus. tixliai nzn, nesidomejau specialiai. o juk pankratrione ir kaunamasi su mazomis pirstinemis.
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2004
  • Žinutės: 161

• Aktyvumas per savaitę
    0%
MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #22 įjungtas: 2005 Sau 04, 13:02:02 pm »
Citata

Nu cia tai geras:
Lankai kluba - moki bapkes ir dar uz tai i snuki duoda.
Tai geriau gatveje paprasyti kokiu urlaganu, ar kokiu pazistamu, kad uzvaziuotu - nemokamai ir dar priedo paspardys :D

Jo, tobuliausiu MMA paskelbkim mistini alkoholio sugebejima suburti kruva urlaganu ir harmonijoje ir vienybeje, lazdomis, iveikiamas bet koks priesininkas :evil:
Drąsa be ritualo-įžūlumas, išmintis be ritualo-per didelis pasitikėjimas savimi;))))

Sei-i

• Svečias
MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #23 įjungtas: 2005 Sau 04, 15:16:10 pm »
Citata

Pnakrationas dalivauja unioversaliose kovose, tiek uzsienio tiek lietuvos. bent jau seniau dalivavo. esu keleta kovotoju mates (deja ne ju kovas)

O čia kaip?... :-)

Citata

o del virimo savo sultyse tai gal taip ir netgi geriau. paziurekime kas ivyko su kaikuriais sportais/menais kurie isejo i placiasias mases (jaigu apie tai cia buvo kalbeta). taspats boxas is "no rules" pasidare dzentelmenu fechtavimaiss rankomis :D. manau tokiu pavizdziu yra ir daugiau, tad virimas savo sultyse manau nera blogai :). pradetu ruostis kokiems turnyrams pagal kazkokias taisykles, tuomet tektu atsisakinet kai kuriu texniniu dalyku ir deti naujus, kad prisitaikyt prie to kas vyksta ringuose kituose, kam to reikia.

Manau, kad visur turi būti tam tikra pusiausvyra. Jei sakote, kad pankrationas išėjo į plačius vandenis, tada viskas OK - tebūnie...  :D

Citata

del marskineliu: joke? :) nereikia tyciotis :)

Kodėl turėčiau?...  :rolleyes:

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Citata

o kas yra mustyniu savoka tai... na "duok duok duok i snuki" pakankamai tixliai pasakyta :D.

Tuo - NIEKO nepasakyta. Nes kuo tai skirtųsi nuo bokso?...  :rolleyes:

Citata

mustynes- tai kova be taisykliu, be ringo, be apsaugu ir adrenalino kiekkiu tokiu kurio nei vienam sporte negausi :D.

Netikslu:

1. Gal ir be OFICIALIŲ taisyklių, bet yra nesąmoningos taisyklės, elgesio kodeksai, modus operandi ir ritualai.

2. Ringo nėra, bet gali gauti į nosį lifte - kas bus dar labiau ribota.

3. Be apsaugų tik šachmatininkai lošia iš degtukų... :D Odinė striukė, kaustyti batai - tai vieni iš apsaugos pavyzdžių. Matosi, kad ne visas žinutes esi skaitęs, nes apie tai buvo jau kalbėta.

4. Adrenalino kiekis dažnam didesnis išsiskiria su guma nuo bokšto nušokus... ;)

Citata

elementariausios gatviu mustynes :).

Tai kad nelabai elementaru, jei geriau pagalvoji. Juk sakiau - yra dar ir peštynės... ;)

Citata

mokejimas mustis butent tada kai "atpyzdini" priesininka, reiskia moki geriau uz ji :D. sunku apibudinti, bet paziurejus, gali pasakyti ar moka ar ne. kas geriau duoda i liuli tas ir moka :)

Čia kai primuši silpnesnįjį?... ;) O tai kuo tai skiriasi nuo kokios nors karate, kur juodas diržas mokina atsparumų smūgiams kokį baltą ir jį tvatina?.. :D

Manau, kad tavo įsivaizdavimas yra labai paviršutiniškas ir painioji peštynes nuo muštynių (nebent, žiūrėsi iš primuštojo pusės, kuriam tuo metu visai tas pats dėl savokų... :-)).

Citata

Pažiūrėjus į Sokrato fizionomiją, man dabar aišku, kokiu būdu jis tapo filosofu ir vienu didžiausių žmonijos istorijoje mąstytoju...  :-]

Wind

• Svečias
MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #24 įjungtas: 2005 Sau 04, 17:03:37 pm »
Citata

del pankariotinstu treneriu metodikos tai nzn... esu girdejas kad treneris ir i snuki plikom rankom pamala :)

nesamone ...
nemazai pazistamu lanke pankrationa ir treneriai jiems nemale snukiu dar ir plikom rankom.
kas tokiu siaubiaku pripasakojo?
 :-]

P.S. pagal aprasyma tai labiau panasu i Koi-no-takinobori-ryu (kurio deja Lietuvoj nerasit) nei i pankrationa

MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #24 įjungtas: 2005 Sau 04, 17:03:37 pm »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #25 įjungtas: 2005 Sau 04, 18:44:09 pm »
Citata

O čia kaip?...  

cia taip kad: oficialuose saitose esu mates pankrationo kovtoju. deja kovu arba nemaciau arba neatkreipiau demesio.

Citata

Tuo - NIEKO nepasakyta. Nes kuo tai skirtųsi nuo bokso?...  

principai tie patys. kaip pats sakei: ismoksti medziot galvas, nepakisant savosios.

esme tame kad boxe yra teisejai, yra taisykles. kad ir ka sakytum apie gatves taisykles, bet gali improvizuot, kiekvienas laikosi pagal savo sugebejimus ir morale. vienas gali nesmugiuot zemiau juostos o kitas tik ten ir taikytis. paprastai gatveja principas: viskas arba nieko. nera laiko iki kurio turetum sukovot. arba krenti arba KO padarai :), nebent kasnors isskirtu. paprastai gatveje jausmai yra tokie kaip pyktis arba baime. boxo ringe viskas kiek skiriasi, gali tai but bet ne taip isreiksta.

butent gali i nosi gauti lifte :) vel skirtumas.
gatveje tu turi prisitaikyti, o konkreciame klube tu ruosiesi pagal konkrecias salygas kautis. tox ir skirtumas, kad tu gatveje nezinai kas bus. boxo ringe gali gaut is kaires arba desines, viskas... tu puikiai viska zn, o gatveje gali nutikti betkas. cia kalbu apie MUSTYNES taip kaip as suvokiu, kad mustynes butent vyksta gatveje. o PESTYNES, MUSTYNES, KOVA is esmes reiskia ta pati, tai tik zodziai prie kuriu nereiktu uzsiciklinti.

o adrenalinas manau skiriasi per mustynes ir per sokima su guma. na tixliai pasakyt negaliu nes suguma nesokau :D (o noreciau) bet manau kad kiek skiraisi adrenalino rusys :)
Citata

Netikslu:

1. Gal ir be OFICIALIŲ taisyklių, bet yra nesąmoningos taisyklės, elgesio kodeksai, modus operandi ir ritualai.

2. Ringo nėra, bet gali gauti į nosį lifte - kas bus dar labiau ribota.

3. Be apsaugų tik šachmatininkai lošia iš degtukų...  Odinė striukė, kaustyti batai - tai vieni iš apsaugos pavyzdžių. Matosi, kad ne visas žinutes esi skaitęs, nes apie tai buvo jau kalbėta.

4. Adrenalino kiekis dažnam didesnis išsiskiria su guma nuo bokšto nušokus...  

Citata
Tai kad nelabai elementaru, jei geriau pagalvoji. Juk sakiau - yra dar ir peštynės...

apie situos viska auksciau pasistengiau isdestyti savo nuomone.

Sei-i

• Svečias
MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #26 įjungtas: 2005 Sau 05, 10:24:48 am »
Citata
cia taip kad: oficialuose saitose esu mates pankrationo kovtoju. deja kovu arba nemaciau arba neatkreipiau demesio.

Tai mes apie tą patį... :D Aš gi irgi sakiau, kad SPORTININKAI iš pankrationo kovoja, bet pati pankrationo KONTORA yra neprileista prie MMA ir bulšido organizavimo. Ar aš ir vėl klystu?... ;)

Citata

principai tie patys. kaip pats sakei: ismoksti medziot galvas, nepakisant savosios.

Hm...  :rolleyes: Tada boksas - tikrai geriausiai muštynėms!... :D

Citata

esme tame kad boxe yra teisejai, yra taisykles. kad ir ka sakytum apie gatves taisykles, bet gali improvizuot, kiekvienas laikosi pagal savo sugebejimus ir morale. vienas gali nesmugiuot zemiau juostos o kitas tik ten ir taikytis. paprastai gatveja principas: viskas arba nieko. nera laiko iki kurio turetum sukovot. arba krenti arba KO padarai :), nebent kasnors isskirtu. paprastai gatveje jausmai yra tokie kaip pyktis arba baime. boxo ringe viskas kiek skiriasi, gali tai but bet ne taip isreiksta.

Muštynėse - taip. Savigynoje - ne. Pastarojoje negali daryti bet ko, nes tave varžo būtinosios ginties taisyklės.

O muštynėse - nugalėtojai neteisiami (jei nepagaunami)... :D Čia, kaip sakoma, Storo specializacija... :-)

Citata

butent gali i nosi gauti lifte :) vel skirtumas.
gatveje tu turi prisitaikyti, o konkreciame klube tu ruosiesi pagal konkrecias salygas kautis. tox ir skirtumas, kad tu gatveje nezinai kas bus. boxo ringe gali gaut is kaires arba desines, viskas... tu puikiai viska zn, o gatveje gali nutikti betkas.

Todėl dabar grįžkime prie antrosios tavo sakinio dalies ir minties...

Kaip tu galvoji, ar muštis tikrai taip jau protingas ir išmintingas sprendimas, kai tikrai gali nutikti bet kas?... ;)

Muštynėse, žinok, pralaimi bent pusė joje dalyvavusių, ir niekas neapdraustas, kad toji pusė nebūsi tu! Kuo tu daugiau stengiesi, tuo pralaimėjimo atveju gauni didesnius sužalojimus...

Aš nekalbu apie tai, kad leistis mušamam! Aš kalbu apie tai, kad protingiau yra nesimušti. Didelis skirtumas, mano galva.

Citata

cia kalbu apie MUSTYNES taip kaip as suvokiu, kad mustynes butent vyksta gatveje. o PESTYNES, MUSTYNES, KOVA is esmes reiskia ta pati, tai tik zodziai prie kuriu nereiktu uzsiciklinti.

Peštynės - tai kai du gaidžiai bando pamatuoti savo organų dydį kumščių pagalba. Simetriškas ir galintis ilgiau užsitęsti reginys... :D

Muštynės - žiaurus ir nekontroliuojamas bei asimetriškas veiksmas, galintis eskaluotis iki žmogžudystės (bet dar tokiu nesantis). Kaip taisyklė - persvara tampa aiški jau per pirmas 5-7 sekundes.

Jei peštynėse abu gali išsivaikščioti savo kojomis, apsikeitę fiziniais argumentais ir dėl to patyrę didesnius ar mažesnius sužalojimus, tai muštynių finale vienas lieka be sąmonės arba net gyvybės ženklų gulėti ant žemės. Kartais dėl “garantijos“ ir “bendro reikalo“ paspardomas. Tad peštynėse - “čia tai niekis, bet kad tu matytum, ką aš jam padariau“, tai muštynėse nereikia įrodinėti, kuris yra nugalėtojas - savaime aišku, kuris liko stovėti ant kojų.

Kova - tai abipusiai sutartas ir suderintas peštynių arba muštynių variantas. Čia abu yra konflikto kaltininkai, ir abu verti būti įkišti į kalėjimą. Nes jie ne macho, jie - gaidžiai.

Terminus reiktų apibrėžti, nes problemos kyla tada, kai paaiškėja, kad lyg ir kalbame apie tą patį, o pasirodo, kad tą patį suprantame skirtingai. Lietuvių kalba žavi dar ir tuo, kad turi skirtingus žodžius lyg ir tam pačiam veiksmui ar daiktui įvardinti, kas kitose kalbose bus įvardijama vienu. Atrodytų, kad sinonimai, tačiau už jų slypi skirtingos reikšmės. Sinonimas - tik panašumas. Kaip boksas ir peštynės, tarkime... :)  

Citata

o adrenalinas manau skiriasi per mustynes ir per sokima su guma. na tixliai pasakyt negaliu nes suguma nesokau :D (o noreciau) bet manau kad kiek skiraisi adrenalino rusys :)

Kitaip tariant - tai tik TAVO nuomonė tokia?... ;)

Adrenalinas visais atvejais vienodas. Skiriasi tik jo kiekis. Ir PAPILDOMŲ streso hormonų išskyrimas kartu su juo arba jam neutralizuoti. Kartais kortizolis yra išskiriamas nežymiai, o endorfinai - daugiau, tada jauti “kaifą“. Kai atvirkščiai - frustraciją (nusivylimą). Aišku, jei juos visus vadinti vien tik adrenalino vardu, tai tada rūšys skiriasi, nors be kortizolio ir endorfinų ten yra dar bent keli... :D

Iš tikro skiriasi streso hormonų proporcijos. Todėl terminas “adrenalino fanatikai“ nėra visai tikslus, nes žmonės siekia ne šiaip paspartinti širdies darbą (adrenalino vienas iš pagrindinių poveikių), o patirti malonumą dėl po to išskiriamų endorfinų... :D

Taip kad dar vienas patarimas tau: būkime tikslūs apibrėžimuose ir terminuose, gerai?... ;)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #27 įjungtas: 2005 Sau 05, 12:44:36 pm »
Citata

Peštynės - tai kai du gaidžiai bando pamatuoti savo organų dydį kumščių pagalba. Simetriškas ir galintis ilgiau užsitęsti reginys... :D

Muštynės - žiaurus ir nekontroliuojamas bei asimetriškas veiksmas, galintis eskaluotis iki žmogžudystės (bet dar tokiu nesantis). Kaip taisyklė - persvara tampa aiški jau per pirmas 5-7 sekundes.

Kartais muštynės užsitesia ir gerokai daugiau, iki 1 minutės ar  ilgiau, tačiau peštynėmis to nepavadinčiau, nes po to vienas lieka gulėti su skyle galvoje ir drebučiais vietoj veido... Ypač tai bus, jei mūšasi panašaus pajėgumo  žmonės. Jei muštynės nesibaigia per keliolika sekundžių, dažnai jos gali užtrukti, nes abu kovotojai privargsta ir dažnai kurį tai laiką gaunasi graudus vaizdelis, kol neišryškėja vieno persvara...

Sei-i

• Svečias
MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #28 įjungtas: 2005 Sau 05, 13:01:47 pm »
Būtent, kad KOVOTOJAI - į šitą žodį noriu atkreipti dėmesį! Kovotojai - tai abipusiai, patys apsisprendę.

Kaip sakiau, kova gali prasidėti kaip peštynės - simetriškas veiksmas, abu panašaus pajėgumo. Tačiau tai nereiškia, kad jos ir liks tik peštynių lygyje - jos gali irgi eskaluotis iki muštynių, jei viena iš pusių pereis į aukštesnį smurto lygį. Tada rezultatas bus toks, kaip Saxum ir aprašė. Ir kokį aš irgi aprašiau - po muštynių...

Atrodytų, taip viskas gražiai prasidėjo, “pasimušti“... Užsitęsė peštynės, bet virto muštynėmis - ir viskas pasibaigė greitai, nors pati veiksmo trukmė buvo ilgesnė, nei prie “grynų“ muštynių... Tiesiog, Saxum pateikia vertinimą pagal paskutinę fazę, stipriausią eskalacine prasme, jos rezultatą pateikdamas kaip bendro veiksmo išdavą. Iš dalies teisinga, nes nebūtų šio rezultato be muštynių, kurios tokiomis nebūtų virtę be peštynių.

Skirstyti į juodą ir baltą neišeina - yra ir pilka zona. Todėl kova šiuo atveju kaip ir apjungia abu terminus. Vis tik peštynės - sau, muštynės - sau. Per muštynes po 5-7 sekundžių, jei pajėgumai vienodi, krentama į parterį ir prasideda pornografija. Krenta todėl, kad žmogus - ne trikojis bent jau.

Tada gali būti ristynės, jei abu vaizduos Vale Tudo... :D Pornografija, vienu žodžiu. Muštynių atveju - vienas arba užsiropš kitam ant krūtinės ir pritvatins, arba kažkas išsilaisvins radikalesnėmis priemonėmis ir pritvatins imtynininką.

Saxum žinutė šiai logikai visiškai neprieštarauja. Jam tik gal atrodo, kad muštynės - daug kilniau ir garbingiau skamba... ;) Nes, anot jo, rimti gezai nesipeša, o tik mušasi.. :D

Dar kartą perskaitę, pamatysite, kad va šitie gezai kaip tik pradėję peštynėmis, gali pabaigti tik muštynėmis. Nes gaidžiai pešasi, o gezai - mušasi. Čia ir vėl logika mūsų sutampa, tiesiog mes kitais žodžiais tą patį išreiškiame... :D

Aš iš viso skirstau tai į 5 eskalacijos lygius, taip kad peštynės-muštynės yra toks pats sąlyginis skirstymas ir NEPILNAS per se. Nes kur ginklai, kur verbaliniai įžeidimai, kur letali baigtis?...  :?

Kvaila diskutuoti detales terminuose, kai pats pradinis teiginys iškart yra klaidingas (nes nepilnas). Diskutuoti, kuri iš nesąmonių yra sąmoningesnė?... ;) Ir kas “krūčiau“: muštis ar peštis? :D

ABU veiksmai kvalifikuojami ne kaip savigyna ir yra persekiojami: administracine (viešosios tvarkos pažeidimas, tarkime), civiline (patirta žala) ir baudžiamąja (patirtas kūno sužalojimas) tvarka. Tai apie ką diskutuoti: kuris durnius durnesnis?... :rolleyes:

MMA gatvės muštynėms
« Atsakyti #28 įjungtas: 2005 Sau 05, 13:01:47 pm »